torsdag 11 november 2010

EN FAB LILA JUL

.
.
Snyggelisnygga golvkuddar från Tine K och Day Home framför öppna spisen - say no more...



Halloj alla rara!

Åh vilken skön tidig julfeeling jag har idag! Det är såå vackert ute med all denna snö som har kommit och solen skiner såå fint över den vackert nypudrade Småstaden. Tog en långpromenad imorse och tog in vinterkänslan. Lovely lovely...

Köpte faktiskt nya Allt i Hemmes julspecialare på Pressbyrån på väg hem och hittade detta vackra danska julhem. Så här vill jag våran jul också ska se ut i år! Modernt och klassiskt, sparsmakat och framförallt lila. Bellissimo!:)


Grunden har jag ju "nästan samma" dvs gammalt charmigt hus med ljusa trägolv, öppen spis och vita väggar. Tokrandig svart/vit matta och svarta och ljusa möbler...

Gah, men detta härliga moderna kök har jag då tyvärr inte. Så galet snyggt med det svarta Tine K bordet och Hans Wegner stolarna i svart. För inte snacka om glasväggen! Älskar sån här blandning av gammalt och nytt...

I vardagsrummet (spana in damerna som hänger i alla fönster, vilket enkelt, snyggt och bra julpynt!).

Lärkträdgrenar och Tine K lyktor är supersnygg och enkel juldekoration på matsalbordet. Lärkträ ska jag plocka själv och Tine K lyktorna (fast grå) är beställda hos Flitiga Fredrika, jippie!;)




Mysig julig dansk matsal inte sant!?


Ja, det som främst behövs för att komplettera stilen här hemma är färg - lila färg! Jag vill ha sköna kuddar, plädar och mysigt julpynt i dovt lila i år känner jag. Några som har bra tips var man månne finner det?

Nu ska jag bege mig till posten och hämta inte mindre än två paket. Spännande spännande....


Vi ses senare!


KRAM


.

23 kommentarer:

signerat 71 sa...

Så snyggt!
Jag blir helt förälskad i dessa underbara bilder!!!

Tine K & Day har så mycket fina saker.
Kram J

Mina finaste... sa...

Ååååh, jag kan bara sucka av glädje och njuta av de fina bilderna!

Jag behöver också julpynt men efter min mörkchock i köket (färgen var väääldigt mkt mörkare än jag trodde) får det för min del bli gnistrande vitt julpynt.

Kram M

Annajordet Interiör sa...

Precis så tänker jag börja pynta om inte så länge. Ta in buntar med grenar, som på köksbilden ovan, men hänga guldglittriga kottar i. Ta in naturen på olika sätt och tillsätta silver och guld. Vackert! Lila är ju också fint så klart. Kram ulrika

Anonym sa...

Hei

lurer på hva du driver med om dagene?jobber du? kanskje du skriver på en bok...barnebok...eller..jobber med interiør...eller i en chill norway butikk..skal du tilbake til din gamle jobb? eller kanskje du er det allerede? mange som lurer på det samme som jeg ser jeg...

Anonym sa...

Jättefint!!
Men jag tycker iaf att ert kök är mysigare, även fast det var fantastiskt med alla fönsterdörrar!:) Hos er är så himla hemtrevligt!
Jag har haft dom lila lyktorna ett bra tag nu, och det blir jättehärligt sken från dom! Glittrar nästan som från en kristallkrona!:) Klara favoriter!

Kram på dig söta P!
Helén

Angelica sa...

Det ser fint ut, speciellt de stora vackrafönsterna och matsalsbordet! Men jag älskar de stora tavlorna på väggarna!!! Lila är absolut inte jag, så här hemma där allt redan är vitt, så får rött bli vår julfärg :D Massor med rött!

Ha en härlig torsdag och njut av det vackra vintervädret som nästan hela Norden fått! Vi lär nog inte få se en endaste liten snöflinga här nere... *skrattar*

Kraaaaaaaaaaam från Mallorca!

Vitt för själen sa...

Detta tidningsuppslag ligger konstant på mitt bord vid sängen..Man kan inte se sig mätt på det. Helt underbart!
/S

MITT VITA HUS sa...

Ja överaskande bra var tidningen för en som inte alls gillar allt i hemmet:) Reportaget var ur fint!

