söndag 29 augusti 2010

MMMMMUFFINS

.

.
Leilas Äppel och kanelmuffins jag gjorde här om dagen blev såå goda så jag gjorde en till sats igår! Mums :) (De söta formarna kommer från Rice och du hittar receptet här.)




Tjingeling Söndag!


Gårdagens utflykt blev lite senare än beräknat för jag var ju bara tvungen att göra en ny omgång smarriga muffins som kunde ha med oss ut! Men åh så skönt det var när vi äntligen kom ut i naturen!!! Varje gång vi gör utflykter ut i skogen på det här sättet så undrar jag: varför gör vi inte detta oftare? Skatterna älskar ju att springa runt i skogen och leka bland buskar och träd. Jag skulle förresten lätt kunna flytta ut på landet. Är ju uppvuxen bland hästar och små lamm, i värsta Bullerbyidyllen...



Fikadags på bryggan för vår lilla "coola katt" och hennes storebror! (Ne,j det blev då ingen kantarellplockning igår heller...)


 
Ut på tur - aldrig sur som ni säger så bra i Norge!:) (Hihi, mamman var den enda som hade "rätt sorts skor" för en svamputflykt på fötterna! Har nämligen beställt likadana matchande stövlar till skatterna, men de har inte hunnit komma än...)


 
Vi tycker att det är såå mysigt på landet!


Idag står det bla leksaksshopping, målning, ett kalas, bio och middagsbjudning på schemat. Så nu måste jag sätta lite fart här mao!


Ha en skön och en alldeles lovely Söndag!



KRAM


.

22 kommentarer:

Gro sa...

Få familieaktiviteter slår noen timer ute i naturen med familien - med god matpakke og kaffe :) Og ikke minst den deilige følelsen når man kommer hjem med roser i kinnene og klart hode!

Ha en deilig søndag!

room of karma sa...

Hej, Härliga muffins du bakat. Jag bakar också ofta! Tack för ett bra tips när det gäller söta muffinsformar:)! Ha en mysig dag.

Anonym sa...

Du är såååå duktig! Börja baka innan utflykten, du har sån energi! Får trösta mig med att du faktiskt är ledig, och inte bröjat jobba än, då är det ju lite skillnad....;)

Vi bor lantligt och är ofta i skogen iofs, vore ett himla sjå att baka varje gång kanske. Älskar naturen, skulle aldrig vilja bo centralt på ngt sätt!

Välfyllt söndags schema har ni oxå. Här hemma ska rensas i skåp (uff, vad tråkigt), hittas på middagsmat och ta en löptur!

Kram på dig/Greta

Anonym sa...

Hej du vackra Philia! Vilken FIN bild på dig i skogen - jätte vacker!! Oj att du orkar å hinner med allt! Jag har ofta tanken men blir inte alltid som jag planerat men viljan finns där. Är också gärna ute i skogen med barnen men blir för det mesta bara frukt i ryggan ;) Jätte fina muffins, tack för att du visade bilder. Vill så gärna veta vart det fina KAKFATET kommer ifrån?! Nu ska jag på en liten shoppingrunda med minsta skatten :) Ps visa gärna din dukning från en middagsbjudning! Å gärna menyn :) nyfikna jag, I know =) //J

Anonym sa...

Jag är nyfiken på din kofta. Ser väldigt mysig ut, märke? Skulle också vilja se din dukning.
Läser din blogg varje dag, den liksom ger mig energi. Kram Camilla

Unknown sa...

Vad härligt ni ser ut att ha haft. Skrev ut receptet på muffinsarna, dom såg så goda ut. Ha nu en trevlig dag kramizar I-B

Line fra huset på landet sa...

Det så herlig ut. Et skikkelig fint innlegg!! Vi også elsker å gå på tur i skogen, men gjør det likevel altfor sjeldent. Vi har jo kjøpt irsk-setter valp vi nå da (min mann jakter på fugl), så da blir det nok mere turer i skog og mark fremover...heldigvis. For skattene våre jo, som du selv sier, elsker å leke og løpe i skogen:)
Helt toppen at du legger ut oppskrifter på bloggen din altså. Nå har jeg flere oppskrifter fra deg her so jeg skal prøve!
Så kuult at alle skal ha like Hunter-støvler!! Hmm...kanskje jeg skal gjøre det jeg også! det må bli neste år det for oss da...siden alle har fått nye allerede i år;)
Du får stå på idag P. Tett skjema skjønner jeg. Her skal vi nok stort sett kose oss med valpen vi..og jeg skal sy litt.
Ha en fortsatt fiiin søndag.
God klem fra Line

Brunkullan sa...

