söndag 15 november 2009

TILL STOCKHOLM

.

Foto: Elle Interiör

Hallå sköööna Söndag!

Idag ska vi åka till Vasastan Stockholm och äta tårta hos min lillebror som fyller år idag. Stort Grattis Tårtan!:) Utöver det blir det en tripp till Svenskt Tenn - såå kul! Oj, nu måste jag skynda mig. 3 små skatter som väntar på att kammas och kläs på!
.
Ha en härlig dag så ses vi!
..

20 kommentarer:

Anonym sa...

Är det verkligen väsentlig att nämna att ni din bror bor i Vasastan? Skulle du ha gjort detsamma om han hade bott i Skärholmen? "Vi ska till Skärholmen Stockholm" ? Jag tycker om att följa din blogg men det kan störa mig att det är väldigt mycket fokusering kring allt som verkar lite "fint". Ni har gård i Frankrike, hus på Gotland och föräldrarna bor ju inte i en lägenhet, utan i en "våning" som du skriver. Jag har det själv bra ställt och bor på ett ställe jag trivs bra med, men jag har jobbat mig till detta och det är inget jag går omkring och skyltar med. Är det verkligen något att skryta med? Och jag frågar mig också, är det någon konst att vara snyggt klädd och ha ett vackert hem när man har gott om pengar? Och är det verkligen någon konst då man som du inte ens behövt jobba dig till det själv, som du också skriver. Nej, jag tycker inte det. Är det ingen mer som reagerar på det här?

Sofi

Marie sa...

Är det nåt fel på Skärholmen nu? Om Philia ska till Vasastan så vad är felet med att skriva det då? Hur extremt fancy är förresten Vasastan? Det var ju inte Öfvre Östermalm hon skrev? Jag tycker om att vara här inne för att du inspirerar mig Philia och har du det gott ställt så glädjs åtminstone jag med dig. Du verkar vara både snäll och omtänksam. Tack för dina inlägg och skräms nu inte av en del ej så snälla kommentarer. You go girl!!!!

Anonym sa...

hej philia!
simply love your blog and really enjoy looking at pictures of your stylish home and your sweet children. i get a lot of inspiration, thank you!
one question: your place always looks so tidy - how do you manage?!? where ist all the children's stuff? i know what i'm talking about - i have four little älsklingar myself ;o)

greetings from germany,
anne


sofi, you don't have to read it, if you don't like it ;o)

Anonym sa...

Vänta nu.. Varför skriver den där Anne från Tyskland på engelska om hon kan svenska?..

Fru Grön sa...

Vad härligt med nya tulpanlökar!
Jag läste de förgående inläggen och blev full i skratt. Varför käbbla om hur du skriver, Antingen gillar man det eller inte. Finns ingen anledning att racka ner på dig. Alla har sitt sätt att vara :)
Ha en skön vecka.

Linda

På vår udde! sa...

Nej men lilla Sofi, nu är det nog något som gått riktigt snett!

1. Det här är ju en BLOGG, och i den skriver man om vad man vill, när man vill! Den är öppen för alla att läsa, OM man är intresserad av innehållet! Tycker man att något suger, klickar man sig bara inte in på den sidan, utan väljer något annat! Lätt som en plätt!

2. Föräldrarna har en gård i Frankrike, ja en fantastiskt vacker sådan också (har varit där)! Skall man då skriva om den (tex. när man reser dit) är det ju lämpligt att skriva just "gård i Frankrike". Blir så krångligt att skriva att föräldrarna har "ett hus med tillhörande stall och mark omkring, i ett ganska stort land som gränsar mot Atlanten, Engelska kanalen och Spanien"!

3. Föräldrarna äger ju också en "byggnad, med kök, sovrum och vardagsrum, på en stor ö som kryllar av får"! Kul för dem, men mycket lättare att benämna det som "ett hus på Gotland"!

