måndag 27 juli 2009

POJKRUM

.


Är så förtjust i allt som har Le Petit Prince på sig. En fransk väldigt drömsk och speciell barnbok som har blivit ett hippt varumärke. Kan liknas med Hello Kitty fast för småpojkar, så söt! (Men inte alls ett lika stort och vanligt märke..)

Lilla Prinsen finns att köpa på hemsidan som antingen porslin, bäddset, klocka, tröja, pennskrin... you name it!

Trulle är faktiskt inte alls så speciellt förtjust i Lilla Prinsen längre. Skulle nog kunna drista mig till att säga att han nog tycker att Lilla Prinsen suger! (som ungdomarna säger...)

Snart ska han rum göras om lite och jag letar efter en ny tapet. Jag vågar inte fråga Trulle hur han vill ha det i sitt rum av rädsla för att jag ändå inte kommer låta honom få det han vill ha... Är ganska säker på att om Trulle fick bestämma blir det typ... svarta väggar med Darth Vaders överallt, Yoda stickers, orange golv och en stor tv!

.

Det är så svårt med pojkrum. Flickrum är busenkla för de tycker oftast likadant som mammorna dvs rosa för hela slanten och massa piff och fluff. Pojkrum kan vara jättefina, enkla och ljusa men ... jag vet inte många gossar över fyra som vill ha Mailegkaniner att leka med och söta träleksaker på hyllorna...


Foto : Oliver Furniture

Så sött men vill den lilla gossen ha detta?


Foto: Kerry Joyce


Ursnyggt Pojkrum. Vill ha en tapet med kartor i Trulles rum
...
Fin tapet från Ralph Lauren men är trycket för barnsligt för en snart 9-årig pojke?

Tror nästan det...
Foto: Ralph Lauren
Foto: House and Gardens


Detta är nog det ultimata pojkrummet. Mycket space och inget är för gulligt... Med gunga i taket och allt. Mor & son i detta hem är säkert nöjda båda två...


7 kommentarer:

Vimsingen sa...

Snygga pojkrum! Vi hade kart tapeten från Ralph Lauren hos pojkarna men de ville hellre ha randigt, så vi fick måla om. Tur att vi köpte kart tapeten superbilligt på ebay..... Nu har min syster den i sitt arbetsrum.
/Vimsingen

C sa...

Hej,

jag är glad att även någon annan kämpar med samma problem. Jag kan underteckna att båda mina pojkar skulle villa ha Star Wars teman i sitt rum - Yo Yoda!

Hoppas vi får följa med projektet och se vad du och Trulle kommer fram till, spännande!

Kram C

Magdalenas Hem sa...

Halloj där :)
Kika in på bloggen "Min lilla veranda" och sök på Benjamins rum, det har varit med i ett Sköna Hem reportage och är ett jättefint pojkrum :) du kanske kan hitta lite inspiration där!

Tack för alla härliga inlägg, är inne och hälsar på varje dag :) Ha det gott!
//Magdalena

Magdalenas Hem sa...

Oops, glömde adressen: www.minlillaveranda.blogspot.com

Jag älskar allt som förgyller livet! sa...

Tapet med kartor tycker jag är riktigt fint, passar perfekt i pojkrumet :)Älskar Ralph Lauren tapeter!

Ha en underbar dag!

Kram/Nicky

Anonym sa...

Har själv två flickor men jag kan förstå dina tankar om att möblera ett pojkrum! Tycker att tapeten med kartor var jättefin, RL tapeten som du säger kanske lite för barnslig för en 9-åring, men hur FIN var inte den!!

Sofia

s.m.i.l.e sa...

Haha! Underbart! Precis mina funderingar! Här surfar man runt bland alla fina stylade vita hem, där nästan alla barnrum har just Mailegkaniner och fina, färgmatchade träleksaker och jag undrar varje gång hur sjutton de lyckats muta sina barn (främst pojkarna) till det!

Lycka till med din sons rum! Det blir säkert jättefint och ni kan säkert hitta en lösning som tilltalar er bägge. Ett tips är att välja ut lite olika alternativ som du kan leva med och låt sonen välja bland dem. Har funkat hos oss hittills.

Kram! Fortsatt trevlig sommar! (P.S. Nyfiken på ditt trädgårdsarbete häromdagen)