lördag 1 juni 2013

LITE SPRING AFTERNOON TEA

.

.
.




Jamen hur gott var inte detta! Frasig croissant med Creme Cheese och Lemon Curd + stora maffiga blåbär från torghandeln. Mmmm. Rekommenderas massor:)








Hej hallå lördag!




I morgontidningen idag lovade de ju mulet & regn hela dagen men här i Småstaden har vi det bästa vädret man kan önska just! Varmt och soligt och inte ett moln på himlen. Och jag har numera ett enormt runt svart/grönt tefat i min älskade trådgård  (vi råkade nog välja den största mattan också. Bara för att den var grön och inte blå. Hm) Men man kanske vänjer sig vid åbäket? Lilla Beabus och granntjejen skuttar iaf non-stop och tjuuuter av skratt och det är ju värt en hel del;)

Igår roades det hur som helst av lite annan sort på gården här. Jag bjöd nämligen över ett gäng snyggingar på Afternoon Tea! Gjorde lite snittar och dukade fram olika sorters godsaker och sen satt vi ute i solen under äppelträdet och bara njöt av ja, allt. Bästa typen av fredagseftermiddag:)








Dukade fram vid gruppen som står längst ner i trädgården och i den allra soligaste hörnan. Satte lite somriga blommor på bordet och la ett par tunna dukar över det gråa bordet (randiga sittkuddarna + blå kudde Day Home My Tivoli)







Satte fram mina tjusiga silversaker från Day (finns på My Tivoli) och fyllde dem med bla servetter och Italiensk citronlemonad







Lo Lo´s sänghimmel har fått flytta ut i trädgåden och hänger i det gamla äppelträdet och Bea älskar att ligga där inne bland kuddar och täcken (täcket kommer precis om kuddarna också från Day. Sänghimmeln kommer från Farmhouse och är gammal)







Tjejerna på besök!






Skrev jag snyggingar?:)






Så mysigt




Nya lyktor och kruka med citronträd står på gruset vid vår uteplats. (Allt ovan finns på My Tivoli.se och ja, jag har rabatt:)







Finaste M




Har ni sett mitt tokeleganta silverfat? Hur tjusigt blir det inte när man serverar med ett sådant. Har alltid velat ha ett stoort restaurangaktigt våningsfat och nu har jag det. Passade perrfekt på Afternoon Tea med croissanter, franska vågglor och klassiska snittar med skinka och strimlad sallad (och ikväll ska jag minsann bjuda på skaldjur på samma fat:) Kommer från Day (så klart och det gör glasen också. Och den vita sockerskålen:)






Varsågoda!





Jag och sol och kuddar och lemonad:)





Lite pistagemacarons (dessa var mer vackra än goda dock:)







Och vackert ärvt porslin från Meissen och från Royal Copenhagen (älskar blå-vitt porslin i olika varianter och blandar gärna märken och serier:)






Nu ska jag försöka få ner min lilla dotter från "rymdskeppet här" och bege oss ner på stan! Wish me luck:) (såg att det önskades pics på studsmattan och det kanske kommer:)







Önskar er alla en härlig lördag!




KRAM





.


32 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Ser fantastiskt ut, darla!

Anonym sa...

Åh...jag ser inte bilderna på min IPad. Får titta på datorn senare. Ang studsmattan...inte snyggt, men bland de bästa investeringar vi har gjort till våra barn. Används jämt, och så motionerar dom utan att dom tänker på det. ha en härlig dag i småstaden/ Lotta från Sundsvall

Bromans Bravader sa...

Åh så fint - du har verkligen lyckats fånga känslan i det inlägget - underbart!

Anonym sa...

Vilka jääättefina , härliga bilder !

Anonym sa...

Så mysigt!
Riktigt fina bilder och härlig inspiration!!

TACK!!:))

Anonym sa...

Att du har rabatt förstpr vi! :)
Men VI vill ha rabatt!!

Anonym sa...

