lördag 31 oktober 2009

ALLA HELGONA

.

Tjusig häxa i form av Ava Gardner. Bilder från vi.sualize.us.

Hallå Alla Helgona helg!

Denna helg är till för att ägna en tanke åt de som stått oss nära och varit oss kära, men som inte längre finns hos oss. Vi saknar en pappa/farfar i vår familj och så klart tänker vi extra på honom hemma hos oss dessa dagar!

.

Idag är vi ganska sega efter en natt med mörkrädda barn...Tyckte att jag hade fixat en väldigt barnvänlig halloween igår, men jag gjorde en miss...Visade Thrillervideon med Michael Jackson (efter högljudda önskemål) för Trulle! Big mistake!!! Lille Trullen har haft mardrömmar hela natten. Flisan har också haft mardrömmar och lilla BabyB har kissat ner sängen. Så det är trötta föräldrar här idag!
.

.
Lite halloweenpiff hänger kvar i Taggtrådskronan. Faktiskt riktigt mysigt med lite spindelväv här och där! Ska nog ta och städa lite mer sällan tror jag...
.
.
I vardagsrumsfönstret står just nu nya krukväxter. Två kottepalmer. Älskar kottepalmer! De känns så klassiska och lite "tjusiga". Ger lite "Rivierafeeling" hos oss:)
.

Liten bebbedjävul men horn som åkte av lika fort som de åkte på!
.
Ikväll är det girls night out! Ska bli så skönt att bara var P med tjejerna...Nu ska jag ut och motionera för att få lite energi!!
.
Ha en jättefin Alla Helgona!
.

fredag 30 oktober 2009

HAPPY HALLOWEEN!

-
.
Välkommen till vårat spökhus...

.
Äntligen Fredagskväll!
.
Bästa tidpunkten på hela veckan!!! Hela helgen väntar och alla är glada.
.
Här hemma har vi haft Halloweenkalas för små häxor idag. De var ju för söta! Fast det fick jag ju inte säga till dem, de ville ju vara jätte l ä s k i g a...





Trulle och vår pumpagubbe, som står och lyser så läskigt vid entrén ikväll!

HäxFlisan med en liten "friendly ghost"...

Halloweenpiffat kök med Spindelväv, döskallegirlanger och fladdermöss.

Barnens smarriga huvudrätt: Stekta fingrar, gröna maskar och häxblooood... Mmmm, yummie!


Superhäxorna!
.
(Fick en så konstig känsla när jag såg den här bilden! En vision om en mycket äldre Flisan, nån gång på 2020-talet, på väg ut med girlsen. Huuuuu!)
.
Nu ska jag krypa upp i soffan, dricka ett gott glas vitt, mumsa tårta och bara mysa!
.
Jag önskar er en jättetrevlig Halloween!




torsdag 29 oktober 2009

VILL ÅKA TILL STOCKHOLM

... .
.

Här vill jag vara idag!


Godmorgon Torsdag!

Idag skulle jag så otroligt gärna vilja besöka butiken R.O.O.M på Alströmergatan i Stockholm! Min snälla svägerska ringde igår och berättade att de har 50% på a l l t idag! En av mina absoluta favoritbutiker när det gäller inredning, sen flera år tillbaka, har tydligen satts i konkurs. Såå tråkigt.

Nu bor jag då som sagt i "Småstaden" och har ingen babyvakt så långt ögat når, så det blir ingen tripp till Stockholm idag för lilla mig. Så jag tar och gratulerar alla er som har möjligheten att ta er till R.O.O.M.
Ett tips: Skynda och fynda!!!
Här ska det istället fixas inför Halloweenkalas imorgon!
.




So long vänner!
.

onsdag 28 oktober 2009

JAG MÅLAR & MÅLAR & MÅLAR

.

En väldigt nersmetad och oglammig mamma jobbar i sin minsta lilla sessas blivande rum!

Halloj...hm...vilken dag är det idag??? Just det!

Halloj Onsdag!

En kladdig bloggerska har vi här idag, full med vit färg (och nu är även tangentbordet på lapen kladdigt ser jag. Inte bra...Sorry H!)

Jag passar på och målar för fulla muggar idag när Bea sussar, så att det ska bli klart inne i hennes nya rum n å n g å n g!

Vill ju börja med det roliga - nämligen piffet! Men velar fortfarande hur det ska se ut. Basen är riktigt vit. Golv som väggar.


Jag har målat fönster...
.
...platsbyggda bokhyllan
.


...väggar, golv, elementskydd...


