onsdag 29 februari 2012

SKÖNA SOLIGA SKOTTDAG

.
.
.
Ute på vår gata i stan idag (Tröja ChillN, top Rosemunde, tights Vinatge by Fe, sjal Lucky Lina Nordljus och stövlar Hunter)





Bon Soir vänner!




Måste åter igen tacka er alla söta bloggisar för att ni finns, för att ni kikar in på H of P och för att ni skriver såå mycket snällt - TACK! Tar er aldrig för givet och läser allt det ni skriver, bara så ni vet:)

Har precis vinkat hej då till Lo Lo som ska ha en liten sleep over hos mormor och morfar inatt och strax ska jag se till att mina andra två skatter kommer i säng här (och ja lilla Bea är vaken fortfarande, hon sov nämligen middag så sent idag - en liten miss där;)

Sen så ska jag minsann lyxa till det med en glasstrut framför i soffan framför tv:n för idag köpte vi massor med glass av klassiska Glassbilen! Det var flera år sen sist tror jag (de brukar aldrig köra just på vår gata) och vi blev så exalterade när den kom och köpte flera olika sorter:) (ska nog ta och prova den där Turkisk Pepparvarianten)




Jag och Lo Lo njöt i solskenet när vi var ute idag (Liten hade en vän över och de körde världens sång och dansuppvisning, därav "discotightsen":)




Vilken fin och mysig skottdag det blev (förresten om ni är är giftassugna - ni vet väl att ni har ett par timmar på er för fram till midnatt får ju alla vi girls fria:)



Nu - lite tandborstning, saga och sen bädda ner de små!



Önskar dig en mysig kväll!



KRAM






WANTED - A GIRLIE GOOD TIME

.
.
.




..


Jamen att sitta så där  i silverhatt och dricka thé  i ett exotiskt land - det vill jag också göra! Bild: Dar Kawa.






Heeej härliga Tisdag!




Denna morgon har jag ägnat mig åt att surfa olika mysiga hotel på nätet. Tråkigare kan man ha:) Eventuellt är det en resa på gång senare i vår, iväg tillsammans med ett par fantastiska donnor, och jag hoppas verkligen den blir av! Tankarna om att göra denna trip tillsammans är helt fresh och än så länge kan jag bara hoppas på och drömma lite om resan (mycket som ska passa och så ni vet) Hittade ju ett så fantastiskt härligt hotel i Marocko nyss som heter Bar Awar. Där hade jag gääärna legat på en divan tillsammans med de andra girlsen och och ätit färsk frukt i någon härlig passande klänning, kanske någon hellång fladdrig sak från Valerie... Lite "S.A.T.C goes Marrakesh" så där:)








..
Visst är det ett snyggt hotellbadrum! och med de där flytande rosorna...




.
Hotelrummen är verkligen trés cool...
.



Tänk vad man kunde hitta mycket fint interiörmässigt i Marocko! Som en sån där klassisk matta med rutor och poslin och Berberplädar och kuddar...


.
.
Yes, jag åker gärna till detta ställe...
.
.


Innergården på hotellet - preciiis i min smak:)





Nu ska vi strax åka på en inte såå lång men mysig utflykt här jag och skatterna:)





Ha en finfin dag så ses vi lite senare!




KRAM





.

.
,

tisdag 28 februari 2012

JUST NU - SPORTLOV

.
.
.

Älskade lediga skatter!




Todeloooo Tisdag!



Denna dag kickades igång med världens snötäcke! Brrr, usch och fy och inte nu igen tänkte jag när jag tittade ut imorse och satte på mig tjockaste jackan och och åkte iväg och besökte Tandläkaren (rutinkontroll). Men sen när jag sen kom ut därifrån  - våååår!(?) Snön var puts väck, fåglarna kvittrade så fint och solen strålade och det var bara såå varmt! Märkligt men underbart:)

Denna vecka har skatterna som sagt sportlov men alldeles nyss blev jag faktiskt helt barnledig då de stora åkte iväg för att spela tennis och liten Beabus är hos mormor. Hm undra vad jag ska hitta på? Blir nog en lång skön PW i solen för mig och tanka massor med härlig energi:) 





Köpte bla våriga anemoner på torget idag, sååå fina. Älskar att komma hem med snittblommor och piffa med:)





Blått och flott, yes indeed:) (min blåa stickade tröja är en vardagsfavvis från Lexington Clothing)

.


