torsdag 28 juli 2011

THE REAL STUFF

.
.



Gårdagens (lchf) middag - mmmm så gott!:)




Tjingeling mes amis!



Oh my vad det har varit hett idag!!! Jag har precis varit en sväng till grannstaden och gått på Zoo och spanat på tigrar. Det kändes verkligen som savannen på riktigt - jag skojjar inte! Puh. Ska ladda ner lite pics så ni får se lite gulliga djur strax men först ska ni få receptet på en klassisk bea!:)

Igår hade H och jag "blev tillsammansdag" och jag gjorde en klassisk meny med skagenröra, avocado och löjrom till förrätt och biff med tomatsallad och urgod bearnaise till varmrätt. (eftersom jag nu kör lowcarb igen). Brukar nästan alltid göra egen bea för det är så enkelt (fast en del påstår det motsatta vilket inte är sant alltså;) och en miljon ggr godare än den där tokhemska pulverbean (blää) och tusen ggr godare än burkbea! Så här gör du den enklast:

Ta fram mixern.

Koka ett par msk vitvinsvinäger med en persiljekvist, några msk hackad scharlottenlök och en msk dragon. När vinägern nästan helt är bortkokad tar du bort persiljekvisten och häller i ett par msk vatten. Häll tre ägg-gulor i mixen och på med vinägerblandningen och blanda snabbt. Värm 150 g smör så att det är riktigt riktigt hett på högsta värme (utan att det blir brynt) och häll det i äggblandningen och sätt snabbt igång mixern igen. Salta och peppra et voila - supergod sås!:)


Nu ska jag fixa kvällens middag (vet ej vad det blir än) och sen så ska jag fixa ett inlägg från vår sköna dag!


See you later gals!:)




KRAM



.

11 kommentarer:

a piece of happiness sa...

Mon dieu vad gott det ser ut! Tack för middagstips!

Dr Molly sa...

Mums vad gott med hemmagjord bea! Det gillar jag även som anti-LCHFare! Kramar

Anonym sa...

Ser smarrigt ut!
Hoppas att du har tid att svara på en fråga:
Jag gillar dina fina Toile-tapeter i sovrummet och har tänkt härma dej med en liknande :-)
Nu till frågan: Den tapet jag valt är mer beige än vit i botten, är din det också? Har du kritvita väggar i övriga rummet?

Ha en fin kväll.
Kram Affi

LOPPISLIV sa...

Tackar för bea receptet, det ska jag absolut prova, håller med...pulver varianten är ingen höjdare. Kraaaaam Paula

Hemmafrun J sa...

Hej!
Undrar över din bea! Innebär det alltså att du även häller i "det vita" från smöret? Alltså inte bara det som är klarnat smör?

Kram Hemmafrun J

Att vara någons fru sa...

Jag har fasiken aldrig vågat göra bea, men nu ska jag. Tack för knuffen!

Trådsnella sa...

Yammi!! Hjemmelagd bernaise er så utroolig godt!

Johanna Stålros sa...

ja men om man skulle ge sig på denna då tro....Ser supergott ut. Kram J

Radhusdrömmar sa...

Ser gott ut, fast jag är en sån som gillar pulver bea :-)
Har precis uppdaterat mig i din blogg, det var ett tag sedan jag läste. Härliga bilder från Gotland.

Kram!

@my casa sa...

Jaa, nu måste jag väl ändå också försöka...

HOUSE OF PHILIA sa...

Tack för era hälsningar tjejer!

Hemmafrun - Ja det vita får hänga med också så det är ingen proffsgjord bea men minst lika god:)

Affi - Nej den är mycket riktigt inte helt vit i botten men jag har kritvita väggar till och kritvita lampor och säng. Eftersom tapeten känns "kall" och går åt lite svart/blått så funkar det jättefint ihop tycker jag!


KRAM

P