...och råspont vitt. Nu är det dags att ta in färger! Men...
Ska det bli: Klassiskt med toile eller kitchigt retro med en elefant i blommigtapet, ugglor, babushkor och rådjurslampa eller lantligt med cath kidston tyger och maileg saker eller modernt med Intradetapet och en häftig färgglad tjock matta...

eller kanske en blandning av allt???

Det finns ju sååå mycket fint när det gäller flickrum!
.
Dagens Bea: Body PoP och sköna byxor från Kenzo.


Lilla skatten kan ju inte säga än hur hon vill ha det i sitt rum...




Nu är det tid att jag bestämmer mig! (och även återgår till målningen, för nu sussar BabyB igen) Måste bara visa en litet fint paket från MissGreta med underbart innehåll som kom på posten igår...Volie Short Dress! Lovely!

.
(Ja, jag vet, ytterligare en Odd Mollytunika. Ja, jag hoppas verkligen att den inte går sönder. Nej, jag har inte hur många som helst! Jag har nämligen sålt hälften!!! :)

.
Ha en fin & solig dag!

tisdag 27 oktober 2009

MIN UNDERBARA VINST

.,
Merci Beaucoup.
.
Jannice!


Godmorgon Tisdag!
.
Ännu en "happyday" för mig, för nu har min fantastiskt vackra vinst kommit upp på väggen! Jag vann en tävling inne på Jannice finfina blogg Simplicity för någon vecka sen och vinsten var en canvastavla från Önskefoto. Jag valde ett kort från i somras, på mina nyvakna sommarbruna barn och är jättenöjd.
Visst blev den fin!?

Hade först tänkt placera tavlan i trappan men den fick komma upp i matsalen istället. Där syns den mycket bättre!

Nu ska jag ta tag i målningen i Beas blivande rum igen, innan lillan vaknar...

Vi ses!

ps, Tack för alla hejja rop gällande reklamationen och råd gällande stolköp!!! Jag uppskattar det verkligen! Tack återigen och Kram!

måndag 26 oktober 2009

KUNDEN HAR ALLTID RÄTT

.

Jag i min finaste blus dvs Odd Mollys Hearted Tunic!

Jag är så happy just nu! Företaget Odd Molly är verkligen ett riktigt fint och hederligt svenskt märke. Har precis varit i kontakt med en underbart snäll tjej på deras reklamationsavdelning som heter Josefin. Såå trevlig och serviceminded. Mitt ärende var min Hearted Tunic. För att göra en lång historia kort (nåväl):

I "Småstaden" finns det bara en butik som har OM och vi kan väl kalla den "Ferdinand & Room". Där köpte jag min blus (för 1900 kr) och den gick sönder i första tvätten. Ca 6 cm av brodyren runt halsen lossnade ur fållen i nacken. Gick tillbaka till butiken (då jag varit tvungen att reklamera OM plagg tidigare i höst, i en annan butik, så visste jag att det kan man göra om de går sönder) för att reklamera blusen. De som arbetar just då i butiken säger att de ska höra av sig. Det gör de inte. Så efter en vecka går jag tillbaka dit. Då får jag höra att jag hade haft fel kvitto med mig då den lämnades in. Kvittot var ett byteskvitto, då jag bytte ett billigare plagg mot ett dyrare och betalade mellanskillnaden. Helt plötsligt blev jag ifrågasatt pga av detta?! (De vet mycket väl vem jag är då jag är "stammis"...) Den reklamationsansvarige, och butiksägarinnan "Maria" var inte där så jag kom tillbaka ett par dar senare. Då är hon där och jag, som för övrigt har handlat för ett 5 siffrigt belopp i butiken de senaste månaderna, får då höra följande av henne:

"Man kan inte få en ny bil av BMW när den man har går sönder. Det är samma sak med Odd Molly plagg har OM själva sagt"

"Man reklamerar bara plagg som har trasiga brodyrer eller handsydda har OM sagt"

"OM är jättehårda på reklamationer och godkänner dem nästan aldrig"

"De dyra (jag tyckte denna blus var dyr) handsydda OM plaggen för 10 000kr kan man ställa högre krav på"

"Man kan inte lämna tillbaka ett plagg bara för att man ångrar köpet"(Hej! Blusen var sönder!!!)

Sen det bästa...."Jag ringde och pratade med ---- på OM och berättade att vi hade lagat blusen och att det inte syntes någonting (jag hade sagt att jag inte ville ha en lagad blus!) så då sa de att man självklart inte kan returnera en felfri blus!"

Snygg hemmaknåpad lagning va??? Jag är verkligen dålig på att sy men detta kunde jag gjort bättre, jag lovar.

