torsdag 31 december 2009

VÄLKOMMEN 2010

.




År 2009 är slut!!!

Ovan syns det allra bästa med det gågna om ni frågar mig mig :) Min egna lilla goaste tokigaste Beabus som föddes en iskall dag i februari 2009. Tack fina skatten för att du blev min! :) Sen började jag ju med denna blogg detta år och tack vare det har jag nu fått flera superinspirerande bloggvänner och det har varit så kul att möta er alla här i cyberspace. Tack för att ni finns och för att ni gör mig glad!


Nu blickar vi framåt och hoppas på ett riktigt Fab 2010! Tror att det kommer bli kanon - jag ska ju få gifta mig med H detta år :)!!


Jag önskar er alla  ett riktigt Gott Nytt År!!!





Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö...
Ring själaringning över land och vatten!

Del av Nyårsklockan av Alfred Tennyson




Nyårslöftet! Bild från Harpers Bazaar som även har en användbar "Party Survival Guide". Check it out här!


onsdag 30 december 2009

NYA UNDER

.

Vacker nyårsdukning från Expressens Leva & Bo.

Godkväll!

Kvällen före nyårsafton och jag har precis satt mig ner i soffan med en stor kopp thé. Vi ska ha gäster imorgon och idag har jag varit och köpt en massa godsaker till dess! Det blir kalvfilé till huvudrätt (Är det någon som har ett bra recept på en väl beprövad sky/sås till just kalv??? Om du vill vara snäll och dela med dig av det i såna fall så blir jag jätteglad!!!) och en klassisk Skagentoast med Kalixrom till förrätt.



Imorgon ska det även drickas gott och denna Champagne har jag blivit lovad:) Ingen Bubbel - ingen riktig nyårsfest!!! (Förra året fick jag ingen champagne - jag var nämligen höggravid med lilla BabyB!)


Härlig bild med glammig modell i snygga underkläder. Lånad av Tara.

Idag har jag också varit och köpt nya "under". Tycker nog att det var bra mycket roligare att handla sådana innan mina 3 skatter gjorde sitt...;) Sådana inköp är inte något jag brukar prioritera men nu är garderoben liiite "hottare" iallafall!

Nu ska det bara slappas och mysas framför tv:n. Sååå skönt. 

Vi ses!

ps: Jag har fått flera frågor och nu har jag lite dåligt samvete att jag inte svarat alla - Lovar att svara på alla era frågor snart!!! Kram

tisdag 29 december 2009

TRULLES RUM

.


Välkommen in till Trulle!


Hej iskalla Tisdag!

Oj vad tiden går fort, tänk att om ett par dagar är det faktiskt 2010!!! Galet om ni frågar mig....

Mina stora skatter är hos sin pappa denna vecka (saaaknar dem massor) så jag passar på att städa bort lite juldamm när Bea sover. Trulles rum var belamrat av julklappar och kartonger men nu är det minsann städat tills han kommer tillbaka!



Nu är spotsen på plats i sovalkoven...


...och en tv har kommit upp!


En jordglob står inne i sovalkoven och lyser mysigt på kvällarna



Ett gammalt drängskåp har fått svart högblank färg, och ett modernt handtag i stål och fungerar nu som garderob.


Syns det att killen i det här rummet gillar Star Warsprylar??? Klocka ovanför spegeln har 3 tidszoner, bla Thailands. H:s sida av familjen har nämligen hus i Thailand, så det är bra att veta vad klockan är även där..


Flätad Korg på hyllan från Bolagret och skrivbord + lampa från Ikea.


Vill tacka alla er snälla för hjälpen med både ris och ros angående klänningen i förra inlägget! Jag håller nog med er som skrev att man ska gå på sin första känsla, så klänningen blir nog ingen "keeper" tyvärr...

Ha en bra dag alla - trots kylan! Brrrr...

.

måndag 28 december 2009

FARMERGIRL





Undersköna Helena Christensen, den absolut bästa modellen Odd Molly kunde finna. Jag köper reklamen helt och hållet! Även denna bild, som kom ut på nåtet för några månader sen, påverkade mig till att sukta efter denna klänning- så ljuvlig tänkte jag!



Här är då jag, idag, i Helenas fina klänning. Inga jämförelser med henne alls i övrigt kan jag lova  men klänningen jag fick i julklapp känns liksom... Bellman på mig! Som om jag skulle servera öl på ett hak på söder för några hundra år sen!!! Är denna klänningen en hit eller sh-t? Eller är det kanske mig det är fel på som associerar till antika servitriser, Flickorna Ingalls och Rednex. Hmmm, svårt...

 Jag har ju bett om era åsikter tidigare, angående ett klänningsköp och nu gör jag det igen. Jag behöver verkligen ert smakråd! Ska jag behålla denna klänning? 


söndag 27 december 2009

EN UPPLEVELSE



God Fortsättning Alla Bloggisar!

