tisdag 13 oktober 2009

POJKRUMMET SNART KLART

.
. Nästan allt, förutom stolen, kommer från Ikea.
.
Godmorgon soliga vackra tisdag!
Gårdagen gick åt att spendera tid på Ikea, lite shopping och en massa pojkrumsfix. Nu är rummet nästan klart. Så skönt och kul! Det som saknas är garderoben som ska målas svart, spottarna över sängen, rullgardinen, lite tavlor, tv + alla leksaker!
Stora Trulle tog sparkcykeln från pappa hem till oss igår eftermiddag (vi bor ca 3 minuter ifrån varandra)bara för att han var så nyfiken... Vad nöjd han blev över sitt nya "killrum"!
.
.


Tack Peter, på bloggen Peters projekt, för inspirationen till sängen!!! Vi är supernöjda! Eller som Trulle sa igår: WOW, jag har en "vuxensäng"! (den är hela 140 cm bred)
.
Nu ska jag måla skåp. Vi ses!

.

33 kommentarer:

Karin L sa...

JÄTTE JÄTTEFINT!!!! Mycket lyckat!
Var kommer stolen från förresten???

Att ha det gott sa...

MYCKET fint

Lise-Lotte Nydahl sa...

Hej!
Vilken underbar blogg,precis min smak.
Härliga bilder & inspirerande svart & vitt som man aldrig tröttnar på!!! Super!
Ha en underbar dag!
Lise-Lotte

Anna sa...

Woooow så snyggt och inspirerande, aj lajk ;-) det blir nog ngt att inspireras av när pojrummet ska göras om från babyblått till killrum han är ju trots allt 5,5 år prinsen min ;-) ser fram mot bilder från lilla sessans rum också ... Kram Anna

Erika sa...

Wow vad snyggt. passar en liten kille perfekt.

Kram

Anonym sa...

OJ OJ OJ, vad du är duktig!!!

Hur hinner du med allt när du har en liten bebis? Har du barnvakt? Städhjälp? Annars fattar jag inte hur du fixar städning, trädgård, renovera hus och 3 barn. Jag har själv bara en på 7 månader och jag hinner max av att duscha, tvätta och städa lite när han sover...

Hälsningar från en Imponerad

Jenny sa...

SÅ SJUKT SNYGGT!!!!!!! Din "stora" lilla killen måste vara så nöjd med resultatet! Min son (som bara är 2 år än så länge) bor i ett rum som har en gammal klädkammare i anslutning så när han blir lite större så har vi tänkt att ta bort klädkammaren och förvandla utrymmet till en sovplats, som i mina tankar har sett ut precis som din sons, jag ska definitivt spara dina bilder och använda som inspiration när det är dags!

Kram jenny

Emma Lundbladh sa...

Så snyggt!! Förstår att Trulle gillar sängen, den ser så mysig ut!

♥ Affi ♥ sa...

Jag är stum av beundran! Såå snyggt! Jag ska visa min 14-åring dina bilder och se om han fastnar för stilen. Det känns "ålders-löst" , så det passar i vilken ålder som helst.
Kram.

jama sa...

Vilken harmonisk blogg..på nåt sätt :) Jag blir helt lugn ;) Ni ser ut att ha det urmysigt hemma och vilka fina barn!

Jag måste stressa ned lite känner jag :)
Kommer tillbaka hit!
Ha det så bra.

Mia sa...

Wow, vilket underbart pojkrum! Imponerande :)

Soform sa...

Superfint! Förstår att Trulle är nöjd med sitt snygga rum. Där skulle jag också vilja flytta in! ;)

Maria sa...

Så fint, verkligen genom tänkt rum! Kan förstå att han gillar det. Mycket snygga detaljer!!!!

LOPPISLIV sa...

Halloj! Ohhh så himla fint det blir, må tro han är nöjd stora "lille" killen. Jisses vilken känsla du har för inredning, allt blir alltid så smakfullt och stiligt här hos dig. Fast jag själv är mer för den lantliga stilen hämtar jag massor av inspiration här på din vackra blogg. Just nu håller vi på med tonåringens rum, så inget lantligt och romantiskt utan svart och vitt, avskalat och modernt vill hon ha :-) Jag har fått massor av tips här från dig nu, det tackar man för. Roligt att få se lite barnrum också, det saknar man här på bloggarna tycker jag. PS: Jag har länkat dig nu :-)Ha en underbar dag. Kraaam Paula

Anna-Malin sa...

S U P E R S N Y G G T !!!!!!
Liggande träpanel, inbyggd säng, svart & vitt, fårskinn, AJ LIKE!!

Kram
Anna-Malin

Anonym sa...

Åhh.. så vackert!
Va snabbt ni jobbat när ni är så långt på väg redan.
Kan riktigt se hur grabben myser där i sin kojsäng, sånt gillar ju barnen, verkligen!
Tack för all inspis du bjussar på, jag njuter!
/camilla :)

Hem och Lycka sa...

Gud så snyggt, vanvettigt fint!

kram

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

gud så fint det blev! Det känns verkligen inte som ett ikea rum. Grymt bra jobbat!

Ska bli kul att se de andra rummen...

Kram

Mari sa...

