måndag 20 augusti 2012

BACK TO SCHOOL

.
.
.


Åh så fint till sessorna, gult blandat med beige och lila. Pics från Benettons fina och nya höstkellektion till kids! (Benetton: bra barnkläder till bra pris och jag hoppas de öppnar sin onlinebutik snaart)





Hello nya skolvecka!



Denna morgon har det packats nya skolväskor, lagts i fruktlåda och sänts pirriga skatter till skola (och dagis) Liiite deppigt tyckte de allt att det var att hela det långa lovet faktiskt är helt slut nu! Men när jag talade om att det är tuuuusentals små skolknoddar runt hela Norden som börjar skolan exakt idag och att de allra flesta av dessa nog känner likadant denna morgon så kändes det genast bättre:) Det ska man ju alltid komma ihåg, "vi sitter alla i samma båt" haha, både stora och små och vi får göra det allra bästa av att sommaren snart är över eller hur bloggisar??? Jag lovar att jag ska peppa er, älskar hösten nämligen:)







Jamen man blir ju bara så glaad av de här härliga reklampicsen! Åh vad jag skulle vilja att vi hade en liten vovve:) Ja inte en enorm varghund som ovan utan kanske en lab... en chokladbrun med stora snälla ögon... Men H är tyvärr allergisk stackarn så ingen hund blir det här!




Ha nu en härlig start på morgonen alla mammor och tjejer och damer!



KRAM





.

25 kommentarer:

sofia sa...


Snyggt! Vi hade en Dalmatin som hette Frank men jag blev allergisk så vi var tvungna att hitta ett nytt hem till honom. Det var en utav de svåraste saker jag gjort... Jag grät i flera veckor. Vi får nöja oss med fina hundar runt omkring istället;)

Ha en fin dag/ Sofia

Bromans Bravader sa...

Önskar dig också en härlig start på dagen och veckan. Mina små är på dagis för första dagen idag men storkillen börjar inte skolan förrän på onsdag så några dagars lov kvar.
Kram Jannike

BeA@Ett ord... sa...

Vilka underbara bilder du hittat!
U made my day!
//BeA

Att vara någons fru sa...

Bha! Han är bara hitte-på-allergisk ;)

Lena - gott för själen sa...

Idag var det även dags för min tonåring att ge sig av. Hon är så duktig som pendlar till Internationella gymnasiet i Uppsala. En timmes resväg plus en kvart med moppen. Sista året på gymnasiet! Oj vad gammal jag kände mig nu plötsligt.

Ha en fin måndag.

Kram Lena

Anonym sa...

Ja här hade vi verkligen pirriga 2 töser.En som skulle börja högstadiet och den andra som har födelsedag idag samtidigt som hon skulle börja mellanstadiet.Det är nåt speciellt med första skoldagen.
/Ann-Sophie

Miss Tess sa...

Klassiska Benetton, tummen upp! Fina kläder till ett vettigt pris:)

Hade ju varit toppen med en webbshop för oss som bor i småstäder och har en bit till närmsta butik.

Önskar dej en fin start på nya veckan.

Kram

Therese

Anonym sa...

Hei! min mann er også allergisk mot hunder...meen nå har vi hatt Cairn Terrier snart 11år! Og det går helt fint! ingen reaksjon på den rasen ( gjelder også puddel,Westie og endel strihårede terriere).Så det er håp!Men en hund tar mye tid og det er et familiemedlem man skal ha i mange år.
Wenche

Anonym sa...

Lämnade oxå vår kille på dagis idag efter sju låånga veckor hemma.
Han tyckte det skulle bli jättekul!
Jag gillar oxå hösten(& våren & sommaren men inte vintern)

Tycker oxå att Benetton har superfina kläder till bra pris. Köper mycket till min son därifrån.

Visst är det mysigt med hund...vi har faktiskt två chokladbruna labbe flickor med snälla ögon ;-)

Ha en fin dag!

Kram Nina R

Unknown sa...

Härliga bilder, älskar Benetton!
Skaffa en staffe, bättre ras existerar ej! Kallas för övrigt "nannydog" i England :)

Kram C

Linda sa...

För sisådär tio år sedan så sa jag att ska jag någon gång ha hund så ska det vara en varghund. Men det blev inte riktigt så utan en Japansk spets, en liten kritvit ullig och fluffig sak. Inte alls som jag tänkt mig men bra blev det ändå.
Tyvärr fick mina två fluffisar flytta till svärföräldrarna för ett par år sedan då de inte trivdes tillsammans barnen.

Kram, kram

mig&mitthem sa...

Gör dagligen besök på din blogg men brukar sällan lämna spår. Vill börja med att niga & tacka för att du så generöst delar med dig av ditt liv. Din goda/stilsäkra smak inspirerar. Har dock inte förstått riktigt vad du arbetar med, kan man leva av en blogg?? (Det sista frågade jag lite själviskt då jag vissa dagar hellre hade suttit framför min blogg än tagit på mig sjuksköterske-uniformen) Å du.. angående hund så finns det raser som alla tål (vis typ av pudlar)
Önskar dig en härlig måndag. En måndag som påminner oss om att hösten kommer till oss snart....m

Editor sa...

