tisdag 1 juni 2010

MORGONMYS & MACARONS


.




Lyxiga franska bakverken Macarons från Ladurée, båda ljuvligt goda, läckra att se på och mycket "hippa"!


Godmorgon Sunshines!

Visa mornar vaknar jag med ett enormt "baksug" hihi:) Jag vill inget annat än att stå i köket och knåda surdeg eller baka söta småkakor med radion skrålande i bakgrunden och fönstret ut till sommaren på glänt. Idag vill jag göra Macarons,
vilket jag aldrig gett mig på tidigare. Macarons är (för den som händelsevis missat denna populära kaka) två lite sega mandelmaränger, ofta i en härlig pastellfärg, med smaksatt len smörkräm emellen.
.
När vi var i Paris för några veckor sedan så smakade jag faktiskt macarons för första gången. Då var det iofs inte vilka som helst, utan de absolut "finaste" som kommer från det lyxiga patesseriet Ladurée! På flygplatsen i Paris öppnade nämligen Ladurée en butik i höstas och det var där jag smaskade i mig ljuvligheterna. Dock fick jag absolut  inte fota i butiken, vilket jag så klart försökte göra, hmprf, (Butiken var helt underbar med jättehöga staplar av kakor och de sötaste presentaskar ni kan tänka er, allt i pastellfärger) så bilden ovan kommer från Ladurée butiken på Harrods i London istället!

En liten chick fransk presentask från Laudrée med godaste patisserierna och lite bubbel kanske? Ja tack säger jag!:) (Kör som ni förstår inte så hårt med GI just nu, efter honeymoon i Karibien med många restaurangbesök och massa kolhydrater. Men snart är jag tillbaka, mår ju faktiskt såå mycket bättre utan ständiga sockerkickar!!)
.
Dessa är alla smaker som jag hade att välja mellan första gången jag prov åt godsakerna på flygplatsen Challes de Gaulle. (Testade de med choklad, citron och vanilj, Mmm. Ska ni dit så måste ni både se butiken och smaka!)


Till vårt bröllop så föreslog våra duktiga bröllopsfixare att vi skulle ha just macarons på ett bord med godsaker. Tyvärr tackade jag nej, hade ju aldrig smakat dessa, men de är ju såå fina och goda! Så ett tips: ska ni gifta er - bjud på pastelliga Macarons i snygga kartonger! Så läckert!!! (De på bilden kommer från svenska O´holy Sweet)

Idag ska jag alltså försöka mig på att göra mina egna! Letar just nu bra macaronrecept på nätet, men är det någon som har gjort dessa och har tips så blir jag jätteglad om du vill dela med dig!:)


Vi ses!!!


.

21 kommentarer:

cruella sa...

Makroner kallas de på svenska och söker du på det dyker det upp en massa receptlänkar. Kan ju vara praktiskt med tanke på mått och så. Även "macarooner" funkar.

Kul att prova, enklare att köpa. På Le petit France på Kungsholmen har de goda.

Johanna sa...

Visst är macaroon väääldigt goda!!
Jag har gjort egna efter olika recept, med Arlas recept har jag alltid lyckas bäst, finns på deras hemsida. Kom bara ihåg att de skall stå på plåten före gräddning tillräckligt länge (jag lät dem stå 1 timme)så att de inte spricker och blir fula.
Lycka till!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Spännande att se hur det går :) Jag har aldrig smakat macarons men de ser onekligen goda ut!
Hoppas ni får en fin dag!
Kram Vanja!

Stjärnor & Champagne sa...

Ser ljuvliga ut men har aldrig smakat och ej testat att göra egan. Ha det gott/ Kramkram Anne

The Queen sa...

Blev också sugen på att baka macarons efter att ha sett Leila bakar i TV4 plus häromveckan.

Här finns hennes recept:
http://www.recept.nu/1.307664/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/franska_macarons

Unknown sa...

Fab colours! So chic... :)

Sandra sa...

Nej jag har inget recept men hittar du något bra får du gärna skriva det här så ska jag oxå testa.
Fantastisk goda !!

lilla Tildes hem sa...

Hej!

När vi var i Monaco i augusti (jo, det var väldigt hett då) köpte jag av Laudrées macarons och de var så underbart goda och vackra. Mums! Och precis som du beskriver hade de de ljuvligaste presentboxarna man kan tänka sig i alla pastelliga färger. Smakade på jordgubb, vanilj, choklad och pistage. Pistage blev min favorit. Ojojoj, det var så gott - en liten bit av himlen!