Det enda jag har gjort idag har varit att äta:) Ändå blir jag så ofantligt sugen på croissanter med en massa lemoncurd och blablabla, kan nog äta ihjäl mig:)Underbart fint väder fick du och fina vänner:) Ha en skön Lördagkväll! Kram Sophia

Lena - gott för själen sa...

Åååååh vilka bilder! Som värsta reportaget. Du är så duktig på att skapa rätt känsla. Grattis!

Kram Lena

bettan sa...

Underbara foton:) Kollar, scrollar och njuter..

Lisa sa...

Är granne med en studsmatta och det är inte roligt.
Hopp, skrik, trätande dagarna i ända. Det verkar som om de flesta studsmatteägare placerar studsmattan så långt från sitt eget hus och så nära grannens tomt som möjligt. Tycker kanske att grannen ska få njuta av rymdfarkosten och ljudet i första hand. Dax att införa 10 m från grannen regel, tycker jag som efter flera års sommarskrik tröttnat. Försökt att prat vänligt om det, då kom den ännu närmare.

Anonym sa...

Hei. Nydelige bilder, av nydelige jenter. God lørdags kveld. Hilsen Kjersti. Norge :-)

mammaxtre sa...

Åh vad trevligt, vid det bordet hade jag velat sitta.

Ha en fin kväll

Anna-Panna sa...

Lisa! Håller med faktiskt! Även om vi har en studsmatta själva. Nu bor vi iofs på hörntomt, vi har då valt att ha sen mot den sidan där det INTE är grannar. Men detvändersnabbt husen som vår baksida gränsar MIT & som har baksida mot oss, har bägge ställt de precis vid häcken mot oss, så när deras barn hoppar kommer deras huvuden över häcken o de ropar "hej xx xx" till våra barn osv. Där sitter vi & ska försöka äta middag tex. Så ja, där håller jag med.

Annars kan jag inte annat än tycka att det är en grym investering då ungarna får bra kroppskontroll & hittar även på lekar, "vem tar min studs" är nåt de kör här iaf!

Så självklart som så mkt annat kan man både risa & rosa! ;)

Anna-Panna sa...

Som vanligt väljer ajfånen lite andra ord och formuleringar, haha. Hoppas mitt tidigare inlägg här var någotsånär läsbart ;)

Anonym sa...

Gud såå fint !!! Härliga bilder !
Kram Nina R

Unknown sa...

Precis som hämtat ur en Engelsk film! I just love it! :-) kram Mia

Lisa sa...

Jag förstår att barn kan ha roligt med en studsmatta och tycker också att de ska få ha det, men det är föräldrarnas ansvar att reflektera över om de har en tomt som lämpar sig för det och även placera den så att de själva i första hand får ta följderna av sina barns lek, läs skrik. I våra kvarter så är det mycket tydligt att så gott som alla studsmattor står i princip i tomtgränsen.
I vårt fall har vi den i princip utanför dörren, medan deras eget hus är bra mycket längre ifrån.
Vi har fått flytta vår uteplats eftersom vi inte orkar höra allt hoppande. Som granne kan man tyvärr inte säga att nu räcker det för idag.
Man kan inte begära att barnen ska förstå men föräldrar borde visa lite mer respekt, för allas trivsel.

Caisa Salmonsson sa...

Såå snyggt fotat!!

STENLYCKA sa...

Tack för att du finns och delar med dig!
Sommarkramar
Raina

Anonym sa...

Grannens skrikande ungar skulle jag kunna skriva en hel bok om! Det är inte bara studsmattan som får dom att skrika, utan precis alla andra lekar med. Dessutom brukar pappan spruta med vattenslangen på dom (mitt framför vår altan när vi hade gäster), så dom skriker lite extra. Vad är det med skrikande barn numera?! Mina barn har aldrig skrikit så, vid onödigt skrikande har jag alltid hyssjat dom. De har liksom skapat sig det beteendet, utan att några vuxna invänder. Jag fattar det inte!

