torsdag 30 september 2010

TÄVLING - VINN EN SJAL FRÅN ESTER ELENORA

.
.



Min nya underbara "tuffromantiska" sjal från Ester Elenora, med härligt leopardtryck och spets, får värma mig i höst!






.
Godkväll!

 
Jag har det stora nöjet att presentera en liten tävling för er ikväll!
.
Vinsten i denna tävling är en valfri Ester Elenorasjal, från Creative Lounge. Du som vinner får alltså välja fritt bland alla sjalar från Ester Elenora i webbshopen. (Jag har ju själv skaffat sjalarna Skullsilk och Isabel men det finns många andra färger och modeller.)
.
Lämna bara en liten kommentar i detta inlägg med ditt namn och hemstad så är du med i tävlingen! Jag lottar en vinnare på tisdag den 5:e oktober.
(Vill du ha dubbla lotter så bli ett Creative Loungefan på Facebook här eller signa upp dig på nyhetsbrev på Creative Lounges webbshop!)


 
Lycka till!


.

LITEN SKATT OCH UNDEBARA SJALAR

.
.
Min älskade lilla skatt var en riktig liten trötter imorse. (Hon vaknade många ggr inatt så det har varit fler som har varit trötta idag, gäääsp...;) Rådjursklänning från Babyshop.


Halloj bloggisar!


Hoppas ni mår bra!? Idag har det varit full rulle med många ärenden hit och dit här i Småstaden. Men nu är jag hemma igen och jag ska strax, äntligen, sätta igång med middagen. Det blir grillad lax, sallad och örtsås ikväll och det ska bli såå gott för jag är verkligen vrålhungrig nu!. Gäller också att passa på och fortsätta utnyttja grillen så länge klimatet tillåter, älskar ju grillad mat. Fast man ska kanske ta och grilla sen  på vintern också? I toppluva och vantar? Hmmm.


På trappräcket hänger just nu inte mindre än två nya helt underbara höstsjalar från Ester Eleonora! Dessa förgyller ju vilken outfit som helst:) (Finns att klicka hem hos Creative Lounge.)


Senare ikväll kommer jag tillbaka med en liten tävling  med en riktigt fin vinst! Spännande? Kan tro det. (Den kan ha något med bilden ovan att göra...;)


Vi ses senare!


KRAM

.

onsdag 29 september 2010

LJUS OCH BERG FLYTTAR IN

..


.

Tokgillar doftljus som doftar rätt och ogillar skarpt de som luktar fel! Det som står på månbordet på bilden ovan doftar helrätt, kommer från Durance och heter Fleur de Coton. Mmmm lovely. Hemklickat från en netbutik som har mycket i min smak i sitt sortiment nämligen Bloominghome!



Toodelooo!


Oj oj vad det blir mörkt mycket tidigare nu! Bara den senaste veckan har det ju blivit en jätteskillnad på kvällarna. Tänder oftare och oftare ljusen på middagsbordet och det är ju faktiskt såå mycket mysigare att äta med just levande ljus tycker jag! (Levande ljus + riktigt skön musik är jag nog lite beroende av:)



Ur kvällens avsnitt som visas kl 21.00 på 4:an

Nu är det snart dags för skatterna att få en godnattsaga och sen är det lugn skön stund i tvsoffan som väntar. Ikväll blir det superbraiga "Berg flyttar in" med fantastiskt duktiga (och supersnygga) Carina Berg! (Hihi, älskar sån här corny humor: Snälla Saijonmaa och Arja Saijonmaa hahaha:)


Ha en kul "lill-lördagskväll" vänner!



TJING:)


.

GLAD AV FÄRG

.
.

Man blir nog glad av färg faktiskt! Tur att det finns liite av den varan i Beas rum, så att jag kan colorboosta där inne:) (Vimplarna kommer från Maileg)



Tjingeling sweeties!


Solig onsdag makaronsdag har vi idag och jag haft min söta väninna A här på lite girltalk denna förmiddag! Mysigt mysigt.

