tisdag 30 juni 2009

SOLE MEUNIERE

.

Ikväll var vi och åt på ett tjusigt brasserie nere i Deauville. Jag valde Sjötunga Meuniere, den absolut godaste fisken enligt mig.
Den smakade verkligen fantastiskt!

Lilla Bea blev hungrig mitt i brasseriebesöket och kyparen värmde mjölken WAY TO HOT! Min klipska svärfar kom då på den briljanta idén att kyla Beas flaska i vinkylaren! Mycket praktiskt :)



Nu sitter vi och spelar kort och myser hemma igen. Det blev ingen väskaaffär idag för boutiquen var stängd men jag tog ett kort på väskan i skylten. Vad sägs? Hit or s..t ?
Ha en skön kväll och dröm sött!!!













.

Dreambag


När vi landade på flygplatsen i Paris för några dagar sedan så såg jag en så otroligt chick småbarnsmamma vid bagagebandet som hade en cognacfärgad Hermés Evelyn bag hängandes på den vältränade axeln. Den är så snygg så klockorna stannar!! Häromdan trippade jag in i den MYCKET exklusiva Hermés boutiquen här nere och kollade priset... Dream on... typ 25 000 kr kostar den!


Liiite för mycket mao...
Men däremot jag har sett en jättefin brun Burberry väska i skylten i deras boutique för halva priset, som jag ska åka ner och känna på ikväll...
Nu ska jag äta en god pasta som min H har lagat!



Frukostdags..


Vilken morgon! Solen gassar redan och jag ska nu bege mig på moppen ner till den närmaste byn Blangy och köpa färskt frukostbröd ! Var sin croissant och en baguette ska inhandlas. Det gör vi varje morgon när vi är här nere i Frankrike på semester. Det doftar så LJUVLIGT på patisseriet...
See you!

måndag 29 juni 2009

HOT HOT HOT....



Dagen på den underbara stranden i bilder...

Nu ska här inmundigas gåsleverpaté, grönpepparpaté, franska ostar och gott Chardonnay! Älskar det här landet :)









.

.




Vilken VARM och härlig dag! Har förstått att det är precis lika varmt i Sverige, vad kul! (Hoppas M vattnar ordentligt bara på mina stackars plantor i trädgården hemma...)

Det blir en dag på stranden...


Godmorgon nya vecka!
Solen gassar och nu väntar Plagen i Deauville!! En "strand du fantastique" ;)...
Det blir en underbar dag på den känner jag. Den största behållningen där nere på plagen är nog i alla fall att se alla otroliga strandkreationer som sitter på alla tokpimpade damer i 70+ åldern!
Det finns både zebra, tiger och leopardtanter på den beachen....grrr!


Men jag saknar min lilla prins och min lilla prinsessa som är med sin far just nu och har båtsemester i S-holms skärgård..
Mamma älskar er!
.

söndag 28 juni 2009

KUSTRESA

.

Vi står mitt i Honfleur och njuter varsin Ben & Jerrys.
Dagens oufit är linne från Odd molly och solglasögon från DYRBERG/KERN.


Dagens bilfärd gick genom flera små charmiga franska orter efter Atlantkusten. I den urmysiga och VÄLDIGT turistiga staden Honfleur satt vi i hamnen och åt den klassiska rätten "MOULE ET FRITES" och drack ett glas bubbel.
Nu är vi hemma igen och softar framför TV:n och tittar på Stylista. Ja, vi har svenska kanaler här nere också...;)
Det är nämligen 33 grader ute. Puh!
Lilla Skatten gäspar precis när vi ska ta kort, hi,hi..
.

VÅR HALL


Internet är ju fantastiskt... Skulle söka efter Sköna hem bilder på Google och då dök min egen hall upp på första sidan! Från en fransk sida! Lite förvånad blir man men ju.. Bilder snurrar runt som bara den på nätet! Kul!

ROADTRIP

.

Jaguar e-type...grrr... SÅ SNYGG!

Godmorgon Söndag!

Nu på morgonen har liten Bea slukat en hel flaska. Vad skönt att hon äter ordentligt idag!

Om en stund ska vi göra en roadtrip efter kusten och bla åka till Utah beach, där dom allierade landsteg för exakt 65 år sen... Besöka några fina små badorter och äta goda skaldjur på nån mysig restaurang!

Apropå roadtrip så har CAR MOEBEL så OTROLIGT fina bilder på sin hemsida. Så himla läckert med massor av underbara vitmålade möbler i combo med detaljer i härliga färger! Bilden nedan visar en trädgårdsbild från Car Moebel...


