måndag 31 januari 2011

IDAG HAR VI FIRAT - IGEN!

.


Dukat i matsalen för dagens lilla kalas med skatterna, mina föräldrar och min lillebror med sambo!


Helloooo!


Idag har det firats igen och jag har bla bakat en chokladtårta på beställning. Dock blev det inget "masterpiece" direkt, så ni får inget bildbevis, men smaskig blev den!

Min bror och hans sambo har varit vårt sällskap här hemma nästan hela dagen, jättemysigt:)



Flisan myser med gosedjuret i ny ChillN klänning och Trulle smaskar tårta!


Eftersom tårtan var hembakad så bjussade jag på "köpekaker" till!:) Här är det mazariner och lakrits Singoallekakor.



Flisan spexar i gästrummet och Bea leker med ballonger!


Körbärskvistar är såå fint! Ska nog köpa fler kvistar, det är så himla vårigt (speciellt när de slår ut och blommar). Förresten, kan man ta in äppelträdkvistar från trädgården? Slår de ut och blommar då? Någon som vet? (Tokgillar blommorna som jag också har satt i vasen, men vet inte vad den heter)


Nu ska jag laga kvällsmat - fläskfilé, grekisk sallad och tsatsiki står på menyn!


Ha en fin måndagskväll!


KRAM


.

söndag 30 januari 2011

IDAG PÅ "THE PIZZAPLACE"

.
.


Ett mycket nöjt födelsedagsbarn idag i en av födelsedagspresenterna - en ny "skinnpajj"! (Precis det han hade önskat sig) Trulle fick faktiskt två "skinpajjar", för min lilla mams och jag råkade visst "köpa dubbelt". Men det var heelt okej för Trulle att ha både en grå och en svart. (Denna svarta variant har jag köpt på Lindex)



Hallå söndagskväll!




Hoppas ni har haft en bra dag idag alla bloggisar!?
Gaaah, vad jag är proppmätt  fortfarande. Pizza Hut är inte att leka med, för oj oj oj vad gott det är med deras Tropical Chickenpizza och coleslaw till... Mmmm. När det sen vankas en gigantisk pizzabuffé blir det ju lätt "någon slice för mycket" om man säger så:)





Flisan tyckte att storebrors idé om att fira födelsedagen på Pizza Hut var en briljant idé! Trivdes super när hon dessutom fick ta glass alldeles själv efter maten:)



Min H är också med på ett litet hörn idag, "dagen till ära";) Lilla Beabus tyckte nog att panpizzan var "så där" men gillade däremot colasåsen som var på glassen massor!


Just nu festar skatterna vidare på kalas no 2, imorgon ska vi äta tårta efter skolan och på tisdag är det Beas tur att bli uppvaktad... Mycket kalasande mao!(Kära LCHF - I will be back, jag lovar!)


Nu ska jag strax lägga mig i sköna soffan och titta på nya Wall Street 2 här!


Önskar er en mysig och skön söndagskväll!


KRAM


Psst, Tack så jättemycket för era grattishälsningar till Truls! Ni är såå gulliga!


.Ps

IDAG ÄR DET DIN DAG MIN FINA POJKE

.
.




Heeej Söndag!



För 10 år sedan var jag faktiskt alldeles livrädd denna dag! Livrädd (hu vad läskigt det var) och otroligt förväntansfull.

 Jag låg på ett operationbord och ur min mage plockades den finaste, sötaste och mest underbara lilla pojke fram. Mitt allra första barn och allt var så fantastiskt, nytt och spännande! Jag var så lycklig:)
.
Trulle är ju min förstfödde och det är nog något speciellt med det barnet. En känsla. Jag är tex alltid mest orolig när det gäller min son, att han ska göra illa sig eller så. Kanske är det för att han är just pojke... Tjejerna är hur som helst de som har "mest skin på näsan" här hemma!:)
.
Nu ska vi strax hoppa i bilen med alla paket, plocka upp skatterna och sen åka och ha kalas på Pizza Hut!! (Trulles önskemål, - han är  tokig i just panpizza)!

