.
Nigella är sååå inspirerande! Till varmrätt ikväll blir det nån form av elegant pasta här hemma. Kanske med musslor?
Godmorgon Underbara Fredag!!!
Solen skiner och glad och utvilad är jag idag! Tack lilla BabyB för att mamma fick sova alla dessa timmar!
Ikväll ska vi äta Italienskt för jag bara måste ha Bresaola! Såg programmet Halv åtta hos mig
i Onsdags på 4:an och då var det en söt tjej som gjorde just denna ljuvliga förrätt! Har tänkt på den sen dess.:) Lätt som en plätt att laga och jättesmaskens.
.
Bjuder på ett recept till alla er Italianfoodlovers
Varsågoda:
Bresaola med Balsamicosky
50 g pinjenötter
16 st tunna skivor bresaola
2 nävar ruccolasallad
parmesan
Balsamicosås
1 dl koncentrerad kalvfond
3 dl rött vin
1 dl balsamvinäger
1 st schalottenlök skivad
2 st vitlöksklyftor skivade
3 st tomater skivade
2 msk god olivolja
Gör så här:
Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa noga så de inte bränns.
2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
3. Lägg ut bresaolan på assietter. Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.
2. Lägg alla ingredienser till balsamicosåsen, utom olivoljan, i en kastrull och låt koka utan lock tills 2 dl återstår. Sila. Hetta upp såsen igen och vispa ner olivoljan.
3. Lägg ut bresaolan på assietter. Strö över sköljda ruccolablad, pinjenötter och riv över parmesan. Ringla till sist över balsamicosåsen.
.
Njut rätten tillsammans med ett gott glas rött.
.
Nu ska jag ta Bea i vagnen och gå ut och motionera i solskenet!
.
Ciao!!!
.
.
5 kommentarer:
Önskar dig en härlig helg och tackar för din mysiga blogg. Följer den varje dag och tycker ni har ett så fint hem som ger mycket inspiration. Kram Anna
Takk for en nydelig & inspirende blogg! Gleder meg til å følge den videre!
God helg!
Tonje ♥
Takk for tips til fredagskos:) Nigella er jo en utrolig inspirerende dame, og så har hun jo mye fint til kjøkkenet;)
Ha en fin helg!
H
Mums, det där måste jag prova! Trevlig helg :)
TACK för den fina kommentaren på min blogg. Den värmde ska du veta. Ha en bra helg.
Kram Anette
Skicka en kommentar