torsdag 31 mars 2011

EN DAG I STOCKHOLM

.
.

Mmmm, idag har jag varit på Melanders i Vasastan och blivit bjuden på supergoda Moules Frites. Slurp!:) Melanders har verkligen supergod mat och en helt fantastisk fiskdisk så den restaurangen är ett Stockholmstips!



Good Evening everyone!



Lite pömsig bloggerska har vi här just nu! En busy dag har det varit idag med bla en sväng till det vackra Stockholm. Där hans det med lite arbete, lite shopping och sen på eftermiddagen det viktigaste: besök hos min lillebror för att se på han och hans sambos sprillans nya mirakel! Oh my vilken otroligt söt liten bebbe:)




Dagens jag på Melanders. Blus: ny blus från Odd Molly Country Dreams. (Detta alla "Mollyfans" kanske är den finaste blusen någonsin! Helt perfekt och skön passform. Förresten,  jag tror jag ska göra ett eget inlägg gällande denna blus imorgon så att ni får se etaljerna lite bättre!:) linne Rosemunde, jeans slitna Acne och Hunter stövlar.



Idag hände något roligt! Jag var ju Melanders Fisk och åt och när jag kom ut därifrån så snubblade jag rakt på finaste butiken Classic Living! Jag har bara beställt från Classic Livings netbutik tidigare men nu fick jag både se butiken och träffa söta ägarinnan Matilda irl. (Så kul att fåträffa dig:) Mycket fint fanns det i denna butik, som var proppfylld av vårnyheter, så den måste bli mitt andra Stockholmstips:) Ät alltså först på Melanders och shoppa sen loss hos Matilda! (Det fick följa med en liten påse hem och innehållet i den lovar jag att visa i ett annat inlägg)


Nu ska jag strax krypa ner i sängen för jag är så tröööött just nu, gäsp. Men vi ses väl imorgon söta vänner? Då är det ju favvodagen av alla nämligen fredag!!!



Sussa så gott alla!


.

OCH VINNAREN ÄR....

.
.




"Känner mig liiite skraj för att jag nästa vecka ska krysta ut en bebis i femkilos-klassen! Det hade varit skönt att veta att jag har en rejäl sittkudde som väntar på mig efter det....Tack för en grym blogg!"


Caroline i Göteborg - du är den lyckliga vinnaren av en  vit Fatboy Buggle Up från netbutiken VIT Design (som har massa coola saker till hemmet och allt i min favoritfärg - vitt!) Din motivering är fantastisk (och gör mig dessutom full i skratt:) varför just denna Fatboy skulle bli din. Klart att du ska ha något skönt att sätta din lilla behind på!


Maila mig din adress till houseofphilia@hotmail.com så kommer snart din Fatboy hem till dig!



 
KRAM




.
Pss, Tusen tack för alla rörande, sköna, mysiga och roliga motiveringar! Det har varit så spännande att få läsa dem allihopa och så otroligt svårt att bara välja en vinnare ska ni veta.


.

 

onsdag 30 mars 2011

SOCKERSÖTT

.
.

Varsågoda  - massor med sockersöta tjejrum att njuta av! Men vilket tycker du är finast??? Bilder: House to Home, Boligmagasinet, Sköna Hem och Hus & Hem




Tjingeling!



Sitter just nu och letar lite flickrumsinspiration! Är faktiskt sugen på att göra om i Flisans rum och det finns ju så mycket fint. Men hur ska jag kunna bestämma mig för hur det ska bli??? Några av picsen ovan visar supersöta flickrum men som nog blir lite för gulliga. Lite tuffare vill nog Flisan ha! Det ska vara både sött, lite coolt och fint samtidigt:)


Nu ska jag minsann smyga ut i köket och ta ett stort glas iskall mjölk innan jag kryper ner i sköna sängen för det är ju så gott och så sover man så mycket bättre!!:)




Sussa gott så ses vi imorgon istället!


KRAM




Psst, Imorgon presenterar jag vinnaren av Fatboytävlingen! Du kan vara med och tävla fram till kl 12.00!!!

.


.

SOLSKEN & ENFANT TERRIBLE

..


