söndag 30 september 2012

IN LOVE WITH CHHATWAL & JONNSON

.
.
.


.
När jag och vännerna var på Formex och roade oss för någon månad sen så fastnade vi Chhatwal & Jonnsons monter läänge och deras style på textilier är precis i stil med hur jag vill ha det hemma. Lite "afro-klassiskt-indian sådär" i ljuvligt  kinablått. Kolla bara kuddarna ovan! Hur vackert som helst och vännerna med My Tivoli beslöt sig direkt för att ta in några av dessa i shopen. (Gissa vem som nog ska dit imorgon och norpa ett par..) Etniskt i kombo det moderna, mmm (och de trevliga utställarna berättade i montern att allt är handgjort i Indien i högsta kvalité)





Hej igen vackra vänner!




Mår ni bra denna sköna söndag?


Mätta och belåtna är vi nu tillbaka i vårt casa (det blev pizzabuffé på Pizza Hut och oh my vad vi mumsade i oss... Magen står att alla håll känns det som!) 

Håller på att dona och piffar här hemma just nu (ja det är mycket inredning men ni som följer HoP vet ju att jag kommer in i "mina perioder" haha;) och bläddrar i högar av inredningsmagasins (man ska aldrig slänga dessa, det är så bra att spara! har mina i påsar på vinden som fått komma ner) Har fastnat så för det blå som ni vet och minsann beställt en matta. En stooor finfin matta och den fann jag på Artilleriet i Göteborg (som nu har 40% rea i butiken och så himlans synd att man inte bor i härliga Götet längre..)








Härlig inspirations bild från Sköna Hem med just de färger som jag suktar efter. Kudden från Anna O har jag men nu vill jag ha den från Chattwal & Jonnson till höger också:) 





Denna bild från Artilleriet i Göteborg visade jag i början av augusti som mitt "inspirationspics" till vardagsrummet och nu har jag beställt den vackra Chhatwal & Jonnsonmattan som syns på bilden och den kommer nästa vecka, såå spännande (vill ha precis allt annat på bilden också btw, kolla bara porslinfisken och ljusstaken, mmm )







Mer på önskelistan från Chattwall & Jonnson, klädda askar med batikmönster (jag sa ju att jag är helt såld på denna stil! Om ni minns Leilas hem i Family Living för något år sedan så kanske ni också minns att hon just hade mycket vackert i blått. Det vill jag också ha:)





och överkastet, jag dööör så fint det är. Gör vilket vitt sovrum som helst. Tidningsklipp från Sköna Hem.



Är ni också sådana som får sånt här inredninsgflow i perioder??? Ibland så tänker man inte alls på sånt och ibland vill man göra om allt, hela tiden:) Har faktiskt börjat fundera på om vi inte skulle ta tag i vårat badrum också nu när jag ändå är i farten...




Önskar er en mysig söndagskväll!
(här blir det mys i nya soffan med någon dvd som H är och hyr just nu :)




KRAM




.

"MINI-LEILOR"

.
.
.

.

Mmmm, det är gott med smör:)





Tjingeling soliga Söndag!




Fantastiskt vacker höstdag i Småstaden och skatterna kickade igång den med lite eget cupcakesbak. Tjejerna fick gå helt "bananas" i köket och sköta allt helt själva (de använde dock en sån där färdig mix med typ bara 3-4 steg:) och de blev såå nöjda med resultatet så! Verkligen jättefina små "bajskorvsbullar" som Bea sa (ursäkta språket men hon är inne i kiss och bajsåldern just nu:)







.

Lo Lo fick fylla formarna medans Bea mest var sugen på smeten och nog tyckte det var onödigt att sätta dem i ugnen...




.

Frostingfix pågår..




.

Mycket hamnade dock direkt i tre-åringens mage:)






.
.
Strössel på!





.

Inte helt lätt att "pricka rätt":)






.


Cupcakes klara (och strössel öööverallt:)


.


.


Jättefina och helt okej i smak faktiskt för att vara "by mix".





.

Fick mixen i posten som en gåva (tack för den) och den får PPP i smak och PPPP i kul grej att göra för skatterna!





Nu ska vi göra oss klara här och sticka iväg till någon av Småstadens barnvänliga restauranger för Söndagsmys:)




See U Later!



KRAM




.


lördag 29 september 2012

GANGNAM STYLE

.
.
.



