söndag 31 oktober 2010

SKÖN SÖNDAGSMORGON I FIXADE MATSALEN

.
.


Lugn mysig Söndagsfrukost, med alldeles nybakt bröd och sprakande brasa, hade vi  imorse (Bea låg fortfarande och sov, lilla sömntutan min)


Heeej sköna Söndag!


Nå, har ni ställt om klockan nu kära bloggisar??? Denna dag brukar ju vara lite smått förvirrande med tiden varje år  tycker jag, men nu tror jag att jag nog fixat precis alla klockor vi har här hemma! (Dessutom går alla våra klockor minst 10 min före, eftersom att jag är grav "tidsdyslektiker" och har såå svårt att passa tider! :)


Världens bästa enklaste recept på nyttiga och goda frukostbröd hittar du här! Ny lykta på bordet från Tine K, shoppad på härliga Tullhuset Västerås. (Tack förresten för din finfina inspiration till bla just nya lyktan och lampan i matsalen + hjälp med redigeringsprogram rara Helt Enkelt! Tack också söta Stil Inredning & Design för inspiration till nya stolar och att måla soffan svart! Såå duktiga inspirerande bloggtjejer som förtjänar cred :) 



Nu ska vi ta en skön Söndagspromenad här!


Ha en alldeles looovely söndag!


KRAM


P


Psst, Jag har fått många frågor från er bloggisar, både bland kommentarer och i mail, om var man kan finna min Chill Norwayjacka och Beas Chill Norwayklänning i Sverige. Dessa kommer från Oslo, men det finns fler och fler butiker som har Chill tex Unica & Co , Millami, Olgas Oldeboern, och Nantucket som ni kan kolla upp!:)

.

lördag 30 oktober 2010

BOHOOOO

-
-
Buuu på er!:) Världens läskigaste små häxor och demoner knackade på dörren igår - det var Flisan och hennes urgulliga skräckentourage! De var såå söta så att jag höll på att smälla av:)


Good evening bloggisar!


Är äntligen lite piggare idag och det är såå skönt!:)

Just nu står jag faktiskt och lyssnar på denna sköna låt och fixar för fullt med maten i köket. (Gott kött, gott rött, klyftpotatis, tomatsallad och beanaise står på middagsmenyn mmmm).



Dagens jag!


Detta blev bara en liten snabb hälsning till er för nu ska jag vispa ihop min lilla "beasås" här och den får absolut inte skära sig!:S

Ha en riktigt mysig lördagskväll, krama era kära och glöm inte världens bästa och klokaste talesätt (och som jag själv försöker leva efter) - Var och gör mot andra så som du själv vill bli behandlad! Be nice! (Tack för påminnelsen kloka Josefin)


STOR KRAM


P


Psst, Glöm inte att ställa tillbaka klockan till vintertid (brrr) ikväll!



.

fredag 29 oktober 2010

TJINGELING HALLOWEEN

.
.

Jag älskar verkligen att baka, det är ju såå mysigt! Kanske blir det Leilas härliga chokladbomb denna Halloween....



Heeeej Fredag!


Denna helg är det ju är det ju Halloween  och det hade jag faktiskt nästan glömt bort!!!

 Förra året hade vi riktigt Halloweenkalas här hemma men detta år är ju mina stora älskade skatter hos sin pappa så, ja det blir ju inte samma sak direkt... (När man har barn med någon man separerat ifrån så blir det ju liksom lite "halvt" ibland vid "högtider". Inte mycket att göra åt men inte heelt kul heller:()  

Annars så är läget, ja något bättre men inte helt oförändrat om man säger så;) Men en penicillin + några c-vitaminstinna husmorskurer ska nog göra susen, eller vad tror ni!?




Nytt på galgen i hallen - en cool och tuff vinterparkas från underbara Chill Norway har hittat hem till mig! Så rockig med lite nitar på fickorna och kommer matchas för en ännu rockigare look med min Ester Elenora silkessjal med dödsskallar..


Ni kommer få se nya jackan på en annan dag för ja, jag ligger här supersnuvig i mjukisdressen i soffan och är inte riktigt i "fotoform", om man säger så hihi;)

Nej nu ska Bea bada och jag ska ta en dusch för att fräscha till oss lite här! Det är ju faktiskt fredag idag, trots tokförkylningar. Sen ska en mysig brasa tändas i öppna spisen och med den härliga sköna fredagsstämningen infinna sig!:)


Ha en riktigt mysig fortsättning på dagen söta ni!


