måndag 25 juni 2012

IL PLEUT

.
.





Blogghälsning från ateljén idag:)






Tjingeling mes amis!




Vilket oväder vi har!!! Det tokblåser ju (tycker så synd om alla som segelsemestrar runt vårt vackra land just nu, ojojoj:S), regnet står som spön, det är brr kallt och det är inte såå mycket summerfeelings just nu om man säger så.. (Fast mysigt har vi ändå, så klart;)

Nyss åt vi jättemumsig inkokt lax + färsk sparris & potatis (en av de bästa sommar-rätterna jag vet btw) tillsammans i det stora huset.13 personer runt bordet, både stora och små ,och nu har vi landat ute i alteljen och här sippar jag på en Nespresso, mumsar Rutebulle, lyssnar på Melody Gardot och bloggar framför brasan:) Heelt okej ändå mao (trots att sommarvärmen har övergivit oss!)








Det växer vildvin över matbordet i vårt sommarhus - jättefint är det!






Regnet öser ner och skatterna pratar om stranden och undrar när vi ska ner och bada!?:S





Hello sweeties! Dagens bloggerska ovan:)





Hur har ni det förresten bloggisar?! Berätta gärna!:) Är det semester än, är ni utomlands, seglar kanske (huh), skiner solen på er eller sitter du inne i stugan precis som jag???:)




Mysig måndagsskväll nu vänner!



KRAM







50 kommentarer:

Mirre Syr sa...

Har varit ute på en promenad och sedan har jag städat och tänt doftljus överallt. det driver iväg rusket lite! :)

Hemma hos Katta sa...

Det ser såå mysigt ut, även fast det regnar. Här har det varit drip drop mest hela dagen. Så trist!

Ha en fin kväll! Här blir det filmtajm om ett litet tag...

Kraaam Katta

Bromans Bravader sa...

Jobbar faktiskt hela två veckor till så ovädret besvärar inte så värst mycket... även om det är supertrist och jag gärna skulle ha fina sommarkvällar istället. Och för barnens skull, som ju faktiskt är lediga och hemma med mormor nu önskar jag verkligen att sommaren kommer på riktigt!
Kram Jannike

Anonym sa...

Hej!
Jag undrar över vilken arkitekt som har ritat dina föräldrars hus?

Med vänlig hälsning,
Kristina

Mormorsglamour- pyssel och inredning sa...

Vilken mysig ateljé det verkar vara. Längtar tills vi ska bygga vår :) Här har det varit uppstart av nytt företag hela dagen. Så kul!
Ha en riktigt bra semester
Kram
Helena

Att vara någons fru sa...

Vackraste du! Här öser regnet ner, som om hösten redan börjat. Men det är okej, jag mailar med George och tror nog att det kan bli grekisk värme tillslut <3

♥ TUMADRE - ensamstående mamma till två ♥ http://tumadres.se sa...

En dag som denna är man inne och myser med gott samvete :-)

Vi har tagit semester sedan midsommar och jag hade tänkt mig lata dagar på stranden innan det är dags att bege oss till sydligare breddgrader.

SOFIE sa...

Älskar din t-shirt! Vart är den ifrån? Supersnygg är du som alltid! =) Mysigt med regn men bara en dag sådär ;) Massa kramar!

Vanilj med lite rött sa...

Hej!
Här regnar det som bara den och har gjort det hela dagen. Jobbar ett par veckor till, sen blir det semester...hoppas på bättre väder då :)
Ska tända massa ljus och mysa tillsammans med barnen, kanske baka ett gott bröd efter att vi ätit baconinlindad kyckling i ugn och färskpotatis...
Ha det så bra fina du!

Kram Malin

Davina Ginström sa...

Ingen semester här inte, den hålls över julen... har äran att vara stressad privatföretagare.. Tyvärr regnar det här idag och temperaturen ligger på +13 grader. brrr... ingen går onödigt utanför dörren, tyvärr. Fast jag jobbar hela sommaren, längtar jag nog efter en ordentlig sommar!! Kramar från Davina

eastcoastmom sa...

