måndag 7 februari 2011

MÅNDAGENS DANSKA & MIN STIL

.

.

Härligt stilleben i dova färger med en superhäftig ananaslampa - en sån skulle jag också vilja ha! "Lamptokig" som jag är;)




Välkommen nya vecka!



Måndag har vi idag och ny vecka = nya möjligheter, inte sant!?:)

Känner mig full av energi och kreativitet idag! Vill skapa skapa skapa... För er som är fantastiskt nyfikna på vad jag gör om dagarna kan jag bara klargöra detta:

Vill man göra något eget som är kreativt och som helt och hållet hänger på din egen disciplin, förmåga och talang så är det ganska så skört. Att jobba tex inom vården och berätta att man är syrra på bloggen är kanske enklare än att avslöja projekt som kanske både blir refuserade och kritiserade. Att jag behåller vad jag gör för mig själv är inte för att verka "spännande eller mystisk" utan för att jag känner att jag vill det. Så enkelt är det!:)

Sen när det gäller min stil här hemma som jag får en del åsikter om. Det är en del bloggisar som ropar "meeer färg" i kommentarfältet! Jag älskar färg men står inte riktigt ut med det hemma hos mig, i alla fall inte i längre perioder. Jag har en vit stil, har haft den superlänge och den gillar jag . Den har dock inte uppstått det senaste månaderna (och allt är definitivt inte nytt här hemma) utan jag har sneglat åt "den danska stilen" i över tio år (kolla bara in bilder från det hem jag inredde 2002). Har varit svårt att sätta fingret på hur just denna stil är men sen när jag köpte boken Nordliv 2008 av fantastikst duktiga fotografen Birgitte Wolfgang Dreijer med Tine K:s svart/vita hem på omslaget var det som att - aha, det är ju precis det här jag gillar! Stilen var både klassisk och modern och så rätt;) Jag köpte mina första saker från Day våren 2009 (Bla annat Lovekudde och "randiga mattan"), då jag började blogga. (Då fanns det nog bara två bloggar i denna  interiörstil, vad jag vet, och det var Vägen till drömhuset och Inredningsgalen. Tack för inspirationen ni gav!) Sen har hemmet vart efter fyllts på av underbara vackra saker från just danska favoriterna Day och Tine K och jag är nog "helt fast i stilen":)

Att det är vitt med svarta accenter hemma har säkert med någon inredningstrend att göra, absolut:) Men jag har haft det i över 4 år nu och  jag tycker det är fint! (kolla tex in min gamla lägenhet från 2007).



Visar lite pics idag från ett dansk deiligt hem med stil och färg! Foton: Birgitte Wolfgang Dreijer (som jag nämde tidigare)



Ljusblått golv, kan man ha det? Jajamen, om man har rätt stil så:)


Finner inte ord för hur vackert detta sovrum är. Gardinerna, Bestlitelamporna, överkastet, rummet, ja allt...


Mintgrönt kök? Why not liksom:)



Superhäftig matta men vad är det för litet djur som ligger på den och är det riktigt? Är det en lite gris, en kanin eller ett marsvin?:)


Klassisk Hemnesbäddsoffa från Ikea i läckert tufft pojkrum


Gaaah, en så schäslong på altanen vore ju drömmen. Oh my så fin den var! Var kommer den ifrån? Tror att vi ska måla golvet svart däruppe vi också i sommar, eller vitt...


Nu ska jag ta tag i dagen vänner och gå till dagis med Beabus!



Vi ses lite senare!


(och då blir det en sanslöst trevlig tävling för alla bloggare!:)



KRAM


P


.

43 kommentarer:

Dr Molly sa...

Jag personligen älskar din stil. Har sagt det förut och säger det igen. Hade jag haft råd hade jag anlitat dig som inredningsarkitekt PRONTO i vårt nya hus!!! Klart att inte alla gillar samma stil men att man orkar klaga på någon annans val av stil hemma är ju så tramsigt så man inte ens orkar bli sur.

Kramar

Det vita dårhuset sa...

Fin fina bilder P men denna vecka började med magsjuka så det blir till att skapa nästa vecka här hemma ;)

Krameli kram

Mammasegen.com sa...

Åh vad jättekul att få se lite gamla bilder! Jätteinspirerande! Ha en bra dag!

Anonym sa...

Haha! Knasigt att folk lägger sig i din inredningsstil! =) Man inreder sitt hem så som man själv vill ha det. Vill man ha råd, vilket man ibland kanske vill, ber man om det.

Jaja, dina besökssiffror här på bloggen talar för sig själv. Din stilsäkerhet går hem hos många!

mina finaste. sa...

Hej P,

Jag sneglade på bilderna från din singellya och blev så göad. Visst är det fint hur fort allt kan ändras när man träffar någon :) Leve kärleken!