HA EN LOVELY DAG!

lördag 27 juni 2009

LA PETITE PRINCESSE



Min lilla skatt har ätit så dåligt sen vi kom ner och som mamma blir man ju så klart direkt lite orolig... Hon är ju pigg och glad som alltid men eftersom är lite tunn från början så hoppas jag att hon börjar få lite bättre aptit snart!

Det kan ju kanske vara tänderna som är på gång som stör hennes matvanor?

Mammas lilla älskade gryn..



Bröllopstankar forts..

UNDERBAR bröllopsklänning från brittiska Jenny Packham.
Är det "den rätta"?
Hos Jenny Packham kan man hitta många brudklänningar som är precis i min smak. Enkla klänningar med fina draperingar och det där "lilla extra"!



Nu när vi är här nere i Frankrike så tänker H och jag; är det kanske i Normandie vi ska gifta oss???

I och med att vi har stark anknytning hit (min farfar bodde här när han levde..) och det finns otroligt många romantiska ställen och kyrkor osv här i området så börjar fantasin att flöda!

Nu ska vi åka en tur och titta på lite fina platser.....

Gone tanning...


På gräsmattan söder om huset ligger vi för tillfället och njuter av solen och jag läser en roman av Denise Rudberg (tokgillar SVENSKA chickflick böcker..) Jag har på mig min sköna strandtunika i tunn bomull över bikinin på bilden, det var ju trots allt "bara" 5 månader sen vi fick lilla Bea, som är mitt tredje barn, så man är ju inte riktigt " i trim" ännu om man säger så...
Tunikan har jag hur som helst köpt på Bubbleroom till ett MYCKET bra pris, ett tips!

GOD MORGON!

I huset finns det på nedre botten ett stoort rum som fungerar som kök, matrum, vardagsrum och kontor. Den här bilden är tagen från köksdelen mot matsalsdelen..
Godmorgon sköna lördag!

Just nu skiner solen, så idag ska vi sola hemma och jag ska läsa i romanen jag köpte på Arlanda.. Inget speciellt har vi på schemat så här ska det SOFTAS! Skönt! Mina svärföräldrar överraskade oss med att åka ner till byn och köpa färska croissanter till frukost i morse... Det är så himla gott att äta croissanter tillsammans med lite hallonmarmelad och en kopp nybryggt kaffe på morgonen. Yummie!

Ha en LJUVLIG dag!!!



.

fredag 26 juni 2009

You are not alone...

.

Den här låten lyssnar jag på ikväll:


Michael Jackson har gått bort och jag tycker det känns så konstigt när en del artister och kändisar man gillar bara försvinner...

Man har ju ingen som helst relation till dem, förutom att man gillar det de gör, men ändå är det som om man känner ett sting av sorg i hjärtat när de försvinner för alltid...


Långt där borta glittrar atlanten...

Bea och jag beundrar utsikten från våran gård i kvällssolen.

Gullungen

Baby B på sitt första Brasseribesök!
Sötnosen är snart fem månader nu och får nog tänder när som helst, för hon gnager på sina små fingrar hela tiden!
Igår var hon så fantastisk när vi reste.. Sov hela flygtiden, även under starten och på flygplatsen så hängde hon bara och skrattade åt folk i sin Babybjörn på pappas mage.
Gullunge, du är världens duktigaste bebé!

DEAUVILLE

Det gäller att passa på i början av rean som pågår under juni - juli, då det inte är så urplockat i hyllorna än...

Idag har vi varit i den helt UNDERBARA badorten Deauville som ligger ca 10 km från där vi har hus.

Vi åt Musslor Mariniere på ett brasserie och gick sen loss på shoppingen för det är nämligen TOKREA här nere. 50% i de flesta butiker och många av dom stora märkena har egna boutiqer i Deauville. Här finns tex Dior, Prada, Cerrutti, Hermes, Louis Vuitton osv...

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så hoppades jag verkligen på rea hos Ralph Lauren och jajamensan det var det!
Idag blev det inhandlat en supersöt jacka till Bea, mysig kofta till Flisan och tuff piké till Trulle.

Vilken snäll mamma va.. ;)


Mina urgulliga svärföräldrar har kommit ner och gör oss sällskap ett par dagar. Tillsammans gick vi efter shoppingen ner till stranden och njöt av solen och en flaska gott vitt på ett mysigt café...
Det är soligt men bara ca 20 grader så plagen var ganska tom!

FRANCE, cést fantastique!