Flisan 2011-03-30!




Bonjour!



Idag strålar  solen över Småstaden och jag känner mig riktigt pigg! Härligt:)

Sitter just nu och funderar lite på diverse nya utekrukor och planteringar. Känns som om det är lite tidigt att köpa violer och annat fint och ha ute eller vad tror ni? Vilka blommor funkar gentligen när det fortfarande är frost på nätterna? Kanske ska vänta helt enkelt. Är bara så sugen på lite söta vårblommor i ljusblått och mörkt lila att ställa i fräscha utekrukor på trappen. Hur är det hos dig förresten? Har du planterat något i utekrukorna än och vad???


Bjuder på lite pics idag på min söta sessa som nu har blivit en tuff och mycket medveten liten tjej! Hon verkar verkligen ha full koll på vad som funkar och inte funkar  2011 (bland "förskolefashionistorna" alltså;)

Så cool detalj med denna lilla lapp (enfant terrible = "hemskt barn" på franska. Det är egentligen ett uttryck som menar någon som pratar för uppritigt om allt vilket ju passar Flisan bra;) Lappen syns bara om man viker upp ärmen på Flisan nya ursnygga linnekavaj från Scotch R´Belle ( som finns att klicka hem hos Babyshop) Jag har ju själv blivit riktigt såld på systermärket Maison Scotch. Supercoola och riktigt sköna kläder med lite oväntade detaljer!

Dagens skatt: svarta blanka jeans och sjal Lindex, tröja med rosetter Zara, kavaj Scotch R´Belle och diadem med svart rosett HM.




Är inte dessa somriga Scoth R´Belle plagg också hur fina som helst? Tänk dig dessa på små tjejer med bruna bara ben i sommar. Så fräscht. (Klickas också hem hos Babyshop just nu) 



Nu ska jag ut i solskenet och fixa en hel del med ärenden!



Vi ses senare vänner!



KRAM




.

tisdag 29 mars 2011

TRULLE & EN KUSIN

.
.


Ser ni vad jag menar med att bli stor på en timme hos frisören??? Finaste nyklippta Trulle tidigare idag.



God Kväll raringar!


Mår ni bra denna tisdagskväll???

Här är vi mätta och nöjda efter massor med Taco till middag:)  Ingen LCHF-kost alls direkt men just nu är jag inne i en dålig spiral av att vara krasslig och inte kunna träna + struntar i dieten. Usch så ofräsch man känner sig när man inte tränar regelbundet!




Trulle som älskar att baka gjorde en jättegod sockerkaka till oss nu ikväll. (Hood Gant och snygga nya jeans med "skönt häng" från Crocker)


Förstår om ni blev nyfikna tidigare idag och jag såg att flera av er gissat rätt vad det var jag var så spänd inför:) Jag har mycket riktigt blivit faster!!! Jag är såå fantastiskt glad över att en liten söt kusin kom till världen idag:)



Nu - nattning av skatter och sagoläsning!


KRAM


Psst. Missa inte att du kan vinna en stor häftig Fatboy på House of Philia här!



.

TOKYOMILK I KÖKET

..

.
På det älskade lilla slagbordet i köket! Detta lilla bord hade jag som köksbord i min allra första lägenhet på 90-talet. Myyycket girltalk har det fått höra i sina dar, när vi satt runt det och drack vitt vin jag och mina vänninor (och pratade i evigheter om killar, resor och framtiden och skrattade så att tårarna sprutade:)



Hej Tisdag!



Detta är en fantastiskt spännande tisdag!!! Wiiiiiiieeee!!!


Jag vill inte avslöja vad det är som är så otroligt spännande, men jag uppdaterar er om det så småningom - promise! Ååååå, jag sitter som på nålar nu kära bloggisar...