/M

Anonym sa...

Var har du köpt dina san pellegrino lemonader ? ;)

Anonym sa...

Hi, Love your blog. Is it ok to pin your pictures to Pinterest?

-K

Anonym sa...

Vad vackert dukat och vilken god idé! Skönt att slippa bjudningar där alkohol är den viktigaste drycken o då man som jag golfar o sportar mer eller mindre varje dag + lever ett hälsosamt liv med barn så är det trist att bli bjuden på cola som alternativ : )

Anonym sa...

Härliga bilder! Jag gillar verkligen silverfatet, gick in för att ev köpa det och har nu en hälsning till "vännerna" på My Tivioli: varför alltid så knapphändigt med information om produkterna? I detta fall hade mått på fatet suttit fint. Och fakta kring fall det går att montera ihop.

Anonym sa...

Lisa: kanske en regel om förbud för barn att leka i trädgår vore på sin plats? Eller förbud mot gungställningar och sandlådor? Eller varför inte mot barnskrik och skratt helt enkelt?

Anonym sa...

Fast det handlar ju inte om att förbjuda barns lek utan om att vissa föräldrar tyvärr smiter från sitt föräldraansvar. Jag skulle aldrig låta mina barn skrika okontrollerat vare sig inne eller ute om det fanns andra personer i närheten som kan bli störda (och det finns det ju oftast). Visst händer det ändå att barnen leker högljutt men jag skulle aldrig förhålla mig passiv i ett sånt läge. Att lära sina barn att visa hänsyn är en otroligt viktig uppgift man har som förälder och jag önskar att alla förstod det. Nonchalanta föräldrar skjuter tyvärr bara problemen framför sig.. och förstör för alla andra. Jag kan inte alls förstå hur man som förälder kan strunta i att ha koll på sina barn när de leker ute. Eller placera en studsmatta på ett sätt så den stör grannarna.

Sofia

Anonym sa...

Tack för ditt härliga sommarinlägg.

Fantastiskt fina foton från en underbar miljö.

En lite fråga;
Var får du tag på de fina flaskorna med citronlemonad i?

Önskar dig allt gott.

//Petra

Anonym sa...

Enormt fint, valdigt inspirerande, Karin

Anonym sa...

Att folk orkar, finns ju inget som är så somrigt och härligt som när man sitter ute i sin trädgård och hör alla barn i området skoja, skratta och ja även skrika då vet man att sommaren kommit på riktigt, får lite barnen i bullerbyn känsla i kroppen :)
Jag däremot skulle vilja förbjuda bittra människor som stör sig på små skit saker och som känner att dom måste dela detta med allt och alla.
Så from nu så är inga bittra människor välkommna att skriva på min feel good blogg, för det förstör min dag och säkert Petras också som måste läsa alla sura otrevliga kommentarer ;)

Har sagt det förr och jag säger det gärna igen: Bara fortsätt med det du gör Petra, love it.

Kram
Anna.P

Farmhouse sa...

Åh, vilka fina somriga bilder!
Vad roligt att se den fina sänghimmeln i en sådan härlig miljö!
Sänghimmeln finns fortfarande kvar i sortimentet, ifall någon undrar;)
Med vänliga hälsningar
Sanna/Farmhouse

Anonym sa...

Elin här igen! Vad är det med folk?! Tänk att alltid behöva reta sig och klanka och hänga upp sig på saker!!!! Jag tror att vuxna människor i krigs- och svälthärjande länder gladeligen hade haft studsmattestojande barn som oväsen (eller vad man nu ska kalla det), istället för skjutande, bombande eller barn som skriker av hunger och rädsla!? Vill man ha alldeles tyst, inga barn som låter, gräsklippare som lever, grannar med maskrosor på tomten av anledningen att det finns annat viktigt att göra än att plocka dem- flytta ut på landet, eller i skogen!!! Tack för ordet!

Anonym sa...

J'adore ce goûter champêtre , bravo !