torsdag 21 februari 2013

FOND OF YOU

.
.

.
.
..
Voila - får det lova att vara lite fisksoppa älskling?





Bonjour snyggingar!






Igår, på uppdrag av Knorr, lagade jag en lite lyxigare lunch. Skulle välja en rätt med fond och valde en enkel soppa i matsiten Middagshjälpen som hette Fisksoppa a la Evert Taube (bara namnet lät ju så mysigt) och den blev verkligen jääättegod. Med ganska få ingredienser och musslor och torsk gick den blixtsnabbt att göra dessutom. Mums mums mums. Den viktigaste ingrediensen? Fiskfond, så klart:)









.
God färsk fisk och musslor och fond "Du Chef" med smaken fisk.



.
Två stycken "firrar" gick det åt!



.
och så här ser den geléaktiga fonden ut




.
Så i med alla ingredienser och ett berg med stora härliga musslor. Älskar musslor!



.

För att få lite Normandiefeeling tog jag fram en flaska Chablis (favvovin) till dagens fisk och skaldjur. Mitt på dan och trots krasslighet (eller kanske på grund av den:)





.
Lunchen är serverad! Och bara för att vi firade något igår så blev den a la hotelstyle med silverbricka





.
och i morgonrocken för somliga:)




Soppan var som sagt busenkel att göra och receptet kommer nedan




Fisksoppa á la Evert Taube med Blåmusslor


800 g torsk, filead och urbenad
1 5/8 l vatten
2 st Knorr fond du chef fiskbuljong
salt maizena
1 nät blåmusslor
1 klick Milda Guld smör och rapsolja
2 st äggulor
3 dl vispgrädde
4 skivor vitt bröd


Skär brödet kuber och rosta i en het panna med lite olivolja. Låt rinna av och svalna på en bit papper.
Koka upp vatten och fiskfond och smaka upp med lite salt.
Skölj och skrubba under tiden musslorna, dra bort eventuellt skägg och kasta dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar på dem.
Koka de väl rengjorda musslorna i lite av soppan - bara tills de har öppnat sig. Plocka musslorna ur skalen och lägg ner dem i soppan. Låt soppan småkoka ett par minuter och ta sedan upp musslorna.
Blanda äggulorna och grädden och häll ner blandningen i soppan under vispning. Red också med lite maizena utblandat i lite vatten, soppan skall tjockna något men fortfarande vara simmig. Skär fiskfiléerna i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan och låt sjuda några minuter - inte koka.
Tillsätt musslorna.
Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan och garnera med en dillkvist, några krutonger samt ett par handskalade räkor
.


Just nu kan du skicka fond från Knorr via kampanjen "Fond of you" här och även ha chans att vinna en fantastisk middag för två på valfri stjärnkrog!




Återkommer snart igen vänner!



KRAM




Inlägget är i samarbete med Knorr


24 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Ser verkligen gott och härligt ut, kram

Anna Margareta sa...

Fsiksoppa är verkligen bland det godaste att smaska i sig. Jäkla tur han har din man:)

Concept_By_Sarah sa...

Den lunchen hade jag gärna ätit:-). Älskar fisksoppa!

Att vara någons fru sa...

Mmmm fisksoppa var hundra år sen!

missdalarna sa...

Det ser väldigt gott ut :)
och vilka fina bilder du har tagit!
Kram

Anonym sa...

Ser härligt ut! Underbart med ett glas kallt vitt vin mitt på blanka dan! Me like! Kram och ha en fin dag!

Anonym sa...

mums
vilka vackra inspirerande bilder!

Anonym sa...

Mysigt, gott och lyxigt! Den ska jag prova! Älskar också musslor!/Lotta från Sundsvall

StyleFia sa...

Fantastiskt fint uppdukat - jag gillar inte fisk och skaldjur, men det ser riktigt läckert ut att bjuda pâ!

Anonym sa...

Ser fantastiskt gott ut! Inspiration till fredagsmiddagen. Tack!

Anonym sa...

Hej Petra, Fina bilder som vanligt! Jag är ute efter en silverbricka som ska vara en bröllopsgåva till min syster som gifter sig snart. Undrar var du har hittat din, blev små kär i den. Amira

Anonym sa...

Oh så mumsigt de såg ut.
Måste jag testa vid något festligt tillfälle :)
Tack för att du delar med dig i din underbara blogg :)
från www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet

Iris // Alla dagars kaos sa...

Åh så gott! Älskar fisksoppa! Jag brukar göra boullabaisse, men då gör jag oftast fonden från grunden. Men sån där geleaktig buljong man kanske skulle prova, om jg också ska köra lite lyx mitt i veckan :) blev himla sugen nu...

Kram / Iris

En blandad kompott sa...

Mmmm,vad gott!jag älskar fisksoppa,
och ett glas vitt till, kan aldrig bli fel...
Kramar

Malin // Days of Inspiration sa...

Så gott det ser ut! Och fina bilder som alltid!

victoria sa...

Amira: Denna är det http://www.blackballoon.se/varumarken/dayhome/mansion-tray-day-home.html

Anonym sa...

Men så gott du gjort! Härligt! Ha en fin dag Kram Sophia

Nina sa...

Du är verkligen duktig på att kocka Petra, det där såg faktiskt riktigt smaskigt ut.

Anonym sa...

Åh vad gott det låter, måste jag testa! /xmammakilon

Dr Grane sa...

Busenkelt säger du... Resultatet ser galet proffsigt ut. Jag skulle tappa hakan i backen om min man trollade fram en sådan lunch åt mig. Lunch... Dessutom.

helen by the westcoast sa...

Undrar över mängden vatten? Ser konstigt ut i receptet Med vänlig hälsning, Helén

helen by the westcoast sa...

Ursäkta,du har ju länkat till receptet och det ser ut som mängden stämmer, tack!

wonderdeco.se sa...

Ser supergott ut.

Sanna/wonderdeco.se

Annehem sa...

Ser väldens gott ut! Var är den vackra brickan ifrån?

Trevlig lördagkväll!
Annette