Haha, ni har väl inte missat denna???? Detta är vad skatterna gillar mest just nu och den där "squaredance-koreanska technodansen" är tydligen megapoppis och det finns tom kurser!? Kanske skulle testa:) Lyssna och sätt igång med lite ful "rid-dans" girrls och kör happy lördag!!




KRAM





.

BON SAMEDI

.
.
.




Morgonens softarjag i myskläder dvs nattlinne från Lilly of Sweden och stor skön mysig tröja från Chill Norway:)






Hej Lördag!




Jag har sagt det förut och jag säger det igen, inget slår just lördagsmornar!:) Härligt härligt, våra är lååånga och sega och mysiga och hela huset doftar kaffe och rostat bröd och skatterna leker i sina pyjamasar och vi lyssnar på feelgoodmovie-klassiker (ni vet Elvis Costello och gänget:). Nej mysigare än så blir det nog inte:) 


Idag blir det en tur till museum bla och sen så ska jag försöka måla klart ett projekt jag börjat med (som gjorde att gästrummet får vänta liten men det ska också bli klart i helgen ,är det tänkt....)








Nybryggt macchiato i favvokoppen, enkelt "måbra" för mig:)





Hm, lite "morgonrufs" :)




Bombaytavlan är inramad men inte uppsatt än (fler tavlor ska upp). Ser ni förresten, en pyyytteliten orange blomma! Från grannens trädgård! och den passar ju faktiskt in:) 






och så doftar det gott och lyxigt i vårt casa från Byredo-doftljuset på skrivbordet, mmmm.






och på köksbordet en stor ljuvlig bukett från H med ljusrosa rosor. Älskar att få blommor! Vi hade förlovningsdag i förrgår och då var H inte hemma utan just på den plats där han friade till mig för fyra år sedan, på mysiga Seglarhotellet i Sandhamn (han var där med sin herrklubb, c´est la vie:)





Ha nu en riktigt mysig start på denna dag!



KRAM






.

fredag 28 september 2012

ÄNTLIGEN FREDAG

.
.




Veckans bästa & så sant! Jag är inne i världens kreativa perioden just nu och har massa ideér och flera järn i elden - en riktigt härlig känsla:)







Todeloooo Fredag!




En helt bloggfri dag blev det visst igår och oj vad det känns konstigt när jag inte tittat till er på ett helt dygn!?Jag är ju så van och "inne på" att kika in minst en gång varje dag och gör jag inte det så får jag nästan abstinens..:) Ni är så peppande och fina och jag är så glad att ni finns bloggisar. Tusen tack för att ni tittar in!:)


Här i Småstaden har vi en regnig fredagsmorgon och de kommunala skolorna/förskolorna har stängt idag så Beabus har haft sleep over hos snälla farmor och Lo Lo är här hemma med mig medans Trulle alltså var den enda som fick gå till skolan imorse (han går i en privatskola och liite sur var han för det idag;) Nu ska mellanskatten och jag göra äppelmuffins och sen ska vi trippa ner på stan med våra stövlar och paraplyn och köpa lite fredagsblommor och gott till ikväll. Mysigt mysigt med tjejdag med bara en liten skatt! (och ojoj vad lungt det är med bara en 8-åring i huset:)






Ledig skatt!





Perfekt med nya soffan där man kan ligga i värmen och njuta av se trädgården i regn och rusk precis utanför. Mysigt:)






Lo Lo spanar in nya koftan från Zara (blusen och jeansen är också därifrån. Klickade hem ett helt gäng med flickkläder från Zara för någon vecka sedan till tjejerna och de är bara såå fina. Lite "Chanelstil":)





Soft morgon framför tv:n medans mamma bloggar:)





.

"Ute öser regnet ner":) Har lånat hem en stor mysig matta som kaanske får stanna i tvrummet och blått är verkligen flott! (yes, vi flyttade fåtöljen från lilla väggen så nu har vi alla Kivikdelar i bredd som det "var tänkt från början" för det blev en helt annan känsla med mattan som håller ihop) Letar  dock fortfarande efter fint till väggarna...




Önskar er alla en fab fredag!



KRAM


.


onsdag 26 september 2012

SAKER & TING FALLER PÅ PLATS HEMMA

.
.
.




Kuddar i exakt rätt stil från Anna O och Olsen & Jensen (+ några gamla från Tine K & Day) har hittat hem till mig. Finns på My Tivoli (gratisreklam:)






Tjing raringar!