Ursäkta min bloggfrånvaro ett par dagar men gårdagens resa är ett töcken av halsfluss + rejäl flygrädsla +
migrän....
Ingen rolig combo kan jag intyga!!
Men nu är man i form igen! Är på plats och njuter av allt det som Frankrike har att erbjuda...
Vårat hus här nere är byggt i klassisk normandsk stil med korsvirke, takbjälkar och fönsterluckor. Inredningen är känns väldigt Provence med varma toner och mycket trä. Jättecharmigt..
Bilden till höger visar det fina Josef Frank tyget Anakreon som finns som gardiner i det stora allrummet. Tygerna från Svenskt tenn är sååå fantastiska...




onsdag 24 juni 2009

BABYBEA


Lilla BabyBea ligger brevid mig just nu och jollrar så det står härliga till. Så sött! Hon gurglar och låter som en pippifågel och jag hoppas verkligen att hon inte blir smittad av mig och min halsfluss...
Snuttan börjar bli så stadig nu och det märks att hon vet vad hon vill!
Bilden ovan är från igår när Bea fick åka Gotlandsfärja för andra gången.

Till Paris

Imorgon tar vi inte ballonger utan flyget till Paris!
Älskar den staden... Har varit där en hel del i och med att min familj har en gård i Normandie.
Finns otroligt mycket att se och uppleva i Paris.. och ÄTA! Mmmm.
Bilden från Diors reklam för parfymen Miss Dior Cherie är bara så "lovely, girlie och fab" som det kan bli!! Parfymen har jag och den är precis lika underbar som reklamen!
.

Sjukling...

Jaha, det var som jag befarade..
HALSFLUSS!!!
Snacka om olägligt..

Det är ju tur att jag har denna seriösa och stiliga karl som kan ta hand om mig OCH BabyBea under resan... ;)

Nu ska här knapras penicillin så det står härliga till för nu ska jag bli FRISK!!!

VÅR MATSAL


Godmorgon onsdag!
Idag är det ingen rolig dag för lilla mig! Vad jag har ont i halsen! Jag ska åka till doktorn nu och jag hoppas får nån slags dunderpiller, för imorgon ska vi flyga till France!! Och jag har en låång "have to do list" idag så detta är inte så lyckat mao...
Bjuder på några morgonbilder från våran matsal.
Taggtrådskronan över matbordet älskar jag! Gjord av Tove Adman från Gotland (såklart..:)
.

tisdag 23 juni 2009

SOVDAGS

Fina kuddar från Day home.

Äntligen hemma!

Är riktigt krasslig nu faktiskt, så här ska inmundigas honungsthé för att lindra en ond hals. Oh, vad det är segt att vara sjuk...
Men resan har gått bra med snälla små barn.
Nu väntar sängen och en spännande bok.

Dröm fina Sommardrömmar...

LA FAMILIA

Under oxeln...
Bilen är packad och barnen är redo att åka...
Vilken skön midsommarhelg vi har haft!!
Kommer tillbaka tiil Gotland om ca 3 veckor...

See you later!



Kuddar från Dome, Ceannis & Himla. Klänning H&M.


Godmorgon hemresedag!

Vaknade idag med halsont :(! Måste vara ett tecken på att hela kroppen protesterar mot att vi åker hem idag....
Såg i morgontidningen att dom lovar SOL och över 25 grader i en vecka framåt!
Vad härligt för alla som börjat sin semester...
Bilden ovan hittade jag hos Kattis & co (har ej läst tidningen dock..) och gillade dom silvriga pastelliga färgerna, eller som Ernst har uttryckt det:
"Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst."
Ha,ha...

måndag 22 juni 2009

Lillebrors Citronpaj





Min lillebror har varit såå duktig och stått i köket och bakat en supergod citronpaj med marängtäcke åt oss ikväll..........mmmmm.
Alldeles perfekt var den och receptet tog han ur den härliga boken Två systrars söta. I den finns det många smarriga recept kan jag lova...

Nu blir det godis och sommardeckare på tv för oss, mysigt...

Ha en ljuvlig junikväll!



.

BABY GOODBYE


Just nu:


Morfar och Flisan sjunger och spelar (försöker...;) den här låten och underhåller oss andra....

Ni är ju bara bäst!!!
Låtvalet passar bra ikväll iom. att vi åker hem igen imorgon....
Men vi kommer snart tillbaka!
.

På andra sidan ön


Tvärs över Gotland, på västra sidan ön, ligger några goda vänners lilla fantastiska stuga som är full av roliga och vackra stilleben.
Älskar tex deras rosa keramikfat med
grönsaker målade på som står på köksön......
och dom gulliga barnstolarna som hänger i taket......osv.
Nu är vi hemma igen och ikväll ska vi äta grillad lax...mums!






What goes around.....

.



comes around.....
Något att tänka på ibland!
Bara en liten påminnelse till "dig" som är inne här ibland...
.