4. VÅNING beskrivs av Wikipedia på följande sätt:
En våning är utrymmet mellan två bjälklag i en byggnad. En våning kallas även i dagligt tal en lägenhet som upptar ett helt våningsplan i en bostadsbyggnad. Begreppet har med tiden delvis tappat sin betydelse och kommit att betyda "större lägenhet", men inte nödvändigtvis "helt våningsplan".

Slutsats- Våning torde vara den korekta benämningen på föräldrarnas bostad då detta utrymme mellan två bjälklag är tämligen stort!

5. Hey you: MONEY DON´T BUY STYLE!!! Det vet väl alla som har lite koll!!!

Kram Kram

Anonym sa...

Alla med blogg är såå positiva, så klart. Ingen vågar väl vara annat när man visar vem man är liksom. Jag håller helt med Sofi. Det är inte svårt att vara en positiv mamma med allt serverat här i livet. Det är inget fel på Skärholmen men jag tror poängen Sofi ville få fram var Vasastan är liksom liiite mer känt som ett fint kvarter. Eller hur... Jag säger you go alla tjejer där ute som gör det bra utan cashen och fina villan, gården i la France, volvon, fräcka klädera och så vidare.... :-)

Anonym sa...

Ha ha den har du helt rätt i du med På vår Udde blogg! Money don't buy style alltså! Det ser man ju i ditt tråkiga hem...

HOUSE OF PHILIA sa...

Men vad synd att du inte tycker om det jag skriver om här inne hos mig Sofi/ Anonym!

Jag tar tyvär inte åt mig utav din kritik, tycker nog att jag får skriva vad jag vill i "mitt eget lilla cyberspace". Denna blogg är en liten bit av mig, mitt hem och min familj. Det är meningen att den ska inspirera och roa andra positiva, goa, fina tjejer och mammor som gillar det jag skriver. Gör man det inte så - Snälla gå inte in här!

Sen ett litet tips till dig "Sofi"!
Det syns för mig och även för alla andra som har en blogg, om samma person går in under olika namn och lämnar kommentarer. Bra att komma ihåg, så slipper det bli så pinsamt när man skriver om det man själv kommenterat ett par rader ner, precis som du nu gjort hela 4 ggr! För din upplysning har Min fina vän H ett helt fantastiskt hem på ett läge som jag och de flesta i vårat land drömmer om, så det så!

Ha det så bra nu och "Var positiv - lev lycklig!"

(Som min fina paps brukar säga!:)

Anonym sa...

Haha!
Att folk orkar skriva sådana kommentarer som Sofi :)
Jag har ingen gård i Frankrike, mina föräldrar har ett vanligt hus o jag tjänar mina pengar själv o lagom, men kan du tänka dig: jag gillar, eller älskar att läsa den här bloggen!! Jag tror du har missat poängen lite med bloggen! Men som sagt, varför bry sig?? Livet är härligt!!
Kram Anna

Karin L sa...

Underbar blogg! Jag gillar att bli inspirerad av dig.
Hittade du några finfina grejer på Tennet?????

Anonym sa...

Ren och skär avundsjuka, inget att bry sig om! Du har ett fantastiskt hem som jag blir super inspirerad av.
You go girl!
/Lotta

MM sa...

Go'morron!

Fick mig just ett gott skratt, att någon bara orkar ösa en massa neg energi över någon annans liv o levene!

Avundsjuka är inte lätt att tas med många gånger, o det är trots allt den som det kommer ifrån som har det värst.

P, det som kommer ur dom handlar inte om Dig, det handlar om den som skriver, glöm inte det, Du är Du, o låt det inte påverka dig!

Att skapa sig en blogg, ens eget lilla space i cyber, är en frihet som följer i tryckfrihets- o uttrycksfrihetens västvärld. För mig blev det räddningen när livet inte visade sig med den ljusa sidan. Jag fick ur mig det som gjorde ont, och där ute, fanns det för mig helt okända som peppade och kom att bli några av mina allra bästa vänner. För andra handlar det om att få utlopp för sin kreativitet, för några om att sälja sina hantverk, för några om ren bekräftelse.