Hej
vi bor i Madrid och här är det minsann sommar så det räcker och blir över. 40 grader idag. Inte en regndroppe i sikte.
Barnen slutar skolan imorron - äntligen! - och vi flyger hem till Connecticut direkt. Nån tur till NYC hade jag tänkt mig också, det är ju bara att ta pendeltåget in till city från vår lilla stad.

17doors sa...

Här har vi solsäkrat som vanligt. Precis kommit tillbaka från en löptur efter havet, nu middag på nån liten taverna i byn!
Kan inte få nog av ert gotländska hus, mera tack!

Casa of Mia sa...

Ser urmysigt ut! Vi är i vårt hus på Mallorca nu i tre veckor och har för varmt (åt andra hållet) men skönt, ha en fortsatt mysig dag kram

Ester sa...

Semester här också i höstväder ;) Har ändå varit på stranden och fotograferat lite. Titta gärna in till mig, jag skulle bli jätteglad om du skickar en liten hälsning samtidigt ;)

Kram Ester

Malenami sa...

Jag har just lämnat ett ljuvligt och regnigt Visby bakom mig. Sitter på Arlanda och väntar på att flyga hem. Förundras över att jag just suttit i er ateljé, just på den soffan, bredvid dig ;)

Hjärtligt tack för ett underbart veckoslut!

Anonym sa...

Min sambo kollar resor på nätet, det verkar som det bär av till Grekland nästa vecka. Inte mig emot! ;) Ha en fortsatt mysig kväll. Kram Linda

elinor sa...

Hej. startade dagen med lokal trädgårdshandel o fyndade växter. rosor alunrot vit stäppsalvia astilbe m.m. påväg ut till hunnebostrand. härligt med semester. hälsningar elinor i vårgårda

elinor sa...

Hej. startade dagen med lokal trädgårdshandel o fyndade växter. rosor alunrot vit stäppsalvia astilbe m.m. påväg ut till hunnebostrand. härligt med semester. hälsningar elinor i vårgårda

Strikkedoktor'n sa...

Spiser jordbær og venter på at det snart, snart er ferie... Du har forresten gjort en god jobb med å reklamere for ditt nydelige Gotland, for neste sommer går nok turen dit :-)

Mikaela sa...

Har haft en ledig dag med min 5-åring.Än är det ett tag kvar till semestern,jobbar 3 v till.Skulle vilja ha semester typ nu då jag är trött och mår dåligt,är gravid i v 13,och till råga på allt är sambon bortrest när jag mår som sämst.Att laga mat och äta den är en utmaning ;)

Tack för en otroligt inspirerande blogg!Love it!

Johanna - mama, inredning, Norge mm sa...

Vi reste hem från ett regnigt Göteborg/Danmark på lördagen så vi har haft en veckas semester redan. Dock hade vi inbrott i bilen nere i CPH och en hel del fin interiör försvann :-( men annars har vi haft en fin-fin semester. Nu håller vi bara tummarna för att försäkringen täcker.

Elisabeth sa...

Skulle gjerne sett noen flere bilder fra deres nydelige sommer hus

VivanDivanGoesFashion sa...

Vilka underbart fina bilder. Älskar den understa. Den ser ut att kunna platsa i vilket magasin som helst. Sååå smakfullt och fint och man blir glad av den :)

Här är det fortfarande jobb innan semester så det gör mig inte så mycket att det regnar. Sitter inne nu med smattret på fönsterrutorna med tända ljus och myser. Inte helt dumt :)

kram
/Vivvi

Lifestyle By Lena sa...

Men du vilka underbara bilder du bjuder på! Ibland kan det ju faktiskt vara ganska mysigt med regn ändå.

Kram

mammaxtre sa...

Jag inleder min tredje semestervecka idag. Vädret har varit sådär får man lov att erkänna :-(
Men jag är ledig och bor på landet och försöker njuta ändå, även om solen lyser mestadels med sin frånvaro.

Ha det gott

Iris // Alla dagars kaos sa...