.
Njut er söndag så ses vi senare!


KRAM


:

lördag 29 januari 2011

LITEN MATTUPPDATERING

.
.
Visst blev det väl ganska bra så här!? Lite mer sk harmoni tror jag( Ja jag vet, jag borde nog ha jordelement med också kära Jannice, men hur då??? Hjälp! Bilden är förresten klickbar, för er som gillar att titta nära nära:)



Todelooo Lördag!


Mår ni bra vänner!?

Här är det toppen denna lördag och jag kom nyss på att jag inte visat hur det blev när jag flyttade mattor och lampor ett extra varv! (Ni kanske är ett litet gäng som undrar hur jag gjorde)

Ni var så många som tyckte till och det var så kul att läsa alla era synpunkter:) Svarta mattan är kvar och yes, jag är riktigt sugen på en vit lampa...



Jajamensan, den randiga mattan finns kvar men förgyller nu tvhörnan.


Nu ska vi ut och "finåka" en sväng!:)


Happy lördag alla!


KRAM


.

fredag 28 januari 2011

T.G.I.F

.
.


Igår hade H och jag "träffas dag":) Gissa om jag blev glad att H kom ihåg detta, och dessutom var så gullig att han kom hem med denna ljuvliga bunt ljusrosa rosor efter jobbet! 5 år har gått sen vi möttes för allra första gången (på en nattklubb, såå originellt;)




Tjingeling Freeedag!!!



Underbaraste dagen på hela veckan och fullt solsken har vi dessutom! Jippie!!!:)

Jag är hemma en snabbis för att hämta lite "viktiga papper" och sen ska jag skjutsa Beabus till mormor och morfar. H och jag ska nämligen ha några timmar helt för oss själva för vi ska ägna oss åt ännu mer presentletande till Bea och Trulle! Inte helt lätt att hitta det som man vill hitta...




Idag ska jag avslöja ett litet "bildknep" som jag och många andra bloggerskor använder oss av då och då! Jag gör detta pga av ngn undrade om jag har använt botox för att jag såg så slät ut. Om ni förstorar upp bilden ovan så ser ni att det har jag inte. Bilden till vänster är jag som jag ser ut idag i skärpa och bilden till höger är jag efter att jag lullat till mig med "Klar hy-knappen" (Smart suddighet) på Photoscape (det redigeringsprogram som många använder). Det kanske inte syns att jag använt knappen så mycket på den lilla bilden men om man förstorar upp blir det världens skillnad! Ju mindre skärpa eller en suddigare bild - desto slätare blir man ju. Ibland använder jag alltså knappen för att få en lite snyggare bild - så nu vet ni det! No botox (än så länge:)


Oj, nu måste jag visst sätta lite fart här!


Ha en riktigt härlig fredag!!!


KRAM


P

.

torsdag 27 januari 2011

DUKTIGA AMANDA PÅ SALONG UNIK

.
.




Det blev ett kitt med nya styling och vårdande produkter från Redken idag och det behövs verkligen för jag har slarvat ordentligt med mitt hår den sista tiden! I den vita lilla Maria Nila flaskan så finns ett superbra stylingpulver som gör att håret både får volym om man har det i botten + en lite cool matt"beachlook" om man har det på längderna.




Hello mes amis!




Har ju glömt att berätta att jag i förra veckan var hos en ny frisör och fixade utväxten (äntligen)! Det blev jättebra och jag är såå nöjd!(Ni som följer bloggen vet ju att jag haft mina turer till lite olika frisörer;). 

Det bästa av allt var att när jag kom in i UNIK:S fräscha salong så såg jag direkt att min nya frisör hade mitt drömhår!  Preciiis rätt nyans, lite "kola-blondette-aktigt",  frisyr och längd som jag själv vill ha. Det är ju såå svårt att förklara för frisörer hur man vill att det ska se ut eller hur? Sitter där och svamlar om färger och om någon kändis som "man tycker har en supersnygg frisyr", och frissorna brukar inte förstå alls vad man yrar om!:) Men nu så var det ju bara att säga att frisören skulle göra ungefär likadan frisyr på mig som hon själv hade. Toppen!!!

