onsdag 18 november 2009

ÄR DET SVININFLUENSAN?

.
.


Stackars lilla älsklingen ligger sjuk i sitt rum idag

Hallå Onsdag!

Idag har vi en sjuk liten Trulle här hemma. Han har riktigt riktigt ont i halsen. Trulles fina fröken ringde imorse för att höra hur det var med honom. Hon berättade också att idag var det 14 barn borta från klassen och att skolan misstänker svininfluensan...
Hjälp! Vad gör man nu liksom?
..

15 kommentarer:

Kalkstenssommar sa...

Stackars Trulle! Hoppas han piggnar på sig snabbt. Det verkar vara väldigt olika hur det smittar i familjer. En på jobbet (de är 6st) hade en son i svininfluensa i början på sept. Där var det bara sonen som blev sjuk och ingen annan.

Håller tummarna för att ni andra ska klara er!!!

Kram L

Anonym sa...

Stackarn! Det är så jobbigt när ens ögonstenar är sjuka! Jag har varit hemma i 8 dagar (!) med två sjuka 3-åringar, är lite nerv-klen nu :)
Var på vårdcentralen för att kolla om det var svin-influensan men de svarade bara att det kunde lika gärna vara det som vanlig influensa...så dåliga har pojkarna aldrig varit, hög feber, hosta så de har kräkits o dunderförkylda! Men idag är de pigga igen, jippi!!
Hoppas ni piggar på er!
Kram Anna B

Pethra sa...

Stackaren...
Så länge han inte blir sämre och det börjar rossla om hans luftrör så är det bara att se till att han dricker mycket och får i sig febernedsättande. Håller febern i sig i mer än 5 dagar så är det doktorn som gäller men det tror jag de flesta är medvetna om. :o)

Hoppas han är på bena snart igen och att ni andra får hålla er friska!

Annie sa...

Stackars Trulle! Hoppas verkligen inte att det är svinet. Har själv riktigt ont i halsen. Tycker iofs att det är misstänkt likt halsfluss (igen...suck). Har ingen feber än iaf. Du får hålla utkik efter vita prickar i halsen på honom i o m att vi sågs nyligen.

Krama Trulle från Tårtan & mig!

Stämningsfullt sa...

Å stackaren... :(
Ja är det 14 barn borta så är det nog influensan. Hoppas att han slipper ligga så länge bara, gubben.
Kram på er.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Stackarn! Krya på sig snabbt nu!

Här låg ju vi alla 4 i svininfluensan (konstaterat), veckan före lovet. Ingen kul historia för barnen, medan vi vuxna klarade oss rätt ok. Killarna är 8 och 15 år.

Jonte (8) är riskgrupp pga astma, och fick Tamiflu som försiktighetsåtgärd, då vi redan visste att storebror hade svininfluensan.
Båda barnen yrade och hade över 40 graders feber, ont ikroppen och en otäck torrhosta, som övergick till slemhosta. Jonte kräktes också.

Ge mycket vätska. För de flesta är det som en vanlig influensa trots allt:)
Men var uppmärksam på andningen och åk in om du blir orolig att de är på väg att bli sämre.

Kram Susanne

Landstil sa...

Uff, stakkars.. Det er så fælt når barna er syke!

Dere må ha masse god bedring!

Klem

Ocean showroom sa...

Hej! Så jobbigt! Min dotter Wilma har antagligen svininfluensan. Jag var inne med henne på akuten i lördags och fick då andningsmedicin och hostmedicin. Första dagen fick jag inte i henne nästan någon vätska och absolut ingen mat men det har blivit bättre! Har sovit brevid henne varje natt för att följa med på andningen...har dessutom en son på 9 månader så jag bara hoppas att han ej ska vara smittad! Hoppas att Trulle snart mår bättre!! Kram Alexandra

Line sa...

Uff,ikke noe særlig med syke barn.Får håpe det ikke er den beryktede svininfluensan.
God bedring!

Line

Hjemmekjær sa...

Hei hei !
Ønsker god bedring til sønnen din, håper han er på bedringens vei snart!!

Jeg fant nettopp denne bloggen din, og her vil jeg gjerne titte inn igjen;)

LiSSaN sa...

Usch. Läskigt.
Hoppas att det inte är svininfluensan och om det nu är det - att han klarar sig lindrigt!

Myhome sa...

Stakkars!!!
Håper det ikke er svineinfluensa!
God bedring til Trulle!!!
Klem Anita

Anonym sa...

Hoppas ni klarar er viktigt att kolla upp andningen att den inte låter tydligen lite som andnöd har en kollega till min man som lilla barnet fick andnöd i natten gick bra de sov i samma rum som tur var så direkt till lasarett!!
Vill verkligen inte skrämma upp dig men försök att tänka på andningen på barnen!E verkligen en kuslig influensa detta här,min grabb som är tog sprutan förra tisdagen så nu e det att hålla tummarna!
Krya på er allihopa!!!
Marielle

Stjärnor & Champagne sa...

åhh jag hoppas att han blir frisk snart och hoppas att det inte är svininfluensan.
Kram Anne

A home far away sa...

Oj oj, kanske lika bra att gå och kolla, det verkar vara väldigt mycket svininfluensa i Sverige, bara för att vara på den säkra sidan!
Håller tummarna att det "bara" är en vanlig förkylning!


Ha en fin dag!
Kram Gunilla i Singapore