Får surfa runt lite på bloggen efter fler bilder på din atelje, den ser inspirerande ut :) Nu när vi ska flytta till ett hus i behov av renovering försöker jag suga åt mig all inspiration jag bara kan hitta! :)

kram /iris

Anna sa...

Fina Petra!! En vecka kvar till semestern för oss! Längtar...

Ja, vart tog den fina lilla sommarn vägen, ingen som vet, ingen som vet... ;)

Så vacker bild, sista bilden... :)

Vildvin sa du, hm intressant, gillade den...

Kram och hoppas solen skiner på oss alla snart!

Anonym sa...

all okay )

House number 11 sa...

Ja, här öser regnet ner! Jag har klarat av min första semesterdag, med förberedelser inför vår stundande bröllopsdag och vår Stockholmsresa.
Önskar dig en fin kväll!
Kram Jenny

Sara sa...

Jaaa du, det regnar här också... Har sommarlov, 6 1/2 veckor kvar och hoppas på sol NÅGON av de veckorna va!? Eller hur? Så vi pysslar inne.

Flickorna har fått nya sängar så vi gör fint på rummet, och de har också precis börjat leka så fint tillsammans. Men vi håller tummarna för sol. Så de kan använda sin nya roliga vattenleksak :D

Hoppas dina skatter kommer till stranden snart, i rätt väder ;)

Kicki i Åre sa...

Jobbar i Umeå idag och här har det varit en härlig och solig sommardag! Har precis avslutat en trevlig italiensk middag på uteservering med min kollega :)

3 dagar kvar sedan 5 veckors semester, Schweiz , Frankrike och Italien väntar!!! :)

Kram

Emschen sa...

Så vackert du har det där på Gotland. Ser riktigt härligt ut.

Här är det jobb i tre veckor till och idag rullade det stora vemodet in. Det känns mer som en regnig dag i oktober än slutet av juni.
Kram på dig

Concept_By_Sarah sa...

Här i Schweiz hade vi också regn idag, men gör inte så mycket då vi haft trettiograders värme ganska så länge nu:-). Och hoppas ovädret försvinner snart då vi åker till den andra ön (Öland:-) i slutet av veckan, längtar:-). Kram Sarah

Jessica sa...

Låter som ni har det mysigt, är ju superfint hos er. Här är det två veckor jobb till sen är det semester med bla vandring i Idre;)
Kram

mitt liv som jag sa...

Trots regn så ser det och låter det så mysigt. Här är det också regn och rusk, men jag har inte fått panik än men om 2 veckor måste vädret bli bättre för då börjar min semester ;). Ha det så gott fina du! Kram Jennifer

MISS PIFFY sa...

Ser så mysigt ut! Vilket underbart sommarhus!!
Jag är mammaledig med min andra dotter och på fredag är maken ledig i 6 veckor med oss 3 tjejer ;)
Vi funderar på att ta en tur till Gotland. Har du tips på barnvänligt boende och mysiga aktiviteter?
Kram Erica

Anonym sa...

Har lugnat ner mig efter husbilsemester/roadtrip Sweden (jag bor i Vasa/Finland). Vi körde 2300 km på en vecka och såg jättefina ställen. Mina mostrar bor i Älvdalen och Ängelsberg, oj vad fint det var. Jag brukar handla ett stort förråd med härligaste tvålar på Klockargården i Norberg nära Fagersta, rekommenderas!

Miss T:s Mom sa...

Hej!
Visst är det mysigt med regn ibland, men just nu undrar man när kommer egentligen sommaren??? Fyra veckor kvar till semester och idag blev det en vab-dag i sängen med kräksjuk dotter, stackars liten! Tar gärna recept på din inkokta lax och tillbehör! Ja andra recepttips också förstås. Härligt att få lite pics från underbara Gotland, njut för mig med!
Kram

Lena sa...

Vad mysigt att ha ett så fint hus på Gotland........verkar ju vara hög mysfaktor även om det regnar ;=)
Är din fina t-shirt från AW? Såg den på nätet, men vet du om din färg heter orange?
Funderar på en tur till Gotland och då måste ju den där fina restaurangen med den superläckra sushin få besök.Så bra med en massa Gotlandstips från dig!
Kramelikram Lena

Lena sa...