Innan de små for iväg så hade vi mysigt fika och det vi musade var en kaka som alla gjorde tillsammans igår kväll (vi är ju riktigt tokiga i att baka och igår gjorde vi en av älsklingarnas favorit; Danakaka)



Ha en riktigt fin eftermiddag i solen vänner!



KRAM





.

måndag 27 februari 2012

NAAAAW

.
.
.

 Bild: Hovet


Jamen sååå söt! (och så otroligt lik sin mamma:)



KRAM



.

AT THE OSCARS INATT




.
Wawawooom vilken pingla hon är Cameron Diaz! och vilken fräsch stil på mattan! (och vilka armar! Ojojoj)



Heeej nya vecka!




Här sitter jag och väntar på att mina stora skatter ska trilla in efter att ha varit i fjällen ett par dagar. Åh vad jag längtar efter dem när vi inte är tillsammans och de kommer säkert ha massor de vill berätta:) Idag ska vi göra något riktigt mysigt tillsammans - det är ju sportlov!

Såg ni förresten Oscarsgalan inatt? Det gjorde inte jag (skulle aldrig orka hålla mig vaken för att titta på den zzzz) men som vanligt uppdaterar jag mig med vinnarna på morgonen och framförallt picsen från Red Carpet - det är ju det roligaste! Som vanligt måånga vackra kreationer och fantastiska damer och denna soliga måndag bjuder jag på lite glittriga pics därifrån:) (och här kan du läsa mer om galan och alla vinnarna)



.


Mycket vita klänningar i år och Gwyneth Paltrow var nog som vanligt den allra elegantaste av alla moviestars. Hon kör nästan alltid på samma vinnande enkla och exklusiva stil!


Milla Jovovich - vilken klassisk ursnygg filmstjärna med den klänningen, håret och de där röda läpparna till! PPPPP av mig:)



Angelina Jolie är alltid smoking hot (men hon är hon inte såå smal nu så att man nästan inte hur hon ser ut och klänningen ser så stor ut! Lite synd på en av världens vackraste kvinnor)

Jennifer Lopez har däremot lite mer kurvor som hon är såå fin i (men klänningen, jag vet inte - kanske Angelina och Jennifer skulle ha bytt med varandra eller vad tycker ni?)




Nej nu ska jag ta tag i dagen här! See u soon!



KRAM

.


.

söndag 26 februari 2012

NYTT I TRAPPEN

.
.


Vårfixad & fräsch trapp idag! Jamen där hänger ju vägglampan som jag nämnde för ett tag sen och den är av märket Tine K (det är så himla bra just i trappen med ett sånt där vägg-utag så man sliper jobbiga sladdar som hänger. Knapp att tända skönheten sitter både uppe och nere - perrrfekt:)





Tjing Söndag!





Här pågår kakbak i köket medans solen stråålar in genom alla fönster, grannarna är ute och pysslar i sina trädgårdar och tar ned ljusslingor och det känns bara såå himla härligt idag!

Det jag bakar och fixar med är lite Toscakaka till eftermiddagsfikat - mumsfillibaba:) Tänk att det är Mars om bara två dagar och vintern är därmed sluuut för denna gång! Ljuvligt ljuvligt. Sen när alla lökar börjar komma snart i tabatterna också, ojojoj så fint. I höstas var jag ju så duktig och fick ner en hel del vita/lia/rosa tulpaner och hyacinter och krokus osv och det sk bli så spänande att se hur det blev!





Nyskrubbad trapp och förutom fina lampan från Blackballoon så har spegel och lite tavlor kommit upp (använd förresten rengöringsmedlet Jif ni som också har vita golv och trappor! Lite grann på en trasa och det är superenkelt att gnugga bort märken som blir efter dammsugaren etc:)




Vad gör ni idag finingar!?


Ha nu en fab Söndagseftermiddag i solen!