Gud vad jag är glad över alla braiga restaurangtips som ni har lämnat! Ni är väl bara föör goa. Nu har jag ju massor med nya ställen att upptäcka i Stockholm, tack vare alla era tips. Stort tack söta ni för dessa:) Läste också bland kommentrerna en hälsning från "G". G skrev för ett tag sen en kommentar som berörde många här inne på bloggen tror jag. Åh, jag har tänkt på dig gumman och jag är såå glad att du mår bättre nu! (Skriv gärna och berätta mera, vi är nog många som är nyfikna på hur du har det!:)


Mera färg i Beas rum! Beabus behövde mer leksaksförvaring, så jag blev så glad när jag hittade  den här stora härliga förvaringskorgen från Rice. Visst är den fin?:)


Bea växer så det knakar och behöver snart byta ut spjälsängen en barnsäng. Är sugen på en snyggelisnygg Sebrasäng, men frågan är; hur länge kan hon ha en sån? (Någon söt bloggis ute i cyber som har erfarenhet av storleken på en sån kanske?:)

Nu blir det snabblunch, omelett med svamp och bacon, och sen ut i trädgården för "lite städning" dvs lövkrattning och äppelplock!



Ha en fin eftermiddag alla!


KRAM


.

tisdag 28 september 2010

NYTT OBJEKTIV & NY DEKORATION I MATSALEN

.



Det var en av er söta bloggisar som undrar vad jag kallar min inredningsstil. Ja, vad kallar man detta mån tro? Någon som vet? Salig blandning i svart vitt kanske hihi!:)



Heeej Tisdag!


Strålande solsken har vi småstaden idag och jag känner mig full av energi denna höstdag! Vissa dagar vaknar man bara på helt rätt sida och allt är bara helt enkelt mycket roligare än dagen innan eller hur!? Dessutom bestämde H och jag att vi ska göra en liten liten "get away" till Hufvudstaden på fredag och bo på hotell i city och mysa. Ska nog ta och boka bord på någon riktigt bra restaurang också förresten! (Tipsa tipsa kära bloggisar!!!:)

Igår fick jag som tur var byta mitt nyinköpta objektiv men det nya som jag fick med mig hem är tyvärr inte heller riktigt som jag vill att det ska vara heller. Hmmm. Tur att de är så schyssta på kameraafffären att man har hela 30 dagars prövotid på objektiven. Oturen är att det verkar ju bara bli dyrare och dyrare varje gång man byter.. Frågar nu (åter igen) om det är någon bloggis som har ett bra tips på ett zoomobjektiv för främst interiörbilder till en Nikon?!? Jag behöver verkligen era tips!!!



På spiselkransen just nu: klassiska ekollonglaset från Svenskt Tenn (men med murgröna) och ett favvofoto på lilla söta mamsen som en "twenty-something"!


Dagens Beabus i Noa Noa! (men hjälp, hur ser lilla vänsterarmen ut på denna bild egentligen?:S) Bea älskar att rita och då helst på väggarna faktiskt (hmprf) Griffeltavlan är ju heelt okej ritställe men igår var det matsalsväggen som blev tjusigt dekorerad svart tuschpenna! Inte okej. Tur att vi har mest vitmålade väggar här hemma som går att fixa fort...


Nu raringar ska jag ta en skön powerwalk i solskenet med Beabus i vagnen. Efter den går vi till skolan och hämtar skatterna och efter det blir det nog bullbak tror jag (frysen är nämligen helt tömd på sådana upptäckte jag igår)



Ha en strålande fin dag!



KRAM



.

måndag 27 september 2010

KÄRLEK TILL ER

.

.
Uppe i mysiga stugan i Dalarna satt jag och lusläste i Sköna Hems nya Skapa Stilen. Jisses vad mycket fint och inspirerande det fanns i den! Löp och Köp säger jag:) (Silkessjalen jag har runt halsen måste jag bara tipsa er om. Den är nämligen en så supercool favvis och kommer från svenska märket Ester Eleonora som gör maaassor med fina sjalar. Min Skullsilksjal har jag klickat hem här)




LOVE U BLOGGISAR!



Massor med kärlek till alla fina goa damer!!! Nu vet jag att det jag gör verkligen uppskattas och det är jag såå tacksam för. Tusen tack var och en för era söta hälsningar!!!

