torsdag 10 januari 2013

VARNING FÖR YTLIGHETER

.
.
.Nope inte flawless och ingen botox (än!) Uppdatering: svarta blusen som ni skymtar kommer från Hunky Dory!


Tjing mes amis!

Nu blir det vare sig inredning och något djupare inlägg heller! Så alla som tycker detta är soupertråkigt för blunda just nu:) 

Men jag veeet ju att det är massor med girls där ute som är lika "ytliga" som jag:) Som älskar kläder och shopping och lite "bling bling" och den där underbara doften av "nytt". Prassliga kartonger och känslan av att hänga in ett nyinköpt usrnyggt plagg i garderoben. Eller att bli riktigt lyckad i håret eller stå i en sminkdisk och välja och vraka bland 500 olika färger av foundation... Och tjattra om detta i timmar med väninnorna! Prata om klackhöjder och nya kollektioner och märken och andra totala egentliga oväsentligheter. Absolut är det inte viktigt för världsfreden men bara såå oerhört underhållande! Varför skulle annars skönhets och modeindustrin vara så enorm om ingen roades av detta. Nästan alla tänker ju på något sätt hur de ser ut och så även jag. 

Att bry sig om sig själv kan indelas i olika kategorier och "vad som är okej" och vad som är lite kontroversiellt och vad som är "big nono". Att operera utstående öron är tex helt okej för såna ska man ju helst inte ha. Ujujuj. Men att operera bröst är fy. Lite porrigt så där och lite hotfullt tror jag. Ska hon bli sexig nu? Öronen får vara slickade efter huvudet men tuttarna ska inte stå ut. Att operera åderbråck, en hängig mage eller lasra bort hårväxt osv osv är också ok. Inget konstigt, det ska ju ingen behöva ha. Men att ta en spruta i pannan är nog det största felet man kan göra:) Det är ju verkligen inte comme il faut! Ansiktet ska man absolut inte mixtra med. Då blir man desperat och tragisk. Jo iofs, tandställning och ansiktsbehandlingar och plockning och fixa och trixa synfel och så men inget annat (jo lyfta ögonlocken! Det är besvärande och det har ju tom Björn Skifs gjort liksom;). Man kan bleka tänderna hemma med parfymeriprodukter men inte på salong - då blir det usch. Och det blir inte lite "usch" det blir "jääätteusch"! 

När jag skrev att jag hade fått en spruta med botox i våras blev det rabalder här på Hop. Det syntes väldigt lite men jag hade helt plötsligt skönhetsopererat mig (!) och såg sååååå konstig ut på alla bilder. Inte snyggt utan just konstig, plastig, märklig. Det var som iom det automatiskt skulle slås på vissa växlar. Mycket mycket intressant. Jag tvingade ju inte direkt någon annan till detta  men det är på något sätt lite hotfullt. Som om alla läsare skulle behöva göra detsamma och som om man som människa skulle förändras totalt av detta! Ingen behöver göra lika, alla har ett eget val. Visst kanske det skulle vara skönt om ingen alls i hela världen brydde sig om sitt utseende eller att alla såg lika ut men så är det ju inte och kommer aldrig att bli. Kvinnor och män har alltid brytt sig om hur de ser ut. Sjuttonhundratalet var väl kanske den värsta tidsepoken någonsin, då la överklassen ner tiiimmar på att se crazy ut. och hade arsenik i ansiktet för att skimra som pärlemor (och dog. som flugor, hu!)

Ja ja, det jag försöker skriva är att mitt intresse för det ytliga inte på något som helst sätt är något unikt. Det förstår ju säkert de flesta av er redan men för er som inte gör det; inget unikt alltså. Jag vill se så bra ut som just jag kan, jag vill ha en tight kropp (hyfsad iaf), jag vill ha flås och jag vill se pigg och glad ut. Om det innebär att jag tar ett par sprutor så är det mitt val och mitt beslut. Och jag kommer göra botox igen. Det var fantastiskt för min spänningshuvudvärk som jag haft från och till i många år. Puts väck bort i tre-fyra månader (det är ungefär så länge botox håller) Och jag ska nu testa Restylane för att boosta min hy. Inte för er skull utan för min egen skull. Precis som jag äter vitaminer och går till frissan och handlar onödigt dyra nagellack. Bara för min egen skull. Och jag kanske fortsätter skriva om det här på Hofp och jag kanske skriver om krämer och annat och det är för att jag vet att jag inte är unik av att vara intresserad av detta.  Det är superintressant för många (jag gillar ju själv att läsa om behandlingar) Vissa tycker man blir fin av injektioner, vissa tycker man inte blir fin av sådant och vissa tycker tom att man är mycket finare som människa om man inte gör sådant. Det handlar som sagt om yta, inte det allra viktigaste, det som sitter inuti. Det som sitter i hjärtat. Glöm inte det! Att ha ett vackert varmt och snällt hjärta. Det ser ingen men du kan lätt visa att du har ett:)
Nu - pw!KRAM174 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!!
Skönhet och inre styrka är hand i hand.
Ha en fin dag. Det tänker jag ha, det är min födelsedag.

Varm hälsning
Yvonne

Anonym sa...

Ett vackert inre OCH yttre. Bäst och härligast! Klart det går att kombinera, så mycket roligare livet blir då.
Kram från Frankrike

Hanna sa...

Älskar dina foton! Faktiskt lite kul att se mer av DIG! Och inte bara dagens, inte för att jag klagar på det... ;)
Kram och tack för en bra blogg!

Anonym sa...

Hej! Du är för go. Bra skrivet och alldels sant.Alla vill se bra ut. Och det gör du.Jag älskar din blogg jätte bra med alla tips petra.Dom som tycker annat behöver inte gå in. Men det gör dom tydligen ändå. Och det bevisar att dom är så nyfikna att do måste bara gå in och kolla. Och när dom ser något vacker o fina kläder så blir dom så avis.Själv älskar jag kläder o smink o inredning.Så blogga på fina petra. Stor kram till dig.Niccan

DesignbyTornblad sa...

Härliga och roliga bilder! Kul att du bjuder på dig själv!

Verkligen bra skrivet! Jag förstår inte varför det är så upprörande vad andra gör med sin kropp! Man kan självklart ha åsikter om det är snyggt eller inte (och det kan man ju hålla för sig själv), men varför blir man så upprörd över vad andra gör, det förstår jag inte?

Var och en gör det de vill med sin egen kropp!

Ha en toppendag!
Kram Malin

VivanDivanGoesFashion sa...

Tänk att du är snygg vilka grimaser du än gör :) Underbara bilder

Det du skriver är sååå klokt och sååå sant. Du sätter verkligen fingret på spiken. Jag gillar verkligen när du skriver de här inläggen, mer sånt :)

Kram
/Vivvi

Anonym sa...

Bästa du skrivit. Nånsin. Heja!

Att vara någons fru sa...

<3

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Heja du!

Ha ha! Ja, var och en väljer...sen kan alla ha åsikter. Och vi får väl hoppas att alla inte har samma åsikter tillslut, vad ska man då diskutera på alla bubbelkvällar med vänninorna? ;-)
Men det som är det absolut bästa med att läsa är ju att man kan hoppa över!!! Och speciellt internet, tycker man vissa sidor är "jobbiga, hemska vräkiga, ytliga" gå då inte in...jättelätt val!

Tack för att du förgyller mina webstunder med din sida, jag tänker inte "hop"pa över den!

//Lina

Anonym sa...

Du är för härlig!! Jag fullkomligt älskar att läsa din blogg! Att fixa och dona i sitt hem är för mig konst, ett sätt att skapa och det gillar jag! Att känna sig vacker, göra sig vacker och ha vackra kläder det gillar jag också! Inget fel i det! Det är feelgood för mig! Ha en super skön dag! Kram Susan

Brunkullan sa...

Lovely:) Underbara bilder och bra text.
Självklart är det upp till var och en vad man gör med sitt liv och sin kropp, sin inredning eller vad det nu kan tänkas vara!