KRAM









Psst, Såg Mellon på repris imorse och yes Lisa Miskovski var klart bäst! Så 80-talig och sköön:)




.

PÅ BESÖK I HATTFABRIKEN

.
.
.

Ja vi gick ut och åt mysig middag på restaurang (och drack goooda drinkar) H och jag ikväll. Och vilken middag sen...





Bon Nuit!



Nu måste jag bara tipsa alla i hela Mälardalen om Småstadens egna fantastiska brasserie Hattfabriken! Har ju varit på väg flera ggr sen de öppnade i höstas och nu kom vi äntligen dit och oh my vilken mumsig mumsig mat det var och oh my vilket trevligt ställe!! Rekommenderas verkligen och Hattfabriken får PPPPP av mig ikväll:)

Nu är jag såå mätt (åt både råbiff och biff och creme brullee - puh) och ska nu mysa ordentligt i soffan här hemma med film och fotmassage:)






Flaskor på "Hatten" och har ni inte listat ut var jag bor så är de en liten ledtråd haha;)




Kvällens jag i underbar top från Odd Molly (Country Dreams) Gillar ju deras silkesplagg mest och denna nya i svart/blått/beige är inget undantag (Till det tights och boots med höga klackar:)




Hoppas ni har det härligt vänner!



KRAM




.

lördag 25 februari 2012

HÄR KOMMER SVAR

.
.
.

Tittut in till lilla Bea denna lördagsmorgon!
(Fönstret sitter ovanför vår trapp:)




Hello sunny Saturday!


Idag hade vi mysiga utflyktsplaner till Hufvudstaden men tyvärr fick vi då ställa in dessa (vi är "Familjen avboka" numera men så är det med småbarn och ständiga sjukdommar som far runt runt i hela familjen). Planerad middag ute ikväll också med fixad barnvakt och jag hoppas att det blir av iaf. Vi får se!:)

Nu ska jag svara på era frågor som jag lovat!:) (Det som jag redan svarat på och förklarat  tidigare finns under fliken Frågor och svar i menyn.Sen finns det ju sånt som jag inte vill svara på och det hoppas jag ni förstår och respekterar:)


Frågor & Svar


Vi undrar vad modellen heter på Dina solglasögon från Marc Jacobs, inte bara aviator utan mer och var i Västerås kan man köpa dem?:-)

Svar: Modellen minns jag tyvärr inte vad den heter men jag har köpt mina på Levins Optik i Västerås.

Oj perfekt! Jag har ju just mailat dig om den superfina Eiffeltorn-tavlan, vore väldigt snällt om du kunde berätta lite mera om den, köpt, eget fotografi...?

Svar: Fann den på Ikea!

Jag undrar över NCS kod på husfasaden samt era vita väggar och vad det är för golv i vardagsrummet? Ha en fin vecka

Svar: Vanlig Tonad vit och vitvaxad ekparkett.

Hej! Supersnygg väska - varifrån kommer den? Märke? Har letat efter en liknande länge! Och stolarna i bakgrunden är det Storsele från Ikea? TACK för svar.

Svar: Vilke väska menar du?:S Vi har inga Storselestolar utan en stol som är originalmodellen från Sika

.
Lurte på om brudeskapet ditt fra Bazaar er nyprodusert eller gammelt?

.
Svar: Antikt!

Jag undrar var du köpt lo lo slamp slinga på väggen? Köpte en men det gick inte att få till som du fick! Olivia älskar hennes rum!

Svar: Vanlig från Bauhaus som jag formade genom att sätta små vita spikar här och där:)

Läser din blogg dagligen och tycker väldigt mycket om den. Frågestunden, undrar hur och var du träffat din man?

Svar: I en bar på en nattklubb 2006:)

 Jag undrar ang. ansiktsmasken om det är kaffepulver el. "sump" man blandar med honungen? Sen undrar jag om den snygga byrån och lampan som skymtade förbi häromdagen, är både lampfoten och skärmen Tine K? (behöver förnya hemma och gillar verkligen lampan) sen undrar jag vad det är för byrå? den såg väldigt snygg och stilren ut.

