onsdag 2 december 2009

LITE RÖTT I ADVENT

.



På tavellisten i köket samsas Mailegtomte, pepparkakshjärtan, vykort och kokböcker.

,

Hallå Onsdag!

.
Idag har jag varit på mysig lunch ute på landet hos min goda vän A och med var också "På vår Udde H". Vi hade riktigt julmys med pepparkakor, ädelost (förövrigt en oslagbar god kombo) och glögg.

Mys vid köksbordet hemma hos min fina väninna.(Tack för bilden snällaste H och tack tjejer för idag!)

Sen var det full rulle in till stan för att hinna till dagis till kl 14. Förresten, här i Småstaden har de beslutat att barn till föräldralediga efter årsskiftet bara får vara på dagis mellan frukost och lunch dvs för oss blir det mellan 8.30-11.00..... Flisan kommer bli tokig när hon får vara så lite med sina kompisar på dagarna! Inte kul alls, min dotter är ett riktigt "dagisbarn" som älskar att vara på sin förskola och tycker nästan alltid att jag kommer för tidigt när jag hämtar henne (hon är på dagis 4 dagar i veckan mellan 10-14.)

.


Rött i köket i "lagom dos" :)! Kul löpare som ser ut som ett paket från H&M och fat Mateus finns just nu på köksbordet...


...och lite rött i vardagsrummet i form av marockanska glaslyktor. I tillbringaren från Day står vackra gröna orkieér som snälla svärmor hade med sig hem från Thailand.

Nu ska jag laga pannkakor åt mina älskade lilla familj.


Ha en riktigt bra kväll!


.


15 kommentarer:

M sa...

Ja det är lite lagom med lite röda detaljer, lätt att ändra när man som jag tröttnar fort...tjing

Livet de la crème sa...

Det verkar ju helt galet att man bara ska få ha barnen på dagis mellan halvnio och elva! Här har vi 15-timmarsveckor, Karla går tre dagar i veckan 9 till 14. Även det är för lite både enligt henne och mig. I mars börjar Flora på dagis, så då blir det andra bullar ;)

Ha en skön kväll!

Johanna sa...

Usch det är helt hopplöst med såna tider! Det hade jag till min son när jag var hemma med lillasyster. funkar ju absolut inte när den lilla sen sover en gång/dag, om man inte kan prommenera dit. Jag valde faktiskt till slut att ha honom hemma helt. Men han var yngre än din stora.

Pethra i Göteborg sa...

Vilka trista tider, man hinner ju knappt hem förrän man skall hämta igen. Trodde att den här 15-timmars regeln gällde hela Sverige men tydligen inte. Hoppas det kommer gå bra!

Hemma hos Katta sa...

Underbart vackert pyntat och fin bild på dig och lilla Bea!

Ha en mysig kväll, kraam!

Anonym sa...

Så tokigt med dagiset! Där jag bor har vi otroligt bra, min stora är på dagis 9-15 alla dagar nu när jag är hemma med lillebror. Och hon tycker DET är för kort.... ;-)

Tycker du borde ha en liten frågestund snart! Har bara hängt här ett par månader, så jag känner inte till allt och är lite intresserad av allt möjligt... Som tex. vad jobbar du med när du inte är hemma med barn? Känns som du borde jobba med nåt kreativt som är så otroligt duktig med inredning!? Och en massa andra frågor...
Kram Frida

Brunkullan sa...

Trodde 15 timmars regeln gällde överallt, men där ser man. Trist!

Fint har du i alla fall som vanligt. Duken från HM har jag också köpt:)
Susanne

Anonym sa...

Forstår ikke helt hva slags regler dere har i Sverige. Kan ikke du forklare litt? Her i Norge kan man være på dagis så lenge man vil (innen 07-17) hver eneste dag.

tjej sa...

Här i södra småland är det 15timmar/v som gäller och då får barnen var där mellan 8.30-11.30 allt för att de ska slippa få frukost,middag osv...men men man får nog var glad för det lilla.

Fint du har "julpyntat"stilrent och lagom.

kram!

Karin L sa...

Hej!
Här i Stockholms kommun får man ha barn på barnomsorg 30-timmar/vecka, dvs mellan 9-15 om en förälder är föräldraledig eller arbetslös.

Jag kommer i håg "förr i världen" så hade Stockholm och några kommuner runt om ingen begränsning, medan andra kommuner hade 0 timmar. Nu har alla 15 timmar - eller mer.

LOPPISLIV sa...

Godmorgon P! Ser fint ut med lite röda inslag, precis lagom, så vill jag också ha det, bara lite rött här och var. Visade ert kök till maken igår, jag älskar det, han blev väldigt förtjust han också. Sen gick vi vidare och jag visade era före och efter bilder på fasaden, vi har sånt trist gult tegel som ni hade innan, har visat det innan till honom också men var bara tvungen att passa på när han ändå satt här :-) nu håller vi tummarna va? så kanske man kan få ett ljusare hus någon gång :-) Ha det bäst. Kram Paula PS; Tror dagis reglerna är det samma i vår lilla by, har hört det av kollegor med småttingar.

Anonym sa...

Jag tycker att barn som inte får delta i gemenskapen som det innebär att äta tillsammans blir diskriminerade tänk de barn som aldrig får delta i aktiviteter för att deras förälder/föräldrar är mammalediga eller arbetslösa.
Jag jag jobbar själv i butik så tyvärr har det hänt att eftersom det är "min" lediga dag går inte att vara med på aktivitet exempel skogsdag!Blir så himla trött på spara spara spara som man hör i barnomsorgen det är ju barnen man ska satsa på våran framtid!
Verkligen urläcker duk!!!!
Ha det bäst!!!
Marielle

Maria sa...

Precis lagom mycket jul, det gillar jag!
Själv har jag pyntat med vita stora adventstjärnor i papp, vita sänglinnen o grå fårpäls på sängen.
Har hittat en gammal fin trälåda på vinden, när vi renoverade där, den skall jag ha som granfot. Det blir en naturlig jul här hemma!
En stor kram till dig o din härliga familj!!!

Anonym sa...

Vet du vilken färg din frisör använder på dig? Är det blekta slingr eller färg? Hur många? Sorry för alla frågor men jag ska fixa till mitt hår snart och funderar på att go blonde!

Sofia

Philia sa...

Tack alla för era goa kommentarer!!!

Anonym - Jag vet tyvärr inte vad det är för färg min frisör använder. Just nu har jag mörkare blond färg än vad jag brukar ha med lite kopparfärgade slingor i. Brukar alltid helfärga utväxten i en varmblond nyans och ibland lägga i ljusare eller mörkare slingor. Egentligen har jag ju ljusbrunt hår....

Kram från P