Att skriva om sitt vardagsliv, visa upp sitt liv o sitt hem, är för mig härlig inspiration. Det är Jag som väljer att läsa bloggen, intresserar den mig inte, så läser jag inte heller. Svårt val? Nä!

Inredning, kläder, val av livsstil, o val av inställning till livet, ja det är just det, VAL. Varje dag kan vi helt fritt välja, se livet med öppna, positiva ögon, eller ta på dom negativa glasögonen. Vilket val är Ditt idag?!

Kram på dig P,
o ha en underbar, om än grå o regning måndag!

Anonym sa...

Kvinnlig avundsjuka kallas det!! Snälla fortsätt att vara den du är och inspirera oss andra med din livsglädje och oöverträffade känsla för stil!
Kram
Anna

Anonym sa...

Ursäkta mig men jag har inte kommenterat min egna kommentar...

Sofi

Pethra sa...

Varför lämnar man efter sig trista och negativa kommentarer? Visst, man skall få kommentera fritt men har man inget gott att säga, varför då säga något alls? Gillar man inte bloggen? Men gå vidare då och sluta ödsla er energi på allt negativt, lägg den på att göra något som får er att må bra istället för ingen mår bra av att ranka ner på andra, oavsett vad anledningen må vara!

Anonym sa...

oh my good! Varför är det bara tråkiga kommentarer som etsar sig fast i huvudet. Du vet att du kan inspirera, så fortsätt med det! Och lägg inte energi på någon som vill dig illa! Visa oss vad du fick med dig hem från Estockholmo ist. Fast måste medge att man får sig ett gott skratt när man läser alla sjuka kommentarer. Hoppas att du kan skratta också =)

Anonym sa...

Det här beteendet med avundsjuka och missunnsamhet som du Sofi verkar ha är inte bara kvinnligt, det är också väldigt svenskt. Tyvärr måste jag säga att det är en av våra tristaste egenskaper. Varför får man inte visa att man har det gott, mår bra och gillar fina saker? Framför allt om du har tjänat ihop till detta, som du skriver S. Näe, det ska minsann tystas ner att man har pengar, ett fint hem, schysst bil, dyra käder m.m. Vore kanske bäst om alla bara kunde gå omkring och vara osminkade, ofriserade och fula i sina trånga fula hem med sin gamla fula volvo 240 från 1988. Då skulle vi iaf inte irritera någon.

Från en stolt Vasastansbo

sienneis sa...

Hej P!
BRY DIG INTE OM DET!
Det är inte ditt fel att andra inte har ett lika vackert inre som du! Att du sen råkar ha ett underbart hem, ljuvliga barn, n fantastisk familj och ett positivt och härligt humör gör dig till en avundsvärd person och det är ALLT de dumma kommentarerna handlar om- AVUND.

Du är den absolut bästa Philia som finns och DITT liv och DIN glädje ska INGEN ta ifrån dig!!! Allra minst någon sur klimakteriekossa som måste skriva anonyma kommentarer på en UNDERBAR blogg!

SLUTA INTE PGA DET!!!
Vi andra ÄLSKAR din härliga, positiva,gulliga och vackra blogg!!! KEEP GOIN och strunta i de som ger dålig energi!

MÅNGA KRAMAR
JAG HEJAR PÅ DIG!!!!
Och din vän på udden!

Anonym sa...

Kjære Philia!
Vær så snill å fortsette å skrive hver dag- jeg elsker bloggen din!!Strunt i alla dumma kjerringer som er avundsjuka, tro mig, vi er mange som gillar din stil.Du er et måste for meg hver dag etter at jeg har lagt min lille datter på 9 mnd, leser da din blogg og koser meg med kaffe.VArm kram, Heidi fra Norge.