KRAM



Psst, Ikväll blir det nog ett glas Chardonnay och pasta med räkor som god fredagsmat hos oss. Vad ska ni äta för gott söta bloggisar???

Psst igen, H kom precis hem från jobbet, extra tidigt och allt, med chokladpraliner och blommor till krassliga och emliga moi. Naaaw...;)


.

torsdag 28 oktober 2010

ETT LITET HEJ

.

.



God kväll söta ni!


Ni kanske undrar var jag hållit hus hela denna oktobertorsdag? Liggandes nerbäddad i sängen kan jag berätta...

Hoppas verkligen på en frisk morgondag!

Kram till er alla!

P

.

onsdag 27 oktober 2010

LOVELY DAY

.
.

Klassisk silvervas på månbordet.




Lovely lovely Day...


Ja inte direkt min sjukdag då, utan det underbara märket Day av Birger et Mikkelsen så klart!;)

Några nya underbara ting, funna i mysiga butiken Classic Living (som har både en fysisk butik på Dalagatan i Stockholm och en netbutik), har precis fått flytta in och förfinar nu vårt vardagsrum. Som sagt, lovely lovely...

...silverskål i burspråket...
...lövtavlor i matsalen...


och gosigaste sammetspläden i Howarden (som egentligen är ett överkast tror jag!)



Nu ska jag natta små skatter och sen blir det Berg flyttar in (tror jag hoppar uberpinsamma Bonde söker fru - hjälp så skämsigt det programmet är!;S)


Vi ses imorgon finingar!


KRAM



.

SÖTT LITET & ROSA

.



Dagens krassliga Beabus är inte alls lika sprallig som hon brukar:( Sitter just nu och tittar stilla på Karlsson på taket i mysigaste barnklänningen i supermjuk plysch från fantastiska märket Chill Norway.


Tjingeling!

Tack för alla snälla för era kommentarer gällande förkylning, målning, tapetsering och fotograferingen och annat! Så glad jag är att jag har er!!!:) (Speciellt en sån här dag då vi är sjuka och inte gör så mycket mer än är ute på nätet och tittar på barnfilmer...)


Förkyld liten Beabus, som bara får vara inne idag, försöker i alla fall titta ut!

 Tråkigt tråkigt att tjata om förkylningen igen på en feelgood blogg men ja, läget kunde vara lite bättre idag om man säger så. Ligger just nu utslagen i soffan med ett huvud som fortfarande dunkar.... Segt!


Liite piggare blev jag ändå när jag kikade i brevlådan idag, för där fanns nämligen ett sött rosa paket från Creative Lounge! (Vad kan göra en lite gladare än små rosa paket?;) I det låg bla detta nya underbara armband från Humanity. Dessa armband är såå snygga och passar verkligen till allt. Min nya variant (jag har två andra sen tidigare) heter Double Bucked Bracelet och är i färgen Midnight.


Nu ska Bea sova sin förmiddagsnap och jag ska bara vila vila viiiiila....


Hoppas att er dag är mycket piggare än min kära bloggisar!


KRAM


.Psst, Jag blir jätteglad om ni delar med er av era braiga husmorstips, att ta till när man är så tokförkyld som jag är nu och vill bli frisk igen pronto!


.

tisdag 26 oktober 2010

VAD ÄR DET SOM HÄNDER HÄR?

.

.
Skoj på jobbet!:) Såå duktiga och trevliga personer, från en av de "creddigaste" interiörmagasinen, har varit här idag och tagit ett par bilder. Spännannde, spännande (Tack för idag söta ni - det var verkligen jättetrevligt att ha er här, trots mitt "tilllstånd";)



Hallåååå!


Ajajaj, vad mitt huvud bultar nu:( Bihålleinflammation har jag åkt på och det är ingen lek kan jag lova. Usch och fy. Dagen har idag, trots att både jag och Bea har blivit sjuka, varit riktigt nice eftersom vi haft finfint besök från ett reportageteam. (När och var bilderna kommer publiceras talar jag om sen när det är dags....)


Mina nya stolar är nu på plats i matsalen! 6 stycken mycket finfina och snyggelisnygga "Eames" har nu äntligen fått flytta in.