Själv skulle jag absolut kunna tänka mig att ta bort maghäng, extra hud och lyfta tuttarna när jag gått ner i vikt (som är ganska många, och det lyckas jag med vilket år som helst nu..;)..).
Kanske tom lyfta lite på ögonlocken om några år!
You go girl!

Kramar Susanne

Anonym sa...

Bra sagt!!!! Älskar din blogg och fortsätt att vara du!!!

Sanna sa...

Haha U go girl!! :-)

Inredning i vitt, gammalt och nytt sa...

Go girl! Fortsätt vara dig själv och inspirera andra. Läser din blogg dagligen, gillar dina inlägg om allt från inredning till dig själv. Vad som gör din blogg just så bra är att du är dig själv!!! Kram Maria

Anonym sa...

Det här var de vackraste bilderna jag sett på dig :)

Giesela sa...

Du är ju bara för härlig :) Måste dela med mig av en av mina sköna känslor jag fick på Gran Canaria för ca 1 månad sedan. Gick in i en butik (Mint) i "byn" Meloneras ! Köpte mig en plånbok och en väska för 750 Euro !!! Bara för att jag kan ... Och för att min man ville unna mig just de saker som jag trånat över ! Ha en fin dag du vackra // Kram Giesela

Sara Ulrika sa...

Galet bra skrivet och helt underbara bilder. Fortsätt vara precis så som DU är!

Anna Margareta sa...

Vilket jädra bra inlägg och roligt! Underbart. Om vi kan låta varandra göra vad vi vill och hur vi vill och visar varandra respekt,empati och ödmjukhet så är vi något bra på spåret tycker jag.

PS. Jag behöver tips på hur jag får bort de där hiskeligt mörka ringarna. Jag börjar bli desperat:)Och kom inte med tipset att jag ska sova mer för det varken kan jag eller vill jag. Jag vill inte sova bort de få timmar jag har till att få vara vuxen:) Kram!

Anonym sa...

Hej. Så bra skrivet och underbara bilder av dej!!!!!
Det är din blogg och du skriver om det du vill!!!
Kram.Marie/Storvreta

Jenny F sa...

Underbara bilder och mycket bra skrivet!
Som sagt fingret på spiken.

Jag är en sån där lite tråkig kvinna. Spenderar inga stora pengar på skönhetsprodukter och liknande. Har just börjat förstärka mina egna naglar för att de ska hålla lite längre i det arbetet jag har. En sån sak gör att jag känner mig lite mer kvinnlig.
Mitt hår besöker ofta sin frisör då jag är snaggad med "tuppkam" som mina kunder säger och det är något jag tycker är urkul, färg och form.
Jag utbildade mig till frisör och under den utbildningen rakade jag av mig håret för att påvisa att kvinnligheten inte ligger i vår yta. Sen gör vi vad vi vill för eget välmående men kvinnor och vackra är vi med utstående öron (som jag), liten byst och lite maskulina muskler, med eller utan hår på huvudet eller var vi önskar..
Så länge ingrepp på kroppen görs av rätt anledning och på en vuxen kvinna som är trygg i sig själv (som du Petra) så är det helt och hållet upp till kvinnan själv och man underhåller sin kropp och mår bra av detta.
Det finns ju dock väldigt unga, osäkra människor som försöker "laga" sig själva genom att t ex förstora brösten osv och sedan märker man att det inte gjorde människan lyckligare...då blir det sorgligt och det är nog det jag blir rädd för när det kryper ner i åldrar. Idealet är att vara sig själv. Trygg i sig själv. Är man det och har livserfarenhet med sig i sin ryggsäck så är en spruta hit eller dit inte något konstigt. 2013 är året eller hur?
Jag blir alltid lika glad när jag tittar in här och tycker du bemöter allt på ett mycket bra sätt.
Keep on going! ;)

Kram
/Jenny

Krissy Green sa...

I love these pictures of you! Gorgeous Petra. I love your home too. Love your blog. keep going - you're a part of my day, we'd all miss you too much if you ever stopped <3

Anonym sa...

Heier på deg Petra:-) Elsker ditt hjem. Elsker se klærne , Interiør , barna ja absolutt alt heeelt fab :-)) go girl.

Anne Mette

Anonym sa...

Så sant så, håller med om varenda ord! Fortsätt som du gör Petra, det är ett vinnande koncept :)

Kram Madelene

Paula sa...

Det kändes befriande det du skrev!
Kanske du kände ett behov att bara bli lite crazy & vräka ur dig, göra fånminer, bli lite galen en stund & bara skrika till och skaka av dig! Sååå skönt! Befriande!! Kul!

Ibland måste man nog backa en bit. Se saker på lite avstånd och bara lugna ner sig. Vi vill väl alla må bra och njuta lite av livet. Vi har trots all bara ett. Det pågår här och nu! Njut av det just DU vill! Jag gillar också kläder, inredning & massa annat vackert, lyxigt och oftast onödigt och lite för dyrt. Men det är (antar jag själv efter att ha konsulterat min hobbypsykologiska sida....) det jag behöver för att balansera mindre roliga saker i livet. Som att bry sig om hur andra människor runt omkring mig har det. Hjälpa till där jag kan för att de ska ha det bättre. Ibland upplever man då på ganska nära håll vilka ytterligheter det finns runt omkring. Men att engagera mig ger mig så mycket inombords. Det ger djup åt livet. Djup som kanske ibland blir lite FÖR djupt så det där ytliga är räddningen, balansen, som gör att livet blir så bra.

Jag är helt säker på att vi behöver lite av varje i livet för att må bra och med något som kallas Sunt Förnuft kommer man ganska långt.

Glöm inte att bry er om varandra! Se andra människor. Bry dig om hur barnens klasskompisar mår, barnen i gatan där du bor, ensamma människor som kanske inte har någon vän, hälsa på en okänd du möter på gatan. Jag lovar att det känns gott i hjärtat med vänlighet, ödmjukhet och engagemang.

Hoppas inte detta blev alltför svamligt... Tanken är god, jag lovar!


KRAM
Paula i Helsingborg

Anonym sa...

Du är så klok och bra! Därför tittar jag in här varje dag i ur och skur. Gillar mixen av allt! Din blogg är nr 1 för mig av alla. Du är en strålande förebild! Kram Sandra

Anonym sa...

Roligt inlägg, jag gillar! :) Jag tycker inte det är nåt fel alls med att vara ytlig...också! Det betyder ju inte att det inte finns mer, ett gott hjärta. Jag jobbade med mitt inre först, men när man mår bra vill man ju även SE bra ut. Att det inre och yttre passar ihop liksom :) Jisses, ni har väl sett "Trinny o Susannah", inre och yttre går hand i hand. Man vill se så bra ut som man kan, de lär ju kvinnor att klä sig rätt för sin kropp, ta fram det vackra och kanske gömma det man är missnöjd med. Och de kvinnorna blir så lyckliga och mår så BRA!
Jag läser gärna mer om krämer och sånt, tar gärna emot tips. För jag är nog lite ytlig, men med ett väldigt gott hjärta också :)
/ Ingela

bettan sa...

Underbart!! Kanonbra inlägg. Kul med busiga bilder:)

Petra sa...

Tänkvärt om ytligheter och mycket bra skrivet!

Johanna sa...

Haha, härliga bilder! Och du har så rätt. :)

Miss Tess sa...

Så bra skrivet, hejja Petra och HofP!

Anonym sa...

Fint och klokt skrivet Petra. Och vet ni vad, man kan ägna sig åt skönhetsbehandlingar/botox/fillers OCH vara smart/akademiker/framgångsrik/klok/filosofisk/empatisk. Det ena utesluter inte det andra. Och det faktum att man väljer att inte behandla sig innebör inte automatiskt att du är en klokare/godare människa, även om man skulle kunna tro det när man hör diskussionerna ibland. Kör på med ditt Petra, du är supersnygg både med och utan botox och fillers. Och jag uppsakattar mycket om du skriver om dina ev behandlingar här på bloggen, den som inte är intresserad kan väl hoppa över just de inläggen. Feelgood för alla, ovsett vad det är som får dig att må bra, helt enkelt!
Kram
Maria

Anonym sa...

