söndag 3 april 2011

MER VARDAGSRUM I BRIST PÅ ETT SNYGGT KÖK...

.
.

Ja, jag känner mig (i alla fall) riktigt okej med mitt vardagsrum nu! Vita Tine K-lampan hänger nu över matsalsbordet och jag lovar där ska den stanna. (Äntligen är jag nämligen helt nöjd med "lamphänget";)





Todeloo Söndag!



Mår ni bra söta bloggisar!?


Jag mår super, är pigg och full av energi för jag har fått sova heela sköna natten utan att någon liten skatt tyckte att de skulle väcka mig. Tack för det raringar!

Det är verkligen tur att jag är full av energi, för mitt lilla köksfix här hemma gick inte alls bra igår :( Färgen blev nämligen helt fel och det blev mao  inte fint alls! Gaaah... Så idag måste alltså ny färg inhandlas och komma upp. Åh, så surt sånt här är! Finns ju massor med andra saker jag hellre skulle göra denna Söndag än att måla allt igen. Typ som att se en matiné på bio med skatterna, ut och springa i spåret, äta smarriga fish and chips på Stadshotellets Engelska restaurang, åka till handelsträdgården och handla penseér etc etc etc...

.


Denna kudde är det senaste tillskottet i Daygänget. Med massa små speglar får den hela soffan att glimra och glittra, underbart! (kudden har det mysiga namnet Good Time och kommer från Classic Living)



Ähum, någon bloggis som har dille på svart/vita Daykuddar??? Kan inte hjälpa det, jag tycker ju så mycket om dem:) Den lilla kudden Classic Gatsby med ränder finns också hos Classic Living.


Känner att jag är inne i en "vill ha det lite som hos Marlene Birgerfas"!:) Bohemchict, randigt, svart- vitt, hyllor, och stora lampskärmar. Sen så skulle jag mer än gärna ha ett sånt där Marockanskt Bröllops/Berber täcke som ligger slängt över soffbordet! Någon som vet var man finner dem? Sett dem i många snygga interiörreportage och de är så underbart fina!!




Oj, nu ropar Flisan på mig från övervåningen - got to go!


Ha en riktigt skön Söndag alla söta besökare!



KRAM



.

49 kommentarer:

Fru R. sa...

En riktig fin søndag til deg og.
Du har det så vakkert :)
Klem

Anonym sa...

God förmiddag P!
Jätte fint med alla kuddar, den nya med små speglar skulle jag vilja ha! Dock så har vi en hund som gillar att smyga upp isoffan, och jag kan lova att kuddarna inte skulle vara så snygga efter den tuppluren....
Ha en skön söndag o lycka till med målningen
Annsofie

sussi sa...

Du har det så fint hemma. ha det Kram Sussi.

Mrs G-mammasegen sa...

Åh vad fina kuddar!!! Vilken färg provade du i köket först och vilken blir det nu?
Här ska vi fira mors dag (jippieee..;)) i dag!! Annat datum för det här i England..
Ha en bra dag! KRAM

Anonym sa...

Hej!
Du har det fint men nu märks det att du blivit influerad av andra bloggar och ändrat stil helt. Jag har följt din blogg väldigt länge och anledningen till att jag fastnade var att du hade en stilren, klassisk och snyggt lyxig stil. Jag gillade det sparsmakade med känsla av lyx och flärd och att det var så personligt. Något utöver det vanliga...
Du har det fortfarande fint men nu är det lite mer dussinvara, tyvärr.
Hoppas det blir fint i köket tillslut och att du blir nöjd.
//Linda

små og store drømmer sa...

Tror de selger pleddet hos Milla Boutique i Oslo. Du kan sjekke ut nettsiden deres eller ta kontakt om du ike finner det der :)
www.millaboutique.no

Jessica - bymom.se sa...

Gillar alla de kuddarna!

signerat 71 sa...

Hej,
Håller med dig om att lampan kom till sin fulla rätt ovanför matsalsbordet - super snyggt.