Glad men krasslig och väldigt trööött bloggerska har vi idag (sov max 4 timmar inatt då Bea hade feber och såå orolig stackars liten, gäääsp) Dagens: Tunika Odd Molly (från Country Dreams), skinntights HM och mysig och gosig ny kofta från Chill Norway.


Nu blir det Kalle Blomkvist på DVD och mysstund med skatterna i soffan här (håll tummarna att jag då får sova en liten och mycket välbehövlig nap, det är min plan nämligen;)


Ha en fin forsättning på tisdagen fina ni!


KRAM


P

.

söndag 24 oktober 2010

HALLÅ SÖNDAGSKVÄLL

.
.
Detta, mina kära bloggisar är vad jag bla sysslat med idag! Jag har skapat ett litet "gotlandshörn" av soffan (som kommer från Levide på "öjn") och fårskinn (som så klart också kommer från "öjn":) i matsalen. Någor mer som är annorlunda med soffan? Japp, den har också blivit "nearly black"!


Godkväll kära kära bloggisar!


Dumma dumma internet har strulat här på vår gata i Småstaden hela dagen idag. Jisses vad man är är hooked med datorer, när det känns såå konstigt att inte nätet fungerar helt plötsligt!:)

Nu fungerar det ju i alla fall igen och det är toppen så att jag kan skicka en hälsning till er! Här hemma har det inte varit en lungn stund idag kan jag berätta, med huset fullt av kompisar till skatterna, en superspeedad Beabus och en superwoman (nåväl;) som försöker måla möbler, baka bröd och tapetsera samtidigt!( Har gått så där kan jag säga;)



Tapetsering med härliga Zoffanytapeten pågår just nu  i gästrummet!  Tapeten har jag beställt hos duktiga, välsorterade Öbergs i Västerås och det gick verkligen superfort att få den. Ville ha den till helgen och det fick jag!( Tack snälla Öbergs!:) Sen är det bara tapetseringen av det andra sovrummet som är där uppe kvar - puh...


Wild west!:) Liten vild "1-någontingåring" som red in i köket idag på sin gosiga häst och resväskan i högsta hugg!


Nu ska vi ha söndagsmys med thé och hembakt bröd här!


Ha en skön kväll!


KRAM


Psst, Såg ni "Så mycket bättre" på 4:an igår? Visst var det ett jättemysigt program?! Jag blev verkligen positivt överraskad och tom Di Leva stod jag ut med... Kul med något nytt och annorlunda underhållningsprogram som dessutom har spelats in på Gotland - världens bästa ö!:)


.

lördag 23 oktober 2010

JUST NU

.
.


Ljuvliga scones på g!


Godmorgon fina ni!


Här kommer en tidig och snabb lördagshälsning:) Håller på att bakar Leilas scones för fullt och det börjar dofta ljuvligt i hela huset! På Spotify i köket - braiga skivan Continuum John Mayer.

 Idag blir det nog en tur till discobowlingen nere på stan med skatterna. Vad ska du göra???


Nej, jag har inte "snott en hotelmorgonrock" hihi!;) Just nu smyger jag runt här hemma, nöjd och nyfrissad, och myser i denna från morgonrock från hotellet i Sandhamn. Den fick jag när vi bodde där för nästan exakt 2 år sen och H överaskade mig med att fria! (Det var huuur romantiskt som helst kan jag lova:)


Ha en riktigt fin dag!


KRAM


.

fredag 22 oktober 2010

FREDAGENS SMÅTT OCH GOTT FRÅN GUCCI

.
.


Fab mamman Jennifer Lopez och hennes små toksöta 2-åriga tvillingar gör reklam för Guccis nya barnkläderkampanj! Finns i butik våren 2011.



Hej Freeedag!