Helt underbart skrivet. Så sant så, go girl, you rock!
//Maria

Madde sa...

hej, Hittade hit ör första gången idag och kommer definitivt att kika in här ofta! Dock är jag lite irriterad på mig för att jag inte hittat hit tidigare ;9 Hoppas att du får en fin dag!

Anonym sa...

De vackraste personerna är ofta de som inte alls är medvetna om det eller fixerade. Som min farmor månaderna innan on dog, så klok, söt och varm med 85-års erfarenhet och klokskap som inte kan förvärvas på något annat sätt än genom att ha levt. Eller alla medelålders kollegor på jobbet som är så lugna och trygga i sin kompetens att de bara utstrålar välmående som får andra att må bra i samvaron med dem. Och så klart man vill va fräsch för sin ålder och ha hälsan och kodisen så länge det bara går. Men jag känner inte igen mig alls i att sitta i timmar med mina vänninor och prata om nackellack, handväskor och klackhöjder på skor. Men min åtta åriga dotter gör det, hon har nagelack i alla färger, älskar att stå vid sminkhyllorna, att shoppa kläder och speglar sig konstant. Jag gjorde det också i hennes ålder men hoppas att hon har andra intressen vid 40!

Kram från en jämnårig Västeråsare

Mina Flickor Två sa...

Ååååh vilka härliga bilder!!
ärliga, sanna och oredigerade.
Älskar't!
Och håller med om orden.
Helt och fullt.
Alla vill ha det du skriver om, men väldigt få skulle erkänna det för det är ngn sorts skam över det tycker vissa.
Varför då?
Ha en fantastisk dag!
Kram Maja
http://rundvandring.blogspot.com

Vitae stilo sa...

SÅ underbart skrivet Petra!

Kram Helen
(www.vitaestilo.se)

Vitae stilo sa...

SÅ underbart skrivet Petra!

Kram Helen
(www.vitaestilo.se)

Maddie sa...

Vilka härliga bilder och så bra skrivet! Du har så rätt :) Det är ju bara yta, men något vi människor brytt oss om länge och som ändå får många av oss att må bra. Var och en måste ju få känna var ens egen gräns går, för vad man vill göra med sitt yttre. Älskar din blogg och så skönt att du är tillbaka igen :) kram

Anonym sa...

Jag väljer inte botox, har iofs ialdrig haft huvudvärk, men gör massa annat som är feelgood för mig. Blir helt galet sur och bitchig om jag inte får yoga

Tycker att det är underbart att du är som du är och att jag är som jag är, fy fasen så tråkigt om alla var lika.

Bra att du står upp för dig och visar lite girl power här. Alla som inte gillar hur du gör ombedes genast att sluta läsa bloggen

:)

Tihi!

Kram Lena

Isa sa...

Bara så att du vet, när jag tappar gnistan en stund så går jag in på din blogg och njuter en stund av glädje och tips och dina fina ungar, därefter så får jag ny kraft att ta tag i dagen igen. Tack för att du skriver. Kram

Guldkant sa...

ha ha ha ha - härliga du!

Klokt och insiktsfullt skrivet och med en stor portion humor.

Ha en riktigt skön dag.

Kram Lotta

eastcoastmom sa...

De där bilderna är obetalbara, så kul att du bjuder på dig själv! Love it.
Hälsningar från Spanien

Anonym sa...

Så sant, så sant... Hela livet består av val - därför väljer jag att läsa din blogg, för den är rolig, ibland lättsam, underhållande och inspirerande.

Anonym sa...

Min första tanke när jag såg bilderna var hur otroligt lik Bea är dig! Jättefin! Och som de tidigare skrivit klokt och bra skrivet! :)
/Malin

Anonym sa...

Hej! Första gången som jag lämnar en kommentar här, men jag läser din blogg dagligen, och det jag gillar med din blogg är all den där sköna blandningen, av allt :-) Ditt inlägg är fantastiskt skrivet och jag kan inte annat än le när jag läser det. Go Girl! Kram Jessica

Den enarmade banditen sa...

Härligt inlägg! Stå på dig Petra och fortsätt driva din sida precis så som DU vill!

Kram!

Anonym sa...

Stå på dig!!! Gör det du känner är rätt och skit i vad alla avundsjuka tråkiga människor säger. Du är du och ingen annan kan ändra på det!! Din yngsta dotter är sååå lik dig, det ser man på dina skojiga grimarseringsbilder :-)
Tack för en inspirerande blogg!!!!

Frida

Jessica i Malmö sa...

Trycker på "like" knappen :)
underbar text och bilder!
Kram

Fia sa...

Kort å enkelt! Du är såjäkla grym och du inspirerar till 110% ! Sååå keep going girl!!
Vi behöver feelgood bloggar ååå läsa om ytliga saker för det är ändå det som gör att man överlever vardagen!!

Kramar i mängder

Maria sa...

Fiiiiin! Mer uttryck på bilderna! :-)

Thelma Louise sa...

Helt enig, dette bestemmer alle selv.:) Og de aller fleste ønsker jo å se best mulig ut, fresh og fit. Så er det forskjellig syn på hva som er den beste veien dit...om det finnes snarveier..Som en sprøyte, som du syntes er toppen for deg, både for det ene og det andre. (hodepine og utseende) Jeg for min del, som også vil se fresh og fit ut..) hadde aldri turt å en gang prøve en sprøyte med botox, ikke fordi jeg er redd sprøyter, men fordi det er en nervegift jeg tror vi ikke helt vet rekkevidden av enda. Så jeg syntes rett og slett det er skummelt. Jeg blir litt mer sånn, hjelp at dere tør.
Og jeg forstår mer at kvinner i vår alder, vi som jo begynner å merke "forfallet" ønsker å teste ut ting. Men for mange veldig unge , vakre jenter, blir det en avhegighet feks å sprøyte inn ting for å få større lepper. Når man gjør det hver 3-4-5 mnd fra man er ung ? tenker jeg, hvordan blir leppene etterhvert ? Kommmer de til å angre på det de gjorde som unge når de er 40 ? Tiden vil vise. Mener ikke bry meg med hva andre velger å gjøre, har bare litt tanker rundt det. Og jeg syntes absolut du skal skrive om det her, jeg liker best de varierte bloggene, blogger som kun dreier som innredning, syntes jeg blir kjedelig i lengden så der detter jeg rett og slett ut og glemmer hele bloggen. Syntes din har en bra variasjon . Og ikke minst syntes jeg du er bra på innredning.:))

Stephanie sa...

Heja dig!!
Ja visst är det konstigt att vissa operationer är ok medans andra är tabu!?!
Läser din blogg varje dag, tycker du skriver om mkt som jag gillar att läsa om så fortsätt med va du gör!! (Och det är som du skriver att är det något man inte gillar att läsa om så behöver man faktiskt inte läsa det)
Alla är vi olika!
Ha en fin dag fina du!
Kram från Stephanie i Skåne

Katarina sa...

Gött att höra!! Uppfriskande!! Vi kvinnor måste få göra det vi mår bra av och så länge vi inte skadar någon annan är det helt ok. Personligen är jag inte mycket för vare sig botox eller ingrepp i kroppen men det är upp till var och en. Som sagt, mår man bra så utstrålar man det och då har man inget behov av att klanka ner på andra. Så enkelt är det. Ha en underbar dag :-)

Lena - gott för själen sa...

Haha, skrattar högt! Du är bäst! Älskar bilderna! Och texten. Självklart egentligen, men verkar behöva sägas igen. Och igen. Och igen.

Ha en fin dag!

Kram Lena

Anonym sa...

