måndag 30 april 2012

HAPPY VALBORG

.

.

Valborgsmässoaftonens skatter nere på stan tidigare idag! (vi hade så mysigt i solen och gick och åt glass och njöt av det finfina vädret med över 20 grader varmt!) Bea och Lo Lo har ursöta rutiga Ralph Laurenblusar,jeans I dig Denim och Converse på fötterna (allt finns att klicka på ex. Babyshop). Trulle har Ganthood (något år gammal) och jeans från Benetton + Nikesneakers.




Helloooo!





Bloggerska som är busy as a bee just nu och rabarberpajfix står som nästa punkt på schemat:) Hoppar in en snabbis för att önska er en riktigt fin och mysig Valborgsmässoafton!!!









Mitt i Småstaden...



La familia "in action" hihi,  på väg hem:)





Vi ses imorgon vänner!



KRAM




.


.

söndag 29 april 2012

THE BIRTHDAY GIFT

.



.
.







Min födelsedagspresent är en Canon 5 D Mark II  eller den helt nya Nikon D800! Jippieee!!! En proffskamera ska nu bli min och det ska bli så kuul. Oh my vad jag ska fota och plugga fotografering nu ska ni tro...







Bonsoir mes amis!






Okelidokeli - jag är ju en glad amatör som verkligen älskar att fota och just nu har jag en Nikon D 60 som är helt utsliten efter att ha haft en slarvig bloggerska som ägare i ett antal år och det är så himla skönt att den nu ska bytas ut! Men vilken av de ovan ska jag välja? Ska ju skaffa nya objektiv så det är inget hinder vid själva valet men vilken ger egentligen finast bilder? Har fått för mig att Canon är den allra bästa (mycket för att alla duktiga fotointresserade favoritbloggerskor har Canon;) men stämmer det? Alla i fotobutikerna säger olika och jag litar mer på er, mina fina fina besökare:) 

Snälla, hjälp mig med din åsikt om du är kunnig på detta, då skulle jag verkligen bli så glad och tacksam.





Ha nu en riktigt mysig söndagskväll vänner!




KRAM






.

VÅÅÅR I SMÅSTADEN

.
.
.


Så här ser det ut på vår gata i stan just nu. Solen strålar, skatterna är ute och busar och leker i och min pilrad mot gatan börjar bli grön - underbart!






Tjingeling!





Happy mama idag! Strålande söndagsväder och jag håller på ute i trägården och solar nosen blandat med att så lite nytt gräs:)

Sen så har jag ju fått reda på att jag ska få en så himla fin födelsedagspresent av mina snälla snälla föräldrar. Något jag verkligen velat ha ett tag och eftersom de inte visste exakt vilken modell jag önskade så måste jag bestämma och hm, jag vet inte riktigt (jobbigt eller hur;)... Kanske ska ta er - bästa bloggisarna och smakråden - till hjälp förresten. Ja, men det gör jag och återkommer snart om det!





Bea vattnar för fullt - hon ääälskar att göra det! Så kul har hon när hon går runt med slangen och skvätter på buxbom, blommor och på syskon och jag sitter i hammocken och njuter av solen under tiden:)





Vad gör du denna långhelg vännen?


Nej nu ska jag hoppa i duschen och göra mig fräsch inför kvällen!



See U later raringar!





KRAM





.

lördag 28 april 2012

LÖRDAGENS LINGUINE GAMBINI

.
.
.




Goda goda lördagslunchen - ett tips!:)





Bonsoir!







Här väntar snart skööön hemmakväll denna lördag med filmer och ett berg med smågodis (Var en tripp ner på stan till Hemmakväll och plockade alla mina favoriter för en stund sedan. Geisha och frizzflaskor och surisar, mmm så gott det är:) Vi ska bara mysa 100% och ta det lungt och det ska bli såå mysigt så.

Vi åt en riktigt sen lunch idag och det var blev en pastafavorit som jag tänkte tipsa om denna lördagseftermiddag! Skatterna var med i köket och  hjälpte mig med sallad och maten och räkpastan vi gjorde blev precis lika god som vanligt:) Superenkel är den att göra och här kommer receptet lite snabbt: Köp räkor på burk, vitlök, olivolja, chiliflakes, blad persilja + riktigt god pasta (slarva aldrig med det! Det ska var riktigt bra kvalité på pastan annars så blir det inte riktigt bra:) Koka pastan och fräs under tiden vitlöken i rejält med olivolja och någon tsk chiliflakes. Ha sen i hackad persilja och räkorna och en klick smör och salta (och i med  liite gott vitt vin som du ändå står och smuttar på;) Låt räkorna fräsa en kort stund och blanda sen med den nykokta all dente pastan! Servera med lite riven parmesan - mmmm.



