.
.
Kantarellpaj med Machesallad och löjrom! Mums!:)
Hello vänner!
Det blev inget nytt pastarecept igår, som jag skrev, för snälla svärmor kom ju med ett berg av finfina vackert knallgula kantareller! Blev myycket tacksam över det eftersom jag älskar kantareller (också ett stort + med hösten:) och är tokdålig på att själva hitta svamp i skogen (oh yes, jag har fösökt) Hittade ett recept på Ernst Kantarellpaj (tack för det Anna:) och tänkte det måste jag ju testa! Serverades med löjrom och gräddfil och sallad och det blev verkligen mmmmumsfillibabba:)
Recept kommer här:
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
1 st purjolök
1 dl soltorkade tomater, i olja
1.5 dl bladpersilja
400 g kantareller
4 st ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
100 g västerbottensost
salt och peppar efter smak
smör till stekning
Gör så här:
Blanda smör och mjöl, gärna i mixer. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen. Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.
Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka. Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan. Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg. Salta och peppra gärna. När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen. Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35-40 min.
Nu - lunch! (dvs bit av pajen från igår, yummie:)
See U later!
KRAM
17 kommentarer:
Mmm, så gott med kantareller! Är som dej, superdålig på att gå i skogen (hua för alla kryp, hihi) men har som tur är en riktigt snäll mamma;)
Kram
Therese
Kantareller är skogens gula guld!
Den där pajen låter super god. Det blir nog att pröva den någon gång under veckan. Tack för tipset, snälla!
Skolstarten för oss sker först på onsdag och fortfarande har barnen låång sovmorgon.
Ha en skön måndag i den fortfarande varma sommar solen
//Carina
Men guuud så gott!!!!
Det receptet måste provas. Får ge mig ut i skogen först och försöka hitta lite kantareller vilket tyvärr inte är min starkaste sida... Som tur är så har jag en snäll svärfar som är duktig på att nosa fram svampar ifall jag inte hittar några egna :)
//Johanna
Mmmmm, så smarrigt!
Anita
hej!vilken färg på skull cable knit från hunky dory och vilken storlek?kram
Låter supergott! Ska testas på kommande kräftskiva.
Kram Lena
Tack för era goa hälsningar tjejer!!!
Anonym: Ecru och strl S:)
KRAM
P
Hej! Det lät verkligen gott det där!!! Tyvärr måste jag fixa kantareller först, för jag vägrar att köpa på affärn. Dom finns ju i skogen....nånstans....alldeles gratis.
En liten fundering...läser du kommentarerna på facebook också? Man blir lite splittrad när man kan skriva både på facebook och din blogg. Jag skriver ju helst via facebook, och då blir det inte så mycket kommentarer här på bloggen.
Men jag gillar allt du skriver jättemycket (utom när du är sjuk förstås).
Ha det jättebra!
/Lotta, Sundsvall
Men hallå, hur gott såg inte det där ut! Måste provas!
Kram
Petronella
Såg ju galet gott ut! Måste jag också testa :)
tack så jätte mycketför svatet:)nu har jag köpt tröjan :)i färgen grey melange stl.xl. ville ha den lite stor.den är så fin o gosig.:)kram kram
Ser smarrigt ut!
Kram
Ljuvligt recept, tack för det! :)
Kram
Låter hur gott som helst, älskar kantareller.
Kram
ser ljuvligt ut :)
Det där ska jag nog ta och försöka mig på i personalpentryt!
Skicka en kommentar