Värför är kvinnor så elaka mot varandra!! Jag tycker att var och en skall få göra sina egna beslut och ingen har något att säga till om dem. Själv väntar jag att komma tillbaka i arbetslivet efter studieledigt för mina rynkor skall få en behandling efter det ;)och huvudvärken kunde jag samtidigt ta hand om =)
Petra fortsätt att vara som du är!
Tycker din blogg är mycket inspirerande och har hittat många favorit produkter via dig.

Kram, Maria

Maria sa...

Härliga bilder på dig!:) Tycker att bloggen har vuxit ännu ett snäpp i mina ögon de senaste dagarna för du har verkligen vänt det negativa till något positivt här. Du verkar dessutom ha turen med både en fin insida såväl som utsida! Kram, Maria.

En blandad kompott sa...

Bra skrivet och jag håller med dig.
Vad lik Bea är dig!
Ha en bra dag...
Kramar
<3

Anonym sa...

Jättebra skrivet! Och roliga bilder!
Jag läser gärna om behandlingar o krämer. Är man 40 så måste man ju ta hand om huden o utseendet ;) Så jättegärna tips på sånt!

Kram från ytliga-Kattis :)

Anonym sa...

Haha vilka härliga bilder på dig.
Bra att du skriver om skönhet jag gillar det.Och även om smink jättebra att få lite tips.
Ha en fin dag.
Lotta

Bromma-Anna sa...

Bästa bilderna ever! Nu kör vi 2013! Jag sneglar på Restylane. Om folk har issues med det... Not my problem.

Maria sa...

Dina barn har ärvt dina vackra ögon!

Anonym sa...

Hej,
jag tror inte det är en slump att Du har så många som följer din blog - utan jag gissar att de gör det för att de, liksom jag, gillar den :D
Fortsätt som Du gör o jag tycker det ska bli spännande att läsa om Restylane ;)
Med önskan om en bra dag o hoppas de som inte gillar HoP surfar vidare.
Maria

Anonym sa...

Haha, jättebra skrivet! Kram på dig!

Anonym sa...

Je regrette de ne pas parler suédois pour exprimer mes idées...et mon anglais fait confiance à google traduction. J'ai 6O ans, cela fait 1O ans que je fais de l'acupuncture faciale contre les rides, et une de mes amie s'est fait liftée... Ici, nous en parlons très librement... Chacun a son libre arbitre et nous le respectons... Vous n'avez pas à tenir compte des idées des uns et des autres, l'important est de rester fidèle à soi-même... Seul compte le regard que nous portons sur nous-même... Et si nous sommes bien, les autres nous perçoivent de la même façon...
Amicalement
Martine
I regret not speaking Swedish to express my ideas… and my English trusts google translation.
I have 6O years, that made 1O years that I make facial acupuncture against the wrinkles, and one of my friend was done put topspin on the ball… Here, we speak about it very freely… Each one has its free will and let us respect we it… You do not have to take account of the ideas of the ones and others, the important thing is to remain faithful to oneself… Only account the glance which we carry on ourself… And if we are well, the others perceive us in the same way…In a friendly way
Martine

Anonym sa...

:-) gillar`t precis som resten av din blogg! Kram Marie fr Örebro

Anonym sa...

Heja dig!

Har du några tips angående tandblekning? Vill så gärna göra men är så orolig för ilningar och andra biverkningar. Tipsa gärna!

Kram Sara

Anonym sa...

Du ställer en intressant fråga; varför skulle skönhets och modeindustrin vara så enorm om ingen roades utav detta (dvs shopping och tjejsnack om mode o smink)?

Kan det möjligen vara så att samma industri presenterar en väldigt snäv ram för hur kvinnor får se ut och gör allt i sin makt för att få oss att stanna kvar inom dessa ramar? Det är väldigt enkelt; de vill sälja produkter.

Mår vi kvinnor egentligen bra av detta? Alltså egentligen? Jag köper själv smink och kläder men jag har också ett kritiskt förhållningssätt till konsumtion, skönhetsindustrin och skönhetsideal. Jag tror inte det är så enkelt att vi mår bra av ett nytt nagellack i vårens färg, jag tycker mer att vi luras att tro att vi mår bättre av att köpa nytt, göra oss "fräscha" etc etc.

Jag har själv alltid njutit av mitt ungdomliga utseende. Även när jag varit nere över min stora röv har mitt vackra ansikte med ungdomliga drag alltid gett mig lite tröst. Jag är 40 men det finns folk som misstar mig för en 20-nånting. Jag ser dock hur huden förändrats sista tiden, hur ögonlocken börjat hänga lite.. Jag ser att jag börjar se äldre ut och det är en ganska skrämmande känsla. Jag kan känna mig orolig över hur jag kommer se ut om 5 år. Troligen kommer jag inte vid 45 fortfarande passera som 27.

Det är ett viktigt val jag står inför. Det är inte "bara" att fixa till mitt åldrande ansikte. Man kan inte fjanta bort en så viktig fråga med att säga "jag vill se bra ut, varför ska andra bry sig". Jag tycker det är en viktig fråga för kvinnor överlag; ska vi fortsätta att operera oss och konsumera produkter för att passa in i ett skönhetsideal som är skapat JUST FÖR att få oss att inte passa in?

För egentligen, om det vore accepterat att ha rynkor och slapp hud och vi kvinnor ändå skulle uppfattas som snygga .. skulle så många av oss välja att betala för att operera oss då? Nej självklart inte. Industrin skulle dö ut för alla skulle vara nöjda med sig själva och inte utsätta sig för operationer i onödan.

Men!, hävdar nu någon, JAG tycker faktiskt inte det är snyggt med skinnpåsar till bröst/rynkor/hängbuk. Jag vill ju bara operera mig för MIN SKULL. Jo, men varför tycker du så i första läget? Ställ dig frågan på riktigt. Jag kan garantera att det inte är DU som kommit på att det inte är snyggt med små bröst. Det är skönhetsidealen, det är killarna på gymnasiet, det är reklamen för wonderbra, det är modeller, det är allt du ser omkring dig som fått dig att tycka så. Vi blir helt enkelt hjärntvättade att tycka att vi måste se ut på ett visst sätt. Varje gång jag själv ser en NORMAL kropp i ett magasin så hajar jag till. Så ovanligt är det att se bilder av folk som inte passar in i den rådande skönhetsnormen. När man har fattat den grejen. När man har fattat att man är helt ägd av skönhets/modeindustrin.. Ja, då blir detta med att fixa till sig själv en mycket mer komplex fråga än vad ditt inlägg gör det till Petra.

Sofia

Elma sa...

Men härliga fina du :-)
Ditt inlägg pigga upp min annars så väldigt tråkiga lunch bestående av banan och keso.
Kramhej

Anonym sa...

:-) Du använde ju de vita sminkprodukterna från åhlens förut une, hette de väl?! Använder du samma nu, såg aldrig någon kommentar vad du tyckte om dessa produkter.....
jättefint med det rosa-läppglanset och ögonskuggan! Tell me vad är det för märke och nyans?

Vitt för själen sa...

Galet vacker är du!!!

Så bra skrivet, och visst är det så, som någon ovanstående skrev, inre och yttre skönhet går hand i hand!

Sitter här med nyopererade tuttar, och gud vet vilka som inte gillar det. Kompisar som inte ens nämner det. Inte kan skicka lycka till, eller hälsa krya på dig.Det är liksom som du säger..dirty.


Jag förstår verkligen att du var nöjd över huvudvärk som försvann. Vem vill gå runt med det liksom!?

You go girl!!!

Anonym sa...

Du lyser Petra på ett särskilt sätt, det har jag alltid tyckt med eller utan botox. Snygg och smart som få. Jag gillar dig och kommer alltid fortsätta att göra det.Du verkar ha ett stort hjärta både som mamma och vän.
Ha en lovely dag! Kram Kamilla

Anonym sa...

Heja dig!
Och JA, vi vill läsa om det där ytliga också! :o)

Jeanette sa...

Var kommer those fab earrings ifrån? Vill ha!

Jeanette sa...

och blusen? fy sjutton va snygg!

Anonym sa...