Ovan ser ni en av de roligaste och mest genomtänkta julklapparna jag fick i år! En upplevelse! Greatdays heter företaget som förmedlar "upplevelsepaket" och jag + familjen har fått en dag på Tom Tits i Strängnäs Södertälje (Tack för den rättningen Gunilla). Denna julklapp gav min lillebror och min fina svägerska "Lilla A". (Som är ett föredöme för alla svägerskor! Sötare sådan finns inte, hon är sååå rar:) Stort Grattis Lilla A, i efterskott och TACK!) 


Här hemma har vi sega, sköna mellandagar med massor av gott i magen och härligt besök av vänner. Är faktiskt riktigt nöjd med årets "turkosa jul", känns fortfarande fräscht:) Ovan syns julgruppen på matsalsbordet i en Waldemarsruddekruka + en av Flisans julklappar faktiskt! Kan ni gissa vad???

Det är inte julrosen - utan discokulan i taket såklart! Flisan ääälskar ju att dansa! :)


I Tvrummet har jag äntligen fått upp tavellisterna från Village, så att jag kan ställa upp mina Interiörböcker.

Nu ska jag försöka ta mig till gymmet och kolla upp vad ett årskort kostar. Här är det mämligen någon som behöver tränas och det rejält!!!

Vi ses!


JAG VILL HA!


Åh, nu är de här! Bilderna på kollektionen s/s 2010 från Odd Molly. Mmmmm, mycket vill man ha där men dessa 6 är mina favoriter. Än så länge både osedda och oprövade....



Gulddetaljer - så snyggt mot solbrännan tror jag! Den svarta till höger är ju bara en must have...



Mysklänningen i svart att strosa runt på Gotland i i sommar och söta sommarblusen i fin rosa färg...




Ljuva Sommarklänningar. Den indigoblå till vänster skulle ju kunna funka bra nu också, med ett par tjocka svarta tights under.

Ja, nu är det bara att vänta och se hur dessa godbitar ser ut "in real life"...




fredag 25 december 2009

JULAFTON



På Julaftonsmorgon hade vi lång mysfrukost i matsalen. Lilla Flisan spanar in vad som tomten lagt under granen på natten, istället för att äta frukost :). Sååå spännande med alla paket!


Julafton hos "House of Philia"!

Vilken mysig julafton vi hade igår!
Lungt och skönt. Skatterna och jag gick runt i pyjamas till lunch, då vi gjorde oss fina, för då kom nämlgen resten av familjen för att fira jul med oss!


H och Flisan grillar marsmellows efter frukosten i öppna spisen. Sött!:)


La Familia vid julbordet! Skatterna + Mina kära bröder och Svägerskorna.


Julklappsöppning! Skatterna fick så många fina julklappar i år. Tack alla!


Frun i huset tände massor av ljus! "Julklänningen" kommer från Odd Molly.




Liten trött Beabus i snälla mormors trygga famn...
Åh som hon trivs där! Hennes julklänning togs av först, sen åkte strumpbyxorna av, för det var nämligen riktigt varmt hos oss igår! De fina små svarta lackskorna jag hade köpt till henne, kom inte ens på:)

Idag är det slappardag! Tanken var att vi skulle till mamsen och papsen idag, men något kom emellan tyvärr...


Hoppas ni får en härlig juldag!

Kram




onsdag 23 december 2009

GOD JUL ÖNSKAR HOUSE OF PHILIA

.


Våran "gladpyntade" gran! Svensk, lite busig och lite kitchig med turkosa accenter. Jag skrev ju tidigare att vi skulle ha röd jul men, typiskt mig, så ändrade jag mig - Nu är julen marockansk och pastellig!:)

Välkommen dan före dan!


Igår blev det inget bloggande för det var en massa fix på schemat och jag ramlade i säng först vid halv ett på natten (Vilket är seent föra att vara jag). Vi tog bla in julgranen och klädde den tillsammans i brasans sken. Skatterna var sååå noggranna med att hänga upp pyntet jätteförsiktigt.

 Idag väntar brödbak, kakbak, blomköp och städning. Skatterna är hur uppspelta som helst och vill hjälpa till med ALLT!:)

Jag kommer nog inte hinna blogga på ett par dagar (tror jag.) så jag vill passa på att önska Er en...




Ha en fantastisk Jultid - Ni är världens bästa!

Kramar från P

måndag 21 december 2009

HUR GULLIG FÅR MAN VARA?

.




Välkommen Julveckan!

I brevlådan idag fann jag årets första julklapp och den raraste sådana ni kan tänka er! Ett namnsmycke som en av er sötaste bloggisar, Anette, har gjort åt mig! Ett halsband med skatternas namn, kan det bli bättre??? 