Åh, nu har jag bråttom bråttom. Ska iväg till frissan och göra lite slingor och toppa håret. Såå skönt det ska bli att bli lite ompysslad!:) Efter det blir det en tur till torget för att köpa nya härliga snittblommor, för det är ju fredag och då vill jag alltid ha nya sådana till matsalen. Senare efter det får det blit en tur  till fiskaffären, för jag är grymt sugen på pilgrimsmusslor till middag ikväll. (Skatterna äter det inte särskilt gärna, så det får nog bli hemmgjord pizza till dem istället:) 


Guccioutfit för flickor. Såå chic så att klockorna stannar och säkert lika dyr...Kolla bara den trenchen och logostövlarna! Skulle sitta som en smäck på Flisan!:)

Och en lika cool outfit till Trulle vore väl också såå rart, så att de kan matcha.
 (Tror kanske att det kan bli varsin tisha iaf;)


Nej, nu måste jag verkligen sätta fart! Kl 09.45 sharp ska jag ju sitta i frisörstolen. Hurry hurry!:)


Jag önskar er en alldeles lovely och fabulous fredag tjejer!


KRAM


P


.

torsdag 21 oktober 2010

LJUS I VÅRT HUS

.

.
På soffbordet just nu! Min nya grafitgrå vägg i bakgrunden är verkligen så maffig tycker jag. Vardagsrummet blev så himla annorlunda och jag är jättenöjd!:) Rummet som var förebild för denna idé och färgval hittar ni här. (Bricka Plantagen, ljusstakar Ikea, La Redoute, PB Home och liten ekollonvas Svenst Tenn)


Good Afternoon!
.

Åh, idag har jag gjort något jag längtat efter såå länge! Jag har beställt ex antal "finingar" som kommer hem till mig på måndag. Såå spännande. Kan ni gissa vad det är kanske hihi?;)

Som ni kanske märker så har jag full fokus på inredningsfix här hemma just nu. Är som jag berättat tidigare  en "periodare" som bloggis, så ni får ju följa med på det som intresserar mig mest just för tillfället! Som sagt, nu pimpas hemmet lite och det är jättekul. Tycker nog att hösten är allra bästa inspirationstiden när det gäller just piffande hemmafix.  Bästa myyystiden är ju den ju självklart också! Jag säger bara; thé, scones, sköna koftor, brasor, gosiga plädar, sällskapsspel, lövens färger, promenader, massa kärlek och tända ljus....


Höstmys med mer tända ljus här hemma till eftermiddagskaffet! Till det: senaste Allt i hemmet (som jag vanligtvis aldrig brukar köpa men som just nu har ett reportage från ett riktigt fint svart/vitt danskt hem. Inspirerande!) Finfina nya ljusstaken från Höganäs (designad av Front) med kastanjer som Flisan plockat på skolgården, pryder just nu köksbordet och skapar riktigt skön höstfeeling!


Nu ska jag tydligen ta en svängom med Bea, för hon står och gungar och rycker i mig och vill att jag släpper lapen pronto!:) Dansmusiken som spelas här just och som skatterna tokgillar nu är denna sköning:)


Ha en fin eftermiddag och mys på raringar!


KRAM



.

onsdag 20 oktober 2010

LITE (LILA) AV VARJE

.

.
Jag talade alldeles nyss med min bror i telefon och vi "pratade bebis"  för jag ska nämligen bli faster! Det känns verkligen såå roligt och jag gläds så med min bror och hans sambo:) (Goa bilden med bebben kommer från Ashley Mc Namara)



Godkväll söta ni!


Seg jobbig huvudvärk har varit boven till sent bloggande idag mina vänner! Såå tråkigt. Men nu har jag tagit Eeze som H kom hem med för en liten stund sen (Tack snälla för era migränmedicintips) och nu känns det faktiskt mycket bättre. (Jag har nog lite svårt att se till att köpa värktabletter så att det finns hemma då man behöver det! Ska bli bättre på det)

Nu har jag i alla fall bestämt mig för vilken tapet som ska komma upp på väggen! Jag tycker nog, precis som de flesta av er bloggisar, att Zoffanys (som är den mjukaste toilen med båtar)  är allra vackrast (Tusen tack för era tapetåsikter! Det är så himla bra, och praktiskt, att fråga er alla om råd!:). Så nu ska den beställas och det kommer nog bli superfint. Toile är såå klassiskt och coolt...


Idag har jag faktiskt  lite "Christmasfeeling"! Det kom några små små snöflingor singlande ner från himlen här i Småstaden tidigare idag och vissa butiker har ju börjat ta fram julartiklar. Åh, det är ju faktiskt såå mysigt med julen:) Baka saffransbullar med skatterna, härliga doftande hyacinter i hela huset och dricka varm glögg framför brasan... (Snygga lila julgranshängen kommer från Cox & Cox. Ska julen bli lila i år kanske?)