Du är fantastisk! Underbart bra skrivet! Håller med om allt!/ Lotta från Sundsvall

Johanna / Fru form o fix sa...

Vad fint att du varnar redan i rubriken ;-)

Anna-Panna sa...

Du är så jävla (ursäkta!) söt!!!!
Jag köpte btw nån mirakelkräm på rean på Kicks igår som jah trycker in i min bekymmersrynka - o hoppa på just, mirakel. Hahaha.

Du har så rätt. Vi är en skock tjejer, inte alla, men en dos, som ÄLSKAR mode smink osv... Ytligt, kanske det. Men det betyder ju inte att vi saknar hjärtan för det.

Sen jag fann din blogg....fleeera åååår sen. Så har jag fått en fridfullare känsla på nå vis. Liksom att uppskatta det man har. Lyfta fram det som är bra. För jag är en riktig argsint morsa at the moment med en hysteriskt jobbig 6-åring. Då infinner sig HARMONI när jag klickar in mig här. Jag VET ju att du oxå kan ha det eländigt med trotsiga barn. Det nämner du ju lite smått...men du har ju valt att ha en feelgoodblogg så du lägger det åt sidan lite grann när du skriver dina inlägg. Så hahahah. Vi vet ju att ditt liv är som våra även om du har det bättre ekonomiskt än många av oss.

Äh svammel svammel.
I love you - thats it!

KRAM!

Anonym sa...

Fram för ett videoinlägg -det var alldeles för länge sen! :) Ha en fin dag! Kram Linda

Anonym sa...

tack för bra blogg!
ser sällan din son i bilder/inlägg. har själv söner och önskar mer "shoppingtips" ej så dyra samt son/mor dag tips.

/västeråsbönan

Anonym sa...

:)
Fajnie by było jakby Pani dodała opcję "TŁUMACZ" do bloga.
Pozdrawiam- olka z Polski

Anna sa...

You go GIRL!!! :-)

Anonym sa...

ha,ha underbara poser på dig!!

det var bra gjort!!

kram

Anonym sa...

Du må vara ytlig och det är jag med! Det är ju roligt att vara ytlig. Så go girl! Kram!

Anonym sa...

Bland det bästa jag har läst! Tycker du ska skriva en bok i detta ämne, det behövs!

Anonym sa...

Så godt sagt :) Og det er jo bare du som bestemmer og har noe med hva du velger å gjøre med ditt eget utseende. Synes det er veldig interessant å lese om dine erfaringer på dette området også jeg, så håper du fortsetter å fortelle om det her på bloggen :)
Ha en finfin dag!
Lise

Anonym sa...

Du skriver så fint och klokt. Tack för en jättefin blogg, förresten!

Sari från Finland

Anonym sa...

Fan vad bra skrivet:)

Anonym sa...

Jag undrar bara om någon annan försökte mima/härma dina miner på bilderna? Fö det gjorde jag :D kram..

Anonym sa...

Hihi, känner igen de där minerna;) Försöker mig på dem varje morgon, nämligen. Jaja, när jag inte glömmer dem förstås, vilket är oftaofta, hum;) Jag närmar mig fötti med stormsteg och har funderat mycket på det där med skönhet för ansiktet, jag slår till förr eller senare;) Så "Viva Restylana" Here i come! Fantastiskt bra inlägg det här, kanske får andra att tänka lite mer utanför sina ramar:) Ha det fint du fina Kram Sophia

Helenas enkla vardag sa...

Bra skrivet och vad snygg du är och vad lik Bea är dig!!!
Kram Helena

Information sa...

Amen!!! Bra formulerat. Jag gillar att du lite kaxigt sätter ner foten här. Behövs ibland. Ha en strålande dag och fortsätt vara och skriva som du är/gör!

Kram Hanna G

Anonym sa...

Det er jo frivillig å lese bloggen din! Jeg fortsetter!

Pernilla sa...

Tack för dagens gapskatt - och kloka eftertanke i samma inlägg. Underbara knasiga bilder!

Respekt för andras åsikter är verkligen ofantligt viktigt (kanske det viktigaste att leva efter i ett samhälle) och det känns som att alla inlägg nu verkligen befäster det.

Vilken härlig torsdag!

Om shanti,
/pernilla

Anonym sa...

Du är jätte bra!!We all love you !!

Anonym sa...

Tack så mycket för ett suveränt bra skrivet inlägg - igen!Du är suverän Petra, glöm inte det! Inte för att jag känner dig men att kunna bjuda så mycket på sig själv utan att förlora värdighet är en konst och det lyckas du med bravur! Kram U

Anonym sa...

Fina bilder som man blir glad av - men jag blir väldigt irriterad över att du har så lite rynkor :) Skämt åsido, skulle jag göra såna grimaser skulle jag se ut som ett russin. Eller kanske en passionsfrukt.
Som jag sa tidigare, ibland önskar jag att jag kunde släppa loss och vara lite mer intresserad av "ytligheter" - kanske något jag borde öva lite på?
Under tiden shoppar jag träningskläder och löpskor och slår mig lös bland fina duschcremer ...

Baksidan med botox är väl bland annat att man måste göra det på nytt - tänk om man kunde få en mer varaktig förändring utan biverkningar och risker. Det hade varit något ...


Anonym sa...

Hahaha, bästa bilderna hitintills! Underbart!

Anonym sa...

Kul skrivet och att du bjuder på mindre snofsiga bilder med glimten i ögat! Härligt att se!!!

Varma hls
M.

Anonym sa...

Love you! :)Ha en strålende kveld!!! Klem Siv

Marthina, Holmbytorp sa...

Word! Stor kram till dig, bästa Petra! <3

frida sa...

Alltså om jag ens är i närheten så snygg som du, med din fantastiska hy när jag är trettio är jag glad! Själv blev jag välsignad med finnar även som vuxen ;)

Fortsätt vara den du vill vara!! Rock on!

Anonym sa...

Du er bare helt HERLIG!!'!
Go girl!
DU ER BEST!
Anita

Anonym sa...

Tack för detta inlägg, då det är ngt jag själv funderar mycket på!

Först vill jag säga att Sofia som postade 12:38 skrev mkt klokt. Det hela ÄR mer komplext än vad Petra beskriver det här. Jag håller alltså med Sofia, MEN:

Jag är ändå som P, jag ÄR fåfäng! Jag är 3-4 äldre än P, och har alltid sett yngre ut. Alltid varit lite snyggare än genomsnittet, varit stolt över det, och jovisst, dragit (och gör det ännu) fördelar av det. Helt krasst, så är det.

Har man alltid varit smal o snygg, så vill man fortsätta vara det. (Nu trampar jag väl på ömma tår, kanske).

Jag har gjort botox, jag har gjort Restylane Vital (på decolletaget endast). Jag har extensions i håret. Det som är bra, att får man det gjort av proffs, ser det mkt naturligt ut, ingen har någonsin reagerat på att jag ser annorlunda ut. Bara fräsch.

Jag kommer fortsätta göra dessa saker, för vad det än beror på, så mår jag bra av det. Ser jag yngre o piggare ut, så känner jag mig sån oxå.

Samtidigt som jag håller med Sofia..

Det är inte lätt, man är så påverkad av samhället o alla ideal, och eftersom jag med ganska små medel kan se ut så, så väljer jag att göra det.

Så heja dig, P! Det hade varit jätteroligt att se före o efter bilder intill varandra efter du gjort Restylane vital i ansiktet. Jag funderar på det med. Vill inte använda Sub-Q som mer formar om ansiktet, utan bara "plumpa" upp huden lite. Lova att visa bilder o berätta!

Men du har ju skrivit förr att du gjort fillers, var i ansiktet har du gjort det då, o vilken sort? Jag är en sån tjej som hade kunnat träffa likasinnade o bara få prata sånt här! =)

Kram/ Maja

Anonym sa...