Anonym sa...

Hej P
Löpningen får vänta till imorgonbitti men då...
Tyckte din kittfärgade lampa kuddar din tunika i same färg,wow så...grymt snyggt!! i mina ögon klockren så mjuk och fin färg, som passa till det övriga i ditt hem.
Ha en fin dag!!!

malin sa...

Hej, svart golv ute är så fint, men kolla upp färgen! Vi målade svart förra året och man kan inte gå barfota där soliga dagar;-(

BLONDETTY sa...

Du har ju en fantastiskt inspirerande inredningsstil och ni ska självklart ha de färger ni trivs bäst med. De som tycker "mer färg" kan väl ha det i sina hem då...
Jag tycker i alla fall det är ett underbart hem ni har!

Du gör även helt rätt att hålla vissa saker för dig själv. Det är din blogg och du bestämmer :)

Go girl! De flesta som kikar in här ääälskar din blogg, din stil och att du delar med dig!

Ha en bra dag!

Varma kramar från
BLONDETTY

Att vara någons fru sa...

Vilka inspirationsbilder! Jag blir alltid lika sugen på att byta ut hela hemmet när det är en ny årstid :)

sussi sa...

Jag ÄLSKAR ditt hem och det du gör och dina färger som jag också gillar. ha det så bra Får jag fråga vad du jobbar med? Kram Sussi

Anonym sa...

Äh ,vad töntigt!

Om Du nu målar tavlor hela dagarna så vad gör det om Du skriver det..vem bryr sig, nog kan Du vara kreativ fastän Du skrivit att Du är polis, konstnär , stylist eller kassörska på Ica.Kreativitet har inget med jobbtitel att göra.Du måste ju inte visa dina alster för någon precis som att du inte måste visa något annat du inte vill att vi läsare ska se.

Vi kikar in på din blogg ändå för att vi vill se alla härliga bilder, Erat fina hem och för att det är så roligt att se vad du hittar på!:-)

Så Go girl, och kom ihåg att vi läsare tycker att skulle vara KUL att veta BARA ÄNDÅ.., läs -ja, hon ja, House of Philia, är inte hon konstnär....

Have a great day!!!!

/ Mvh Västeråsbruttorna

Anonym sa...

Varför har du tagit bort länkarna till dina bloggvänner?

Anonym sa...

Att smaken är som baken är ju tur annars skulle vår värld bli tråkig, men att klanka på andra för deras stil/smak har jag aldrig förstått mig på!! Jag är också en anhängare till den vit/svarta stilen, jag hade ett hem fullt med färg tidigare men tröttnade snabbt! för mig känns det mycket mer harmoniskt med ett hem i lugn palett men med spännande kontraster. Sen när jag känner för en klick färg är det lätt att tillföra det i form av kuddar, en duk eller en vacker blomma. Ditt hem är ett av de få jag sett som jag skulle kunna flytta in i själv utan att vilja ändra på något - och jag är rätt kräsen!!:) Jag tycker att din smak, stil och ditt hem är helt super!! Ha en riktigt bra måndag! Hälsningar Nina

Unknown sa...

Du behöver inte försvara dig ... kör på det som är 'du'. Det gör du ju jätte bra! Huvudsaken är att man trivs hemma hos sig själv och med saker man har.

Spännande med dina egna små projekt hemma. Jag kör 'samma sak' och andra kan inte riktigt förstå oss 'hemma-arbetande-mammor'. En del tror att jag bara lullar omkring här hemma, sitter och pillar mig i naveln (bara för att jag inte har en fast anställning). Men så klart blir man nyfiken på vad du gör. Spännande. Go, Go, Go!

/ u.

Jenny sa...

Jag tycker att man absolut ska få ha en svart-vit stil om man så vill! Jag vet att kända inredare kämpar för mera färg i våra hem men.. jag testar med färg ibland men kommer alltid till samma slutsats, det är bara inte jag. Och vi ska väl få ha hem som är vi och inte någon annans bara för att någon tycker att det skall vara mera färg?!
Åtminstone älskar jag din blogg pga din svart-vita stil med små detaljer av färg! Så "go Philia go!"

Att vi som följer din blogg är lite avundsjuka på att du kan konsumera mera än vad vi kan ska du inte bry dig om.. ;) så fungerar vi människor.. Som finlandssvenska komikern Andre´ Wikström sa: "allt som är bort från mig..".. och så är det ju, allt det vi inte har och som någon annan har blir vi avundsjuka på!

Kanske vi ska vara glada för det vad vi har, det finns alltid människor som har det sämre!
Kram!

Anonym sa...

Hej!