Nu har jag inte alls lika fint, tjockt och långt hår som supersöta Amanda men vet ni vad - det är faktiskt extensions. Åh vad jag är sugen på att sätta i sådana också nu! De som Amanda har är mer mjuka och fina och inte alls lika sträva och hårda som de jag satte in förra våren( och som jag tröttnade på nästan direkt) Kanske blir det en ny omgång löshår när jag tar nästa tripp till UNIK, för nu vill jag ha låångt hår igen!




 Idag var jag tillbaka till salongen för att handla nya fräscha hårvårdsprodukter och passade på att knipsa ett kort på mig och min nya frisör! (Dagens: Chill Norwayjacka, Gina Tricottights och Uggs. Obs! det är inte Amanda som har stylat "mitt rufs" på detta kort!)


Så kära bloggisar, jag måste bara hylla min nya söta frisörska idag. Bor ni någonstans i Mälardalen så gå till Amanda på Salong UNIK på Stora Gatan i Västerås och bli ompysslade, det är dagens tips:)

Nu ska vi åka och fixa lite födelsedagspresenter för det är ju inte mindre än två små skatter som fyller år nästa vecka! (Trulle blir tio på söndag och Bea blir två på tisdag, så det blir mycket mysigt kalasande framöver:)


Vi ses vänner!


KRAM


.
Uppdatering! Jag har fått ett par frågor angående min lösfläta som jag har visat på en del bilder. Den är gjord av riktigt hår som kommer från de extensions som jag satte in förra våren. Om du själv vill köpa löshår att leka med (det är ju faktiskt lite festligt att kunna få ha riktigt lååångt hår ibland:) så kan du göra det bland annat i den HÄR netshopen! När det gäller min frisyr så har jag en mörkblondfärg i botten (är råttfärgad egentligen;) och ljusa och kolafärgade slingor i hela håret. Överhåret är uppklippt och luggen är markerad (men inte för kort). Önskar bara att underhåret ville växa fortare!:) KRAM



.

onsdag 26 januari 2011

ESTER ELENORA S/S 2011

.


Härlig sommarbild eller hur? Hittade alldeles nya bilder från Ester Elenoras sommarkollektion och tycker de ser såå mysiga ut. En sån där ljuv klänning och sjal tex vore väl finfint i sommar...



Tjingeling!


Åh, vad jag måste börja träna a.s.a.p!!! Känner mig så himla otränad just nu och har uselt flås, usch och fy. Läste Hanna Graafs blogg där hon skrev om hur mycket bättre hon mådde under de veckor hon förberedde sig för Let´s Dance och när hon tränar regelbundet. Att hon skulle fortsätta med träningen fast hon åkte ut ur själva tävlingen så tidigt! Det är just det som är så viktigt - att fortsätta och inte någonsin sluta träna. Annars sitter man, som jag gör nu, och har tappat all den kondition som faktiskt fanns för bara ett halvår sen. Bläää:(

.


Detta är min sommarstil 2011! Älskar både solisarna, frissan och, så klart, klänningen:)


En riktigt fin klänningen och en bild vid havet som man blir glad av:) Vilken underbar blå himmel!



Ester Elenora plagg för små tjejer? Kan verkligen se Flisan och Bea i en uppsättning av dessa ljuvligheter på Gotland i sommar...



Sommaren kommer fortare än man kan ana och då ska jag ha kondis! Så att jag  kan ta mina sköna löpturer på små kalkiga vägar efter havet, på mitt älskade sommarparadis Gotland....


Nu blir det Morden i Midsomer på 3:an, bara för att få ännu mer sommarfeeling!:)


Önskar dig en skön kväll!


KRAM


. 

NI ÄR FÖR RARA

.
.