Ja, vad var det jag skulle skriva om? Minns inte, hmmm. Jo, måste berätta att min lilla Trulle har varit hos frisören och låtit klippa av nästan allt hår när han var hos sin pappa nu i helgen! Hela den tjocka lejonmanen är helt plötsligt borta (min son hade hår till axlarna). Det var på hans eget initiativ men mamman (jag) vill ju att han ska vara en liten pojke och ha långt fladdrande hår a l l t i d. Snyft. Bara att inse att man faktiskt inte kan bestämma sånt längre:)



I butiken Par Courrier (en jättetjusig  butik i Vasastan i Stocksholm som bla Katrin Zytomierska skrivit om på sin blogg.) finns dessa superläckra tvålar och handkräm från Tokyomilk (som doftar alldeles underbart pudrigt). Älskar såna här vackra förpackningar med stämplar och glitter och dödskallar och Eiffeltorn och jag vet inte vad! Såå snyggt. Nu måste jag pimpa badrummet och äntligen få upp den där hyllan på gästtoaletten (som skulle satts upp för ett år sen;) så att jag kan arrangera tex såna här tvålar, doftljus och snygga handdukar på den!



Nej, nu måste jag sluta här och uppdatera mig istället!



KRAM


P




måndag 28 mars 2011

THE LIVINGROOM IRL

.
.



Ääääntligen har min vita Tine K silkeslampa kommit! Det har ju varit 6 (!) månaders väntetid på dessa sköningar. Fina netbutiken Blackballon, som drivs av supersöta Jenny,  har nu i alla fall fått in ett gäng i två olika storlekar och i tre lika fina färger så först till kvarn... (Japp, jag måste flytta soffbordet  en-två dm till höger a.s.a.p:)



God Eftermiddag!



Idag bjuder jag på något så ovanligt som totalt oredigerade interiörbilder "directly from the camera"! Ni är många som undrar vad jag använder för kamera och hur jag får så ljusa bilder etc och det är ju så att så mycket ljusare pics än dessa blir de inte utan redigering! Kameran jag använder är en vanlig systemkamera Nikon D60 med olika objektiv.

 Det är inte helt lätt att ta bilder i motljus när solen skiner och det blir en massa hårda skuggor och annat men ändå - så här ser vardagsrummet ut just nu, IRL!:)




Inget extra ljus eller extra mättnadskorrigering (som jag alltid brukar använda). "Djupet" i bilden (nåväl) får jag av mitt 18-200 mm objektiv.


Så fin så fin är min nya lampa, redigerad som oredigerad!:) (Valde mellan large och x-large. Det är ju så fint med en mindre storlek också, kolla bara in lampan i stuen hos Anita!)



Eftersom jag har världens bästa Mr B så kommer han alldeles snart hem med hämtad kvällsmat till sin sjuka Mrs B! Vad det blir? Jag har önskat min favorit Bentolåda (Yakuniku + Sushi). Mmmmmm.


Hoppas du får en mysig måndagskväll!


KRAM


.


FOTOTAPET

.
.
Hej du där! Visst ser väl  skatterna ganska "så balla ut"  på denna bild ifrån Gotland i somras?



Hej sista veckan i mars!


Är ju så medveten om att min feelgoodblogg på den senaste tiden mest liknat en "not feeling so good blogg"!!! Mycket skrivande om krassliga små skatter och krasslig mamma har det blivit. Nu skriver jag ju om detta igen, men jag är faktiskt nyss hemkommen från läkaren som berättade att jag inte har mindre en två infektioner i kroppen!

Inte konstigt att jag inte känt mig helt "Top Notche" denna helg alltså.  Nu så ska bara recepten trilla in på Apoteket så att jag kan få min medicin och bli frisk! Ska bli så skönt att bli lite pigg och kry igen.

Det var ju förresten faktiskt ganska så komiskt  inatt då Bea blev superarg på mig för att jag hostade typ hela natten! Hon sssschade och tittade strängt och sa bestämt nej flera ggr eftersom jag väckte henne (hon sover hela nätterna i vår säng nu). Till slut knuffade hon på mig och sa argt "gååååå"! Som en jättesur rufsig nyväckt liten tant! Så jag fick mao tassa in till hennes säng och sova istället. Tänk såå många ggr som hon har väckt mig på nätterna. "Gååå", ja jag säger då det, det är alltså tacken?:)


Det var världens storm när jag knäppte av dessa pics på vår fina kalkstensstrand nedanför huset. Skatterna trodde verkligen att de skulle flyga bort!