Jag följer din blogg varje dag. Den känns så "äkta" och man ser ju helt klart att andra får mycket inspiration från dig, lite väl mycket ibland, men som sagt så känns din stil äkta! Klart du inte behöver känna någon press att berätta va du jobbar med, det är DIN blogg och du skriver om precis vad du vill! :) Kram Mia

Michelle & GirlZen sa...

tycker om ditt hem och önskar att det kunde vara lika vit och fint hemma hos mej, men på nåt konstigt sätt blir det vita inte vitt som hos dej...

Anonym sa...

Hur folk kan orka med att klaga på hur andra har det hemma begriper jag mig inte på - var och en gör väl som man vill och har lust!! Sedan hittar var och en inspiration från var man vill också - och det verkar ju många göra hos dig och ditt kanonfina hem! Bara att gratulera till det antal du fått som faktiskt följer DIN blogg! Är det någon/några som inte gillar stilen så kan de ju alltid söka sig till andra bloggar! :-)

Hälsar Pia

Anonym sa...

Det kan ju också vara en fördel att berätta vad man håller på med via bloggen. Det kanske känns säkrast att behålla det för sig själv om man är osäker, men tänk på att bloggen ger en hel del exponering som kan vara av stor nytta när man vill göra något kreativt. Man kan få ovärderliga tips från andra bloggisar och nå många nya kunder.

Sofia

Inredningsgalen sa...

Hej och tack för länken, super snällt av dig och tack för de snälla orden!
Kul att du har hittat din stil, inte alltid lätt att hitta rätt!
Håller med dig, gillar färg men här hemma blir det lite för mycket!
Håller mig till en svart/vit bas o så får kanske lite färg komma in o gästspela, tex just nu har jag två färgglada kuddar från Anna O i soffan!
Tusen tack ännu en gång!

kram
Maria

Anonym sa...

Hej!

Håller helt med dig!
Har haft "vit stil" i tio år och tröttnar aldrig.
Vit bas är min grej o så om jag behöver färgklickar gör jag det med kuddar,mattor,lampskärmar,blommor osv

Kram,Petra från Finland

Matilda sa...

På en av länkarna så fanns det en bild på eran hund Ralph. har ni kvar hunden? :) Jag har inte hängt med bloggen så länge, så jag har ingen koll ;)

DINARAS FAMILJELIV sa...

Vad roligt att få syssla med eget och ha möjligheten att förverkliga sina drömmar!! Lycka till! :)

Ms. Kidelin sa...

Din stil är superflott och självklart ska man köra sitt eget race och inte alltid lyssna på vad andra tycker och tänker. Det är ju trots allt du och din familj som bor i ert hem och inte alla bloggisar, eller hur:) Kul med ditt kreativa jobb, önskar dej lycka till.

Anonym sa...

Hej!
Jag håller med en anonym Mia ovan.
Det är nästan ruskigt hur en del bloggande kvinnor härmar dig Petra. Jag talar om Mitt vita hus..Jag tycker det inte känns kul när vuxna människor som envisas med att blogga inte kan skapa sig en egen stil.. varför ska man då blogga?Jag läser hennes blogg varje dag...nu har ni också samma uttryck och språk när ni bloggar...engelska uttryck oh my... why not liksom... ju name it.. Jag tror jag dånar snart...:)läs själv... :)nä jag tycker att ska man blogga ska man skaffa en egen stil och blogga om det man intresserar sig för. Och ...Petra jag tycker att du har en egen stil och en underbar blogg som berör både inredningsmässig toch på andra sätt. Under livet byter man stil..både klädmässigt och inredningsmässigt konstigt vore väl annars... jag tycker det är toppen att du finns. Fortsätt att inspirera oss...love your blogg
MVH Camilla

Anonym sa...

Hej,
Var in och tittade på din lght från 2007. Du skrev att mörkt golv var väldigt opraktiskt. På vilket sätt menar du då? Vitt borde ju vara ändå mer opraktiskt?

Mariette sa...

Vill bara säga att jag tycker detta inlägg från dig var supertoppklass!!!

Jag gillar visserligen alla dina inlägg, men detta kändes så öppet och ärligt och förklarande.

Jag förstår också din känsla och resonemang kring det där med projektet som du jobbar med och som behöver få vara ditt eget.

Keep up the good work!

Din blogg är suveränt inspirerande liksom din stil!

Kram Mariette

Emma från Kastberga sa...

Blir så trött...
Du får ha det precis som du vill, det är ju ditt hem och din blogg!
Tycker du har jättefint, men jag gillar stilen i din gamla lägenhet också;)

Kram på dig

Anonym sa...

Du har ett fantastiskt hem och en underbar stil.
Klart man inte måste berätta allt för bloggläsarna.
Du är en otrolig inspiratör.
Kram Carro A.

Andreas sa...

Svart och vitt är kanon! Hemma hos mig i min minilägenhet blir det ändå inte så enkelt, rent och svartvitt. Har alldeles för mycket prylar i konstiga färger!

