måndag 23 maj 2011

TVÅ TIPS I OLIKA KLASSER

.



Igår var jag på Småstadens Ikea för att titta på saker till  altanen och hittade dessa superfina olivträd!!! Säkert 1.40 m höga, fräscha och krispiga och inte minst billiga. Tror att de kostade ca 300 kr - tokbilligt om man jämför med fina lilla blomsteraffären nere på stan. Så två av dessa fick följa med hem. (Fyndade fina krukan också btw. Kostade ca 100 kr)



Hej nya majvecka!


Oh my vad veckorna trillar på fort, redan är vi i slutet av maj!

Här har vi fortfarande strålande soligt väder (fast blåsigt!)och även tokglada skatter som kom hem från pappa idag och berättade att de varit på både Liseberg och Gröna Lund i helgen!? Flisan tyckte att nu räcker det med Tivoli, nu vill hon åka till ett Badland istället. Helst idag:)




Här kommer tips nummer två denna måndag:) Inte från Ikea och inte heller tokbilligt men ojojoj vad dessa doftar ljuvligt! Jag är ett stort fan av väldoftande krämer, ljus och tvålar och är ganska kräsen där. Det får absolut inte dofta fel eller jobbigt fränt men dessa från Studio Hall luktar perfekt dvs exklusivt och rent (Washed Cotton). På diskbänken från vänster: handtvättmedel (använder jag akut till sådana där tråkiga småfläckar ni vet som helt plötsligt bara dyker upp i soffan eller på blusen:) i mitten: handkräm och till höger handtvål. (Finns hos Par Courrier)


Nu blir det tvättstugan för hela slanten:) Bjuder er på en riktigt gammal favorit att njuta till eftermiddagsfikat!


Ha en finfin fortsättning på din dag!



KRAM


.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Olivträd är fina! Men har du något tips på hur man får dem gröna och fina som när man köper dem.. Jag har tagit död på 5 st och ja, det blir dyyrt i längden!!? Tips gärna, TACK!;-)

@my casa sa...

Tycker oxå jättemycket om olivträd, jag har både små och lite större,
det är mycket lättare att hålla liv i de som är större typ det Petra visar här.
Mina har jag utomhus på sommaren och svalt på vintern, inte bredvid något element!!!
De behöver mycket mer vatten än vad man tror, även på vintern.
Lycka till//Åsa

Malin på ön sa...

Vilka fina olivträd och tack för tips på tvålar (dessutom snygga)! Var förvarar man olivträd på vintern? Blir väl varmt inne med 20 grader och vi har inget växthus?

Lotta sa...

Grattis till olivträde, jättefina! Passar i ditt smakfulla hem! Kram Lotta

Anonym sa...

Vilket fynd, jag älskar olivträd. Måste bara få fråga vad du har för färg på nagellacket du har på tårna. Jag är ute efter ett mörkrött och ditt ser snyggt ut. Tack för en inspirerande blogg!! Kram Linda

mariasvitabo sa...

Tack för tipset! Är själv på jakt efter ett! Det är så roligt att läsa din blogg!

Kram Maria

Anonym sa...

Hej P!

Vi har också 2 stora olivträd här hemma, specialbeställde dem för över 1 år sedan från en liten blomsterbutik och då betalade jag ca 700:- sek / st för dem. Både i våras och nu har de drabbats av SKÖLDLÖSS (som är tyvärr svåra att bli av med!) men jag kämpar och kämpar... har förgiftat dem med både såna där giftpinnar samt Pyrex... Tyvärr har medelhavsväxterna tendens att få just sköldlöss. Men annars är dom fina!

KRAM Fröken M

Anonym sa...

Hej! Ser att du bytt knoppar på Hemnes byrån i hallen. Är själv ute efter något liknande. Kommer du ihåg var du hittade/vilka knoppar du bytt till? M vh Lotta

Любонька sa...

Med en sådan glädje i flera dagar, se över ditt meddelande. Det ger mig mycket nöje. Intressant att titta på dina klänningar, kappor barn. Första tanke är att du sydde helt själv. Uppenbarligen detta köp?
En massa saker jag vill säga och fråga, men här är språkbarriären ... Översätt med online översättare. Jag vet inte hur bra n
.

roxanna - kamp efter cancern sa...

fin den första bilden var :)

D I N A R A sa...

Vi har också köpt olivträd men gissar att det blev lite dyrare än på ikea. Borde kanske åkt dit först.
Älskar också väldoftande saker! Här kryllar det av tvål o andra lukta gott grejer haha

Anonym sa...

Det var billiga och fina olivträd.Själv har jag lyckats övervintra två stora olivträd i hallen som är ganska mörk.Skulle hemskt gärna vilja ha blomlådorna i zink med hål på långsidan. Var har du köpt dessa.
Mvh
Lena i Katrineholm

Anonym sa...

Så underbart vackert, gillar verkligen det jag ser! Det är något speciellt med dessa träd, stora som små :) Ha en fin dag!

Anonym sa...

Men tjejer ser ni inte att det är ett konstgjort olivträd P har köpt? och ett jättefint sådant!! Skall direkt åka till IKEA för inhandling :-). Bra tips!

Köpte ett riktigt olivträd för några år sen, som var sååå fint under våren och sommaren då det stod utomhus, men sen när jag tog in det under hösten, frasade det bara till och alla blad låg i en stor hög på golvet. Olivträd ska förvaras svalt under hösten och tydligen inte vid värmekällor märkte jag.

Därefter inhandlade jag 4 st jättefina konstgjorda olivträd istället. Det finns väldigt naturtrogna varianter nuförtiden. 2 st har jag utanför min entrédörr och 2 st inomhus - helt underbart fint och dessutom underhållsfritt!!

Kramar Nena