Är just nu så sugen på att fixa ett sånt där stort foto som man köper i tapetform och sätta upp någonstans. Det är såå läckert. Inte på en hel jättestor vägg utan på en liten vägg brevid en dörr eller ett fönster någonstans. Kommer ihåg att jag såg att Camilla Läckberg hade en sån bild på sina barn i matsalen i det hus hon bodde i förut och att det såg så mysigt ut. Vill att det ska vara någon naturlig bild med mycket  fart i! Kanske någon av dessa skulle kunna passa?

Älsklingarna tar sats!


Nu ska jag sätta upp en ny lampa i vardasgrummet som kom i ett paket tidigare idag och jag lovar att ni också ska få se den sen! (Till er som brukar fråga: Ja, jag har skaffat en ny lampa igen. Nej, jag har inte lånat den. Nej, den var inte gratis och Ja, jag är absolut helt galen i snygga lampor)




Önskar er alla en fin dag!



KRAM


.


söndag 27 mars 2011

TÄVLING - VINN EN VIT FATBOY OUTDOOR

.
.




Tjingeling!


 
Denna soliga söndag ställer vi ju om klockan till sommartid och jag har också det stora nöjet att presentera en härlig tävling med sommarfeeling!

 
Vinsten i denna tävling är en Vit Fatboy Buggle Up värde 3499 kr, från netbutiken VIT design. Denna modell är så himla tuff och är resistent både mot sol och vatten.  Underbar att ha på terassen/balkongen eller att ta med till stranden i sommar...

.
Lämna bara en liten kommentar i detta inlägg där du kort motiverar varför en Fatboy Buggle Up ska bli just din! Du måste också börja prenumerera på VIT designs nyhetsbrev här för att kunna vara med och tävla (När du gjort detta får du även 10% på allt i shopen som en bonus från VIT design) Bästa motivering vinner och jag berättar vem vinnaren är på torsdag den 31:a mars.




Lycka till!





.

SOMMARTIDER

.
.


Japp, här är "vrålåket" som vår lilla sessa redan älskar!



Bon Dimanche mes amis!



Har ni sovit gott raringar??


Det har ju tyvärr inte jag gjort men det glömmer jag snabbt för vet ni vad - det är ju sommartid idag! Hurrey!!! Bara ordet sommartid är ju kanske det finaste ordet som finns inte sant? Så utemöblerna ska fram och man ställer alltså fram klockan denna söndag, så glöm inte det!

Beabus är fantastiskt glad denna morgon och ni ser ju varför på bilderna - hon har precis fått sin första cykel - en tuff liten silvrig trehjuling (med en toksöt tuta i form av en mus)! Just nu står den här inne men den ska ut redan idag. Svarta hjul, fartblind två-åring plus en vit inredning är ju, som alla nog förstår, inte den bästa kombon...




En mycket glad och nöjd dotter far fram i nattlinnet här hemma just nu:) (Uppdatering: Trehjulingen är av märket Rex och finns bla på Cykelringen)




Idag bloggar jag om kalas på min bloggvän Jannices sida Design day by day. Så om ni vill få några enkla små kalastips så titta in där!:)



Nu - pysseldags vid köksbordet! (Bea och jag ska pärla små pärlplattor)



Vi ses senare!



KRAM



lördag 26 mars 2011

NOMINERAD

.








Godmorgon sweeties!



Denna fina lördagsmorgon tänkte jag faktiskt be er raringar "om en liten sak"!

Det är så att jag har en liiiten chans att vinna en tävling som det nya magasinet Isabella anordnar, och det vore ju verkligen så kul att få vinna detta.... Men det det är måånga fina tävlande bloggar och stenhård konkurrens! Så jag behöver era röster mina bloggisar, allt hänger faktiskt på Er. Om du verkligen gillar H of P så får du jättejättegärna rösta på mig i Isabellas tävling. Då blir jag JÄTTEGLAD!:)




Om jag vinner så blir det "intervju och grejjer" med mig i detta nya inredningsmagasin! Isabellas första nr finns i handeln om ungefär en vecka tror jag och spanar man in den danska versionen så verkar ju tidningen bli riktigt bra:) 


Nu blir det riktigt smaskig lördagsfrukost med nybakat bröd(som doftar ljuuvligt gott från köket just nu kan jag berätta:)



Önskar dig en riktigt fin lördag!
.