Jag har idag, som sagt, själv pratat med Odd Molly och de hade full förståelse för min önskan om nytt plagg + blev väldigt förvånande och brydda av att denna "Maria" uttalar sig på detta viset om deras företag. Söta OM-Josefin letade reda på en Hearted Tunic i Chalk i strl 1 (den sista tydligen:) och skickar den till.... "Ferdinand & Room"! Jag får en ny! Kunden h a r alltid rätt! Yippie!

En uppmaning till er goa OM-tjejer, som jag vet är är här inne ibland. Prata med OM själva om nån butik strular vid en ev. reklamation, de är verkligen supertrevliga!

..

ÄKTA ELLER FALSK

.



Bild på "the real thing" från Sköna Hem.
.
Välkommen nya vecka!

Här kickar vi in en ny vecka med löftet att vara frisk! Är så trött på att det hela tiden är någon som krasslig här hemma, men idag är alla pigga så håll tummarna att den dumma "flunsan" är över nu!

Trulle och Flisan har höstlov denna vecka med sin pappa fram till på fredag, då vi ska mysig Halloween ihop. Söta Flisan kom faktiskt just förbi med en liten lapp där det stod att jag är världens bästa mamma, att hon älskar sin mamma (sötis)+ att hon ville ha en Polly Pocket i Halloweenpresent...

(Hur kan man låta bli att fara til Toys r us då??? Hon vet vad hon gör min lilla skatt!:)

Sen har jag idag lite "matsalsstolstankar". Jag hade en liten diskussion med min bror och mor i helgen angående den supersnygga stolen Plastic Chair från Vitra.

Den äkta för 2800 kr. (Ser ju faktiskt lite "spänstigare" ut eller hur?)

Det har ju kommit en uppsjö kopior som kallas "Eames stolar" efter den ursprungliga designern, men är kopior "made in China". Lilla mamsen har ju de äkta och de är underbara. Hon tycker såklart att de ska vara riktiga, men de kostar ju mer en dubbelt så mycket som de falska. Frågan som min bror och jag ställde oss var (vi vill båda ha 8 stycken var) om man ska köpa 8 "falska" nu och vara nöjd över sina fina stolar och blunda för ursprunget eller ska man köpa en/ ett par i taget och v ä n t a med en komplett uppsättning ( hm, jag har ganska dåligt tålamod). Eller helt enkelt ruinera sig själv och köpa äkta = 8 st X 2800 kr!

Svårt!






"Kina Eames" från Furniture Box. Lite knubbigare men kostar "bara" 995 kr istället...
.

söndag 25 oktober 2009

CHANGE OF PLANS

..

PHOTOSHOOT INSPIRATION

Smaskig Weddingmoodboard med underbar palett från Style me pretty.
.
Hallå, alla goa, är ni kvar!?!

Jag känner mig usel som lämnat er i sticket hela helgen, men sjuk bebis, sjuk mamma, datahaveri och a lot to do har varit orsakerna till den ofrivilliga frånvaron. Hoppas bara att det finns nån kvar där ute i cyberrymden som hänger med!! :)
.
Just nu är det många tankar kring vårt kommande bröllop här hemma. Det har resulterat att det har blivit change of plans! Jag lovar att berätta var och hur, vi ska lova varandra evig trohet, så småningom. Den nya "planen" är sååå spännande, det kan jag säga just nu...




Dessa highheels är ju bara så l o v e l y!

Är så sugen på ett par riktigt tjusiga Louboutins till den stora dagen. Älskar den röda sulan...

Man har nog inte såå många tillfällen att vädra ett par såna här, i en småbarnsmammas liv, men på mitt bröllop ska jag banne mig ha ett par!

Nu ska det krypas upp under filten i tvsoffan och mysas framför feelgoodfilmen Made of Honor. Vi ses imorgon!

.

torsdag 22 oktober 2009

HALLOWEENKALAS

.

Inspirerande halloweenbilder från Pottery Barn.

God torsdagskväll!!!

Idag skickades en liten inbjudan ut så nästa helg blir det ett Halloweenbarnkalas hos oss!

Det är Flisan som har bjudit in sina vänner på denna "spökfest" och jag måste erkänna att jag inte har något riktigt bra grepp om hur ett sånt brukar anordnas...

Läbbig mat vill vi ha, säger min dotter och läskig musik. Sen ska det vara mööörkt och spindelväv öööverallt. Var hittar man spindelväv?? Är lite orolig att det kanske kan bli för läskigt för de små flickorna om man smyckar huset för mycket med spöken och annat. Hm, detta "festfixande" måste jag nog fnula på lite!

.

Ungefär så här tänkte jag entrén!
Inte riktigt kanske men ett par pumpagubbar, som vi gjort själva, brukar vi ha vid ytterdörren faktiskt!



Varför finns det inte såna här söta Pumpadräkter till barn i Småstaden? Flisan skulle nog passa jättebra som pumpa för att inte tala om lilla BabyB i den dräkten...
.