Här syns färgen på mattan lite bättre! Den är grå/svart och kommer ljusna lite till. Days hampamattor är verkligen urfina, tjocka och lite ruffiga men ändå eleganta! (Både min randiga och den nya har måtten 250x300 för er som undrat)



Bonjour!



Men ni är väl för söta och goa!!! Tusen Tack för engagemanget både när det gällar matta, sovrumslampor och annat här inne på HofP! Det är sån lyx att ha så många att fråga om råd! De flesta av er skriver en keeper och lilla mamsen som nyss var här säger detsamma. "Klart den ska stanna", sa hon. "Du är uppvuxen med svarta mattor så det är inte alls konstigt att du gillar denna". "Fast du borde haft en vit lampa över bordet istället" sa hon sen...Gaaah:)

 Så nu ska jag fara iväg till rara Anette på Ateljé Fåtöljen och berätta att jag behåller Daymattan (om du bor i Västerås och också vill ha en så skynda skynda - de förvinner fort) Känns förresten riktigt bra att jag har bestämt mig, annars hade jag ju blivit precis som "Solsidan-Mickan" och fixat hemma med grejjer som är "på öppet köp" som sen ändå lämnas tillbaka! :)



Ha nu en fin fortsättning på dagen - här strålar solen!!!



(och btw, lamporna är beställda idag och det blir vita fast de flesta av er röstade svarta. Jag skyller detta på "H"!:)


.

tisdag 25 januari 2011

EN ROSA VÅR

.



Ny stoor hampamatta har hittat hem idag. Det tog ett par vändor till mycket trevliga butiken Atelje Fåtöljen i Västerås innan rätt Daymatta hamnade i vardagsrummet. Provade först naturfärgad, övervägde mullvadsfärgad men landade till slut på gråsvart. (Har också blandat upp de svart/vita kuddarna i soffan idag med några i grått och smutsrosa och det känns "så rätt":)
.


Hej Tisdag!


Mår ni bra finingar???

Många många är vi ju som är sugna på härliga pasteller  har jag sett i bloggvärlden idag! Var själv på torget och köpte en bunt milt rosa ranunkler (kan det vara världens finaste blomma med världens fulaste namn?) tidigare under dagen...Såå ljuvliga! Vita krokusar och vita pärlshyacinter fick också följa med i lilla påsen. Vårlökar, ranunkler, anemoner och tulpaner är ju bara så underbara. När de finns i handeln så känns det liksom i hela kroppen att snart blir det varmare och snart blir det vååår! Man blir glad av dem helt enkelt!:)



I vardagsrummet just nu; rosa blommor, rosa ljuskoppar från Tine K och Daykudde (Ateljé fårtöljen) med ljusrosa mönster. (Fått några frågor igen om fjärilstavlorna. De kommer från Haagedorn haagen och finns hos Bloominghome!)


Nu ska jag laga riktigt smaskig tisdagsmat eller vad säger ni om entrecote, sallad med bla babyspenat och bearnaisesås till? Mmmmm:)


Ha en riktigt mysig kväll!!!


KRAM


P


.

måndag 24 januari 2011

OCH VINNAREN ÄR....





STORT STORT GRATTIS TILL DIG!!!

Matilda som lämnade en hälsning Kl 8.20 den 21 jan.

Maila mig din adress  och vilket Chill Norwayplagg du önskar i Creative Lounge´s webshop till houseofphilia@hotmail.com så kommer din fina vinst snart på posten!


KRAM


Psst, Ojojoj, vad många ni var som var med och tävlade - 1102 st! Stort Tack alla för er medverkan och stort tack för allt snällt ni skriver till mig! Ni gör mig glad varje dag, mina rara rara bloggisar:)

.

BEA VÄXER SÅ DET KNAKAR

.
.

Morgonens Beabus pysslar i köket med gosigt kladdigt glitterlim. Mycket kul och myyycket svårt att få bort... I skåpet som står öppet har skatterna allt sitt "pyssel"- jättepraktiskt! (Dagens Bea har grå mysdress från ChillN:s nya vårkollektion för små tjejer)



Hej igen!