Hahaha, huvudet på spiken!! Intreesant alltså. Jag har förminskat mina bröst vilket för övrigt är bland det bästa jag gjort, och det är heeelt okej.Såklart eftersom det är en medicinsk indikation men inte bara för mig, lika mycket kosmetisk. Jag är så himla nöjd med mina nya tuttar som pekar rakt fram! Var och en ansvarar liksom för sig själv.... Jag gillar för övrigt att läsa om ytligheter och glömma allt annat mer väsentlig och viktigt för en liten stund.
Kram Emelie

Anonym sa...

Bra att du är ärlig med att du använder botox och restylan i ansiktet

Beautifulosophy sa...

Håller helt med! Och ytlig skönhet är underbart så länge man vet att vårda sitt inre också! Inre och yttre skönhet kompletterar varandra och jag vill inte vara utan någon av dem!
Caroline

mrs Sessan för Lifestyleblogs.se sa...

Såååååå jävla UNDERBART Petra!!!!!!!

Jag är så himla trött på att vi Skandinaver skall vara stöpta i samma form & aldrig kunna sticka sig ut utan att det blir hets kampanjer.

Just därför har jag stått för & skrivit rakt ut att JAG HAR TAGIT BOTOX & JO JAG HAR OCKSÅ TAGIT RESTYLANE. I utgångspunkten kan jag tycka att det är en privat sak, men så tycker jag att jag skall kunna säga det utan att folk skall tycka hit & dit.
Jag är den samma liksom!!

Vår ganska stora Lokal tidning tyckte detta var så kinky att dom valde att blåsa upp just mitt Botox inlägg & JISSES vilken trafik jag fick. Bara det visar ju att miljoner kvinnor är jätte intresserade i all hemlighet *haha*

Som du upplevt hjälpte botox mig sjukt massa med spännings huvudvärk när hon satt det i käkarna & överst i pannan. För mig är det bara ett extra WOW för jag skall ärligt säga att jag älskar resultatet av både Botox & restylane´n.

You Go Girl, jag skall testa lite Restylane Vital också tror jag, för isch så torr & fnasig man är i huden nu ;)

Kram till dig

Linda sa...

å jag har alldrig skrattat så mycket som nu.... Tycker om att du är Ytlig och allt annat.... du får gärna op allt bara du fortsätter att skriva
Kramar

Anonym sa...

Suuuperbra inlägg och alldeles rätt inställning! Surpuppan E*a skryter med hela 9000 besök igår och tackar så hjärtligt...om man som anonym hade fått kommentera där, så hade hon haft 8999 ilskna kommentarer ;)

Må bäst!

Septemberflikka sa...

Härligt inlägg även om jag även håller med Sofias inlägg. Det är en komplex fråga. Tudelat! Även jag vill se så bra ut som möjligt och lägger en del pengar på PT och bra krämer. det är konstigt att det är ok att fettsuga magen men inte att förstora brösten tex. Vad är skillnaden för vad som är ok och inte?Sen kan man själv ha spärrar för vad man själv vill göra. Själv vill jag ta bort mina otroligt fula ytliga blodkärl/ åderbråck som gör att jag inte gärna visar mig i kortare kjolar.

Var och en blir saligt på sitt är mitt motto.

Kram

Anonym sa...

Feelgood! Kul läsning, balla bilder! Kram Jenny

Therése S sa...

Haha vad härlig du är.
Har iof aldrig förstått varför man är ytlig för att man gillar mode, shopping och egobilder? Men jag måste gilla att vara ytlig då =)
Ha en bra kväll.

Unknown sa...

Haha ;-) så bra!

Kram/T

sofia PR sa...

Du är väldigt söt i uppsatt hår ju!!

Trevlig kväll/Sofia

Anonym sa...

Fasiken så bra skrivet!!! Och håller med andra inlägg om att det här är det bästa du nånsin skrivit. Heja dig, och bra att du ger alla dessa politiskt korrekta besserwissrar en knäpp på näsan. Livet är för kort för att inte ha kul!

Stor kram och tack för att du bjussar så frikostigt på dig själv!

Anna sa...

Ibland är det skönt att få vara ytlig!
Kram Anna - Mitt hus på landet

Veronica sa...

Äntligen är du tillbaka!

Anonym sa...

Underbart inlägg!!! Härligt att du är så generös och bjuder på dig själv! Hoppas att du kommer att fortsätta göra det (om så bara för att alla aaaaavundsjuka, tråkmånsar ska få något att oja sig över :))! Vi positivt nyfikna läsare vill ju såklart se resultatet! Heja dig!!!

Maria - Wikers Liv sa...

Herregud vilket bra inlägg! Jag skriver aldrig om skönhetsprodukter och behandlingar, för att jag är (tyvärr?) inte intresserad av det på samma sätt som du :) Sen vill jag så klart se bra ut ;) Men behandlingar är liksom inte min grej, och det är absolut inte för att jag anser att det är fult! Jag kommer bara inte iväg på såna saker ;) Men jag ser ju att det är ganska många som bloggar om det, inte bara du. Och många gillar att läsa om det, det är uppenbart! Så fortsätt skriv om det, du!
Det finns så många avundsjuka missunsamma människor ute i bloggvärlden som inte drar sig för något och man kan aldrig veta vem som döljer sig bakom alla anonyma speciellt, men inte heller vem som döljer sig bakom bloggnamnen ibland. Man kan bli påhoppad och kritiseras för minsta lilla. Det räcker med att skriva en uppmuntrande kommentar på "fel blogg" ;) Hur ska man kunna veta? ;)
Hoppas du fortsätter i samma anda. Jag gillar din blogg, även om jag inte alltid har delat din smak på inredning (T ex Ghost-soffan ;) ) så tillför din blogg en hel del godbitar i livet :)
Till sist vill jag bara säga att du är lika söt som Tjorven, på fjärde bilden ;) OBS! Bara positivt! :)
Ha en fin torsdagskväll!
Kram /Maria

Hanna sa...

U Rock!! Återigen visar du vilken grym kvinna du är!! Fortsätt i samma sköna stil!
Du är bäst och en av universums snyggaste donnor! Kram <3

fabulouslifestylechef sa...

Good for you!Go girl!hugs Desiree

Anonym sa...

Hej! Bryr mig inte om vad andra vill göra med sig själva i jakten på skönhet och ungdom. Jag undrar bara varför alla som gör sånt ser likadana ut? Är det någon annan som funderat på det. Likadana kindben, likadana läppar som faktiskt är lite a la "anka" och likadana pannor som är helt släta och får näsan att bli väldigt lång. För inte prata om extensions... Långa hårmanar på var och varannan på stan. Vem har bestämt detta idealet, det frågar jag mig? Älskar ytligheter, drar runt på en svindyr Mulberry väska och lägger massa pengar på inredning. Men några ingrepp ligger inte i min plan. Min mamma lärde mig hur man lyfter fram sina "goda sidor". Är detta helt förlegat? Som sagt var, jag kanske också hamnar där till slut. Men just nu har jag inte lust att bli "cloonad" av ett ideal som inte är mitt. Ha en bra kväll på er! AKO

Anonym sa...

Jag kunde inte ha sagt/skrivit det bättre själv! Så bra!!!! Haha!!!! Kanoninlägg!!!! Très bien! Bonne soirée!
// Hanna

Anonym sa...

Du är så härlig! Fortsätt inspirera och peppa oss läsare. Kram från Karin i Bromma

Unknown sa...

Sketabra skrivit. Mitt i prick.

Sofia har helt rätt men nu är det som det är och jag hoppas det ändrar sig i framtiden. Jag skulle vilja att mina barn inte kommer att leva i samma hets.

Jag är 40, har gjort botox och kommer göra det igen! Så underbart att slippa spänningshuvudvärken som kommer av min "argrynka".

Än en gång, fasiken vad bra skrivit.

Lotta

Anonym sa...

Knasboll! Jag skrattar på mig, men du har så rätt.
Du är skitsnygg:)

Kram!
Helén

Lise-Lott sa...

Jag tycker du är FAB!
Det är både inspirerande och avkopplande att kika in hit, fast jag undviker att läsa kommentarerna ;)

Malin H sa...