Bästa bästa sättet när man känner att Nej men här hemma måste det verkligen göras om lite är ju att plocka bort precis allt och sen tillföra lite nytt och känna efter vad av det gamla som ska få vara kvar. Köpa kanske en ny soffa eller nytt bord eller måla om osv och sen ta in "det gamla" lite "pö om pö" och sortera, slänga och spara (eller som jag sälja) det som inte längre passar eller känns fint. 

Jag börjar nu få det mysigt här hemma och trivs så himla bra med förändringarna och förändringar är bra om man själv trivs med dem (förstår inte riktigt de som känner att de bara måste tala om för andra vad som är bäst för dem eller hur man "bör göra" med inredning och hur länge en soffa ska stanna tex. Det känner man ju bara själv eller hur? En inredning ska gärna spegla vilken person som bor där, säger de som vet, och är det då en person som verkligen bara gillar vitt eller rosa eller designsaker eller nytt osv så blir det ju automatisk personligt efter den personen inte sant? Eller vad tycker ni?:)










Så in med lite asiatiskt känsla (förutom kuddarna från Anna O i "kinablått:) i form av ett lite snirkligt hus:) (också My Tivoli) 





.

Nu börjar jag få in "min egna känsla i mitt hem" och oj så fint det är med blått, mörkblått och "smutsblått" tillsammans med svart och vitt. Äntligen en färg i mitt vardagsrum som får stanna och jag älskar det:) Nu vill jag bara hitta mer underbart antikt blått kinaporslin...





Nu ska jag åka och köpa mer färg här!




Ha en skön eftermiddagen ( i regnet brrr, perfekt målarväder:)



KRAM







tisdag 25 september 2012

LITE LO LO RUM

.
.
.



Lo Lo är inne lite på det indiska och dessa boxar i härliga färger passa super i hennes lila/gröna/rosa rum!






God Kväll!




Mår ni bra söta vänner!? och har ni hela garderoben full med Lindexkläder nu?:)

Jag hann ju inte förbi för idag men eftersom jag bara var ute efter något till Beabusen så kunde jag klicka hem det på nätet imorse (praktiskt ju och tur att de plagg jag helst ville ha fanns kvar i rättstrl:)

Ska strax börja med middagsfix men först kommer lite pics jag tog nyss uppe i skattens nystädade rum (hon är hos en vän och leker så jag passade på att göra riktigt rent och fint:)








Tog in lite anemoner och satte på skrivbordet. Färgen matchade perrfekt ju:)






Mer House Doctorboxar från My Tivoli! (de har fått in massa fint så skynda fynda:)







Min "hemmagjorda lilla anslagstavla":)







Grönt och lila hos min dotter!





.

Bra med många boxar hos min Tweenie! Det är nämligen mycket smått som sprids överallt. Klistermärken och barbies suddigummin och läppglanser och inbjudningskort och Monster Highgrejjer och jag vet inte allt (söta Mailegvännen brukar bo i garderoben numera och inte hänga framme...)







Fina välgjorda boxar och Lo Lo har sin lilla dagbok i den översta:)







Här sover min mellanskatt! (Tapeten är från Pipstudio)





Önskar dig en fin kväll!



KRAM





.

IVÄG PÅ MÖTE

.
.
.

En dagens fötter!:) Stövlar som är nya, ser ut som både boots och stövlar och med perfekt vardagsklack Chie Mihara La Lujo. Väskan är Mulberry.







Tjingeling vänner!




Grådaskig dag idag och här har jag fått hem en stackras krasslig Trulle med feber och måste tyvärr strax lämna honom för att sticka iväg på viktigt möte! Har bäddat ner honom i sängen och gett mammapussar på pannan. Det värsta som finns är när skatterna har ont eller mår dåligt, tycker så synd om dem:( Ska nog svänga förbi Filmhuset och hyra någon film som han gillar på vägen hem!











Fiiina skorna från "mitt håll":)








Stickad klänning Soulmate, klocka Triwa och smycken Hultquist (allt finns hos Tullhuset i Västerås)







Höstjag (och lite småbekymrad mamma ser det ut som..)








Har fått maaassor med frågor om mitt läppstift och det har riktigt mycket pigment och är lite koralligt och är av märket Jane Iredale färg Erin och det finns på Hildas Hudvård (i samma hus som Tullhuet. Dock ser färgen lite mörkare och mer rosa ut på detta pics än vad det verkligen är:)






Ojojoj, nu måste jag verkligen rusa här!



Ha en riktigt skön fortsättning på dagen!




KRAM





.