fredag 27 november 2009

PEPPARKAKSHUS

.
Välkommen första helgen i Advent!


Bild lånad av Sköna Hem.

Oj vad tiden går snabbt!

Kan ni förstå att det är första advent på söndag redan? Det var ju nyss sommar! Jag hinner ju inte med!!!:)

Idag har i allafall min nya adventsljusstake landat på posten, så Bea och jag ska strax promenera dit och hämta den. Sen har jag lust att ha fina kvistar från lärk med små söta kottar som dekoration a la Tine K, så det måste jag försöka hitta... Men var trivs lärken egentligen? Hm...

.

.
Det bästa och mest väldoftande dekorationen är ändå pepparkakshuset tycker jag. Varje år så gör jag en ny variant av pepparkakshus som får pryda köket. Det är så kul! Fotot ovan är från Lucia förra året och det är alltså 2008 huset som syns. Undra vad jag ska hitta på i år? Kanske en liten kopia på vår villa eller huset i Normandie...vi får se vad jag hittar på :)
..
Bea sitter och leker i sin säng i sitt alldeles egna rum. Blusen hon har på sig idag har hon fått ärva efter storasyster, den är bedårande söt och kommer från Burberry.
,
BabyB:s rum är fortfarande inte klart... Tapeterna kommer ju aldrig! I morgon ska vi ta en tur till Stockholm och försöka hitta en fina saker till hennes lilla rum så att det blir mysigt. Nu är det liiite för vitt tom för mig hihi!
Åh, vad jag sugen på onyttigheter nu känner jag. Det får bli en hel del av den varan ikäll!
,
Ha nu en helt fantastiskt trevlig "Fridaynight" alla!
.
Kram från P
.

16 kommentarer:

Pethra i Göteborg sa...

Jag blir riktigt impad av din kreaktivitet men självklart kan man ju göra hundratals varianter av pepparkakshus, har bara inte tänkt på det tidigare. :o)

Hoppas ni får en mysig fredagskväll och en härlig helg, för att inte tala om första advent!

Anonym sa...

Önskar dig och din familj en riktigt fin helg och 1:a advent!
kram fr Lotta i Jönköping

Anonym sa...

Har precis hittat till dig via "Weronica" som jag besöker ibland. Är helt såld på din blogg som är alldeles UNDERBAR! Starkt beroendeframkallande! Ser fram emot dina inlägg varje dag. Jag har själv tre barn i ungefär samma ålder som dig. Gör så gott jag kan för att skapa traditioner, räcka till för alla, hålla myset uppe hemma och koordinera alla till höger & vänster. Vissa dagar går bättre än andra men alla dagar är jag tacksam och lycklig över mina skatter och min fina man. Livet är härligt :) Tack för all inspiration och energi som Du ger! Kramisar från mig :)

Maria sa...

En super härlig fredag till dig med. Får våran del blir det först träning, sen middag o till slut sista delan av Stig Larsson trilogin, film! Spännande, eftersom boken är så himla bra!
KRAM

House number 15 sa...

Vilket fint pepparkakshus du hade gjort förra julen. Kanske är du bagare;)??. Du verkar vara så kreativ och det blir så fint det du gör. Ja, det är redan fredag och det är mys här också med massor av gott. Ha en trevlig fredagskväll.
CN

Anonym sa...

Då skall jag njuta av ditt pepparkakshus sedan rent visuellt. Aldrig mer för min egen del säger jag efter ett platt fall. Ett storstilat muminhus blev till två tält - typ ;). Ha en riktigt fin helg!

Linda sa...

Imponerande pepparkakshus! Jag förstår inte hur du hinner med allt pyssel i ditt fina hus! Och 3 ljuvliga barn! Unnar dig en riktigt skön fredagkväll och hoppas att du blir ompysslad!

Att ha det gott sa...

Jag har sagt aldrig mer
Efter sista husbaket hade jag brännblåsor på händerna

Linruz sa...

Wow vilket fint pepparkaks hus.
Vet faktikst inte var lärken trivs men synd att du inte bor i närheten för vi har tre jätteträd i stugan..
Blir lite nyfiken på vad du ska göra med dem???
Ha en mysig fredagskväll.
Kram Lina

Anna sa...

Nämen shit vilket fint pepparkakshus du gjorde förra året. Du är sååååå himla duktig - hur orkar o hinner du allt??

Själv köpte jag ett i "byggsats" förra året som jag o sonen skulle göra. Mysigt, tänkte jag. Slutade med att jag hade ett antal brännblåsor på händerna, o en av "väggarna" hade pajat. Fy tusan va ont jag hade i flera dar!! Så jag tror vi hoppar det i år! ;-)

Ha en mysig helg. Själv är jag helt "trasig", min farmor gick bort igår... fattar det inte.

Kram

På vår udde! sa...

Ja, ha lilla vännen, då ser jag fram mot en liten adventsfika här ute på udden i helgen!
-Hur tänker du nu? Tänker du!
Jo, det är nämligen så att det vimlar av lärkträd längs hela högra sidan av vägen som passerar det lilla flygfältet på väg ut till oss!
:)
By the way "You´v got mail"!
Kram

Anonym sa...

Hittade din blogg för några dagar sedan tack vare bloggen Soform. Du är oerhört inspirerande! Jag är också en 3-barnsmamma som är hemma med min lilla prins som är 4 månader. Du bor i ett fantastiskt fint hus och jag får många matnyttiga tips av dig. Såg att du har ett Kvänum kök, det har vi precis satt in i vårt hus också. Broby dunvit med kalkstensskiva, det är hur fint som helst! Nu funderar vi på hur vi ska göra med lilla M:s rum så jag följer ditt arbete med barnens rum med spänning och hög förväntan.
Vilket fint pepparkakshus du gjorde förra året! Det brukar vara min man och mina pojkars årliga projekt. De gör också olika modeller varje år. De har gjort vårt hus, vårt torp och en riddarborg. Jag håller mig till det andra julpysslet.

En skön helg och en fin 1:a advent önskar jag dig och din fina familj!

Kram Jessica

Page Turner sa...

Okej, jag måste bara fråga om du har något tips på hur man sätter ihop ett pepparkakshus för sådär fina blir mina aldrig!!! Låter barnen överösa dem med godis för att det inte ska synas hur snea och vinna de är. Baske mig vad duktig du är! Kul att du forsätter blogga också.
Kram
Anna-Karin

Emmas utsikt sa...

Vi gjorde ett pepparkakehus efter vårt eget hus ett år och det var jätteskoj! Rekommenderas.

God helg,
Emma

Anonym sa...

Grattis till 100.000 besökare !

Cecilia sa...

Lärk är underbart som juldekoration, både kottarna och enstaka grenar. Själv bor jag nedanför en ås där två gigantiska lärkträd med girlander av kottströdda grenar står, jag ska nog gå dit i veckan och knipsa av en eller två grenar. Vill självklart inte ta för mycket, för hur det än är så passar både kottarna och grenarna bättre där de sitter än hemma hos mig ... Men åh vad inspirerande din blogg är, jag älskar den!
/Cecilia