Lo Lo hjälper mig i köket med sena lunchen! (kofta Kappahl, kjol Noa Noa Lucky Little Me, linne Scotch R Belle och strumpbyxor Novali.)


Duktiga hjälpredor i köket idag! Trulle fixar tomatsallad och hackar för säkerhet löken med skidglasögon hihi:)


Pastalover!!!



och le chef:) (har fått frågor om min glest stickade tröja från Tintinstyle såg jag! Jag har strl small på denna och färgen är Smokey Blue. Över har jag väst Hunky Dory från samma ställe och mitt söta förkläde är från Greengate köpt i en butik vid torget i Småstaden:)





Hoppas nu att ni för en riktigt riktigt härlig & solig lördagskväll!





KRAM





fredag 27 april 2012

GOING ON 40 AND....

,
,
.



Tänk, strålande snyggingen Jennifer Aniston ser nästan alltid glad ut:) (Färskt pics från Posh24)







Tjingeling Freeedag!



Åh ibland är det skönare än andra ggr att power-walka och denna morgon var det verkligen så! Solen sken nere vi Mälaren, allt börjar bli så grönt och skönt och man tänker ju så himlans bra när man rör på sig, massor med ideér snurrar i skallen och när man kommer hem så har man alltid blivit liite klokare tror jag!:)

Idag tänkte jag massor runt ett par kommentarer jag fått den sista tiden. Kommentarer om att fylla fyrtio och kriser och inte den snälla varianten om man säger så... Jag blir bara så förundrad över all denna åldersfixering och annat som finns och som man får känna på mer och mer ju äldre man blir! Precis som om någon på hela jordklotet kommer undan liksom? Ja alla blir äldre och till slut blir man toookgammal, om man har tur vill säga. So what? Ska man gräma sig och älta "gamla tider" eller hålla på och göra ner sig själv pga av att man blir äldre? Gå och gömma sig? Eller tro att man själv inte åldras alls och göra ner andra. Eller tom tänka att nej men åh vad hon är glad fast hon fyller jämna år -  henne måste jag nog trycka dit lite?

Ojojoj, ni anar inte vad jag är kär i livet just nu:) Jag har allt jag kunnat önska och mer. Underbara skatter i underbara åldrar och en fantastisk man, en frisk familj och härliga vänner. Allt det hade jag inte när jag var tjugo-nånting och det är ju det som betyder mest av allt - kärleken vi har omkring oss. Och är man glad och kär och lycklig så spelar det väl ingen roll om man är 18 eller 78 år!? Gör det som är bäst för dig och låt andra göra det som är allra bäst för dem.

Men fokuserar man på fel saker, är sur som en citron och känner att man måste dissa andra åt alla möjliga håll då spelar det ingen roll vilken ålder man har - det är inte bra vare sig för en själv eller den man sårar. Att vissa bara mååste säga (eller skriva) vad man tycker om ditten eller datten, precis som om deras egna ideér är de viktigaste? Och jag tror det sätter spår i själen om man är dum mot andra och man dessutom åldras fortare. (Det har min mamma alltid sagt till mig - se aldrig sur och bitter ut - då blir du inte vacker när du bli äldre;) Och det stämmer så bra, ju äldre man blir desto tydligare blir det vad man är för en slags person har ni tänkt på det? Att elakheten och avundsjukan eller what ever inte är särskilt klädsam - tjuriga mungipor och stickiga hårda ögon och rynkade näsor...

Ja jag lever livet, har superkul, jag fyller fyrtio, jag känner mig som fyrtio och ingen behöver verkligen tycka synd om mig! Det finns så många människor som har det svårt så tyck synd om dem istället och ge kanske en hjälpande hand? Det mår man alltid bra av själv. Träning och att vara sund hjälper ju också oss alla massor med vårt humör och välbefinnande, oavsett ålder. Ta hand om dig och ditt utseende och ditt välmående hela livet! Glada damer är det finaste som finns oavsett ålder så smile så mycket du kan och det gör ju dessutom också andra glada!!! 