Har läst din blogg under många månader nu, jag säkert år ;) brukar inte kommentera men nu tyckte jag det var på sin plats. Du är helt underbar som delar med dig av ditt liv och vi som vill läsa gör det och de som inte gillar det du gör kan ju sluta läsa! Go for it!

Anonym sa...

Självklart är det kul med lite ytlighet ibland, händer så mycket hemskt o tragiskt så ibland behövs det lite "oviktigt" att tänka på. Självklart blir vi inte lyckliga på riktigt av att handla nya kläder, smink osv men det roar för stunden, mår man dåligt kommer självklart den känslan tillbaka även efter shoppingen. Väldigt tänkvärt inlägg skrev Sofia, stämmer mkt det du säger! Kram Caroline

Mrs Lollipop sa...

Underbart! =)

Lisa sa...

I alla världens tider har man tagit till knep för att känna sig vacker, var tid har sina sätt. Go for it...
Kram Lisa

Anonym sa...

Valet är upp till var och en! Håller helt med.
Men restylane är en filler, vanligast är att man fyller läppar med den men den används även för att fylla ut rynkor. Att skriva att man "boostar sin hy" med den är fel. Det är punktinsattser man gör och inget du lägger på huden för att "boosta" den.

Anonym sa...

ja skriv gärna om sånt,ja vill se och höra om det,har själv gjort både och, restylane o botox bla mot migrän,det är intressant.din blogg är jättefin.strunta i alla haters och negativa människor som inte har annat för sig än att provocera.tänk vad dåluigt dom säkert mår som måste mobba andra.var stark kram

Kumla Sara sa...

Som Elisabet skulle ha sagt: -Du är inte klok madicken !! ;-)

Anonym sa...

Anonym: Restylane Vital innebär visst att man boostar huden med fukt inifrån. Man gör massor med små stick över hela ansiktet, för att det ska fördelas överallt, inte punktinsatser som med vanligt Restylane eller Sub-Q eller Perlan. Jag har gjort det på dekolletaget, det ger fukt och plumpar/boostar huden. Så det så!

/Maja

Anonym sa...

You go girl! Skitsnygg är du och har en ruskigt skön stil, fortsätt med att vara precis den du är!

Kram

Home of Milla sa...

Underbart inlägg :). Var bara tvungen att visa det för min man. Han sade " underbart med människor med självdistans". Jag tycker att du passar väldigt bra i uppsatt hår.

Go Philla!

Kram

Anonym sa...

Ja fy vad tråkigt om alla såg likadana ut och lika tråkigt om alla tyckte likadant. Du ska naturligtvis inte skämmas för att du gillar det ytliga - det är vi många som gör och därför gillar din blogg. Kör på med Botox och bröstimplantat om du vill ha det. Det blir säkert rabalder från präktiga moralpredikanter med skit i det. Vi är alldeles säkert många fler som gillar sånt. Ta sedan rabaldret med en klackspark. Blir det rabalder så tycker jag inte att du ska ta bort negativa åsikter om det inte är personangrepp förstås. Din blogg kommer då att bli ännu intressantare att läsa.
Ser framemot en tuffare P.
Hälsningar Anette

Anonym sa...

Åh härliga Petra!!

Vilket underbart inlägg!! Jag skrattade så när jag såg bilderna på dig - de var såå sköna - speciellt på det där du räcker ut tungan! :o) Ser så där busigt, barnsligt ut. *ler*. Och du är jättesöt!

Jag är också "ytlig" älskar att shoppa och köpa fina saker.

Älskar din blogg - min ständiga inspirationskälla!!

KRAMAR JessicaE

karikulla sa...

Du är så jäkla underbar. Huvudet på spiken.

Och något annat. Lo Lo är så sjuuuuukt lik dig!!! Ha ha, var som att se henne om 25 år på bilderna där du grimaserar :).

Kram, och tack för ALLT fina fina du!

Emmaskakel sa...

Bra skrivet Petra!

Man kan ju ha ytliga intressen utan att vara ytlig som person...

Keep up the good work!

Anonym sa...

NU är jag jätte nyfiken, hur tyckte du det fungerade med botox mot huvudvärken?
Lider oerhört av spänningshuvudvärk från och till och blev rekommenderad just att testa botox.

Please, skulle bli SÅ glad om du ville återkomma med ett kort litet svar.

L sa...

Det är märkligt, för vissa tycker att det är okej att sminka sig och fixa sig flera timmar om dagen för att se snygga ut, men om någon gör något mer "permanent" så blir de alldeles bestörta! Det är väl bättre att satsa på grejer som faktiskt gör lite skillnad och håller sig. :P Varför t.ex. köpa "lip plumpers" för tusentals kronor som knappt fungerar och som måste smetas på dygnet runt, istället för att göra en läppfiller? Jag har själv inte gjort någon filler, men skulle kunna tänka mig det om jag hade mer pengar. :)

vitahusetochelvis sa...

Bra inlägg! smart och bra skrivet.
Tänker som du och vet att Restulan är bra :)

/S

Lotta sa...

Tänk att kunna se så fin och fräsch ut även när man grimaserar:)) Det är ingen ytlig person som bjuder på sådana bilder!! Du är grym, kram Lotta.

Karin Hyll sa...

Hejsan Petra,
Jag är en ny läsare hos dig, trots att jag läst bloggar sen "Ebba-Von-Sydows-tiden" =)
Herregud vad du inspirerar mig!! Jag genomgår själv just nu en resa som är en blandning av "30-års-kris" / "har-precis-flyttat-från-norrland-till-Sthlm" (men är dock från Halmstad från början.. Phhhu =) Hur som helst, du inspirerar mig i inredning. Och du känns som likt mig, flytta omkring saker och ting du har fram och tillbaka för att hitta det "rätta stället" i hemmet =)
Jag fyller mina läppar med restylane, för att jag själv känner att jag blir finare i det. Nästa månad ska jag fylla linjer med botox för att jag avskyr mina linjer i pannan =)
Du är galet vacker och jag blir så glad över att någon människa i detta jänte-land vågar stå upp för sig själv!
Jag har ett önskemål om att du kan visa lite mer inspiration kring pojk-barn-rum. Vet inte hur jag ska få till min Leons rum.
Kram på dig =)

LOPPISLIV sa...

Vilket härligt inlägg Petra!! Äkta feelgood :-)) Och precis som du skriver, det ena utesluter inte det andra. Klart man vill ha lite bling bling, lyx och flärd i tillvaron, det är ju det som lyfter en vanlig trist vardag :-)) Huvudsaken är att hjärtat är snällt. Stor kram till dig //Paula

Mia sa...

Haha du är ju bara helt underbar, håller helt med dig =)
Stora kramen till dig.

Anonym sa...

Hej!
Alla har rätt som man själv vill! Varför vissa ska lägga sig i allt??? Älskar kläder; de lite dyrare(typ)så som Hunky Dory, Odd Molly Chill Norway o många på jobbet tycket att jag klär mig fint o vågar osv men kan höra kommenter att "jag skulle f...aldrig ger 1500 för kofta". Nej, du behöver inte men det är JAG som betalar för min! Men att hon lägger 1500 kr på cigaretter så det är OK fast det tycker att man ska hålla käften.Jag sade att jag varken festar eller röker så... Man blir irriterad! Jag betalar för mina kläder om betalade för min 20 flaskor dofter darför att det är mina pengar!Vill du röka så gör det men jag lägger gärna dessa pengar på NY KOFTA :) Om jag bara hade råd då skulle gärna betala för lite botox :) Stå på DIG Philia!
Kram, Magdalena F

Lin sa...

Hej,
Förstagangsskommenterare, 41 aring som har njutigt av din blogg..LÄÄNGEE och tycker om att läsa dina tankar om bla "ytlighet"...fortsätt för gudsskull att dela av dig av dig själv!!det gör att vi andra sitter och skrattar, hummar och känner i gen oss och ler...glada människor är JÄTTESNYGGA!!

dianasdrömmar sa...