Jag har också varit i skogen hela helgen. Jonathan är scout, och jag har varit med honom på Indian Hajk.
Vi var med över lördagen, åkte hem och sov, och åkte sen tillbaka i morse igen. Kul, kul och mycket roliga saker att göra:)

Vi har tält, men hade glömt sovsäckar i stugan. Då struntade vi i övernattning, och sov bekvämt i egna sängar istället.

Är inte en skogsmänniska egentligen, men någon gång i bland är det skönt att befinna sig i skog och mark:)

Susanne

Anonym sa...

Åh såg riktigt härligt ut! Ja visst är det skönt att vara i skogen, så avkopplande och barnen älskar det, säger som dig;varför gör man det inte oftare. Må så gott och tack för dina härliga inlägg som ger inspiration! /Jennifer

sara sa...

Åh, så härligt det ser ut! Blir riktigt sugen både på muffins och på skogprommis!!!

Har ett par Hunter jag med, the best :-)

MITT VITA HUS sa...

Smartiga muffins:) klippte sånna rice formar jag med på nordik sist jag va där:) vi var i skogen för några veckor sen och plockade blåbär som fanns i mängder, dock fick jag plocka två fästingar på Alice brrrr:/

Ha en fin fortsatt helg, kram M

Miss Linda sa...

Superfint kort på Storebror & Storasyster ♥

Unknown sa...

Jag har oxå varit i skogen idag, plockat svamp! Hittade faktiskt en hel del, både gulisar, trattisar, taggisar och karl johan, smaskens!
Vad är det för kamera du har? Den/du tar fantastiska bilder.

Förresten om du vill variera muffinsen med paj så gör jag VÄRLDENS goaste äpple & kanelpaj, med havresmuldeg, den är huuur god som helst.
Hör av dig för recept!

Kram Catta

Att se livet från solsidan sa...

hej!

Vad mysigt det ser ut, med utflykt med godaste muffinsarna.

//Anna

Anonym sa...

Hei. Som alltid blir jeg inspirert av bloggen din. Dere er en skikkelig vakker familie, og du har så flotte bilder. Bare et spørsmål som jeg håper du kan ta deg tid til å svare på. Hvilket kamera og linse har du. og hvilket program tar du bilder på ??

Stor klem fra Vibeke

sandra sa...

Vad mysigt med en lite utflykt! Gott med muffins också!

Anonym sa...

God kveld! Kjempefine bilder! Skal prøve å lage muffinsene i morgen!!! Hadde blitt kjempeglad om du viste litt av vintergarderoben til Trulle. Jeg har gutter....:-) Trenger litt inspirasjon der!!!

Klem

På vår udde! sa...

Hello snygging på bilden där! Ett lyckat kort vill jag lova!

Härligt med utflykt, Lillan och jag brukar vara ganska mycket i skogen, kan ju ringa "Fru Skogsmulle" nästa gång då kanske!

Fina bilder för övrigt! Där ni är, är det mycket vackert, perfekt kuliss för lyckade utflyktsbilder! Kanske skulle dra dit på tisdag med vP & Co?

Kram på dig!
Helena

Anonym sa...

Hej och tack för en inspirerande blogg. Jag har följt den med glädje - blir så inspirerad av din goda smak och din positiva livssyn! Jag har inte skrivit något inlägg tidigare men nu har jag en fråga angående lördagens inlägg med dina fina stövlar och spegeln bakom!
Min fråga är om det är en ikea-spegel som du har där och som du målat om? I så fall har du några bra knep och förslag på någon bra färg - eller har du kanske lämnat in den? Jag har en sådan hemma som jag skulle vilja ha svart. Hälsningar från Ann

Karin - AlicesMamma sa...

Härliga bilder... och smarriga muffins!!! Ska nog baka en omgång till nästa helgs kalas.

Hoppas ni haft en bra söndag!

Kramar!

tina sa...

Vad mysigt! Vilka fina bilder du bjuder på....här är alltid lika kul att kika in!

ha en fin vecka!

kram!

mariaemb. sa...

Åhhh, de där omgivningarna känner jag igen! På den ön har jag spenderat alla mina somrar och på den krokiga lilla vägen cyklade jag för att träffa vänner. Älskade älskade ö...

Kram Maria