Nu fångar vi veckans bästa dag tycker jag!





STOR KRAM






.

torsdag 26 april 2012

MYSIGT HEMMA & LO LO´S URSNYGGA BYXOR

.
.
.

Tända ljus i vårt mysiga casa och liten Lo Lo:)






God Kväll bloggisar!




Idag har jag varit i Stockholm fram och tillbaka och har ju knappt hunnit titta in till er på heela långa dagen! (Inlägget om vår "crazy trip" var förinställt så att alla blivande reskamrater skulle synka samtidigt:)

När jag äntligen kom hem (efter låång kö på motorvägen - suck) så hade H gjort allas vår favorit Tortellinigratäng och finns det något bättre än att komma hem och det luktar supergod mat,mmm, och när ljusen är tända och alla ens söta skatter kommer och ger en världens kram och säger att de saknat en sååå:) (de är ju inte alls vana att jag "kommer hem sist" eftersom det nästan alltid är jag som hämtar på dagis och skola) Mysigt mysigt:)






Måste bara visa Lo Lo´s dagens idag, hon är ju bara såå cool i de där byxorna med hängslen tycker jag! (Bea har lika så att de kan matcha - ursött:) Gubbfit på dem också, precis som mina Mos Mosh och Pleasejeansen  (yes det ska verkligen vara sånt där häng fram våren 2012 för er som undrat:) Byxorna kommer från bästa flickmärket Scotch R Belle (finns hos Lucky Little Me precis som den söta vårfräscha toppen från Noa Noa)




Naaaw, så gulligt "häng"! Min lilla tuffa skatt:)




Nu ska vi strax ha filtajm här med lite god fruktsallad till men först ska mina stora skatter i säng!





Önskar er alla en mysig kväll!



KRAM




.

HELT GALET SPÄNNANDE

.
.
.





Tjingeling raringar!



Iiiiiiihhh, idag är det dags och berätta vad vi, ett gäng sköna bloggisar, har tisslat och tasslat om i hemlighet under våren!

 I slutet av maj åker vi till Turkiet tillsammans med Solresor för att göra en helt craazy grej - ni anar inte! Ett reseprogram ska spelas in och i det ska vi få prova på "allt möjligt turkiskt" och jag ska vara med hihi:)


Mer om det hela kan läsa på vår sida här.





Vi ses lite senare vänner!



KRAM



/

onsdag 25 april 2012

SYNS DET VAR MAMMA VARIT NÅGONSTANS?

.


.


Mycket glad liten dotter idag!:)





Tjingeling!




Måste bara kika in en snabbis för att visa morgonens lilla Beabus, hon var ju bara såå söt där hon stolt spatserade runt i vardagsrummet i sina nya kläder från USA! Hon är en riktigt liten "pojkflicka som älskar att springa fort och sparka boll och de nya "springskorna" var ju perfekta och supersnabba!:)







Woop woop, sessan dansar loss till musiken på morgontv:n:)









American style idag: tisha med klassisk NY-slogan från Newark flygplats, jeans HM, skor från Nike flagstore och kofta och keps från RL Madison Avenue:)



Kan själv! Duktiga lilla kickan får man inte hjälpa med skosnörerna:)




Hoppas att ni har en riktigt härlig onsdag vänner!





KRAM







.

JEEEETLAG

.
.
.

Vad är klockan egentligen???? (Den som sitter på min arm och som fick följa med på vår NY-trip är från favoriten Triwa och är en ny modell som är både snygg och skönt somrig tycker jag. Klickad hos Country Dreams)






Bonjour vänner!



Hemma igen!!!

Nu är vi tillbaka i vårt kära lugna lilla Småstad igen och det var så härligt att komma hem till tre glada söta små skatter och ge dem lite presenter och maassor med kramar och pussar:)

 Resan hem gick superbra och eftersom vi köpt amerikanska sömnatabletter (speciella som man ska ha när man flyger:) så sov jag som en sessa på flighten hem.Men trots det så känner jag mig såå snurrig och jetlaggad just nu!  Zzzzz, golvet gungar och ögonlocken är tunga... Men jag ska hålla mig vaken så det blir ordning på dygnet igen.

Nu ska jag trippa ut i köket och göra mig en stoor kopp Macchiato och sen uppdatera mig på vad som hänt i "on the net" de senaste dagarna:) Efter det blir det PW i våren och solskenet för att bli piggelin!