KRAM




Psst, Apropå tävling! Här kommer en liten teaser: Efter helgen blir det en riktigt fin tävling igen här inne och då kan ni vinna något riktigt coolt att ha i sommar.....



fredag 25 mars 2011

I LOVE LANGOUSTINE

.
.

Serverat ikväll på matsalsbordet i Småstaden! (Efva Attlings fina champangeglas med ringar är bröllopspresent från söta vänner.)


Ciao finingar!


Gaah, jisses vad gott det är med havskräftor! Och Cava! Och Limeaioli! Det är det bästa:) Om du aldrig ätit langoustiner och gillar skaldjur så bara måste du prova dessa. Yummie yummie.


Nu - thirller och kladdkaka!


Njut kvällen så ses vi imorgon!



STOR KRAM


.

FREDAGSHÄLSNING FRÅN BEABUS

.
.





Hej Mormor & Morfar & Farmor & Farfar
(+ alla mammas bloggisar så klart!)


Det är jag som är Beabus, jag är två år och jag älskar att bestämma det mesta och att leka läskigt monster....

Min farmor & farfar är låångt borta i Thailand, där de bor på vintern, och min mormor & morfar är i huset på Gotland just nu. (Jag saknar er så här kommer en liten hälsning!:)



Så här gör man när man leker monster: man tar en återvinningspåse ur typ mammas skafferi, knölar till den på huvudet, ut med armarna och rossla och gurgla och låt som bara den: wraauooow!:) (Vi måste bara leka detta när ni kommer hem!)



Extra festligt är det om man jagar någon (typ mamma) runt runt i huset. Jag kan hålla på i eeeevigheter - hur kul är det inte liksom???


Fast sen blir jag lite trött, speciellt nu när jag är krasslig, och då är jag faktiskt inte helt olik den där Toker eller hur???


Nu önskar jag er en jättemysig fredag - allihopa!



 (Blöt & Snorig) Puss på er!



.

GAUFRES

.
.

Mmmmums! Härlig blåbärsvåffla med smör kanske vore något denna soliga våffeldag?:) Vackert våffelfoto: Tartlette



Tjingeling Freeeedag!




Tjoho, vi är piggare idag! Varken Bea eller jag har feber denna morgon. Tänkte ett tag igår att nu blir det nog sängläge heela helgen men med en hel del c-vitamin, tranbärsjuice och Echinagard verkar det som jag har lyckats mota tillbaka förkylningen lite, skönt!

Solen strålar denna glada fredag, i helgen får vi sommartid och idag får man äta hur många våfflor man vill! Hurrey!:) Nu är ju Trulle och Flisan hos sin pappa och Bea är ingen "våffellover" direkt så jag tror nog vi kör med smaskiga havskräftor ikväll istället....och lite god cava....plus en riktigt god chokladkaka till efterrrätt:)

Nu - duschen med en rejäl scrubb och sen en omgång av min nya superbraiga BUSkräm som jag köpte på Salong Unik, Id Bare Minerals Faux Tan.  Den är mitt tips till alla som vill ha riktigt fin brun färg pronto! (men använd gärna engångsplasthandskar, färgen sätter sig som berget;)



Önskar dig en happy fredag och, så klart, en riktigt god våffeldag!:)



KRAM


.

torsdag 24 mars 2011

NOPE - NO MINGEL

.
.

Rutigt i köket är så fint! Ljuvliga köksmiljöer från Kvänum.



Hello!


Host host host, nej det blir tyvärr inget mingel hos Kvänum för mig ikväll:(

Nu har jag nämligen också drabbats av förkylning, så både jag och Bea sjuka för tillfället. Ligger nerbäddad i soffan under tjocka täcket och fryyyser. Hostig och snuvig, usch så trist!