Svart/vita kuddar är så fint. Just nu gillar jag att blanda in lite kitfärgade kuddar här hemma för att få en lite mjukare känsla till det annars svartvita och mer grafiska. Känns dock som om det svartvita håller i längden oavsett.
Kram Jenny

Anonym sa...

Vad målade du för färg i köket då, det kan du väl berätta! Lite tomt utan lampa vid soffgruppen kanske? Och jag tycker nog att den svarta lampan tillförde så mycket mer allt blir så väldans vitt. Fast snyggast hade det varit med en kittfärgad, tycker jag alltså! =)

För att komma i närheten av Malene Birgers stil måste du ju inreda mycket mer med naturfärger, och inte bara svart/vitt.


/Greta

Att vara någons fru sa...

Kanske här? http://www.marrakechinredning.se/
Värt att maila och fråga iallafall, de gör ofta resor dit och är supertrevliga.

Fru N och villa Någorlunda sa...

Förstår dig precis. Har själv målat om väggarna i vardagsrum och matsal för tredje gången i den tredje vita nyanser... Tror vi hittat rätt nu :)

Anna sa...

Jag har följt din blogg ett bra tag och nu måste jag bara vara helt ärlig. Det börjar bli lite enformigt att se ditt vardagsrum, alla saker byter plats hela tiden men det är inte spännande längre. Skulle vara så roligt att se lite nya rum som t.ex badrum, tvättstuga etc. Såklart är det du som bestämmer vad du visar upp, helt självklart men jag förundras över att du orkar hålla på flytta saker dagligen i samma rum. Och hur gör du med svarta mattan, svarta lampan och allt annat nytt som bara fick finnas ett kort tag i huset? Det är ju inga billiga prylar direkt. Jag skriver inte detta för att vara elak alls, det är bara tankar som dyker upp.

Jullia sa...

Helt underbara kuddar!!
Var kan man finna kuddarna med soffror på?
Har letat runt på nätet en del men finner dom ej..

Eller har Classic Living haft dom ?

Kraam Julia

Anonym sa...

Är sakerna bara till låns för att visas upp i reklamsyfte? Typ svarta tine k lampan och den stora svarta mattan tex.Måste ju vara ett bra tillfälle att ha med produkter på en stor och välbesökt blogg,smart produktplacering.
Tydligen är vi fler som undrar.

Anonym sa...

Åh, ALLA DAY kuddar samlade...
Har du ALLA dessa utspridda i hela erat hem eller är ALLA dessa i erat vardagsrum???
För mycket för min smak men en otrolig effektfull bild på svart/vitt!
Nyfiken på att se mer av erat hus, badrum...
svart/vitt kanske?
Ha en bra söndag!

Anonym sa...

Var har den svarta Tine K lampan placerats istället? Och den fina kittfärgade med paljetter? Och den svarta mattan? Vore kul att se hur du fick till det med dessa saker, kanske är de på övervåningen?

Och det hade onekligen varit kul att se lite andra rum. Just tvättstuga och badrum kan vara bra att få lite tips till. Du sa att badrummer är så 90-tal, men det kanju vara snyggt ändå. När ska ni isåfall göra om badrummet? Kan tycka det vore roligare att lägga pengar på det, än på massa nya lampor?

Lycka till med målandet, sådant får mannen sköta här hemma. Jag skulle aldrig orka på helgerna, och hinner inte på vardagarna.

Kram Greta

Philia sa...

Hej hallå bloggisar!

Julia - sifferkudden har jag köpt på Mathilde i Stockholm för 2 år sen.

Många frågor angående badrum (igen) och svart lampa + svart matta. Nej de var inte till låns utan lampan hänger i entrén direkt innanför ytterdörren (där jag tänker sätta upp en tapet snart) och den svarta mattan ser du här!

Angående badrummet så har jag om och om och om igen svarat att det får ni inte se, never ever!:) Det är det rum, förutom källaren och tvättstugan, som vi inte renoverat än och är ett 90-tals inferno med tokfult terracottagolv!


KRAM

P

Philia sa...