Anette har bloggen Piffa, där det går att beställa sådana vackra och graverade smycken. 

Jag är både så otroligt glad och rörd över denna gåva!

Stort Tack snällaste du! Smycket är underbart vackert och sååå jag!



Happy mamma med finaste halsbandet från Piffa, Kofta + Tunika från  Odd Molly, Jeans  Acne.


Nu ska hela familjen fara till Ikea och trängas :)

Vi ses!

.

söndag 20 december 2009

MASSOR MED SNÖ

.


.
På vår snöiga gata mitt i Småstaden.


Hej mitt vinterland!

Åh vad det är  mysigt med all snö!
Idag har vi fixat julgran som faktiskt var helt platt(!) pga av kylan, så jag har faktiskt ingen aning hur den ser ut... Sen har skatterna fått åka pulka tills kinderna blossade och varm choklad fick sen värma små frusna barn.



Vår trädgård i vinterskrud



Sen har jag lagat massor med köttbullar idag! 2 kilo köttfärs stod jag och rullade. Puh. Just nu håller revbensspjällen på att marineras och snart ska de in i ugnen. Jag älskar verkligen det här julfixet :)


BabyB håller mig sällskap i köket och leker med sina klossar vid köksbordet.

Nu ska jag återgå till matlagandet! Tänk Nigella och Monika Ahlberg. Därefter kommer jag! ;)

Ha en mysig kväll!

Nu slog det mig precis att det är 4:e Advent idag - hade helt glömt bort det! Jag som inte har tänt 4:e ljuset, måste göra det genast!
.


VINNAREN ÄR...



DREAMHOUSE sa...

Tack rara för en alltid inspirerande blogg, ni har det underbart fint! och lilla prinsessans rum är så ljuvligt. Håller själv som bäst på att fixa med barnrum. Vill ju sååå gärna ha de ljuvliga kulorna i vår gran, skulle passa så fint! Håller tummar och hoppas på vinst.

God Julkramar camilla dreamhouse

Maila mig din adress så skickar jag dina nya fina Julgranskulor från Day bums!


  Ett Stort Tack till er som var med i lottningen för era otroligt söta kommentarer! Önskar jag hade många fler julgranskulor att dela ut...
 
 
-

lördag 19 december 2009

JULGRAN






Oj - vad denna dag gick fort!

Idag har jag handlat julmat, julstädat, möblerat om, myst med barnen och varit hos mina kära Svärföräldrar och där ätit en helt fantastiskt välsmakande middag. Spanskt var temat med flera olika goda rätter och svärmors tillhörande mandelsås är hur smarrig som helst. Ska försöka fixa receptet så jag också kan göra den sen. Mmmmm. (Kanske skulle lägga ut den här också...)

Imorgon står bla julgransshopping på temat. I år vill jag ha en klassisk svensk gran dvs en med glest mellan pinnarna och härlig barrdoft. Ingen Kungsgran i år alltså, det har vi haft de senaste åren och jag har nog tröttnat på den.
En Ceder vore annars grymt tjusigt och mycket danskt ;) men då skulle nog skatterna bli rejält besvikna tror jag!






Ovan en kavalkad av mycket olika men ändå väldigt charmiga julträd och julgranspynt. Alla är fina på olika sätt tycker jag!

Nu ska jag snart krypa ner i sköna sängen med nya Mama,som kom i brevlådan igår. Imorgon meddelar jag vinnaren av julkulorna från Day Home!

Sov så Gott Alla Fina!


.

DAGENS GULLUNGAR

.
Vad mycket härlig snö vi har fått de senaste dagarna! Barnen är överlyckliga och vill vara ute och bygga kojjor i snöhögarna mest hela tiden...



Gangsters from the hood? Nej, det är mina små skatter som njuter i all den underbara snön! Trulles jacka kommer från Peak Performance och Flisan från Napaprinji. Bästa tåliga vinterlekbyxorna kommer från Reima!
.



Lilla Beabus har mest fått vara inne med mig och kravla runt på golvet i dag. Det är det bästa hon vet! Nu är det inte många lugna stunder längre kan jag lova :)


fredag 18 december 2009

JULKLAPPARNA FIXADE


 


Bild lånad av Sköna Hem

God FredagsKväll!

Här kommer en kort uppdatering :)
Idag har jag sprungit på stan nästan hela dagen så nu har jag "pratat klart med tomten" och handlat de sista julklapparna. Såå skönt!

Nu är det en varm kopp glögg och mysstund med Ernst i tv soffan som väntar;)




Dagens julskatter! Åh vad jag älskar mina 3 små skruttar...

Ha en skön kväll så ses vi imorgon!