Nu vankas det i alla fall gott thé och mörk choklad här som lite tröst;)


Hoppas du min vän är pigg och kry!?



KRAM


P

.
Psst, Alla ni söta rara stjärnor som tittar in här och som lämnar så många härliga hälsningar, denna sköna och glada (reklam)låt är till er ikväll!

MINGEL & BUBBEL

.
.


Jag och Tanja Fylking och en liten porslinshund:) Tanja var på plats i Tullhuset igår för att visa upp Maria Montazamis nya kollektion. (Den vita väskan jag provar att hålla är just en Maria Montazamiväska. Min tunika kommer från Odd Molly och jeans Denim Demon)



God morgon Torsdag!




Denna morgon är det en lite pömsig bloggerska men en lätt liten huvudvärk som bloggar!:)

Igår kväll var jag nämligen på ett mycket trevlig mingelkväll på mysiga Tullhuset här i Småstaden, där det bjöds på gott bubbel och goda snittar. Många trevliga tjejer och mycket härligt vårnytt fanns denna kväll i butiken!



Söta & glada Småstadsvänner gjorde kvällen supertrevlig:)



Min yngsta bloggläsare kanske? En gullig liten tjej berättade för mig att hon också läste min blogg (och jag lovade ju att du skulle få vara med på ett pics idag hihi!;) Fladdermusfåtöljen med nitar från Au Maison var vi förresten riktigt sugna på att ta med hem allihopa. Så supersnygg!


Snygga och duktiga Anna, ägarinnan av Tullhuset, hade fullt upp igår! (Tack snälla Anna för en jättetrevlig kväll!)


Ikväll är det kökstillveraren Kvänum som bjuder på invigning av sitt nya snygga showroom i Kopparlunden i Västerås. Jag hoppas att jag kan få till det ikväll, så att jag kan vara med där också (och ta lite pics så ni får se de fina köken). Det är ju så kul att gå på såna här  happenings!:)


 Nu ska jag ta "en liten vit brustablett" mot huvudvärken och mysa med Beabus framför en Lottafilm (hon är fortfarande förkyld och hostar liten stackare)


Önskar dig en solig dag!



KRAM


.

onsdag 23 mars 2011

NYBÄDDAT

.
.


Kommer ni ihåg att jag försökte fota min nybäddade säng häromdan och det gick "så där" minst sagt hihi. Men nu strålade vårsolen åter, skatterna tittade på film, sängen var bäddad och kameran var laddad så jag "fångade ögonblicket" klick klick!:)  De härliga krispiga påslakanen + örngotten (Aqua Grå med sydda veck) och den vita sängkappan (som jag köpte förra året) kommer från det fina svenska märket Mille Notti.



Bonjour Onsdag!



Just nu sitter vi i köket här hemma och myser, jag och mina små skatter. De pärlar och målar och jag bloggar (så klart:) Bea är förkyld (igen - suck) och Trulle och Flisan har studiedag, så denna morgon har vi tagit i slowmotion verkligen. Jätteskönt att slippa morgonstressa iväg skolan.

Annars så går tvättmaskinen just nu på högvarv och det doftar nytvättat i hela huset. Finns det någon godare doft än ex Via???:) Älskar doften av ren tvätt - det är den absolut bästa. (och spotify spelar jag just nu - klassisk pianomusik faktiskt. Chopin is the man:)






På min sida sängen just nu - sötaste pärlhyacinter från torget. Älskar den doften också och färgen. Helt enkelt ljuvliga!




Nu är sovrummet precis som jag vill ha det:) Klassiskt vs modernt, ljust, vitt och lite svart. Tapeten är från Manolo Canovas, lampor Bestlite, säng + sängbord Allinwood, vitt överkast PB home, grå filt Tine K och sänkappa + lakan i bomull från underbara Mille Notti.



Ett par fönster står på glänt, jag vädrar och det är våååår girls!!! Kan ni fatta det? Hela långa vintern ligger glömd bakom oss och nu blir det bara varmare och ljusare för varje dag som går, huuuurrey!:)


Jag hoppas att solen skiner på dig också idag och att du får en härlig onsdag fina du!



KRAM


P



.