Du är vacker raring, jag älskar att gå å behandlingar och skulle lätt kunna tänka mig att prova botox.Vem gillar inte mode shopping och skönhet...?stor kram till dig Petra/Diana

Anonym sa...

Hei Petra!
Åh så enig jeg er med deg!
Man må gjøre det som er best for en selv.
Håper bloggen fortsetter å være som den har vært. Ekte feelgodd med vakre bilder av både interiør, familie og mote!
Har funnet mye inspirasjon i bloggen din. Kan sammenligne meg med deg, siden jeg også er rundt 40, har 3 barn og er veldig opptatt av interiør, mote bling bling og alt som hører med.

Stå på! Ikke bry deg om jantegjengen. Sverige og Norge er ikke så ulike når det kommer til janteloven.
God helg og stor klem fra Ellabella <3

Anonym sa...

Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest; Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan....och så är hon angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.

Tänkvärt!!

Mikaela sa...

Vad man gör med sitt yttre är väl var och ens egen sak. Om man sen vill dela med sej så roligt och då kan man väl tycka vad man vill utan att behöva såra nån annan.

Viktigast är ju att man är nöjd med sej själv, både det yttre och det inre.

Ha det nu så skönt och fortsätt bara på samma sätt-du har ännu min favoritblogg :)

Kram från andra sidan plurret

Anonym sa...

Taack för en fin blogg! Men nope, jag känner inte igen att jag o mina väninnor skulle sitta o tjattra kollektioner, smink eller sånt när vi ses, så som du skriver i alla fall. Jag ser ingen skillnad mellan dina o mina vänner, ditt kompisgäng är ganska likt mitt vad jag kan se. Vi är modemedvetna, 38-40 år, trygga, vackra, starka o personliga individer som pratar om hälsa, mat, relationer, karriär, barn. Sen kanske man nämner ett bra schampo man testat eller ger komlimanger för klädsel, frisyr eller vad det kan vara. Däremot så ser jag att en nära släkting som är 19 år, är just så som du beskriver. Intressant. Kram L

Anonym sa...

Heja Petra, och jag tycker visst att det varma snälla hjärtat syns på utsidan.

Stor Kram och ha nu en riktigt skön och mysig helg

Philia sa...

TACK TACK TACK ni underbara starka vackra tjejer för alla fina snälla roliga hälsningar! Ni är bäst!!!

L - Alla är olika och mina vänner är olika och men alla är så klart också trygga, vackra, personliga och starka och vi pratar, såååå klart, om annat med. Det förstår nog de flesta:) och driver man ex bloggar om både inredning och mode så är man kanske lite mer insnöad på detta område än genomsnittet, det blir ett intresse! och man omger sig gärna med likasinnade:) Spelar ingen roll om man är tex modeintresserad nittonåring eller Martina Bonnier, åldern är inte relevant och alla är vi, som sagt , olika och det betyder inte att det ena sättet är bättre än det andra.


KRAM


Nina sa...

Underbart!
Fortsätt att vara den DU är.

Sarah sa...

BRA skrivet! Hurra för dig!

Anonym sa...

Hur gammal är du? :)

jona sa...

hahahha...LOVE IT!

cruella sa...

Det bästa med ditt inlägg var ändå att det inspirerade Sofia till att skriva sin långa och välformulerade kommentar - tack för det!

Tess sa...

Jag älskar hur du "reclaimar" din blogg! Helt rätt! Och du är fantastiskt vacker även när du gör grimascher! :) Heja dig! Kram

Anonym sa...

Tack till Sofia för en enastående kommentar, you made my day..
Camilla

Anonym sa...

Främst handlar det ju om att man är trygg & säker inombords som människa. Sedan vill man ju såklart även vara attraktiv som människa "utåt". Om man då vill fylla ut en rynka för sin EGEN skull (andra bör väl ändå acceptera en hur man än ser ut, med & utan rynkor, bara insidan är klok & varm)är det väl OK.
Men man får ju inte känna ett tvång att se "evigt ung" ut.
Älskar hur min mormor såg ut, fantastikt vacker(enligt andra "utomstående" personer)varm & klok - som dessutom aldrig såg något ont i en annan människa! <3 MED rynkor och en otrolig värme & glimt i ögonen. Dog 98 år gammal förra året. Så´n vill jag också vara/bli..
Därför tänker jag ta hand om min kropp & knopp, in- & utsida (vet däremot inte om jag Botoxar mig..men det är ju ändå upp till mig). Jag önskar att alla gör det samma! :)

Tycker det är BOTTEN när någon blir nedvärderad för att man tycker si eller så.
Som jag försöker lära mina barn - gör man så är man troligen osäker & missnöjd med sitt eget & ger sig på någon annan för att byta fokus...

KRAMAR (råkar också heta Eva, men inte DEN Eva som det pratas om här)

mitt liv som jag sa...

Hihi, så härliga bilder på en härlig tjej! Ha en fin helg! /Jennifer

militich sa...

Hej! Vad bra skrivet! Jag håller inte med dig i att just göra dessa saker, samtidigt så respekterar jag att du tycker om det för dig själv. Med detta sagt så menar jag inte att jag aaaldrig kommer ta botox, jag kan ändra mig. Det känns bara just nu som att jag inte tycker det är nödvändigt. Vill tillägga att jag tycker du ser ursnygg ut oavsett och jag tycker - som jag tidigare sagt - att du verkar genuint god, dvs. vara en människa med ett gott hjärta :)

Anna-Malin sa...

heja heja!

kram.

Anna sa...

Har inga åsikter om ev skönhetsingrepp, men du skriver bl a om "doften av nytt". När jag läser Hop så får det mig alltid att tänka på konsumtion. Konsumtion konsumtion och återigen konsumtion. Jag gillar också inredning, men försöker alltid att ha ett miljötänk med när jag införskaffar nya prylar. Jag köper t ex gärna från Norrgavel pga deras miljöpolicy. Jag undviker ävan småpryttlar som kan "bytas ut efter säsong", också för att jag vill inte tära på miljön och jag köper ibland begagnat/vintage. Jag vill gärna veta hur du tänker kring konsumtion och miljö Petra, vore ett mkt spännande och intressant inlägg att få läsa! Jag hoppas du hörsammar min önskan och om så är fallet så tackar jag på förhand!
Vänliga hälsningar//Anna

Anonym sa...

Du har en fantastisk känsla för inredning Petra, men jag efterlyser också dina tankar kring miljön. Snälla skriv om det...
Camilla

Anonym sa...

Hej!

Tänkte passa på att fråga om du har tips på bra skönhetsvård för ansiktet? Vet du något mirakelmedel mot mina många synliga porer och många pormaskar? :(
Känns som att jag testat allt!

Anna

Emelie sa...

Word! =)

Anonym sa...

Bra inlägg! :-) Alla gör vi våra egna val om saker och ting. Vissa grejer gör vi lika, andra inte. Så länge man inte skadar någon annan så är det väl precis som det ska vara! Vad tråkigt om vi alla vore lika. Gillar man inte vissa inlägg - läs inte. Välj det man gillar själv! Have a nice day! :-)

Kram Pia

Anonym sa...

Jag blir så oerhört ledsen av detta inlägg, och framför allt av alla positiva kommentarer som det frambringar. Allt jag vill säga finns i Sofias inlägg en bit upp. Jag önskar så att alla kunde läsa det ännu en gång, och istället för att bli förargad verkligen våga fråga sig själv varför vi har dessa ideal?

Borde vi inte istället gå ihop och kämpa för att få bort dessa sjukliga ideal? Om inte för oss själva så är vi väl i alla fall skyldiga våra barn och barnbarn detta? I ärlighetens namn, vem vill visa sin dotter att det behövs sprutor eller operationer för att duga? Ena stunden bankar vi i dem att de duger som de är, nästa agerar vi raka motsatsen själva. Själv växte jag upp med en (för övrigt helt underbar) mamma som ständigt gick på nya dieter. När jag var 15 bantade jag själv för första gången.

Tack för ordet/Hanna