tisdag 28 maj 2013

PASSA PÅ

.
.
.





Skatterna känner livet i sig och kör en "spontanjam" på trappen!







Todeloooo tisdag!





Underbara morgon! Himlen är blå och solen strålar och ja, nu är det verkligen sommar:) Det måste det vara nu eller hur? Så varmt och skönt och grönt

Paassa på att njuta massa nu vänner, stanna upp och sätt er på en parkbänk eller en brygga med en kaffe eller varför inte en glass med karamellströssel. Låt solen värma er ända in i själen och se på den vackra illgröna naturen och på alla glada och alla nykära människor (tycker om att tjuvkika på nykära på våren, de gör mig glad och påminner mig om hur mycket jag älskar min man och när vi träffades:) 

Ta en cykeltur på närmsta grusväg eller ta dig till sjön, forsen, ån eller havet i din närhet. Andas in med riktigt djupa andetag och känn dofterna av sommar! Låt barnen springa barfota på gräset och känna sig lätta, bjud över någon du gillar på rabarberpaj som du lagat själv i köket med fönstret på glänt och med skön musik på radion. Ja, lyssna på massa bra härlig sommarmusik. Ät gott! Skapa dina bästa och finaste sommarminnen åt dig själv och åt de du har runt dig. Skapa dem efter just dina förutsättningar och ta vara på det bästa som du har möjlighet till. Det är nu det gäller att fånga sommaren så klockorna stannar.







Munspel och dragspelsmusik, det är också sommar för mig!





Önskar er alla en underbar dag!



KRAM









26 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Petra!

Åh vad fint du har skrivit.
Så viktigt att vi verkligen stannar upp lite då och då på vår vandring här i livet.

Håller med dig om att maj är en förförisk månad och alltsammans är så vackert runt om oss just nu.

Önskar dig en fortsatt fin sommar!!
Varm hälsning
Yvonne

Greta sa...

Härligt inlägg! Vill även påpeka att jag tycker detsamma om ditt morsdag-inlägg, helt otroligt att ngn kan reagera negativt på positiv uppmärksamhet till en grupp man själv inte tillhör.. Suck.
Men återigen glädjande och upplyftande inlägg! Själv ska jag iväg till gymmet och sedan ordna sommarfrisyr på hunden. härligt!

Anonym sa...

Så sant, så sant. Tack <3

Anonym sa...

Hej jag håller med Yvonne fullt vad fint du har skrivit :-) och det stämmer maj månad är underbar!!
Jag måste även ge en komplimang till Beas nattlinne (tror att det är ett nattlinne på bilden) och undrar du vart du har köpt det?
Önskar dig även en super fin sommar!
Mvh A

kavallinskan sa...

Låter härligt, så fint skrivet! Det är en underbar tid nu...bara att njuta allt vad man kan!
Kram viktoria

pilotfrun sa...

Ja, maj månad är något alldeles särskilt! Efter den långa vinter dvalan så står naturen plötsligt i blom och överröser oss med grönska och de vackraste av blommor. Vi bor nu i Spanien och här är varmt och fint, men försommaren i Sverige är något alldeles, alldeles extra.
Kram
Rebecca

Anonym sa...

Du är en sån härligt positiv människa, du gör mig glad!
Tack/annamaria

Frida mitt i livet sa...

Så fint! Det bästa med maj är att ha hela sommaren framför sig tycker jag. :)Det är en fin känsla att liksom stå i startgroparna för något härligt som komma skall! Tack för påminnelsen av att njuta det lilla, det vackra som finns i vår närhet men som är lätt att ta förgivet!
Fin dag till er!
/Frida

Louise Johnsson sa...

Hej bästa bloggare :) Vilken inspirationskälla att läsa HoP! Din positivitet smittar och de fina bilderna gör mig glad och får mig att känna "kan du, så kan jag". Att göra sig fin och ha fint runtomkring och verkligen unna sig det gör att livskänslan förhöjs. Det handlar inte om plånbokens storlek, och att handla nytt hela tiden, det kan räcka med en blomma på köksbordet från trädgården eller att "våga" ta på sig ett festplagg på en vanlig tisdag!

Må gott! L

Anna Margareta sa...

Viist är det ljuvligt just nu. Jag älskar sommaren, tokälskar och skulle vilja vara ledig fyra månader istället för en. Ha en fin dag!

cruella sa...

Fint skrivet, tack för det! Jag är i en period när jag behöver påminnas om det där relativt enkla och lilla som ändå finns på en armlängds avstånd och gör att man mår bättre både för stunden och på lite längre sikt.

Kram!

Anonym sa...

Visst är det härligt med sommar!! :) Ha en underbar dag du med! Kram Sophia

Anonym sa...

Ja, den HÄR gången fattar jag...
Skatterna är inte gravida. :0)

(Till ev nytillkomna läsare så missuppfattade jag Petra för några månader sedan.)