Alla kan inte gilla allt, visst är det så. Jag har läst varenda rar kommentar som ni sötingar lämnat här på morgonen och är alldeles överväldigad av allt snällt ni skriver. Det är riktigt roligt att läsa att de allra flesta faktiskt gillar bloggen precis som den är! Ibland kanske H of P far åt olika håll men den är ju faktiskt en del av mitt liv och mina intressen. Tror jag är lite av en "periodare" och efter mycket hemmafix och " vara hemma med bebbetid" så har jag de senaste månaderna först koncentrerat mig jättemycket på bröllopet, sen på träning och kost. Nu har jag en kropp jag trivs med och tycker därmed det är roligare att handla kläder (ja, jag köper faktiskt kläder själv med "egna pengar") och därmed skrivit mycket mer om det. Dock känner jag att jag saknar inredningsbiten mer och mer så jag lovar: Fler inredningsinlägg kommer framöver!


Älskar bilden på det här superläckra sovrummet i Skapa Stilenmagasinet. Nu vill jag verkligen ta tag i vårat!


Nu ska jag gå ner på stan och försöka byta ett objektiv som blev helt fel! Har dock redan lyckats tappa bort kvittot så håll tummarna att de är schyssta och låter mig byta det ändå...


Ha en fantastiskt dag girls - nu går vi vidare!!!


KRAMAR EN MASSE


P


.

söndag 26 september 2010

THIS SUNDAY EVENING

.
.

Jag och min älskade stora skatt fiskar vid en liten sjö någonstans i vackra Dalarna.



God Söndags Kväll


Efter att ha ett fantastiskt trevligt dygn uppe i Dalarna med god mat och mycket glädje så kommer jag hem och slår på lilla lapen och möts av värsta kommentarerna. Jag är tydligen "en liten människa", gold digger, ytlig, lider av bekräftelsebehov, har ingen ödmjukhet och skänker inte till välgörenhet. Jisses girls, vad är det med er??? Detta är ingen djupgående, analyserande samhällssida, House of Philia ska ju för bövelen vara underhållning!!! Ytligt javisst - but remember thats the point! Ja, jag är nästan alltid glad och jag älskar att inspirera.  Det finns andra sidor för er som vill läsa andra saker. Jag visar bara såna typ av inlägg som jag gillar hos andra här på H of P. Men att säga att jag är liten som människa för att jag visar lite av vad som finns i min garderob gör mig faktiskt både irriterad och lite ledsen. Jag gör ju dessa inlägg enbart för att inspirera och roa er och jag vet ju att det faktiskt finns de som tycker det är underhållande! Visst får man tycka olika men att skriva massa personliga påhopp är såå onödigt.

Jättemallig Flisan med egenfiskad (dock väldigt väldigt liten) Aborre

Men... nu ger jag er chansen att vara med och påverka House of Philia lite! Vad tycker du är mest underhållande av det jag skriver? Inredning, shopping, drömhem, klädtips, personligt, ytligt eller vad? Passa på nu att komma med dina åsikter!





Nu blir det höstmys med en stor kopp thé och hyrfilm på tv:n.


So long bloggisar



Psst, Just nu lyssnar jag på denna supersköna låt... Love it!




lördag 25 september 2010

FÖR VARM ELLER FÖR KALL

.


För er som eventuellt är lite nyfikna på vilka jackor som inhandlades på Tullhuset här omdagen så kan jag berätta att detta är den ena! Skön, go och rufsig från Odd Molly (sjalen är också därifrån).


Bonjour Samedi!



Denna lördagsmorgon har inletts med att packa lilla weekendbagen för hela familjen, för idag drar vi med våra roliga och goda vänner upp till Dalarna för lite kräftätande och höstmys! Baddräkten är också packad, för det vankas tydligen bastubadande vid sjön. Fast det är ju inte såå troligt att den blir använd, eftersom jag (världens värsta badkruka) knappt badar på sommaren haha!:)


Höst just nu på vår uteplats! Här har vi ju inte suttit och ätit på flera veckor faktiskt. Kanske dags att plocka undan sommarmöblerna? (Gah, nu känner jag faktiskt liiite vinterångest!!)
.

