tisdag 3 augusti 2010

SOM JAG LOVADE...

.

,


Tjingeling Tisdag!


Här kommer lite kortfattad lchf-info som jag lovade igår! (Håll tummarna att det blir ett inlägg nu också!!:)

"LCHF innebär att man äter mycket lite kolhydrater men mycket proteiner och fett. Genom att inte äta socker eller andra kolhydrater håller du nere blodsockernivån, vilket gör att kolhydraterna inte omvandlas till fett. Tvärtom gör LCHF-dieten att kroppens fett iomvandlas till bränsle och du går ner i vikt!" (enligt LCHF-recept.com)

Två snabba kostråd: •Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordgrönsaker och naturligt fett (som smör). •Undvik helst: socker och stärkelserik mat (ex bröd, pasta, ris, potatis).

Jag är absolut ingen kostexpert som kan ge er exakta råd, utan jag kör lchf "på mitt vis" och det funkar jättebra på mig! En vanlig dag ser ungefär ut så här:

Frukost: 1 ägg, några kuber ost och några skivor skinka.

Lunch: Tex en avocado med skagenröra eller en Baconomelett med spenat.

Mellis: Ex några nävar rostade mandlar (Olw har superduper goda!)

Middag: Tex Lax med sallad och örtsås eller Grillade kycklingfileér med zuccinigratäng (med massor 34% creme fraiche, chevré och riven ost...)


Gårdagens lchf-middag: Nötfärsbiffar kryddade med salvia, halloumi, grekisksallad och tsatsiki. Myycket gott!


Skatterna äter det vi äter men får pasta eller potatis till. Bra lchf-recept finner du i länken nedan:

  Recept 

Några söta bloggisar ville veta vad jag väger och hur lång jag är, så okej jag bjuder på det idag!:) Jag har unnat mig en hel del godsaker under sommaren och fått några fina trivselkilon (som alltid sätter sig på mina lår och rumpa). Dessutom har jag slarvat rejält med löpandet de senaste veckorna och det syns! Jag trivs bäst när jag väger 57 och nu väger jag 60 istället. Min längd är 169,5 cm över havet (Jaadå, den halvan räknas visst;) Så nu ska jag alltså tillbaka till idealvikten a.s.a.p!

Vad det gäller skillnaden mellan GI rivstart och lchf så finner jag ingen direkt när jag har kollat runt! Kanske någon bloggis som vet?

Nu vet ni kanske liiite mer om dieten. Men som sagt - jag är ingen kostexpert!


Här vankas det nu blomkålssoppa till lunch!


Ha en strålande augustidag fina ni!!!.
.



27 kommentarer:

Sofie sa...

Tack för att du delar med dig!
Blomkålssoppa är ju så gott, gjorde samma här hemma för ett tag sedan!

signerat 71 sa...

Hej,
jag tycker du ser så smal & fin ut.

Jag har tyvärr några fler vår- & sommarkilon som jag ska göra mig av med - närmare bestämt 9 kg.
Lycka till med din kamp!
kram J

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Tackar och bockar!

Försökte med GI i våras, men jag måste nästan helt utesluta kolhydrater för att må bra. Nu är jag inne på andra dagen (hihihihi!) av lchf och det går superbra!

En liten undran? Unnar du dig ett glas vin till maten ibland eller är det endast helg som får vara helg? (Det finns ju inget mysigare än ett glas till maten eller sommardeckaren!)

Ikväll vankas det köttfärsbiffar med mozzarella och grekisk sallad. Pasta till resten av familjen!

Anonym sa...

Mums vad gott det ser ut! Dela gärna med dig av receptet på biffarna!

//Maria

villa vit sa...

Hej.

Tack för recepttipsen, faktiskt stod skillnaden mella GI och LCHF på receptlänken du la upp.