Skönt att läsa om den här lovet-är-slut-ångesten, som jag tror kan värst för föräldrarna!

Fotograf Sofie Gustafsson sa...

Håller med dig, hösten är härlig! :)

House number 11 sa...

Vilka underbara bilder!
Och denna pirriga känsla av skolstart och hösttermin kändes i morse!
Jag älskar också hösten och ser fram emot den mycket!
Tack för pepp!
Ha en underbar dag!
Kram Jenny

Anonym sa...

I Finland började skolan redan en vecka sedan. Först kändes det att sommaren är slut men förra veckan hade vi underbart väder och kunde gå och simma ännu efter skoldagen. Nu är det redan helt skönt att vi fått vardagsrutinerna tillbaka och barnen tyckte det var ganska roligt att träffa de kompisar som de inte sett på lovet.
Hoppas höstregnen inte kommer ännu på ett tag!

Kram, Maria

Anonym sa...

Jag har världens finaste Labbe!!! Guldgul m choklad bruna o super snälla ögon!!! Oj så mkt bättre jag mår sen jag blev m hund!!! Stackare som har allergi i familjen!!! Kram Lisa S i Hviken

Anonym sa...

Hei. Kan du vise enda mer barneklær på bloggen din og hva som finnes til høsten. evnt hva du tenker på når du planlegger garderoben? Vinterjakker og sko? Har jenter på alder med dine. På forhånd tusen takk for en så inspirerende blogg? Mvh Siggi

My everyday life sa...

Visst är det fint med gult, håller med. Hos oss var det samma sak i morse, min dotter skulle börja ettan (på en skola som har ända upp till nian) så plötsligt kändes hon jätteliten.

Tack för en av de bästa bloggarna! Är inne ofta fast jag kommenterar sällan.

Kram Nina

Anonym sa...

Hej hej!
Benetton har har öppnat en butik på Erikslund shoppingcenter, men det visste du kanske :).

Kram Karin

Anonym sa...

Vi har en soft coated wheaten terrier, världens snällaste & sötaste hund & det bästa av allt den fäller inga hår! Den kallas "allergivänlig", dvs hundallergiker brukar tåla dem. Finns flera andra raser som också är allergivänliga. Har en svåger som är hyperkänslig men han har aldrig reagerat på vår hund! Bara ett tips :-)

Anonym sa...

Ååååå älskar irländsk varghund, finns det någon häftigare hund!!? :-) dessvärre är även min man allergisk så det blir ingen hund här hemma heller :(

Härliga bilder dock!!
Kram

Anonym sa...

Det är en helt underbar känsla att ha en egen hund så jag hoppas innerligt för din och din familjs skull att det kan bli aktuellt i framtiden, som någon ovan sa så finns det ju raser som passar alla. Min choklad bruna Labrador fyller ett år nästa vecka och detta året har varit ett av de bästa. Nu väntar jag och min sambo vårt första barn till februari så vi hoppas innerligt att det ska fungera bra med vår fyrbenta älskling!! Må väl! // Helena

Mittgodastefinaste sa...

Vill ha en hund lika mycket nu som när jag var sex år...

Nån gång så!

Maken har börjat prata förälskat om grannhunden så kanske men jag vill inte att den skulle vara själv några längre stunder. Det är ju lite trix...

//Jenny

Anonym sa...

Att det finns raser som "alla" tål som ett par skrivit här är kanske en sanning med modifikation, det beror nog på vilken grad och typ av hundallergi man har, men det finns förstås en del raser som vissa allergiker klarar.
Vad som kan vara bra att tänka på är att leta efter en ras som inte fäller som tex Pudel men dom är något klena om man har små barn (om man inte väljer Kungspudel förstås).
Nån nämnde Irish softcoated wheaten terrier som ett alternativ, en söt, tuff mellanstor hund med creme/vete färgad silkeslen päls som inte fäller, denna rasen funkar för en del allergiker. Viktigt isf är att välja den "Irländska" päls-varianten och inte den "Amerikanska" som har mer underullspäls som samlar mer damm och stöv.
Men om Du är svag för chokladfärgade hundar finns det en annan söt mellanstor robust ras som kan funka, Lagotto romagnolo, den har krullig päls som inte fäller, finns som sagt i chokladbrunt samt många fler färger.
Det finns förstås fler raser som ej fäller men det här var ett par förslag.

Har man möjlighet att ha hunden med på jobbet eller kan lämna den till dagis el alternativ när man jobbar så är det verkligen värt mecket med att försöka finna en ras man tål.
En hund eller två är ett underbart tillskott till en familj, de tillför så mycket extra kärlek och glädje och visst det krävs mycket tid och engagemang i många år men det är det är ju lite det som är grejen annars kan man ju köpa en leksakshund :)

Hälsn Li