fredag 28 januari 2011

T.G.I.F

.
.


Igår hade H och jag "träffas dag":) Gissa om jag blev glad att H kom ihåg detta, och dessutom var så gullig att han kom hem med denna ljuvliga bunt ljusrosa rosor efter jobbet! 5 år har gått sen vi möttes för allra första gången (på en nattklubb, såå originellt;)




Tjingeling Freeedag!!!



Underbaraste dagen på hela veckan och fullt solsken har vi dessutom! Jippie!!!:)

Jag är hemma en snabbis för att hämta lite "viktiga papper" och sen ska jag skjutsa Beabus till mormor och morfar. H och jag ska nämligen ha några timmar helt för oss själva för vi ska ägna oss åt ännu mer presentletande till Bea och Trulle! Inte helt lätt att hitta det som man vill hitta...




Idag ska jag avslöja ett litet "bildknep" som jag och många andra bloggerskor använder oss av då och då! Jag gör detta pga av ngn undrade om jag har använt botox för att jag såg så slät ut. Om ni förstorar upp bilden ovan så ser ni att det har jag inte. Bilden till vänster är jag som jag ser ut idag i skärpa och bilden till höger är jag efter att jag lullat till mig med "Klar hy-knappen" (Smart suddighet) på Photoscape (det redigeringsprogram som många använder). Det kanske inte syns att jag använt knappen så mycket på den lilla bilden men om man förstorar upp blir det världens skillnad! Ju mindre skärpa eller en suddigare bild - desto slätare blir man ju. Ibland använder jag alltså knappen för att få en lite snyggare bild - så nu vet ni det! No botox (än så länge:)


Oj, nu måste jag visst sätta lite fart här!


Ha en riktigt härlig fredag!!!


KRAM


P

.

38 kommentarer:

Det vita dårhuset sa...

Hi hiii
Vilket knep :)! Det tackar vi för. Blit till att sudda som bara fan här nästa gång *fniss*

Trevlig fredag!

Anonym sa...

Vau, vilken skillnad. Tack tack, det tackar vi för.
Ha en skön helg
Anna

Anonym sa...

OJ vilken skillnad!!

Använder själv Photoscape men förstår inte vilken "knapp" du menar, kan du förklara mer?!

Tack för tipset annars!

HAPPY FRIDAY!

Anonym sa...

Helt UNDERBARA rosor! Njut!

Trevlig helg ! / Cina

Anonym sa...

Hej!
Tack för en inspirerande blogg! Det är ett sant nöje att få kika in i ditt vackra hem och ta del av dina goda tips.

Jag och min fantastiska "M" ska gifta oss i höst och vi tycker att de inbjudningskort som ni valde vid ert bröllop är riktigt classy! Vi undrar över var ni har hittat lacket till sigillet och om ni använde något särskilt motiv.

Stort tack på förhand och ha en riktigt fin helg!

Kramar från Frida

Mammasegen.com♥ sa...

Wow! Tack för tipset!!! Ska kolla det!!! Härligt att nångång kunna fixa lite med de allra värsta korten som man deletar för att man ser så trött och sliten ut i bland..:)
Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Hej P!
Jag blir bara så himla glad av dig!! Du är så ärlig och berättar detta knep för oss, vilken grej. Jag tänker varje gång jag läser din blogg att du verkar så himla trevlig, snäll, glad, rolig och förstås söt som socker. Det måste vara roligt för dina barn att ha en så fin mamma!!

Trevlig helg, stor kram från Anna

17 Cherry Tree Lane sa...

Vilka söta rosor! Vilken fiffig knapp, tänk om man kunde ha en så´n IRL också :). Trevlig helg!
Kraam C

Anonym sa...

Hej! Wow alltså... tänk om man kunde sudda lite i verkligheten också såna dagar när man känner sig lite" tröttis". Mest skillnad runt ögonen tycker jag det ser ut som.Jag som du närmar mig snart de 40 så det börjar synas på även mig. Men du är fräsch och naturlig tycker jag och så vackra drag att vara stolt över.. dessa har även gått i arv till dina vackra barn också :). Var stolt över dig själv det är jag. Ha en underbar dag med dina kära!
Kära hälsningar Kamilla

The Bunny Attic sa...

Thanks for the tip :)

Anonym sa...

Kul! Vi hade träffas-dag i tisdags (vi träffades också på en nattklubb!). Vi har inget annat datum att fira eftersom vi dejtade till och från i över ett år innan vi slog till, så när vi egentligen "blev tillsammans" har vi ingen aning om. Vi är ännu inte förlovade eller gifta men ett par prinsessor har vi hunnit få. Och datumet när vi träffades minns vi väl, det var 9 år sedan nu. Tiden går fort!

Trevlig helg!

Sofia

Anonym sa...

Du är jättefin - med eller utan retuscherade på bild! Men jättebra fototips! :-) Grattis till er "träffades-dag"! Trevlig helg - ser som alltid fram mot dina nya inlägg - precis som andra skriver så blir man alltid glad av att läsa din inspirerande blogg!
/Pia

Hemma hos Katta sa...

Vilket superknep!!

Grattis på er dag (jag och min H träffades faktiskt också på en klubb - hi hi)! Vilket maffigt fång med vackra rosor din H kom hem med. Såå vackra!

Ha en fin kväll och lycka till med presentshoppingen!

Kraam Katta

Anonym sa...