Nu blev det ju lite fel! Svarta Daymattan ligger ur som helst tvrummet nu:)

Anonym sa...

Håller med tidigare kommentarer, man undrar ju lite ?! Tex vad gör mannen, det är hela tiden du som skall göra, du som har gjort, du som köpt. Vad tycker mannen!

Anonym sa...

Det måste väl vara ok att ställa frågor och ingen har väl gjort det på ett otrevligt sätt? Vi är nog många som förundras över hur du orkar flytta runt på prylar varje dag... Det ser ju aldrig lika ut på två foton. Det vore väldigt intressant att få läsa lite mer om vad du gör på dagarna än bara flytta grejer och shoppa nya. //Linda

Malin på ön sa...

Finfina kuddar och foton! Kanske spiti.se kan ha eller ta in det du var ute efter?
Malin

VILLA MOA sa...

Oj, vilken härlig blogg, hittade dig genom en tävling, hälsar gärna på igen.

Nettan

Anonym sa...

Tuuusen takk for herlig inspirasjon og blogg!! Du er fantastisk!!!
Siv

Anonym sa...

Vilket trams att skämmas så över ett badrum, ta och slappna av lite, eller ta och möblera om några hundra omgångar till vet´ja. Fy vad elak jag är nu, men de flesta är snälla som lägger kommentarer här, så det blir bra ändå. /Lisen.

eva sa...

Jätte fina kuddar.Jag älskar att möblera om och ändra.Man är olika som tur är.Härlig blogg,mycket inspiration.
Eva

Anonym sa...

Läser din blogg dagligen och tycker den är helt underbar...massor med inspiration och fin fina bilder på inredningen! Undrar vilken storlek du har på dina Tine K lampor?! Kram Nina R

Anonym sa...

hei,
jeg liker bloggen din kjempegodt,- en av favorittene;-))
nå har også jeg begynt å blogge... helt i startgropen, men moro.
kikk gjerne innom meg; dronninghuset.blogspot.com og legg igjen en hilsen, om lyst til det.
;-)) ha en fin kveld, mvh
Tove

Jenny sa...

Hej P
Jag älskar det mesta som du visar upp. Du inpirerar alltid.

Min kompis har en marockansk butik i Malmö. Hon köper alla sina saker i Marocko och jag vet att hon bla har bröllopstäckena du skrev om.
http://casamarrakech.se/butik.html

Jag vet inte om hon skickar saker men du kan alltid höra om du inte hittar på något närmre ställe.
Kram

Jenny sa...

Kan tydligen inte stava ;-) men du förstår ändå hoppas jag.
Klart du INSPIRERAR!

Anonym sa...

Nä, nu får du allt visa nåy annat än vardagrummet i bloggen. Inredningsblogg, var tog ideérna vägen.? Och alla dessa day kuddar o Tinak. Tröttsamt. Tyvärr har din blogg blivit vad jag tror för en..Idétorka. Har jag fel?
Jag sakanar inspiration. Ska du visa ditt hem måste väl det finas andra rum du kan plåta??
Nä bloggen börjar bli riktigt dålig enligt Mig. Och vi får alla tycka vad vi vill...Ja väljer andra fina inrdningsbloggar nu.tex På vår Udde, Helt enkelt, caisak. helt underbara bloggisar.

LOPPISLIV sa...

Godkväll Petra! Så vackra bilder från ditt vardagsrum, den vita lampan känns bara så rätt där över ditt matbord, helt underbart fin!! Ja ibland måste man stuva om ett par vändor innan man blir riktigt nöjd. Men det blev ju riktigt bra till slut...supersnygga svartvita kuddar, ett par av dem du visar har jag beställt till min dotters rum.

Spännande med ny färg på köksväggarna, undras vilken nyans du har valt? ser fram emot att få se det. Och vet du...jag tror du har det sååå fint i ditt badrum också, trots 90 tals infernot av terracotta klinkers :-) För du om någon kan nog få även en sådan miljö att bli tjusig med din säkra stilkänsla och med rätta accessoarer och vackra ting till, Men jag förstår dig att du inte vill visa, alla har vi såna rum vi inte vill skylta med. Ha det gott nu. Kramis P

Anonym sa...