Anna J

Fredrika sa...

Så fina bilder och passande till texten som var så sann!! Nu ska vi njuta sommar och allt härligt som hör det till:)

Ha en fin dag!
Kram kram

Anonym sa...

Ja det är en härlig tid just nu! Vilket bra inlägg!

Sofia

Anonym sa...

TOKGILLAR detta inlägg! :)
/ Ingela

Linda sa...

Vad fint skrivet! Precis så känner jag också att jag vill säga till alla. Stanna upp och njuta av allt det vackra.

Kram Linda

Lena - gott för själen sa...

Åh vilket härligt feelgood-inlägg!

Kram Lena

Jessica sa...

Så vackert och så sant! Maj är den härligaste månaden som finns, allt det gröna underbara som spricker upp efter den långa vinterfrusenheten!

Att kunna gå ut utan jacka och att dra låånga andetag i vårluften, finns inget bättre :-)

Anonym sa...

Elin heter jag och har följt din blogg många år nu! Varför läser jag den? Jo, för att du och dina bilder och det du skriver tilltalar mig....kanske inte allt men det bryr jag mig inte om, då hoppar jag det inlägget och väntar på nästa, jag lägger ingen kraft på att " gnälla" om du nu händelsevis skriver nåt som jag inte håller med om! Därför blir jag så upprörd när det finns en pöl med följare som måste visa och skriva sitt missnöje och hacka på dina inlägg, bilder eller hur du ser ut, eller hur du väljer att leva ditt liv eller spendera DINA pengar på! Varför läser de din blogg om de hela tiden blir arga och upprörda och avundsjuka, eller rent av blir stötta? Det är för mig helt obegripligt! I ärlighetens namn blir jag oxå lite sotis på allt fint och "dyrt" du och din familj kan unna er, men ( inte för jag har belägg) ni har jobbat er upp och har nu möjligheten till det! Varför skall då andra tycka illa om det? Framförallt när det inte är nån lag på att följa HoP;)!? Jag är nöjd med mitt liv och min fina familj med en underbar man och två små töser! Är man tillfreds med det man har och har åstadkommit kan man ( läs jag) se och unna andra människor att de kanske har det bättre, utan att hela tiden vara avundsjuk på dem och sen dessutom klanka och skriva elakheter! Nä, skärpning till ER som gör detta , bemöda er inte att titta in här och vara taskiga utan se det för vad det är, en feelgood blogg man kan drömma sig in i, det gör jag! Visst känner jag att; åh vad jag oxå vill ha den klotformade vasen, klackskorna, den underbara trädgården eller mest av allt; Petras snygga mage;)! Men jag får köpa den lite billigare vasen ( eller spara till den som petra har några månader) , titta på ett par andra klackskor i min prisklass och när vi kommer till magen så har jag inte de generna eller förutsättningarna, men jag tränar och håller mig i form men kan inte få platt mage, det har jag accepterat för längesen! Kan man inte tänka så behöver man inte spy galla på de som faktiskt lyckats :)! Tack för ordet! Stor kram till alla hoppen-fans;)

Anonym sa...

Anonym som presenterar sig som Elin! Precis som jag tycker! Kunde inte skrivit det bättre själv! 👏👍

Anonym sa...

Underbart inlägg petra så rätt så rätt:)) och sedan håller jag med den anonyma med det långa inlägget jätte bra skrivet man ska glädjas med andra man mår så mkt bättre.Trevlig sommar petra! /Anna-karin

Anonym sa...

Underbara tid är nu...mellan hägg & syren!!!
Det gör inte ont att leva nu!
Kram Annsofie

Dagar man minns sa...

Haha Anna J, du är för rolig :)

Anonym sa...

Härliga, vackra sommartid! Bra inlägg som fick en att tänka till och dra i handbromsen. Som sagt, stanna upp - låt dammråttorna leka tafatt under soffan - NJUT av den vackra årstiden istället. Dammet ligger garanterat kvar, men kanske inte det fina vädret och grönskan som är så ljuvligt fräsch nu!
Fånga dagen - som sagt!
Kram
Ulla-Bella

Anonym sa...

Cykeltur? Tänk på alla de som läser som inga ben har! Eller glass? Tänk på alla superallergiska eller överviktiga som inte kan njuta av glass?? Sol? Tänk på alla som är solallergiker som inte får vara ute i solen?! Va! Va? Fyyyy nu mår de ju jättedåligt av att läsa här!

Förlåt, men jag bara drar det till sin spets lite grann. För snart får du inte skriva något alls av risk att såra någon som tar illa vid sig. Tur att du kör på ditt sätt, och jag tycker ärligt talat att du ska låta bli att förklara dig varenda gång folk inte vet bättre än att hacka på minsta lilla detalj.
KÖR PÅ DITT SÄTT!