*Skillnaden mellan LCHF och GI är att med LCHF äter man medvetet mat som inte höjer blodsockret nämnvärt alls, medan GI är mat som höjer blodsockret långsamt.* Så beskrev dom det där.

Mvh Mia

tessan sa...

Hej, jag vet att du någon stans skrivit vad du har för kamera men hittar det inte, så nu frågar jag igen i stället!

mina finaste. sa...

Usch, jag vet precis vad du menar med att man lätt får några trivselkilon extra under sommaren :) Jättekul med lite tips och inspiration från dig om hur man kan äta så att man känner sig piggare!

Ha en fin kväll!
Kram Marie

Elles blogg sa...

Kul att läsa om dina kostråd!
Du äter precis som jag försöker äta :) Ikväll blir det kycklingsallad med chevré och pinjenötter... Brukar alltid promenera jättemycket men har slarvat den sista månaden rejält, känns väl si sådär... Ska bli rätt skönt när hösten kommer rändå på nåt sätt!
Kram Eleonor (my goodie bag)

Anonym sa...

Tack för din underbara blogg!
Alltid lika trevligt att läsa och se dina fina bilder!
Inspirerar gör du på alla plan; Lchf på G och springer gör jag också numera!

Kram B

Gro sa...

Hei,
Som Villa vit skriver så er forskjellen at GI tillater langsomme karbohydrater feks bønner, erter, fullkornsprodukter, nøtter etc. I en lchf-diett (og ketolysediett som jeg følger akkurat nå for å få bort mine 3 trivselskilo etter ferien ;) - tillater man så og si ingen karbohydrater (under 40 g i GI-dietten og under 20 g i ketolysedietten). Til og med sauser med mel/maisenna skal man unngå....det er vanskelig for det er mange mange varer med skjulte karbs, men uhyre effektivt er det :)


Lykke til, P!

Anonym sa...

Hej!

Jag bara undrar att av vilket märke är din vackra armbandsklockan?

Katja

Anonym sa...

I vanliga fall går jag faktiskt ner i vikt under sommaren, är väl inte lika hungrig. Men nu med bebbe i magen slinker det mesta ner helt ohämmat ;) Din diet låter så god att jag kommer pröva den när bebiskilona ska bort, men först ska bebisen ut ju :) Tack för alla bra tips!
Kramar Sara

Hemma hos Katta sa...

Det ser minst sagt urgott ut! Ja tack till LCHF om alla rätter ser sådär goda ut. Min H har precis dragit igång med en rivstart a la GI så jag hänger på där. Ibland i alla fall ;)

Just ja! Du har fått en bloggaward av mig eftersom du tillhör en av mina absoluta favoriter här i bloggdjungeln så det får du spana in och ta dig an när du har tid! =)

Ha en mysig kväll där borta! Kraam /Katta

Anonym sa...

Det är ett skämt att höra att du vill gå ner i vikt... VARNING!! du som bloggar som har ett antal läsare om dagen borde tänka på vad du säger och skriver i bloggen. Tänk dig för ett bra tips,

Anonym sa...

Hej P
Löpning idag! promenad ca 2 tim. igår!jiippi.
Om du vill gå ner några kilo efter sommaren så sitter vi nog ganska många i samma båt, hoppas dom flesta förstår vad jag menar.
Du lever sunt det gillar jag det är Livskvalite.. det..
Ha en grymt gokväll med Skansen???

Susanne sa...

Din blogg är en ständig källa till inspiration för mig. Jag har numera avbeställt alla mina inredningstidningar och Mama, jag har mer behållning och av att dagligen titta in hos dig. Tack för alla feelgood-bilder på ön som jag har bott på i hela mitt liv.

Anonym sa...

Tack hörru, du är TOPPEN!

Några frågor till om kost och hälsa:
Hur ofta tränar du?
Vad tränar du?

jag har sett att du löptränar, hur långt springer du då? Kör du med pulsklocka eller?

Anonym sa...