Go see what bloggerskan på My Marrakesh has to offer. She is an American living in Marrakesh, has a wonderful housing complex called Peacock Pavillion there and she also sells eg. these old wedding blankets etc.
Eeva

Anonym sa...

Hej P!

Jag följer din blogg varje dag och har gjort så under en längre period nu. Din blogg har faktiskt hjälpt mig igenom en period som var lite jobbig tack vara den inspiration och den glädje som du sprider genom bloggen. Jag tycker att du har ett fantastiskt vackert hem och jag är inte ett dugg trött på vare sig svart/vitt eller bilder från ditt vardagsrum!! /Nina

Anonym sa...

Hej, det hade varit befriande om du kunde visa upp tex badrummet. Varför inte? Det är ditt privatliv och du bestämmer men måste allt vara perfekt för att kunna visas upp?! Då förlorar en blogg sin själ och charm! Hälsn Stockholmstjej

Anonym sa...

Hej,
tack för en fin och inpirerande blogg!
Jag har en undran av ett helt annat slag... Du skrev för en tid sedan om några produkter från Clarins som du inhandlat. Jag har den ögonkrämen - Baume Anti-Rides - du hade med i ditt kit. Nu undrar jag vad du tycker om den? Vad jag förstod så hade du inte använt den tidigare? Jag får nästan som sår under ögonen när jag har provat den. Och jag har då aldrig problem med krämer annars... Ser ut som ett spöke med röda nariga fläckar under ögonen. Inte så kul alltså. Är bara nyfiken på om du gillar krämen och om den funkar för dig? Den var ju inte direkt gratis heller... Man undrar ju vad den innehåller som nästan fräter på huden.

Kram Lola

Anonym sa...

Urk för alla day kuddar. NEJ TACK. Varför inte visa andra vyer från huset??? Inte bara vardagsrum.

Malou sa...

Äsch vad många det är som gnäller. "Visa det" och "gör så", "gör inte så" och "varför inte". Va fasiken. Jag tycker alltid P har en trevlig ton, en bra mix och en bra blogg för OSS som är intresserade. Ni som inte är det, gå någon annanstans. Måste ni lämna ett avtryck iform av otrevligheter? Tror knappast ni hade gjort det ansikte mot ansikte. Om P nu inte vill visa sitt badrum så ska hon så klart inte göra det. Hon har valt att ha den inriktning hon har på bloggen och då får man acceptera det. Hon vill visa det hon tycker är fint och det är väl inget fel med det. Sluta upp med att vara avundsjuka på ett elakt sätt. Man kan faktiskt unna andra saker i livet som man kanske inte själv kan få utan att vara elaka mot dem. Skärpning!!!

Anonym sa...

HÅLLER MED OVAN ÄR MAN DUM SÅ ÄR MAN BARA AVUNDSJUUUUUK!!!!!

Maria sa...

Håller med Malou och Anonym ovan. Herregud, vad klagar ni på? Gillar ni inte denna bloggen, läs den inte då. Att ni bara orkar lägga ned energi på att gnälla! Respektera att P visar upp vad hon vill, precis som en inredningstidning gör! Jag tror att problemet är att många tycker att de känner dig, du blir som en kompis och då tycker de att de har rätt att veta ALLT om dig och ditt liv. Istället för att se din blogg som en fantastisk källa till feelgood-faktor och inspiration. Jag gillar din blogg jättemycket, jag blir på så gott humör när jag läser den. För mig är din blogg ett perfekt komplement till inredningstidningar som Sköna Hem, Plaza och Family Living. Har själv tre små skatter i liknande ålder så jag kan identifiera mig med mycket av det du skriver. Jag blir verkligen jätteirriterad på alla som klagar. Låt dig inte påverkas, vi är många som läser som tycker du är sååå inspirerande. Keep up the good work! Stort TACK för att vi får ta del av din vardag och ditt fina hem.