Testade jackan igår tillsammans med min OM klänning från Country Dreams. Men den åkte av illa kvickt för oh my, vad hett det blev!!! Ullklänningar är inget svalt plagg direkt - puh. Men visst är det svårt att klä sig rätt denna mellanperiod? Varannan dag är jag alldeles för tunt klädd och går och småfryser och nästa är jag för påpälsad och blir istället tokvarm!:)


Nu ska jag ta och samla ihop alla mina små skatter här och sätta dem i bilen, för nu draaar vi!


Ha en riktigt härlig Lördag så ses vi!



KRAM


.

fredag 24 september 2010

LUCKY FLISAN

.

.
Mitt lilla socker i sina nya fina höstkläder från det svenska märket Lucky Ellen!



Tjingeling alla som älskar fredagar!:)


Mår ni bra tjejer!? Härligaste dagen i veckan är det ju idag och jag har nästan precis kommit hem innanför dörren med massor av matkassor. Puh! Har varit en liten sväng nere på stan också och det var verkligen massor med folk överallt! Skatterna har haft studiedag idag så det kanske var för att alla skolor var stängda som det var sån trängsel?

Nu är det alla fall dags för freedagsmyys här hemma och jag ska ställa mig i köket med härlig jazz på stereon, ett glas rött i handen och göra hemmagjord pizza med massor med goda tillbehör (pepperoni, bacon, lök, ruccola, parmesan, svamp till oss vuxna. Skatterna = ost och skinka! :) Mummmsigt!

Fina märket Lucky Ellen.

På vägen hem stannade vi vid slottet här i Småstaden...

...och Flisan lekte flygplan bland löven!:) Visst är det otroligt vackert ute nu? (Dessutom, visst är Flisans sammetsjacka också helt otrolig? Så fin!) 

Apropå de Lucky Ellen kläder Flisan har på sig ovan. Här kommer ett tips till alla er mammor som är bosatta i Stockholm och vill ha fina kläder till era flickor som är över 5 år.  Lucky Ellen har nämligen utförsäljning den 27 september 2010 kl 16.30 - 20.00 på Hotell Kung Carl Birger Jarlsgatan 21 i Stockholm! (snett mitt emot svampen vid Stureplan) Dessutom är det introduktionsrabatt  på den fina nya höst och vinterkollektionen för alla som handlar!


Nej nu sätter vi gång med myset eller hur!:)


Ha en fantastiskt skön Fredagskväll!


KRAM


.

torsdag 23 september 2010

TULLHUSET LIVING OCH PANNKAKOR

.
.
.

T.o.m shoppingpåsarna är i min smak på härliga Tullhuset!:)



Tjingeling!
.

Idag har det shoppats jackor minsann!:) En superfin höstjacka fick komma med hem idag och en lika fin vinterjacka är beställd. Jackorna inhandlades i Småstadens nya och helt otroligt mysiga och tjusiga butik Tullhuset Living! Jag skulle faktiskt kunna tänka mig nästan allt i den superhärliga butik och det är inte ofta man hittar sådana som har ett så läckert sortiment (och såå trevlig personal:)! Ester Eleonora, Valerie, Odd Molly, Ti Mo, Hunter, Hunky Dory osv osv. Bor ni i Mälardalen så ta en liten tripp till Småstadens hamn och Tullhuset, jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna om er smak liknar min!:) (Ni kanske förstår av superlativen  hur glad jag är över att Småstaden äntligen har fått en sån här livsstilsbutik! Vad det blev för jackor inhandlade idag visar jag dock i ett annat inlägg senare...)


Dagens lilla pömsiga Beaskatt sitter just nu och myser i tvsoffan med snuttis framför favoriten "Fåret Shaun" (från topp till tå i stickade sköna kläder från Noa Noa)



Nu ska här stekas massor med pannkakor till hungriga små skatter!


Ha en mysig torsdagskväll!


KRAM


onsdag 22 september 2010

RIKTIGT SCHYSSTA SITTPLATSER

.


Tidigare idag: jag sitter och surfar härlig inredning på nätet hos mamma och pappa!


God kväll raringar!


Idag har jag fått massor med saker gjorda!  Så skönt att "beta av" lite sånt som legat och väntat på att bli gjorda ett riktigt bra tag...