Svar: Det är sumpen!:) Byrån är från Ikea och lampskärmen från Tine K och lampfoten från butiken Ampere i Västerås.

Jeg lurer på hvilket merke og modell det er på den bærbare dvd-spilleren til sønnen din? Har du tips til flere gutteklær, gjerne budsjett, hadde jeg blitt kjempeglad!

Svar: Det är en Sony! Trulle är inte så sugen på att vara med men kolla in b´netbutiken Lucky Little Me tex - de har massa fint till pojkar upp till 12 år! Scotch Shrunk, Tumble n Dry och Vingino tex.

Jag skulle vilja veta vart filten som ser ut att vara grå/blå och ligger i Howard fåtöljen kommer ifrån? :)

Svar: Tine K och Blackballoon


Ett spørsmål til. Jeg ønsker å kjøpe meg en ny lommebok/pengpung. Har du tips til noen søte.
Svar: Svar: Ha ha, lustigt att du frågar just mig! Jag har ju ingen sån till mina kort utan har dem i ett etui bara:) Men Mulberry har fiiina:)

Jag undrar om du testat Botox eller skulle vilja göra det ??

Svar: Nej det har jag inte men skulle absolut kunna testa i framtiden:)

Jag undrar vad du gillar tatueringar... på kvinnor eller män?


Svar: Nej det gillar jag faktiskt inte alls på någon


Jag undrar om ni har önskemål om fler barn eller om du är nöjd med dina 3 skatter =)


Svar: Jag är så nöjd så:)
-
Jag undrar om du har provat fillers och i sådana fall var. Är lite sugen på att testa nu när man närmar sig 40.

Svar: Ja det har jag, i lite linjer (några år sen) och i läpparna.

Vad är det nu för golv dina föräldrar har? har för mig jag läst det nyligen men hittar inte inlägget...

Svar: Samma som vi, vitvaxad ek.

Vad fint du har de..hortensier är absolut finaste och vackraste.. jag tycker att Estelle är jätte sööööt namn...och de andra är inte fula alls. :) vad tycker du om namnet?

Svar: Väldigt oväntat som sagt! Jag gillar Estelle, det låter "prinsessa tres cool":) Kombon med de andra namnen kanske inte var det allra mest prinsessiga men det är ju  personliga val efter namnen på deras mammor:)

Fin säng och sängbord du har, vad är det för märke?

Svar: Allinwood.

Undrar var du köpt den fina taklampan i tv-rummet? Vet du var man kan få tag på en?

Svar: Den hade mamma och pappa tidigare i den gamla stora vackra jugendvillan som var deras tidigare hem.

Vilka inredningstips har du för att få din stil på inredningen?
Jag gillar svart och vitt men får inte till det. Vad har du för tips?

Svar: Blanda lite olika stilar men var konsekvent med färgerna inte för mycket svart och inte för dystert, lite grått/blått för att mjuka upp och mest bara krispigt vitt. Mer klassiskt ljust och vackert än för tufft. Lite designklassiker, lite asiatiskt, lite antikt och aldrig för sött hos mig (typ rosetter, färdigslitna grå trämöbler med text, hjärtan, väggord, spetsar osv:) Danskt danskt danskt. Loove Day Home.

En fråga: vilket norden-matbord har ni?
Vi har det breda, men jag tycker det har blivit så mycket märken så snabbt. Vi har bara haft det sen i julas. Har ni gjort nåt med ytan

Svar: Ett jättegammalt som jag målade vitt (det fanns inte vita då)

Hej jag undrar vad för sänglampor du har? När jag kikade in på några andra sovrumsbilder had du vita lampor har du bytt? Samma märke?

Svar: Japp, jag har fyra Bestlite köpta på Lännamöbler. Två par vita som har lite längre arm och två par svarta. De har just nu bytt plats i vardagsrum/sovrum:)

Skulle du kunna tänka dig att adoptera?
.
Svar: Nej.

Mina frågor:
- hur träffades du och H?
- var du gift med de äldre barnens pappa?
(har du några bilder på dig från det bröllopet?)
- vill du ha fler barn
?
- vad är det du jobbar med på dagarna?
- vad var det för operation du gjorde nyligen?
- vad väger du?
- hur håller du vikten?