You've got taste gril! I'm just dreaming of a home like yours Ü

Martina sa...

Riktigt snyggt killrum, här har det gått undan, förstår att han är nöjd med sin säng! Liggande träpanel är så fint!

Josefssons sa...

Jag kan inte mer än hålla med övriga - kanonfint och stilsäkert. Jobbar du med inredning?

En annan fråga. Var förvarar han sina böcker? Det är svårt att få det snyggt med en massa bokhyllor tycker jag. Det ger lätt ett rörigt intryck.

Ulrika sa...

Jösses vad snyggt det blev, suger i mig extra av pojkrumsinspiration. Det enda jag är nöjd med till min 11-åring just nu är de kuddarna från H&M Home...som jag vill utgå från inför omstyling.
TACK å TACK igen för fina bilder :-)

Kram från Ulrika i Sandviken

Lisa sa...

Såå mysig sängkoja! Och så vackert i övrigt!

Anonym sa...

Jag undrar som någon högre upp också var stolen kommer ifrån? Och så undrar jag var du hittat den ursnygga platsmattan (ser ut som en plastmatta i alla fall) som ligger i hallen på de senaste bilderna med dig där. Supersnyggt pojkrum! Tack för all inspiration!

Jenny

Philia sa...

TACK & TACK för era snälla gulliga kommentarer!!! Jag är jättetrött (mycket fixande och trixande med renoveringen är det just nu) och j ä t t e g l a d över er positiva uppmuntran! Sötisar!

Karin L & Jenny - Stolen är antik som jag spraymålat med högblank svart färg.

Imponerad - Jag har ingen barnvakt eller städhjälp men skulle gärna haft båda :)!!!

Flisans mamma - Trulle har sina böcker i travar både här och där. Inne i sovalkoven finns en platsbyggd hylla som inte syns på bilden. Där kommer han få rum med en del böcker tex.

Sussa sött alla!

STOR KRAM P

Philia sa...

Just det Jenny - Plastmattan har jag köpt på Plantagen!

Kram

Stjärnor & Champagne sa...

Måste hålla med alla andra, så fint...

Kram Anne

Its a house sa...

Wow så snyggt det blev!!! Klockrent! Förstår att han blev nöjd! Älskar roboten som står på hyllan den gav verkligen rummet en härlig känsla å fårskinnen är en annan favorit! Supersnyggt alltihopa, bra jobbat!

Kram

Drømmen om en eplehage sa...

Så kult!

Har lest bloggen din en stund og synes du har ett herlig hus og en skjønn familie.

Jeg har sydd noen kule vimpler som ville vert perfekt på gutterommet. Sort og hvitt. Sender du meg en mail så kan du få se et bilde. Liker du de kan jeg sende en til deg som en gave!

Har ikke sort og hvitt her hjemme, men synes det er knall stilig!

Sol og hilsen Tove
drommenomeneplehage@mail.com

Drømmen om en eplehage sa...

Skulle være:
drommenomeneplehage@gmail.com

Anonym sa...

Du skriver pojkrum!? Hur mycket har din lilla son fått vara med och välja själv i "sitt" nya färglösa rum? Skärpning! Låt dina barn få vara barn! /Anna

Philia sa...

Anna -

Trulle är en pojke på snart 9 år och som barn har han inte själv haft någon klar "inredningsvision" över hur hans nya rum ska utformas tror jag. Jag har givetvis pratat med min son om hans önskemål och de lät ungefär: "Svart är coolt, inte gamla möbler - "det suger" (det har han fått ändå iom vi inte tycker att vi kunde köpa allt nytt),planscher med coola snabba bilar, stor tv och en stor säng!" Han nämde inget om knalliga glada barnfärger. (och vem har egentligen bestämt att alla barn vill ha det?) Jag tror barn vill ha fint, spännande och vackert omkring sig p r e c i s som vuxna! Inte ömtåligt och svårt utan ges möjlighet till lek och fantasier. Får man det av ex rött, gult, grönt och blått? Vissa barn vill nog absolut ha massa färger och vissa mer "färglöst". Kulörta färger kom inte in i barnrummen förrän under 70-talet och jag tror inte barnen mådde sämre i sina, i bästa fall egna, mer färglösa rum innan det. Jag lovar att mina "barn får vara barn" utan starka färger på väggarna, alla deras färgglada leksaker räcker som kulörta inslag!!! Jag har verkligen slitit för att Trulle ska få ett fint/coolt rum OCH han uppskattar det, min lilla fina och kärleksfulla pojke, kan jag lova dig! Här hemma har vi mycket vitt och ljusterapi i alla rum och det gör iallafall oss, i vår familj, glada och p o s i t i v a!!!:)

Ha en fin och HAPPY dag!

P

Anonym sa...

:) Håller med dig Philia! Min svärmor är likadan: "men varför har du inte lite färg?" Har mycket vitt, beige, grått, brunt o blått o det är vilsamt o skööönt! Alla som kommer hem till oss säger att det känns så lugnt o harmoniskt o att man blir avslappnad, behövs efter en dag på jobb/dagis med full fart heela tiden! (o därmed säger jag inte att vi går runt i dvala hela tiden, det är mycket bus hemma utan massor av färg :)
Kram på dig!
/En annan Anna