Au naturell!:) En lite opiffad hemmajag visar dagens idag (jag vet att jag ser helt sned ut men det bjuder jag på;) Underbara silkesscarfen Skullsilk kommer från Ester Elenora (som tydligen blivit såå poppis att den nästan är slutsåld överallt!) kofta Odd Molly t-shirt Filippa K och jeans Blank NYC.

Snart blir det braiga Berg flyttar in på 4:an, idag hos Andreas Lundstedt!


Ha en mysig kväll vänner!


KRAM


.

tisdag 19 oktober 2010

GAAAH

.

.

Gaaah - hemsk migrän pågår vänner. Under tiden som jag vilar kan ni väl vara gulliga och berätta vilken Toile oven ni tycker är finast. (Det blev ingen Mimou för när jag såg den live i stockholm var den alldeles för mörk i botten! Tack för hjälpen ändå snälla Karin) Tapeterna kommer från Zoffany, Boråstapeter och Manuel Canovas.


Vi ses!


KRAM

.

måndag 18 oktober 2010

LITE SVAR PÅ FRÅGOR

,
,
Overkligt förmögna Madeline Hult, en av de fyra svenskorna i kvällens mycket underhållande New york fruar!


Godkväll!

Har lite dåligt samvete för att jag inte har svarat på några frågor ni ställt idag och under helgen så "here we go":)

Lyktorna som jag visade här om dan kommer från Affari.

Färgen jag använde till månborden oh skåpet vet jag tyvärr inte Ncsnumret på men den är snäppet mörkare än Nordsjös Royal Grey.

Nystanpostern i matsalen har jag beställt från en netbutik som jag tyvärr glömt namnet på.

Min kamera är en Nikon D60 och jag har ett fast 50 mm objektiv och ett 18-200 zoomobjektiv.

Matsalsbordet jag har är ett vanligt Norden från Ikea.

Den randiga mattan i vardagsrummet kommer från Day Home.

En riktigt bra livsstilsbutik, med jättesnyggakläder och interiör, i Stockholm är Mathilde tycker jag!


Nu blir det rostade mandlar och inte minst: N Y-damerna på 3:an!


Ha en mysig kväll!


KRAM


.

JUST NU

..
.
."Men mamma, vad har du gjort?":)



Nu blir det middagsfix - mumsiga hemmagjorda hamburgare står på menyn! (fast enligt lchf och utan fries, coleslaw och bröd förstås;)


KRAM


.

EN SNABBIS

.


Bea har fått nya fina vinterkläder och det behövs för igår var det ju riktigt kallt! Brrr. Mössa, vantar + overall från Reima och kängor från Viking. (Som mamma till tre skatter så har jag testat en del märken när det gäller "vinterutrustning" och Reima och Viking kan man verkligen vara nöjd med - superkvalitet!)



Todelooo!!!


Ny vecka har vi idag och alla nya härliga möjligheter ligger framför oss eller hur!?:)

Denna måndag går verkligen i raketfart och jag fattar inte var tiden tar vägen? Nåväl, är nu hemma en snabbis får att äta en skinkomelett i farten och göra en supersnabb uppdatering här inne. Vill ju verkligen tacka er för alla hälsningar som ni lämnar: Taaack - ni är ju såå söta allihopa!:)


Vi ses senare kära bloggisar!


KRAM




..

söndag 17 oktober 2010

NYMÅLAT








Tjingeling sköööna Söndag!


Ännu en underbar solig höstdag har vi idag och strax ska jag gå ut i vår lilla trädgård och fixa, dona, kratta och kånka in utemöbler tillsammans med H. Men först måste jag ju visa er lite pics från det som blivit nymålat här de senaste dagarna!:)

Väggen är i Royal Grey helmatt från Nordsjö. (Hur väggen såg ut som vit ser du bla här) Månbord och skåp i en något mörkare "nästan svart" färg, också den från Nordsjö och i halvblank.(Jag målar nästan aldrig något i blank färg då jag tycker det är så svårt att få en snygg finish på det!)


See you!


KRAM


.

lördag 16 oktober 2010

SWEET SATURDAY

.
.