Svar: Se ovan,
Ja,
Ja men inget som kommer visas här tyvärr,
Se ovan,
Se ovan,
Se ovan,
60 kg
Borde väga 57 kg och det håller jag bara när jag tränar:)


Undrar om man får ställa en fråga här: vad arbetar/de dina föräldrar med? Roligt att få höra lite om dem. Vad är fäegnr på den svarta spegegeln i hallen? Har en likadan hemma. Varför är ni så lite i Normandie? Verkar ju helt underbart där så som du beskriver. Förutom Gotland, vilken är den vackraste platsen på sommaren? Tips inför semestern ;0)Kan inte din man få vara gäst bloggare en gång? Vore kul att höra vad han skulle skriva.


Svar: Pappa drev flera egna större konsultföretag inom metallindustrin och mamma var hemmafru/skötte en del i ett av företagen innan de pensionerades. 2 Vanlig halvblank svart sprayfärg. 3 Jag vet inte riktigt!? Men om två månader är vi där igen:) 4 På sommaren är det Gotland och Skåne som är vackrast - helt klart. 5 Hahaha, nej det tror jag inte han kommer att vilja:)




Ha en riktigt mysig & fin lördag!


KRAM





fredag 24 februari 2012

MY SIDE

.
.
.

Fredagsstädat och renbäddat i mitt nyvädrade sovrum:) Så här ser det ut på min sida sängen just nu och idag köpte jag Hortensia på kvist som jag spridit ut lite här och där här hemma, de är så fina!






Todeloooo snyggingar!




Här vankas det skaldjur ikväll och bubblet är på kylning! Mmmmums:)


Kikar in bara in en kortis för att önska er en urmysig fredagskväll! (och nej jag har inte glömt frågorna men passa på och ställ fler så svarar jag på alla imorgon - promise!) Och förresten, innan jag hoppar in i badevarelset och gör också mig själv fredagsfin, vad tycker ni om det mycket oväntade Prinsessnamnet Estelle Silvia Ewa Mary???





Ha det bäst tills vi ses nästa gång!



KRAM






.

HELLOOO WEEKEND

.
.
.

Åh denna kombo funnen på Tintinstyle vill jag haa (matchat med nya jackan) soliga vårdagar. Älskar älskar den där klänningen från Dondup - en lyxig dröm (lagom lång och lagom söt). Tillsammans med snygelisnygg underklänning från Ti Mo, coola boots från Munderingskompagniet, läckra nya armband från Stylesnob, en rufsig fläta och solisar så är min vårlook komplett:)






Tjingeling bästa fredag!





Hörde precis på morgontv att det soliga varma väret ska fortsätta nästa vecka , jippie! Och att våren kommit till Skåne så grattis grattis alla längst där nere i söder:)

Har massor med energi idag och massor som jag ska se till att få gjort - en härlig känsla! Sen ska jag se till och ringa förnsterputsarna också för oh my vad smutsiga förnstrerna ser ut när solen lyser som den gör. Finns väl inget bättre än när alla fönstrerna är nytvättade och allt känns så där kriiispigt rent hemma:)


Senare så blir det fredagstrippen i solskenet ner till stan för trevligt fika och till blomsterhandlarna på torget och till deliatessbutikerna för att skaffa det som vi ska ha i helgen som kommer. Love it!:)





Nej nu fångar vi dagen alla girrrls!




KRAM



.




torsdag 23 februari 2012

TARTE DU PRINCESSE

.


.

Jamen jag kunde inte låta bli när jag var och handlade på Maxi! Överallt var det rosa ballonger och gratulationer och alla var så glada så det fick bara bli en tårta och ljusrosa tulpaner för att fira lite denna "prinsesstorsdag":) Men först blir det laxbakelse med kantarellstuvning i ugnen (från charken dock - vet inte hur man gör dessa;) och till det ris och ett glas gott vitt!
.




Bon Soir vänner!



Vilket underbart väder vi har haft idag - så vårigt och sooligt och snön är nästan helt borta nu! 