Jisses vad mina skatter växer fort! Speciellt Bea. Höstens kläder stramar ordentligt på henne nu:) Beas pappa är ju riktigt lång, så kanske blir hon också det? Jag är ju "bara" 1.69 så därifrån kommer i alla fall inga såna "långgener":)

Om en vecka fyller lilla skatten två år. Två år!!!Tänk att det gått så lång tid sen jag födde denna lilla härliga tjej... Det är ju inte klokt ju! Känns fortfarande som om hon är min lilla "bebbe":) Tack för att du blev just min gumman!


Nu ska jag hämta hem alla mina skatter från dagis och skola  och sen så ska vi baka kaka tillsammans till mellis! Mysigt:)



Ha en fin fortsättning på dagen!


P


.

PÅ OMSLAGET PÅ FINSKA PLAZA

.
.
.
Hi my Finnish friends!

 

Hope you are doing fine on the other side of the sea!? I've just discovered that my home is in the PLAZA KOTI right now. Had no idea that it would be in! Is there anyone who has read the magazine???


Hauskaa päivän jatkoa!
 

Psst, Senare idag så drar jag en vinnare i Chill Norwaytävlingen så missa inte sista chansen att vara med!!! KRAM


.

söndag 23 januari 2011

JAG ÄR JU FAKTISKT LITE LITE SVAG FÖR...

.
.



Den amerikanska östkuststilen!

Inte direkt den med blå, rött, vitt och amerikanskaflaggor och annat utan den mer återhållsamma varianten!

Hittade ett så fint, hyfsat nytt, Willa Nordichus till salu. Skulle visst kunna tänka mig och bo så här, om jag hade en tjusig tomt vid vattnet och skulle bygga nytt i klassisk amerikansk stil, vill säga:)



Fint kök, som taget ur en "amerikansk feelgoodfilm" eller hur?


Heelt okej med förvaring, fresch och såå mysigt:)


Gillar fönstrena från golv till tak och att golvet är i olika nivåer..


Japp, jag gillar den där enorma öppna spisen med spegeln över! Tjusigt tjusigt.


Nej, det behövs inte alltid modellsegelbåtar och annat för att få den där krispiga "amerikansk kustkänslan".


Skjutdörrar är "råfint":)


Men ett nytt badrum med bröstpanel? Njaaa...


Hade varit 2000 ggr finare med vitt vanligt kakel eller bara putsade väggar tycker jag!


Softisch Master Bedroom med hotellkänsla.


Det är samma stil i hela huset tydligen. Vill ni kika mera på detta amerikansk/svenskahus så kolla in Skeppsholmen här.

Förresten, såg så klart Solsidan ikväll och förlåt Solsidan för att jag tvivlade förra helgen! Kvällens avsnitt var nog det bästa hittills ju! Heeelt underbart bra:)

Nu ska jag krypa i säng i tid och läsa lite glossiga nya magasin.


Vi ses imorgon vänner!


KRAM


.

ROMEO & JULIA




En liten del av tjejegänget utanför Göta Lejon på Söder igår!



God Morgon Sköna Söndag!

Har ni sovit gott raringar??? Jag har faktiskt fått en hel natts skön ostörd sömn, utan små fötter som stampar mig i ryggen - tack för det lilla Bea!:)
.
Gårdagens tripp till Stockholm var verkligen supertrevlig! Vi var hela 7 "Småstadsmammor" som med våra små döttrar gick på musikal tillsammans igår.

Först blev det lunch på TJ Fridays och sen skulle vi gå och kolla i favvobutikerna innan föreställningen började. Hade vi tänkt i alla fall.... Men var tog tiden vägen? Nåväl, vi hann i alla fall med COW (en fantastiskt mysig skönhetsboutique vid Biblioteksgatan) och en supersnabbis på Mathilde. Sedan bar det i full fart av till Söder för att gå på Romeo och Julia!! 