Ja Fredrika har nog många ordrar att packa då man klickar hem en hel del hos henne just nu när hon fått in så mycket fint:) Jag har med beställt de fina lyktorna även min vän:)

Ha det fint!

Kram Mia

jenny ~ mammanochkidzenpunktse sa...

Såg oxå det! Superfint är vad det är! Och lila är en bra julfärg...

Puss!

Anonym sa...

Hej, du hittar alltid dom pefekta reportagen, prylarna osv. Gillar verkligen bloggen din. Och det ska bli roligt att se HoP julpyntad.
/Annso
PS och nyfiken som man är så undrar jag när du ska avslöja ditt "projekt" som du höll på med

Caroline/drömlägenheten goes radhus sa...

Njöt av det hemmet för några veckor sedan! Nyårsdukningen kommer att färgas av deras juldukning. Älskar lärk!

En fråga! Hur får du bilderna så stora? Det är ursnyggt!

Kram och krax krasslig Caroline

Anna-Panna sa...

Jag har oxå den tidningen o har tittat om o om om igen på just den artikeln. Allt är så himla fint. Fasen va danskarna kan alltså!!! ÄR oxå inne på en lila jul...fast tyvärr har jag inte så mkt av det "andra" vita runt om - än! Jag var på Ulriksdals slottstträdgård idag och där stod jag o höll i små ljuslila julkulor, men de var lite för små för granen tror jag. Det blev inget inköp men jag åker nog tillbaka nån annan dag :)

Där var det iaf en underbar julfeeling.
OCh själva Mr Rappne såklart ;)

Anonym sa...

Hej! Älskar din blogg! Blir så inspirerad!! Undrar om du vet några bra nätbutiker som säljer day home och tine k? Förutom flitiga fredrika.
Gillar vrkligen deras saker, de har mycket av det där dovt lila.
Paulina

Anonym sa...

Ja flott repotasje.... er også veldig nyskjerrig på hva du driver med...har du et prosjekt?

Anonym sa...

Hej P!
House doctor har fina lila julprydnader...prova Rusta oxå, inte nån favvobutik men de kan faktiskt ha riktigt snygga smakfulla saker till bra pris!
Annsofie

Anonym sa...

Hej!
Jag läser din blogg dagligen (gillar mycket) men det är första gången jag lämnar en kommentar. Har också läst allt i hemmets julspecial och kom faktiskt att tänka på ditt hem när jag såg bilderna. Du har ett riktigt snyggt hem!
/Jenny

Anonym sa...

nydelig blogg, har blitt fast leser og blir så inspirert. Fortsett ditt gode bloggarbeid :)

Tulipa sa...

Det där hemmet blev jag också helt såld på när jag läste tidningen, det är så fridfullt vackert och elegant med en modern touch.

Tycker den stora tavlan är superläcker till inredning...

Kram Mariette

Mia sa...

Åh det här inlägget gillade jag. Jag är student och bor trångt men vill ändå kunna bjuda hem gäster och att de ändå har något skönt att sitta på. Samtidigt vill man ju att det ska fint och mysigt ut. Ska definitivt spana in kuddarna!

Angående Wegnerstolarna så jobbade jag extra för designbutiken David Design i Malmö där man säljer alla möjliga saker för tokdyra priser däribland den stolen. Väl där provsatt jag ju den förstås och 1,57cm passade den mig inte alls. Karmen tryckte mot mina skulderblad.
Så den stolsdrömmen har jag fått ge upp nu. :)
Tur att det finns en massa andra godbitar.. :)

anna sa...

åh, verkligen ett härligt inlägg. Så vackert och inspirerande. Jag har faktiskt både golvkudden från day och de fina ljusstakarna. Det blir så fint sken i dem så du blir säkert nöjd när de flyttar in hos dig.
kram anna

Karin - AlicesMamma sa...

Så full i skratt jag blir, jag skrev om samma reportage i ett inlägg i min blogg för snart två veckor sedan :) Jag kallade inlägget "PURPLE X-MAS" Visst är det snyggt med lila! Och inga gör väl design så som danskarna...


Ha en fin helg!
Kramar, Karin

Ylva Skarp sa...

Roligt att du hittat mina muggar! Nu har jag öppnat webbshop där du kan hitta mer keramik och mycket annat!
Vänligen Ylva Skarp
www.ylvaskarp.se

Unknown sa...

Härligt hem, verkligen, men jag tycker att ditt kök är sååå mycket finare =)

Kram Catta