....*drömmer*


Hoppas ni haft en bra torsdag!

Vi ses!

onsdag 21 oktober 2009

PÅ MÅNBORDET

.

I vår matsal på ett antikt månbord står en variant av fransk kyrkoljusstake bredvid en modern plexiglaslampa från Kartell. Det är såna här möten, mellan gammalt och nytt, som jag gillar!

Godkväll!


Hoppas att ni är friska bloggisar!

Det verkar ju som det är många influensor, av olika slag, både till höger och vänster just nu.
Hemma hos oss är läget för tillfället det att BabyB blivit magsjuk - i g e n. Stackars söta lilla skruttan.

Flisan är dock kry nu och har varit med mig en sväng till ett köpcenter och köpt kläder till henne och lillasyster idag. De kommer från kollektionen Vintage Stories, som finns under en begränsad tid hos Kappahl. Jättesöta barnkläder i lite antik stil i pudriga färger. Visar dem en annan dag!

Månbordet som står i matsalen.

Här sover mina skatter och jag ska nu ta och njuta lite av min nya hemliga last - Häagen-Dasz glass med smaken Belgian Chocolate. Mmmmm. Den är helt beroende framkallande, jag lovar! (Om man är en succer, som jag är, på mörkchoklad och glass med 100% fett! :)

Nu - Bonde söker Fru!

Ha en skön Onsdagskväll!



WALLSTICKERS

.

Så fina stickers till barnrummet hittar du i den franska nettbutiken Harmonie Intérieure. Skulle passa så bra i Beas nya rum!

Godmorgon Onsdag!

Idag är det en riktigt mulen men ändå ganska mild och mysig höstdag ute. H är nu sjuk, min stackars darling, så det blir till att pyssla om honom all day long. Ska snart ta Bea i vagnen och gå och köpa blåbärssoppa, som jag hört ska vara bra när man har fått maginfluensa. Är det någon med bra husmorsknep mot denna influensa så blir jag såå glad om du vill dela med dig av det till mig!!!
.

Dessa wallstickers finns i massa olika härliga färger att välja bland. Den här i en fin pastellfärg vill nog Bea ha :)
.


Sött!

Nu - iväg till affären!


tisdag 20 oktober 2009

SÄNGLINNE & LAMMSKINN

.

Så söt bild för Mille Notti!

Godmorgon Tisdag!

Efter en god natts sömn känner jag mig både frisk och utvilad idag. Skönt! Skatterna är också friska nu och det är ju självklart det viktigaste...

Nästa helg planerar H och jag att ta en tripp till Hufvudstaden och det ska bli såå mysigt! Då ska vi äta gott och titta i favvisbutikerna som är bla. Mathilde, NK, Room, Sprall och Svenskt Tenn. Ja, klassikerna helt enkelt!:)

Idag bjuder jag på finfina bilder från Mille Notti som gör så härliga sängkläder. Vår sängkappa i gästrummet kommer från detta märke.

.



Plus dessa underbara pics från Shepard of Sweden!
.
Sheperd of Sweden gör både tofflor och har en Hemmakollektion bestående av fårskinnsprodukter. Det är verkligen otroligt hög mysfaktor med just fårskinn tycker jag!
.
Nu ska jag och Flisan promenera till dagis med BabyB i vagnen.
.
Ha en jättebra Tisdag!
.

måndag 19 oktober 2009

BABYB HAR FÅTT EN EGEN "BIL"!

.
.

Här hemma är vi bättre men är fortfarande småfebriga. Som tur är är Bea frisk som en nötkärna och vi hoppas verkligen att hon ska fortsätta vara det! För tillfället är hon mer än nöjd för hon har fått ett eget rosa vrålåk...eller gåstol. Det går inte så fort än, men snart lär vi nog få börja göra lite mer "babysafe" här hemma och flytta ömtåliga saker och lampsladdar och annat.

Vet inte om det är febern men idag har jag börjat yra om julen och har redan bestämt att i år kör vi dansk jul.... Dvs: rosa, lila och turkost julpynt!







Ängeln från Rice har vi redan i turkost, då barnen hade en egen julgran på övervåningen med pastellfärger förra året. I år ska vi ha dessa färger i heeela huset!

.

Bilder från Rice och House Doctor (Älskar dessa danska interiörföretag!)

Hoppas att ni får en fin vecka!

See you!

.

söndag 18 oktober 2009

SJUKSTUGA

.

Bloggerskan och halva familjen har blivit sjuka och ligger nedbäddade. Återkommer när jag mår bättre.

Ha en bra söndagkväll och kolla gärna in detta sköna klipp.

Vi ses!