Ooops mamma, det var ju inte meningen! (Så här ser man ut när man är en liten Beabus och blir påkommen haha) Liten nakenfis klättrade i trappen med mammas kontokort i ena näven - två "big no no"!


Hej alla underbara läsare!


Solen strålar verkligen denna vackra oktoberlördag och nu väntar en liten promenad ner på staden! Det ska lunchas och bla inhandlas nya snygga undisar, är nämligen i desperat behov att nya sådana...(Varför väntar jag alltid för länge med just det? Ljusblåa, tvättskadade skeva behåar är ju såå himla oskönt och framförallt såå oraffigt:)




Brr, just nu är det ganska kallt i Småstaden så idag inviger jag Odd Mollyjackan med goseligosigt och varmt ludd:) Klänning (från Country Dreams) och underklänning också OM, tights HM och Hunterstövlar.


Nu fångar vi denna härliga lördag girls!


KRAM



.

fredag 15 oktober 2010

HÄRLIGA FREDAG


.
.
.
Idag var jag tillbaka till underbara butiken Tullhuset i Västerås. Kolla bara in Tine K bordet och Tine K lampan...


Tjingeling Freedag!


Mår i bra söta bloggisar!? Härlig ljuvlig fredag har vi ju idag och här är det  fortsatt projekt "vardagsrum in progress" just nu! Vill snabbt bli klar med allt målande och piffande innan kvällen och fredagsmyset...

Men först måste jag ju kika in till er, kära bloggisar, och tala om vad jag gjort idag!:)


Är inte de här lyktorna hur läckra som helst? Vill ha!:)
På Tullhuset finns det ju även hur mycket fint som helst på klädavelningen. Men inget där fick följa med hem idag utan...


...denna nya lampa! Som ni ser så blev det en svart variant... (Förlåt att jag inte lyssnade på alla er bloggisar som röstade grå!:) Mer bilder kommer, jag lovar (det är verkligen k a o s  i vardagsrummet just nu)

Till sist: ett fång nyinköpta härliga lila Gladiolus som just nu pryder spiselkransen och en dagens! Kofta Odd Molly (beställd från Unica på tel 040 - 42 15 14) och blus Odd Molly (hemklickad från ROS) + ett par gamla goa Levis!


Nej nu måste jag sätta fart här! Måste bli klar så att jag sen kan njuuta fredagen med ett glas gott rött, rar middagsgäst som kommer på besök och skön musik på stereon!


Ha nu en riktigt härlig fredagskväll alla finingar!


KRAM


P


.

torsdag 14 oktober 2010

NY FÄRG PÅ VÄGGEN

.
.


Från favvomärket Day Home kommer min nya fina lilla lykta som jag hittade hos Västeråsbutiken Atelje Fåtöljen (som har fått in mycket nytt och fint från Day)!



Halloj Snäckor!



Oj oj oj, vilket sent inlägg det blev idag! Blogspot har vägrat låta mig lasta ner bilder igen idag:( Så surt med detta återkommande datorstrul! Men nu har min nya datorhjälte - älskade och underbara H - fixat detta tror jag för nu funkar det ju igen! Taaack honey H! (H sitter i fåtöljen mitt emot mig med sin egen lap och vet inte att jag skriver om honom just nu!. Han kommer att tycka att jag är jääättepinsam haha:)

Här hemma har det i alla fal varit full rulle idag med med hemmafix som äntligen blivit av! Fick ett litet ryck och åkte till färghandeln och köpte en supersnygg helmatt grafitgrå väggfärg som jag sen målade upp på en vägg i vardagsrummet. Det kommer att bli riktigt bra när denna nya mörka vägg är klar. Vårt stora vardagsrum som är ca 80 kvm behövde nämligen "lite tyngd" nånstans!





Kreativt kaos tidigare idag!:) Nu ska halvmåneborden som står efter väggarna också bli svarta  och sen vill jag ha en svart eller grå stor plisserad taklampa från Tine K över matsalbordet! Taggtrådskronan som hängde där tidigare har nämligen fått flytta bort till Howardgruppen. (Jag ska ta bättre bilder och visa när allt är klart och "piffat":)


Svart eller grå, svart eller grå????


Jag hoppas att du haft en fin dag och har en mysig kväll!:)

Här blir det strax tända ljus, en stor skål cashewnötter och Hellenius Hörna på tv:n.


Vi ses imorgon!


KRAM