Efter en förmiddag i full fart så hämtade jag upp lilla Bea på dagis och vi gick den korta biten till mina föräldrar för en mysig lunch. Mamsen och papsen har så fint hemma och är nog något av "stolfetischer" tror jag;) Corbusier, Charles & Ray Eames, Ägget och Svanen osv finns det där. Mest avundsjuk är jag  på alla Eames-stolarna så klart. Vill också ha! Absolut snyggaste stolarna ever om ni frågar mig.



Lilla Beaskatten (i sina små gummistövlar som bara skulle sitta på) smaskade cookies på en ursnygg Plastic Chair...


...och jag tog ett par snurr i mammas nya häftiga illblåa Svanen av Arne Jacobsen! Min dagens är fantastiska Agat Dress från Chill Norway. Såå fin...


Nu ska vi titta på en mysig romantisk komedi här!


Vi ses imorgon!


KRAM


.

SOLEN STRÅLAR

.
.


Jag länkade till den här låten förra veckan för att jag tycker att den är såå bra! Nu har världens sötaste lilla "Brokeback Mountainvideo" kommit med godbitarna också. Mmmumsfillibabba:) Enjoy girls!


Toodelooo Sweeties!


Kikar in en snabbis för att önska er en fin dag bloggisar! Här i Småstaden har vi det vackraste höstväder man kan tänka sig med strålande sol och jag har ett par timmar nu  h e l t  f ö r  m i g  s j ä l v (H är på inskolningen med Bea idag) så nu väntar morgonmotion!


Vi ses!

KRAM

.

tisdag 21 september 2010

KVÄLLSHÄLSNING

..
.

Min fina fina lilla "Flisa"!



God kväll kära bloggisar!


Här har jag precis nattat små skatter och läst saga för dem i deras små sängar. Tror att det är superviktigt att alltid natta och krama om sina små och tala om för dem hur mycket man älskar dem.  Att alltid få somna när man är liten och veta om att man är såå älskad...

 

Flisan och jag myser hemma i våra supersköna nattlinnen som Fredrika, med gårdsbutiken/netbutiken Flitiga Fredrika, var så gullig och skickade i present åt oss (Tusen Tack söta du!)! Visst är de helt otroligt fina? De kommer från det danska märket Natt och är i skön bomull. (I vinter ska vi minsann matcha med likadana raggisar och morgonrockar till också!;)


Uppe på övervåningen där vi alla har våra sovrum! (Bakom fönstrerna till höger ligger lilla Beabus rum)


Nu ska jag fortsätta kika på House här!


Ha en fortsatt fin kväll!


GE KÄRLEK

KRAM


.

GISSA VAD?

.


Gissa vilka som bor här? Ledtråd: kaniner...


Heeej Tisdag!


Hoppas ni mår bra idag kära bloggisar! Här i Småstaden småregnar det och Bea har faktiskt varit på inskolning på dagis idag! Så klart var det såå spännande med alla nya fröknar och kompisar för lilla skatten. (Hon kommer dock bara gå där ett par timmar per dag till att börja med.)

Denna septembertisdag visar jag lite pics på ett hem som tillhör en (dansk) familj som gör leksaker som är väldigt populära i bloggvärlden och som är både söööta och lååånga. Guess what...


Modernt, stort och rymligt och en häftig spiraltrappa finns det i detta hem!

Ett stort svart skåp från Olsen & Jensen står på min önskelista sen länge! Det är ännu snyggare än det på bilden ovan och är vitmålat på insidan (om någon ev. har ett sånt ståendes hemma, och kanske tycker "att det är aaalldeles för skrymmande" och som vill bli av med det så får ni ju hemskt gärna skänka det till mig i så fall!:)

Känns mattan från Day igen kanske? Snyggt!:)

Hm, hade kanske valt lite andra stolar och matbord men den lilla nätta fåtöljen är ju grym!

Fint enkelt badevarelse!
.
Åh, nu börjar ni känna igen lite va? Det finns ju en viss liten docksäng med prinsessan på ärten att köpa...


...och den står också där på byrån. Bilden visade dock inte den utan faktiskt "full-size-prinsessan-på-ärten-madrass-myshörna" på golvet istället! Jisses, en sån skulle flickorna ha! Hur gulligt som helst.