Vi ses lite senare finingar!



 

KRAM






måndag 23 april 2012

TILLBAKA DÄR VI BÖRJADE

.

.


Idag valde vi att avsluta vår lilla NY-tripp där vi var först, i den stora parken Central park och det ljuvliga The Boathouse där. Denna dag var det dock lite regnigt och inta alls samma trängsel som i torsdags men precis lika mysigt..





Todeloooo!





Sista hälsningen från The Big Apple mina vänner!

Vilka dagar vi haft här, helt amaazing verkligen, och jag har inte alls lust att åka hem. Eller det har jag ju så klart men jag måste absolut komma tillbaka och uppleva mer och samma saker! Alla jag känner som varit i New York säger precis samma sak, att staden är fantastisk, och de har alla verkligen haft helt rätt. Alla blir nog lite kära i denna stad:)

Kommer sakna dig NYC!






Denna gång blev det Chardonnay och Risotto och sparris för mig på The Boathouse - hur krämigt & gott som helst:)




Dagens mama i Central Park har stövlar Primeboots Tintinstyle, jeans Dondup och cashmeretröja med matchande poncho från Soft Goat (Gåva från dem! Det är ett klädföretag som sysslar med välgörenhet och du ger bidrag till Barnfondens Gåvoprojekt om du köper ett cashmereplagg från Soft Goat. Med koden Philia har ni 10% på hela sortimentet och kvalitén är ljuvlig:)




Ha nu en fin dag imorgon så ses vi hemma igen!



KRAM







NEW YORKS BÄSTA HOTELL - THE SURREY

.
.
.


Vårt hotell! Uppe på Upper East så ser nästan alla tvärgator likadana ut och det är så himla snyggt och tjuusigt men ändå så otroligt avspänt och riktigt skön stämning:)






God Morgon världen!





Ligger i hotellsängen och laddar för vår allra sista dag här i New York City:) Imorgon kommer vi hem till vår lilla Småstad och våra älskade tre små skatter igen och som jag läängtar!

Tänkte att jag måste ju visa pics från vårt hotell också! Det heter som sagt The Surrey och vi kunde verkligen inte vara nöjdare för oh my, vilket fantastiskt trevligt ställe! och vilken personal! Alla är verkligen supertrevliga som vår lilla "housekeeper" som kommer då och då och knackar på lite försiktigt och frågar om vi vill ha vatten (det finns ju även minibar med allt du kan önsksa) eller lite fika eller något annat:)





När du kommer in i snygga receptionen på The Surrey så spelas det  sån där riktigt skön cool jazzmusik, bara en sån sak:) Sen så finns ju NY bästa concierge Michael nästan alltid på plats, Robert De Nirokopian som med ett stort leende fixar precis allt för sina gäster (han vet att han ska få vara med på en "big swedish blog" det är därför han posar hihi:)




Lyxigt, snyggelissnyggt och coolt! Kolla bara det enorma fotot med Kate Moss vid hissarna eller graffitiskåpet:) Personalen har västar och kepsar och är så söta och restaurangen Boulud är fransk och en av New Yorks bästa (fast vi hade inte bokat bord där i förväg så tyvärr fanns det ingen plats åt oss)




Pics från vårt rum och vår sköna sköna säng:)




Vid fönstret på rummet finns det en sittdyna med ett härligt NY-citat:) Ja, jag tror nog att vi lyckades boka New Yorks absolut bästa hotell. Allt är helt perrfekt och sen finns ju den häftiga takterassen också. Ett riktigt bra NY-tips:)





Nej nu måste jag verkligen sätta fart och fånga dagen här!!!




Vi ses finingar!



KRAM






.

SUPERBRUNCH A LA WALDORF ASTORIA & TOP OF THE ROCK

.
.
.


Utanför New Yorks mest kända lyxhotell: Waldorf Astoria! (Dagens: boots och jacka MDK & Rosemundetopp Tullhuset, gubbbyxor Mos Mosh Creative Lounge och sjal Syster P Country Dreams.
.





Hello vänner!