Här har vi landat hemma igen och nu står middagsfix på schemat. Liten Bea myser framför Saltkråkan i morgonrocken  (och de stora skatterna är på väg till fjällen och ska vara där och åka skidor ett par dagaar) och själv är jag äntligen piggare (och ser inte så rödögd ut längre - så skönt) och är nu suuperhungrig
 
 
 
 
Kommer tillbaka lite senare (mätt och belåten:)
 

 
KRAM
 
 




STORT GRATTIS TILL VICTORIA & DANIEL

.
.
.


En liten body till alldeles nyfödd prinsessa från Burberry!







God Morgon Sverige!




Denna februarimorgon är historisk! Liten liten svensk prinsessa har kommit till världen inatt och jag gratulerar de lyckliga nyblivna föräldrarna massor!!! (Prins Daniel höll ett så rörande pressmöte nyss på 4:an) Åh tänk vad härligt det måste kännas för dem just nu (och det ska bli spännande att få en glimt av underverket sen:) Hurra hurra hurra hurraaaa för den lilla nyfödda tronarvtagerskan!






KRAM




..

onsdag 22 februari 2012

EN DAGENS "INKOGNITO"

.
.
.

Har varit hos Doktorn och även jag har åkt på världens ögonvirus! Tydligen något som går nu i Småstaden och är extremt smittsamt (på Beabus dagis har 18 (!) små stackars barn fått just detta) men nu är i alla fall febern borta (och nej, jag har inte plastikopererat ögonen)







Hej hallå finingar!



Hoppas ni har det bra vänner!?


Här har vi en bloggerska som vilar i fåtöljen efter en liten tur till doktorn och ögonen känns mycket bättre efter att jag använt en specialögonsalva. Ligger och läser en träningstidning och nu blir jag såå sugen på att börja röra mig ordentligt igen! Måste bara vila några dagar till men sen så - springa springa springa. Nu är det ju ljust så länge också och man känner hur kroppen verkligen vill ut och röra sig  på ett helt annat sätt! Ja jag är verkligen en periodare med träning; halva året nästan ingenting och halva året full fart:)Sen ska lite nya sköna träningskläder införskaffas pronto så blir det ännu roligare att kicka igång.




Dagens "festligaste" - en ögonsjuk bloggerska visar dagens och nya vårjackan (men visst är den fiiiin med sitt diskreta broderi! Gillar inte blå jeansjackor men denna vita I like och när jag testade den fick jag såna extrema vårfeelings. Snaart är den ju här jippie! Denna blir perfekt att matcha till olika klänningar sen:) Jacka Odd Molly Spring 2012 från Country Dreams (jag strl 2 och den är liten i strl) topp Chill Norway, jeans Lexington, ärlshalsband Tintinstyle och armband med stjärnor Hultquist Tullhuset.




Ha en fin eftermiddag!

(Återkommer snart med svaren på era frågor - har inte glömt:)



KRAM







SNYGGELISNYGGT PÅ H&M

.






Har ni  också spanat in kollektionen från Marni som kommer på H&M den 8:e mars? (bara älskar Sofia Coppolas regi btw och Roxy Musiclåten i reklamfilmen - såå bra) Är absolut inget jättefan av att "hänga på låset"  när H&M släpper designerkollektioner (dessutom brukar de inte vara min kopp med thé. Avancerade korkorta blinblingklänningar i lack eller minishorts med jordgubbar var det väl senast tex:) Men Marni - oj oj oj så fint. Kanske värt att trängas för eller vad tror ni?:)






Goood Morning!






Sovit riktigt gott och länge inatt - sköönt:) Kan därför inte recensera En Dagfilmen som vi skulle se igår kväll för jag somnade redan i soffan, zzz. Får göra ett nytt försök idag! Fast jag är sjuk så har jag riktigt svårt att ta det helt lungt och att titta på tv mitt på dagen är inte riktigt min grej men ska nog prova att bara tokslappa denna onsdag så kanske jag blir frisk någon gång. Nu - ananas-smoothiefix till frukosten!





Önskar dig en fin start på onsdagen!




KRAM




.