Du är jättesöt även på den naturliga bilden så du behöver nog inte photoscapa=)
Min man kom hem med tio stora röda rosor i onsdags och sånt är alltid härligt.
Hoppas ni hittar det ni ska i presentväg.
Kram Carro A

Anonym sa...

Tycker att du är snyggare (och NATURLIG) på den vänsta bilden. Den höger bilden ser bara konstgjord ut...............!

Anonym sa...

Hej!
Du är lika fin utan klarhy bilden! Men det är så uppskattat tips och att du bjuder på det är fint och starkt!
Vackra rosor, njut er dag!
Så tacksam att jag hittat din blogg, som jag läser varje dag!
L

Anonym sa...

Fasiken vad cool du är bruden! Hejja!

Angelica sa...

Jag tycker att du ser alldeles strålande söt ut på båda bilderna! Men lite retuchering har väl aldrig skadat någon *skrattar* Fast oftast är det ju bara man själv som ser alla skavanker och hakar upp sig på bagateller!!!

Hoppas att du får en ljuvlig fredag med din älskling!

Kraaaaaaaaam från ett soligt Mallorca! Här nere syns minsann varenda liten skavank, så mycket som solen skiner, hahahaha!!!!

Anonym sa...

Ljuuvliga rosor!!
Håller så med de andra som skriver att Du är lika söt och vacker "naturlig"!! Någon skrev att du verkar vara så snäll, glad och rolig och precis det ahr jag tänkt så många gånger!!
En riktigt PÄRLA!!

Hoppas att det går bra med presentletandet:-)
Ha en underbar helg och tusen tack för att Du förgyller tillvaron så med världens bästa blogg!!!

Kram Anna.S i Uppsala

Ms. Kidelin sa...

Superfina rosor. Ett litet tips, om du först gör oskärpa för at ta bort rynkor så kan du sedan sätta på skärpa igen vilket precis som det låter ger bättre skärpa men oftast utelämnar rynkor och skavanker, ett litet tips bara. Visserligen använde rjag själv photoshop men det borde funka lika bra i ditt redigeringsprogram:) Happy friday!

Anonym sa...

Aha, vad roligt med bilderna "klarhyknappen".
Den skulle man behöva ha "in real life" ibland !
Men jag tycker du är lika fin på bägge bilderna.

Kram
Anna Lena

Anonym sa...

Fint att han kom ihåg. Vi har inget riktigt bra "träffas" datum, lite komplicerat! =)

Och härligt att du bjuder på dig själv, och visar oss redigeringsknepet. Samt att du vågar visa upp dig från alla vinklar, inte bara de mest smickrande!

Kram/Greta

Anonym sa...

Tack för tipset! Och så underbart vackra rosor du fått. Kan du inte berätta litet om hur du gjort när du bildbehandlat fotot med rosorna? Är det i Photoscape oxå?
Hälsningar Marie2

Anonym sa...

Ditt naturlige jeg var best, synes det andre ble for dukke aktig.

Anna - Hundra kvadrat sa...

Vilken snäll man du har!:)

lottasworld.blogg.se sa...

Det här är faktiskt ganska så roligt! Ni träffades för 5 år sedan den 27:nde. Jag och min man träffades för 10 år sedan den 26:e. Vi gifte oss för snart 5 år sedan, den 8 maj... och vi vet ju när ni gifte er ;) Vilket roligt sammanträffande! Trevlig helg :)

Siv Cathrin sa...

Gratulerer med jubileet :)

Anonym sa...

Åhhhhhh vad mysigt det är att titta in hos dig:) har blivit ett måste varje dag! Sitter här med ett glas champagne och surfar runt bland favoritbloggarna när barnen tittar på barda! Stor kram från vita villan utan blogg!

Dagar man minns sa...

Jag tycker du är supercool, bara riktiga vinnare har tillräckligt med självdistans och självförtroende till att "avslöja" sina fotoknep!

Gillar dig OCH din blogg! Ha en bra helg!

jja sa...

Why you are doing this? It is kind of a cheating...
Because you really REALLY look good for your age! Without tricks ;-))

Thelma Louise sa...

jeg heier også på det naturlige bildet av deg...du er søt som du er, og det andre ser så unaturlig ut..om du ønsker å fiske litt på bilder hadde jeg kanskje valgt et annet program så det ikke ser så tydelig ut at det er fikset på. Blir som å bruke for mye makeup at det lyser lang vei..bedre å få det til å se naturlig ut..-)
en god helg til deg og dine.:-)

Anonym sa...

Du är en tjej som står med båda fötterna på jorden och bjuder på dig själv! Vad modig du är ändå som tipsar om ditt lilla trick. Det finns så mycket avundsjuka och gälliga gnällisar men du står på dig och skriver om det du vill. Trots att du riskerar att andra "kastar skit". Du har en stor portion självdistans, det gör dig charmig och underhållande. Tack för det!

Anonym sa...

Man vill väl ändå inte höra att man 'look good for your age'! You look good. Punkt:)

Anonym sa...

Vilken man du har!!
Helt underbara rosor!

O du förresten så tycker jag du är finare på bilden utan retusch :)

kram Anja

Anonym sa...

Skit i fakeknappen och kör på bara!!!:-)

Jenny sa...

Trevlig helg!!
Underbara rosor!

Kram från Jenny

Else´s Bod sa...

Haha NÄ det va det jävligaste jag sett!! skit coolt!

Anonym sa...

Va tufft. Hur gör man.Är det gratis???Hjälp...!!!
Från rynk fia