Anonym sa...

Tråkig stämning det blir när alla ska hålla på och kommentera så negativt. Fördelen med att ha en blogg är att man kan visa precis vad man själv känner för och inte vad bloggläsarna vill. Jag gillar att kika in här och hittar massor med inspiration både vad gäller kläder och inredning. Är det så att man inte gillar det man ser, så behöver man ju inte kika in här igen.

Jag tittar ofta in, men lämnar kanske inte så ofta någon kommentar, men vill iallafall skriva nu och säga att jag gillar din blogg och jag erkänner är lite avundsjuk på dig för att du kan köpa mycket av det som jag önskar att jag kunde.

Kram på dig!
/Johanna

Vita villan sa...

Hej. Vad snyggt det blev med lampan över köksbordet. En sån fast svart skulle passa SÅ bra över vårat köksbord. Får lobba lite för den här hemma... ha ha. Men mattan du har i tv-rummet måste jag bara ha, vart har du köpt den?

Tack för en inspirerande blogg!
/Maria

Anonym sa...

Herregud vad ni gnäller! Avundsjuka jävla bitchar!! Back off and get yourself a life!!!

Keep up the good work, P!!
//Mia

Anonym sa...

Så här är det: Vill jag inte följa en blogg så låter jag bli! Retar något mig så är det inte rätt forum för mig! Läsandet ska ju ge energi, inte dränera mig på den varan. Det tycker jag fler ska inse.

Dessutom: Oj så ofta jag möblerar om, flyttar på saker och njuter av att ha fått ett "nytt" rum. Jag har t o m pics från de flesta ommöbleringarna.

Så: Keep going and doing, P!!!

Åsa

Anonym sa...

Håller med ovan Malou, anonym och Maria: Precis - gnäll någon annanstans istället! DVs att titta House Of Philia är ert EGET val, ingen tvingar er att gå in här. Konstruktiv kritik etc är väl bra men sluta vara elaka och taskiga. Jag tycker denna blogg är hur vacker som helst. Jag önskar jag hade haft samma energi och drivkraft som du Philia. Både vad gäller i hemmet och i livet. Vad som än driver dig eller ger dig energi - fortsätt!

Kram Marie från Skåne

Anonym sa...

Hej P! Ett tips om du gillar Malene Birgers stil är att inte ha bara rent svart och vitt. Hennes stil upplevs ju som svart/vit, men får djup och känsla av en massa andra "icke-färger" som trä,metall, murrigt brunt, grått, grönt etc. Lycka till med köket förresten, ska bli kul att se resultatet! Kram Elin

Nilla sa...

Jag gillar dina kuddar. Supersnygga!

Anonym sa...

Hei!
Jeg leser bloggen din nesten daglig - syns den er inspirerende og flott! Liker stilen din både i klær og interiør - og hele feelgood stemningen her! Enig med kommentarene tidligere - om en ikke liker det en ser så kan man bare la være å lese bloggen!
Stå på videre!!
Maja

Karin sa...

Hej P. du har en mycket trevlig blogg som jag hämtar mycket inspiration från. Även om man är olika och har olika förutsättninigar så kan man trivas inne hos dig. Du skriver så fint och positivt, det är så roligt med alla fina interiörbilder och att se dina fina barn i olika utstyrslar:)Jag är 60, jag har en pytteliten blogg (typ 20 besökare/dag) men jag tycker det är jätteroligt att blogga:) Alla ni som gnäller är välkomna in till mig: jag har färgklickar i inredningen! Jag är gammal! Jag har inte råd att köpa dyra saker! Jag visar saker från bl.a Åhléns! Ni har garanterat inget att vara avundsjuka på och jag tycker att det skulle vara så roligt med fler besökare:)))

Anonym sa...

Hei og takk for inspirasjon :)

Eeeeeelsker day putene i sort og hvitt, classic collection...vet du om det går å få tak i de noen plass nå eller er de gått ut?!?

I så fall, selger du dine? ;)

Ha en fin søndag!
Klem fra Merete :)