Tackar för att du delar med dig. Eftersom du är i bra form så är det alltid roligt att veta knepen.

Anonym sa...

Komihåg:

Det är mägder med kolhydrater i vin. Hela effekten av lchf går förlorad med ett glas vin till den kosten!!

Helena

Anonym sa...

Tackar oxå för att du delar med dig! Du inspirerar jättemycket, jag har oxå tänkt avancera mina powerwalks till löpning, och kunde inte låta bli att köpa såna Nike Lunarglide+ skor du har. Urläckra/supersköna och en stor motivation att börja springa. Maken fick likadana (i grått/grönt).

GI kost har jag kört länge, men har slarvat i sommar. Blir peppad av dig även där, och ska gå inför det bättre. Dieten passar mig bra!

Jag är lite kortare än dig med mina 165 cm, har alltid vägt 50-52 kg. Men har på "äldre dar" hamnat mer på 54/55 vilket känns för mycket för mig. Nu ska jag ner på MIN idealvikt ca 52 kg asap jag MED! =)

Tack igen för din braiga blogg.

Kram/Grete

Piffa och Puffa sa...

Hej!
Du verkar ha bra fantasi vad gäller maträtter. Trots att jag själv är hemkunskapslärare är min fantasi på noll just nu. Då är det himla bra att gå in på din sida och kika. Vad gott med biffar och tsatsiki, det får det nog bli nån dag framöver. Har bara en veckas semester kvar nu sen börjar jobbet igen.
Ha det bra.
Kramar Anette

Anonym sa...

Ser ju gott ut :-) Min största fälla är ju kvällarna, jag blir alltid så sugen på nåt då. Jag är lite nyfiken på om du äter nåt på kvällen efter middagen eller äter du middagen så pass sent så du klarar dig kvällen ut?

Tack för tipset om mandlarna, ska köpa och testa!

Åsa

Anonym sa...

Skulle vara döhungrig om jag åt sådär lite. Kul iaf att du delar med dig av så pass personliga saker som vikten.
// I

Tess på Tilda och Mamma sa...

Underbart att du delar med dig, önskar jag kunde prova men jag är en godisråtta. Går liksom inte att sluta, försöker med nötter i stället vet inte om det är så mycket bättre men det känns så i alla fall. Hur långt brukar du springa?
Ha en underbar dag.
Kram Theres

Christin sa...

Tack!
Verkar inte vara så stor skillnad på lchf och RIVSTART. Vanlig GI vet jag skillnaden på, och du med ;) En egen variant funkar bra här oxå.
You go! Varningar från anonyma personer tycker jag att du ska strunta i. Det är din känsla som räknas. Många gånger kommer sådana uttalanden från avundsjuka personer.
Tack för en underbar blogg!
Kram!

Malin L sa...

Tack för du delar med dig! Jag är grymt peppad, har kört Lchf i 2 veckor och det känns super! Vill även passa på att säga att din blogg är lovely! En fin mix utav allt!!!
Kram

Anonym sa...

Hej,

Tack för inspirationen med lchf-recepten! Dags för en nystart nu. Jag hakar på din uppmaning och har precis planerat mat för en vecka framåt. Har tidigare kört GI som funkat bra, nu ser jag fram emot att få fart på några överflödiga kilon. Blir jätteinspirerad av dina recept och bilder på maten du gör. Hoppas på en fortsättning av dessa inlägg, de ger så bra inspiration! Plötsligt är det roligare i köket. Du får nog fart på många läsare nu med både god och nyttig mat, samt träning. Jag är i alla fall på gång efter en paus...

Som trogen läsare, kan jag avslöja lite om mig som du önskade... 39-år, gift, två godingar till barn - en pojke snart 7 år,en flicka 3,5 år, bor i "småstaden" :)

Försöker nu få ordning på vårt hus sedan ett år tillbaka. Tack för all inspiration, den hjälper i många lägen. Må så gott! / Maria