Så klart var det "Familjen Maileg" vi hälsade på idag! De har tydligen sin verksamhet hemma, i stora härliga ljusa lokaler. (Älskar förresten de där adventskalendernissarna i XL som hänger i bakgrunden. Verkligen superfina.)


Nu ska vi kolla på mysiga Kalle Blomqvist och äta glass här (eller skatterna ska äta glass och jag ska ta och göra mig en riktigt god caffe latte i espressomaskinen!).


Ha en fin tisdagseftermiddag!



KRAM


Psst, Såg ni  New Yorkfruarna igår? Jisses, vilken underhållning! (verkligen bästa "fruprogrammet" ever!) Ta bara kvinnan i Florida som ville ha en "fiskmun" eller den totalt galna mamman på Manhattan eller den superhäftiga lyxvillan i Hamptons där damen som hade en "hundmatskock" (?) bodde!!! Oh my, vilket underbart kök hon hade förresten, hur läckert som helst. Om ni inte såg allt detta så kolla nästa måndag kl 21.00, det tänker iaf, jag göra!




måndag 20 september 2010

FRUAR & TRÄDGÅRDSINSPIRATION

.
.

Nya svenska fruar att följa i höst!




Tjingeling vänner!


Sitter just nu uppkrupen i soffan med en stor skål rostade mandlar som sällskap!:) (Testa Owl:s, de är grymt goda och nästan inga kolhydrater alls = perfekt!) Håller på och surfar runt och letar efter bra trädgårdsinspiration på nätet. Tänkte jag skulle åka och köpa lökar imorgon och ville ha lite skön inspiration, men hittar ju ingen! Någon söt bloggis som kanske har ett bra trädgårdsbloggtips?

Strax är det dock dags att lägga ner lilla lapen och titta på Svenska New Yorkfruar som ju har premiär på 3:an ikväll! Verkar mycket lovande tycker jag!


Ha en mysig måndagskväll!


KRAM



Psst, Hade tänkt ta foton och göra ett helt annat inlägg idag men vad hände igår kväll? Jo kameran åkte i backen med ett brak och hela objektivet blev helt kaputt! (Tur att jag inte hunnit få ett nytt...) Så imorgon är det jag som trippar ner till kamerabutiken i Småstaden och fixar mig ett objektiv. Går ju så där att blogga om man inte kan ta några bilder liksom;)


.

söndag 19 september 2010

VAKA OCH GLASS

.
.
Dagens lilla Beabus myser i vardagsrummet! (Blus och kofta Lindex)



Tjingeling bloggisar!


Följer ni också valvakan?? Det är ju såå spännnde. Vi hade hyrt en film till ikväll men har ju fastnat totalt framför rösträkningen i direktsändning istället!

Annars har vi haft en riktigt lugn skön Söndag och jag har faktiskt sytt en del idag. Kanske några av er kommer ihåg att jag skrivit tidigare att jag verkligen verkligen ogillar att sy. Jag är nämligen så otroligt dålig på det! Sticker mig på den dumma nålen hela tiden och tråden får alltid massor med knutar och allt blir helt enkelt bara ett enda stort trassel!!! Inget tålamod alls. Nåväl, ett par gardiner blev klara och kom upp till slut, puh....


Älskade lilla Bea ringer till mormor på Gotland tidigare idag!


Nej nu ska jag ta fram lite smaskig Ben & Jerry Cookie Doughglass och fortsätta titta på valvakan!


Ha en mysig kväll!


KRAM

.

NU ÄR DET DAGS

..
.
Japp jag håller med - snälla rösta! Härlig bild från vi.sualize.us.
.
.

Gooodmorgon bloggisar!

Har ni sovit gott alla finingar? Här skiner solen över Småstaden, jag mår mycket bättre idag, H är hemma igen och vi ska nu äta en riktigt god Söndagsfrukost (med bla jordgubbssmoothies, äggröra, nybakat bröd, färskpressad juice och kaffe mmmm) och efter det väntar vallokalen (som ligger bara ett par hundra meter bort faktiskt)!

Det är ju så grymt viktigt att rösta så se till nu alla bloggisar att ni verkligen gör detta idag!!!

(Om ca 11 timmar vet vi vilka som vinner valet...)


Ha en strålande fin Söndag -


vi ses senare vänner!



.

.