Våra tuffa småtjejer och en superduper cool kille:) (Flisan står längst till vänster i ny söt ChillN-dress) I mitten står ännu en "Småstadsbo" som några av er kanske känner igen? Han heter Fredrik Rydman och spelar Tybalt i musikalen, men är även med i dansgruppen Bounce som gjort den fantastiska koreografin i Romeo & Juliaföreställningen! Han är grym helt enkelt:) 



Inne på Cow gick vi verkligen loss bland alla krämer, parfymer och annat som fanns i denna härliga butik. Jag och min väninna köpte bla parfymen Pure Grace från Philosophy och den doftar lovely! (en väldigt mild och pudrig doft)



Flisan och hennes söta kompis fick också shoppa lite på Cow. Här står de och handlar läppglans och har fått den snälla expediten att "ta bort allt klister efter prislappen" på dem också. (Så himla gulligt av henne:)



Romeo och Julia var en helt fantastiskt bra föreställning och snyggingen Måns Zemmerlöv gör Romeo, bara en sån sak:) Jättetjusig rekvisita, superbra musik, dans och sång och en helt grym ensembel! Jag rekommenderar verkligen alla att se den:)


Nu ska vi äta frukost här - sen blir det tennisträning!


Vi ses senare!


KRAM


P


.

lördag 22 januari 2011

MEN VILKEN FÄRG SKA DET VARA?

.
.
Svarta Bestlite BL6:or i ett vackert sovrum.




Godmorgon finingar!


Det är tidigt tidigt och jag är nere i köket och gör ordning mysig lördagsfrukost med bla nybakade favvobröd,(med både dinkel och durummjöl) smoothies och riktigt gott thé. Bea är med, för hon är verkligen pigg som en liten mört denna morgon och kom och väckte mig redan 06.00...

Kickar igång denna lördag med en fråga angående ett par nya sovrumslampor som jag verkligen skulle vilja ha. Modellen har jag bestämt nu, ett par BL6:or från Bestlite tycker jag är de som pasar bäst,  men oh my, vilken färg är snyggast egentligen???






Det finns ju i tre olika färger. Matt svart är den mest klassiska och är supersnygg men kanske blir för lite för hård i sovrummet? Matt Off White blir nog för smutsig? Glossig vit är nog den färg som bäst håller i längden och är tjusigast men blir den färgen för mesig kanske?

Nu behöver jag erat goda smakråd igen söta bloggisar - vilken färg på lamporna tycker du passar bäst?


Nu blir det strax frukost och sen far vi till Stockholm för en mysig tjejdag!


Önskar dig en riktigt härlig lördag!


KRAM

P

.

.

.

fredag 21 januari 2011

IKVÄLL & IMORGON

.
.

Imorgon ska jag och ett helt gäng sköna mammor "from the hood" gå på denna musikal i Stockholm med våra små tjejer! Så mysigt ska det bli och Flisan är verkligen jätteexalterad över detta! Men först gör vi en sväng inne i city så klart, och kikar in allt nytt och vårfint i butikerna:)




Heeej Fredagskväll!


Detta har inte varit den allra allra största turdagen direkt. Kunde inte åka till Formex med ett par trevliga tjejer som jag önskat pga brist på barnvakt... Sen försvinner minneskortet till kameran spårlöst! Har letat som en tok överallt. Hatar när sånt smådumt händer, igår försvann tex ett sprillans nytt tjusigt läppglans bara så där! Gaaah. (Ska väl iofs erkänna att jag kan vara en ganska så slarvig dam;) TUR ändå att jag inte hamnade på mässan utan minneskortet, vilken jätteflopp det hade blivit isf!

Nu ska jag snabbt ner på stan för att skaffa ett nytt minneskort och sen kör vi Pizza Hutmiddag ikväll! Äääälskar Pizza Hutpizza så det ska bli supersmaskens efter 5 helt kaloritomma dagar. Efter det blir det så klart en riktigt stor påse mumsigt smågodis framför Let´s Dance!:)



Ha en riktigt mysig kväll alla!


KRAM

P


.