Anonym sa...

Camilla och Mia: Jag är en läsare som bara kan hålla med! MITT VITA HUS läser jag också ofta och visst att man kan få inspriation från någon men att härma sättet att skriva på så otroligt mycket, det är ju bara för genant! Man nästan skäms när man läser ibland!

Anonym sa...

Det är inte bara mitt vita hus, titta bara på hur många som börjat måla möbler i svart. och väggar, när P måla sin svarta vägg krylla det helt plötsligt av svarta väggar, snopet när hon måla den vit igen ;-)
Sen alla klämkäcka ord på engelska hit och dit. och alla tooodeloo
sen alla som SKA ha halvmånebord. svarta såklart.
Det är bara att konstatera HoP är en enorm inspirationskälla helt enkelt.

Anonym sa...

Hej Petra,
Tycker din blogg är så inspirerande och bra !
Håller med föregående inlägg om att bloggen Mitt Vita Hus kopierar dig rakt av. Tycker det är så genant. Vi vet alla att du är steget före hela tiden och att det finns många Philia wannabies där ute.

Anonym sa...

Ser också likheter med Mitt vita hus, men har också sett att denna blogg tar efter väääldigt mycket också. Och stilen att uttrycka sig på är ju lika för alla i branschen har jag noterat (tycker språket det börjar bli lite väl tramsigt och pluttinuttigt). Alla bloggare ger och tar av varandra så sluta att hacka på Mitt vita hus. Som sagt var denna blogg som är mycket trevlig stjäl också en heeel del...

Elina sa...

Svart golv ute i solen, blir nog jätte hett ( och då menar jag hett som i bränna fötterna :-)) Men fint dock.
/Elina

Madde sa...

Herregud vad elaka ni är som skriver en del kommentarer!! Jag syftar på dom om mitt vita hus! Jag läser nämligen både din blogg och mitt vita hus och finner båda underbara och som stilförebilder. Jag har nämligen samma stil hemma och tror inte jag är ensam om det. Så vadå att mitt vita hus är copycat! Så himla barnsliga en del är.. Det är väl jätteroligt att vi är "många" som gillar samma stil och också väljer att blogga om det.. Jag har inte någon blogg ännu men ska snart bygga mitt drömhus och funderat att börja då men när man läser sånt som känns det inte alls särskilt lockande.
Go house of philia och mitt vita hus och alla andra bloggar med svart-vita hem!! Tycker om er alla!!
Kram/ madde

Maria sa...

Ja, fy för att ge sig på en annan blogg och att dessutom NAMNGE den härinne så att alla kan läsa, inte snällt!
Jag tycker att Petra borde vara så schysst att ta bort sådana inlägg som är påhopp... Hon är ju snabb att ta bort inlägg som inte är positiva och beundrar henne själv, det har vi märkt. Då kan man ju vara konsekvent och även ta bort "negativa" inlägg som riktar sig mot andra också, kan jag tycka!

Maria i Östersund

Malin sa...

Roligt att du kikade in på min blogg! :) Din blogg inspirerar! Ha en bra fortsättning på veckan. H.Malin

Anonym sa...

Det handlar inte bara om att mitt vita hus har samma inredningsstil. När man tar efter ALLT, sätt att skriva på osv så blir det bara lite för mycket. Utan läsare, inga bloggar; även vi som läser måste kunna ha åsikter och kommentera och reflektera över det vi ser! Tack Philia för alla inspiration du ger mig även om prisklass och färgval inte alltid passar mig! :) Kram

Anonym sa...

Hej ! jag vet att Tinekhome har haft dessa solbäddar från Marocko. MVH//Sofie

Tina sa...

Asch sååååå likt är väl ändå inte Mitt Vita Hus-blogg.......
Tycker inte alls att de skriver lika..
Jag gillar båda bloggarna!

Kramis Tina

Veronica sa...

Ville bara säga att jag älskar din inrednings stil, dig (även om vi inte känner varandra) och allt roligt du hittar på. De som kritiserar är: plain old swedish jealousy. Vi kvinnor emellan skall motivera och inspirera inte trycka ner. Jag skulle älska ha din kreativitet. Men nöjer mig med att läsa och inspireras av dig och inläggen. Kör på som vanligt. Och ta inte åt dig av de få nego kommentaren utan känn de 95 % som älskar att vara här :-)

Stor KRAM från en som älskar livet och starka och fina männskor.

Anonym sa...

Jag håller med om att bloggare härmar varandra och det är många gånger lite patetiskt. HoP är en av mina favoritbloggar, men den är inte unik. Tycker själv att den tagit liite väl mkt efter Gizmolina... Tyvärr får också all reklam som dykt upp här åtminstone mig att börja dra öronen åt mig lite grann...
/Sofia