Kram, Sofia

Hoppas du delar med dig av receptet om du hittar något bra. Själv har jag inte bakat egna, hittade/kom aldrig ihåg att köpa mandelmjölet.

Pethra C sa...

Kolla på http://kalasgott.blogg.se, tjejen där har många goda & bra recept som helst, på just macarons. :o)

Lilla Korsvirkeshuset sa...

Åh vad gott med macarons, du får visa upp dina bakverk senare!


Ha en fin tisdag!

Kram,
ANgelica

Larssons sa...

www.sotasaker.com har ett bra grundrecept.

chatarina sa...

Hej! Har aldrig smakat..men nu blir man ju sugen på att prova :)
Kram

Under min himmel sa...

Har heller aldrig smakat Macarooons men blivit Vääldigt sugen på att testa, eftersom alla bloggerskor verka vara galna i Macaroons och bloggar om hur ljuvligt dom smakar i sina bloggar! ;) Tänk vilken KÖPKRAFT en blogg egentligen kan skapa..

Kram & Njut dagen

Ps. Förresten , vad kul att se bilde rpå erat hem i Plaza Interiör.. fick till slut tag på en! D.s

Villa Vit sa...

Hejsan svejsan.

Mmmmm, ser ut som riktiga GI kakor, fniss. Har också kört GI efter min grav och det funkade jättebra....tills jag bara skulle äta lite sötsaker som blev mer och mer och.... fast i sockerträsket igen. Säger som du, nu är det dax att ta tag i det igen. Är egentligen bara jobbigt förtsa dagarna. Du jag undrar om ett inlägg som du gjort för väldigt länge sedan, ditt rosträd, vet du vad det heter för det var jättefint. Vi håller på och planerar trädgård lite smått efter att ha byggt hus och vad är inte bättre än att blogga efter inspiration.. och då hittade jag din fina blogg.

Mvh Mia

Fru Fly * Heidi sa...

Jeg har nettopp fått smaken på makroner selv, de er så fiiiine og så utrolig gode! Jeg deklamerte min kjærlighet til dem i bloggen min i går...hihi... På en måte er det greit at vi ikke har et patisseri på hjørnet, det har jeg ikke godt av, samtidig vil jeg jo ha mer mer...og mer:) Er spent på hvordan det går når du lager selv, gleder meg til å høre! Lykke til!:) Klem Heidi

Line fra huset på landet sa...

Spennende. Dette har jeg aldri hverken smakt eller laget. Så nå er jeg spent på hvordan det gikk med din baking idag, og hvor du fant oppskriften. Jeg skal jammen prøve det;)

Ha en fin kveld,
God klem fra Line

Anonym sa...

Hej P! Tusen tack för din härliga blogg. Jag har en liten fråga. Vet du (eller har möjlighet att fråga?) din svägerska var hennes brudklänning är köpt? Jag bara älskar den och eftersom jag planerar mitt eget bröllop vore det toppen att få svar på det! Grattis till ditt eget bröllop, jag önskar er all lycka! Hälsningar Mathilda

Anna sa...

Maccaronsen är ju helt underbara, söta Linda på Holy Sweet gjorde just våra som vi hade till champagne på båten till bröllopsfesten, så goda. Hon är en klippa, gjorde ju även våra fina bröllopsbakelser och topptårtan också, hon kan jag varmt rekommendera :-) Kram på dig och välkommen hem igen frun ;-)

kristina dahlin sa...

Hej P
Så märkligt, jag kollade just Gokväll på tv, de gjorde macarons, tänkte att det måste jag pröva. Klicka in dig på SVT o kolla..har ätit dem i Frankrike flera ggr..

Kram Kristina

Rosette sa...

Här kan du läsa lite om att baka macarons:
http://miaohrn.wordpress.com/category/macarons/

Jag har provat flera gånger och de blir oftast väldigt goda men inte så vackra som på bilderna...

Anonym sa...

Åh, jag har också precis förälskat mig i macarons. :) Gjorde mitt andra macaronbak igår faktiskt. Första gången blev dom inte toppenbra men charmiga och igår blev dom perfekta. Så roligt att bjuda på ett lite mer annorlunda bakverk. Jättebra recept finns på kalasgott.blogg.se Lycka till!! :)