tisdag 5 juni 2012

PÅ PICKNICK

.
.
.Dagens busiga Beabus!:) (blus och kjol HTKAF, jacka Noa Noa, strumpor HM och sandaler Kavat Babyshop)
Bonsoir raringar!
Här har vi en tröööött mama ikväll och snart väntar sköna sängen! Zzzzz. Men först en liten uppdatering från dagen då vi var på sångstund och picknick med Beas dagis:)

Minst sagt full rulle när man har fyra busiga små sönosar med sig:) (jag hade paraplyer med till oss och det började regna preciiis när vi satte oss i bilen igen = toppen tajming:)
Glass är gott på Djäkneberget!
Skatterna roade sig på lite olika sätt:) (Testade även jag att vattenmärka bilder idag för att det såg lite "snajdigt" ut. Tycker ni förresten att man bör göra det??:S)
Nu sussar alla skatter och idag var det riktigt skööönt när de till slut slumrade in..Oh my, de kan verkligen testa ens tålamod ibland! ( i alla fall två av tre;) Men imorgon har vi en ny dag (och förhoppningsvis liite mindre trotsiga tokbusiga tjejer i la familia:)Njut nu kvällen så ses vi imorgon!KRAM
.

21 kommentarer:

Bromans Bravader sa...

Som alltid superhärliga bilder!!
Alltid lika kul att kika in till dig!

Myke minutter sa...

Å så koselig med picnic! Sånt burde man gjøre oftere. Om vattenmerke på foto, så synes jeg personlig at det er finest uten :) Klemmer

BelovedbyLinda sa...

Så härliga bilder!! Hihi ja tjejer kan allt vara busiga :)

Ha en fin kväll!

Kramar Linda

[room] by sofie sa...

Vilka bilder du tar med din nya kamera! SÅÅÅ fina! Keep upp the good work! Träning ger färdighet :)

Kram // Sofie
[room] by sofie

Livstil och Mys sa...

Hej hej! Som alltid, jättefina bilder! Jag förstår att du också använder dig av redigeringsprogrammet PhotoScape ( Har nog läst det ngn gång på din blogg)? Går det att vattenmärka korten där? Hur gör man??
Varm kram till dig!
Jessica

Anonym sa...

Hei!
Fin blogg! Ponchoen din var så fin,hvor kommer den fra?

Anonym sa...

Om du inte vill att bilderna hamnar i "fel" händer så bör du vattenmärka dem. Plus lägga in dem så att bilderna inte går att kopiera!

/M

Anonym sa...

Om du inte vill att bilderna hamnar i "fel" händer så bör du vattenmärka dem. Plus lägga in dem så att bilderna inte går att kopiera!

/M

Anonym sa...

I like the way you are carrying a basket of picnic umbrellas :) now, and nothing more

mig&mitthem sa...

Ja, mer picnic i vardagen!! Visst ska du märka dina bilder om du är rädd om dom. Jag är ny i "bloggvärlden" & undrar vilket redigeringsprogram jag ska använda, jag kan inte ens göra bildcollage. Tack för att du delar med dig av din dag.....krams m

Casaneuhaus sa...

Mysigt med picnic:-) och skönt att veta att inte bara mina barn är så tokbusiga;-). Kram

Att vara någons fru sa...

Klart du ska vattenstämpla! Så enkelt sätt att förhindra att bilderna åker på villovägar.

Så kul att se hur du blir mer och mer van med kameran. Du är grym!

Johanna - Love this today ♥ sa...

Så mysigt det ser ut!
Vattenmärka bilder kan ju vara bra för dig, så att de inte "snos" hur som helst. Men jag hoppas inte(som någon anonym ovan skrev) att du hindrar att man kan kopiera bilden och därmed spara till sin egen "inspirationsmapp" på datorn. Jag sparar massor av inspirationsbilder, men det är ju bara för mig och inget jag använder i andra sammanhang, utan endast som "moodboard" för mig själv.

Anonym sa...

Vattenmärkning förhindrar eg. inte att bilderna hamnar i "fel" händer ändå. Det är ju så enkelt att beskära bilden så att vattenstämpeln försvinner. Vill man på riktigt skydda sina bilder borde man ha en stor vattenstämpel som täcker det mesta av bilden, men det är nog inte många som vill titta på sådana bilder tyvärr.

Anonym sa...

Jag har gått en kurs på högskolan där det handlade om vattenmärkning eller ej. Enligt en av de bästa fotograferna vi har i Sverige så är det bara "töntar" som vattenstämplar sina foton, dvs de som inte vet bättre. Det skulle aldrig en etablerad fotograf gör, enligt honom. Vill någon "sno" bilder gör man det ändå genom att beskära dem där stämpeln är eller photo shoppar bort den. Är man rädd att någon ska "sno" sina bilder lägger man ju inte ut dem på nätet över huvud taget.
/H

Fru M sa...

Jag själv tycker det är ganska fult med vattenstämpel.
Det förhindrar ju inte att någon snor bilder heller om man inte lägger den över hela bilden så man inte kan se ordentligt.

House number 11 sa...

Åh, jag älskar dina bilder! Och vattenstämpeln tycker jag mycket om!!
Jag blir alltid lika glad av att titta in här hos dig! Stort tack för det!
Önskar er en fin nationaldagskväll!
Kram Jenny

sanna sa...

Hej fina Petra!

Om jag får säga mitt så tycker jag inte vattenstämpel, gillar när bilden är ren. Ha en härlig kväll.

Kram Sanna på Gutsy!

Anonym sa...

Hvor kommer klærne til Trulle fra? Haddde blitt så glad for litt tips på gutteklær!!! :) Klem Siv

Anonym sa...

Föredrar bilder utan vattenstämpel (om än att det var snyggt typsnitt). Och sen så kan man kopiera bilder oavsett vad genom att ta en skärmdump..

Dessutom så ska man nog inte vara så rädd för att det ska hsmna i fel händer. Genom att man själv bloggar och bestämmer vad som blir offentligt desto mindre risk att ens information/fotografier blir feltolkade

Lisa | majamyra fotograferar och funderar sa...

Precis som någon ovan skrev så är det bara att ta en skärmdump och sedan klippa bort vattenstämpeln.

Jag märker mina foton på ett mer personligt vis. Jag använder mig av olika penslar/brushes. Det är jättekul och man kan skapa roliga effekter. På så viss kan jag verkligen känna igen att det där fotot har ju JAG tagit.

Det har hänt att ett foto på ett av mina barn hamnade på en annans blogg. Jag kontaktade henne och bad henne ta bort den. Man vet ju med sig att det man lägger ut KAN hamna i fel händer. Därför är det viktigt att fråga barnet t.ex om de verkligen vill att man lägger ut bilderna. Nu är ju mina så stora så jag måste alltid fråga. Ibland får jag, ibland inte. Det var annorlunda när de var mycket mindre.

P.S Du tar alltid fantastiskt fina foton.