Eller kanske grapefruit.......finns ju en hel hög med färger på denna topp.......

lotta sa...

har två veckor kvar innan semestern så det kanske hinner vända till dess ;)) Ska till Stockholm , underbaraste sommarstaden som finns.Det kvittar vad det är för väder det finns aktiviteter för vilket väder som helst.Åka ut i skärgården vid vackert väder.Shoppa i regn.Eller gå på mysig resaurang ...längtar efter att bara få vara...Kram

Alexandra sa...

Gokväll!
Va vore sommaren utan regniga dagar?... jagMan uppskattar solen destomer OCH Tycker de är rätt mysigt faktiskt! Sitter gärna i vår glasveranda,hör regnet smattra och lyssnar på sommar på P1, hörde du Anja? Shit va jag grät..
Det är mitt tips för regninga dagar! Eran atelje verkar ju supermysig! Letar med ljus och lykta efter en sån soffa som ni har!!!!

Här i Östersund har vi haft en superfin midsommarhelg och idag har det fortsatt med fint väder! Jag och min sambo fixar med planteringslådor och försöker passa vår två åring samtidigt.. Snart drar vi iväg till Norrlandskusten och mina föräldrars sommarstuga!
Hoppas du får en fortsatt fin vistelse på ön..
Och att ni får sol:)


Kram från Alexandra i Östersund

Septemberflikka sa...

Vilket fint ställe ni/ dina föräldrar har. Ser väldigt smakfullt ut.

Här är det jobb i två veckor till och det är hysteriskt mycket att göra på den tiden. Nästan så jag önskar att semestern kom lite senare.

Kram

Sunells sa...

Härligt sommarhus ni ser ut att ha:)
Vi njuter av sommarlover hemma, har turen att bo i skärgården så det är nära till badstrand men vi har också regnigt och blåsigt idag... hoppas att solen och sommarvärmen skulle komma snart tillbaks igen!
Hälsningar Kata

Brunkullan sa...

Så mysigt ni verkar ha trots ruskväder!
Här var toppenfint igår. Idag är det mulet, men regnar inte än så länge.
Jag har denna och nästa vecka kvar. Sen är jag ledig i 4 veckor.

Det blir besök hos svärmor och svägerska i Kungsbacka resp Lerum första veckan. 2:a veckan blir det hotell inne i Göteborg, då äldste sonen ska spela Gothia Cup.

Sista två veckorna mixar vi hemma och stugan.

Längtar! Och önskar varmt och stabilt väder. DVS sol på dagtid. Regn (om det nu är nödvändigt)mellan ca 02-06 varje natt;D

Kram Susanne

LOPPISLIV sa...

Ohhh så fint i ert sommarhus, vill se mer :-)) Så mysigt med vildvinen som klättrar....

Här i blekinge har vi regn och trist väder men idag skiner solen lite...heja heja :-) Själv jobbar jag 3 veckor till sen äntligen väntar några veckors lat semester :-) Ha det gott på den vackra ön. Kraaam Paula

Home of m sa...

Vi har varit iväg en vecka på Kreta, känns så härligt att ha fått lite sol & värme. Nu har solen även letat sig fram här och det blir till att njuta av dagen.
Kram
Mammaledig

No.15 sa...

Så fint sommarhus..ser gärna mer:)
Härliga bilder du bjuder oss på.
En vecka kvar sen blir det lite semester här också.
Marie

Linda sa...

Min sommar började inte så där jättebra, min mamma gick bort i cancer i början på juni så imorgon är det dags för begravning. Sommaren är redan "förstörd" för min del, men vi ska nog ta ett par småutflykter sedan när min mans semester börjar i juli och såklart umgås mycket, mycket, mycket med min pappa och övriga familj. Ska verkligen ta vara mer på livet och njuta av allt det har att erbjuda, för en dag är det tyvärr slut.

En blandad kompott sa...

Vilka härliga bilder trots regnet du ger oss...
kramar