Har nu landat på rummet igen efter en regnig men ändå mycket skön dag i staden som aldrig sover:)

Denna söndag har varit riktigt soft och vi startade den med brunch på Waldorf Astoria och vilken brunch sen... Det var den absolut största och mest påkostade buffé jag någonsin sett! Preciiiis allt fanns där, ni anar inte vad häftigt det var:) Säkert tio kockar som stod och gjorde crepes och skar upp ostron och hjortsadel och ja allt. Det fanns hundra sorters bakelser och bullar och macarons osv osv och allt var himmelst gott. Till detta serverades det juice med champagne (så klart;)





På Waldorf med tallrik och "redo att frossa"!:)


Skaplig frukost va? Den till vänster är en av de tre tallrikarna med godsaker som moi mumsade idag...


Efter brunchfrossan så skulle vi gå till Moma strax brevid - trodde vi. Var nämligen inte såå sugna att köa i regnet (alla skulle ju så klart gå på museum när det regnade denna söndag:)



Men någonstans det inte var kö idag var på Rockefeller! Kanske inte världens bästa utsikt idag men vi var nästan ensamma högst upp på huset och det var häftigt!


I regnet högt högt upp men glad ändå:) (gillar inte höjder alls faktiskt)


Dagens väska (födelsedagspresenten som jag är såå glad i:) Bayswater Mini Croc Print från Mulberry.





Nu ska jag åter igen göra mig ordning för ännu en middag ute i äpplet! Ikväll åker vi ner till Meatpacking och antingen blir det The Standard eller Buddakan:)





God Natt alla fina!




KRAM








söndag 22 april 2012

ÄNNU ETT VYKORT FRÅN MAGISKA NYC

.
.
.

Bloggerska mitt på stoora Manhattan! (Dagens var chinos Maison Scotch, sjal och boots MDK Tullhuset, linne Day Creative Lounge)




Bonsoir finingar!





Ojojoj, vad vi har gått och vad vi har upplevt mycket idag! Puh. Alltså det finns ju så mycket att se och vi hade bestämt redan innan vi kom hit att när vi är här så ska vi inte fara runt till alla byggnader och sevärdheter som finns och inte hålla på och köa till olika turistattraktioner utan bara flyyyta med och se vad som händer:) Funkar bra!

Det som jag gillar allra bäst i denna fantastiska stad är stämningen, pulsen och maten. För oh my, vad mycket god mat det finns öööverallt. (Underbart för en foodlover som mig;) 

De absolut charmigaste områdena enligt mig och dit ni ska ta er om ni hamnar i NY är absolut Soho, Meatpacking, Tribeca och Upper East. Det som ligger mitt emellan är lite "too mutch" med tusen souvenirbutiker, krims krams och trängsel. Hoppa gärna Time Square, Macys, Empire State och allt det där, det är mitt lilla NY- tips (känns nästan som världens största Drottninggata om ni förstår vad jag menar:)
Men de jag räknade upp först är bara så mysiga så det inte är klokt:)





Vi var och åt i supermysiga SoHo på en restaurang som heter Balthazar. Fransk mat som var heeelt fantastisk god. Väldigt stimmigt och häftigt och mysigt och fullt med folk:)


En sväng i Chinatown och jag pysslar om  mina skavsår som jag nämnde tidigare (NY-tips igen - ha inte nya skor på fossingarna när du ska göra stan gåendes;)



Mycket gott hela tiden som sagt...Ovan lite perfekt gjord Creme Bruleé och en sväng på fantastiska Laduree på Madison Avenue för lite shopping av Macarons (de med cocos är ju godast - mums:)



Klassiska Victorias Secret finns överallt och till höger är jag tillbaka i SoHo igen och har shoppat en liten sak till Lo Lo i en vääldigt speciell och tokhäftig butik som bla hade uppstoppade djur, trofeér och fjärilar. Kommer inte ihåg vad den hette bara... (mina tröja är från Day och finns hos Creative Lounge och jeansen är från Please)



Vi gick längst ner på Manhattan, ända till Wall Street. Hoppade Ground Zero (jag ville inte se det ledsamma) utan satte oss istället i solen och drack bubbel och funderade på om vi skulle ta en båt för att se frihetsgudinnan liiite närmare. Nöjde oss till slut med att bara se den på långt avstånd, det var ju såå skönt att bara sitta där och njuta av utsikten och vila fötterna! Till höger: min man och resesällskap - världens bästa H.



I love NY:) Idag fick jag en överraskning och underbar födelsedagspresent(Fyller 40 först den 10:e maj men jag fick den i lite förskott och innehållet var huuur fint som helst kan jag lova:)




Nu ska vi strax sticka iväg ut igen för att äta middag!




Hoppas ni har det fint vänner!




KRAM