måndag 23 november 2009

TRAPPEN

.

Enkelt och snyggt julpynt i trappen! Ska nog försöka göra nåt liknande...

Kom på att jag måste visa min trapp där jag håller på och fixar!



När ni köpte huset var den i nyslipad ek men den vita färgen åkte fram illa fort!:)

.

Nu - tillbaka till målandet och göra det sista... Strax - Spagetti Carbonara lagande! Mmmmmums

Jag hoppas ni får en riktigt trevlig kväll!

.

16 kommentarer:

Linruz sa...

Hihi jag många burkar vit färg säljs nog nu i vårt avlånga land.
Jag bidrar nog till en hel del.
Kram Lina

Anonym sa...

JEg skal også male trappen her hjemme. Sliper du og sparkler først eller bare slipe og så male?? Jeg har også en sånn "vinkel-trapp" og har lurt på å male sort i midten, ser du har noe lignende, men med grått. Ser så fint ut. TA flere bilder når du har mulighet da. Er så spent ;-) Du er så dyktig :-)

Villa von Krogh sa...

Hei.
Så fin bloggen din er. :) her må jeg følge med videre. Koselig.

Ha en fin kveld!

Anine

Fjasevas Huset sa...

Du har en utrolig hyggelig, insirerende blogg! Må innom deg hver gang jeg ser d skjer noe her inne. Så flott trappen din er. Jeg elsker hvitt, og du har et super fint hus:-)
ha en fin kveld. Kram fra nabolandet..

VIT och PASTELL sa...

Hej! Javisst är det fint med vita trappor. Mitt nästa projekt är faktiskt att måla vår trapp här hemma. Den är ju inte så vacker som eran men den kommer att bli najs i vit färg.

Kram Mia

therese sa...

hej hej, undrar bara vad ni annvände för färg i trappen, var den lackad innan, gjorde ni det själva??? Som alltid, lika inspirerande att kika på din blogg!

therese sa...

en sak till, vad målade ni bordet med, tycker du att det blir tillräckligt slitstarkt???

Stjärnor & Champagne sa...

Vilken fin trapp ni har. Jag har något liknande, bra idé med ljusslinga och kottarna gör ju sitt också.
Kram Anne

candy sa...

LOVE your blog :)

MITT VITA HUS sa...

Den idén var ju superbra:) Ni har ett mycket vackert hem må jag säga:) Ha en fin vecka Kram Mia

Maria sa...

Har en likadan trapp här hemma,vitt målad - men det är dags för en omgång till, sliter fort på den vita färgen. Något färgtips, vad målar du med??? själv har vi andvänt Flugger, men den håller dåligt tycker jag. Har du tips på märke, samt blankhet är jag tacksam!!!

Hemma hos Katta sa...

Blir såå sugen på ett hus när jag ser dina fina bilder från alla rum! Förstår att trappen gick från ek till vitt illa kvickt. Så mycket finare!

Ha en bra tisdag! Kraam /Katta

Johanna sa...

Vi står också i begrepp att måla trappan i hallen. Eller, slipa först och främst. Nu är den inklädd i röd linoleum. Blir den inte smutsig när den är vitmålad?

a piece of happiness sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cilla och Vitis sa...

Hej! Fin blogg... undrar var du hittat bilden på trappen med kottarna, ser att de har någon form av matta på trappstegen, skulle verkligen behöva något liknande då min trappa e snorhal men vill inte ha något fult heller... tacksam för svar

Philia sa...

Anonym - Tack snälla...Nu när trappen är ganska nymålad så ruggar jag bara upp ytan med sandpapper, spacklar ojämnheter och målar sen

Therese - Tack! Ja trappan var lackad så det vara bara att ta till slipen! Vi målar den med en vattenbaserad golvfärg från Beckers som är lagom blank, så att inte trappan blir så hal.
Bordet är målat med halvblank oljebaserd lackfärg från Alcro i flera omgånger och ytan är mycket slitstark.

Inredningsgalen - Vet vad du pratar om, det är såå svårt att hitta en bra golvfärg som håller bra! Hade Flugger golvfärg i min gamla villa och den var som du säger inte särskilt bra. Nu använder jag en nyhet från Beckers som är vattenbaserad och halvblank. Riktigt vit och fin och gulnar inte sen som oljefärgen gör. Men den är väääldigt tunn så 5(!) lager behövs som man har ett trärent golv från början. Men den är är ju dryg så... Jag får återkomma om hållbarheten sen när vi slitit lite på den, men nu ser i alla fall trappen FAB ut!:)

Johanna - Jo den blir smutsig fort, eller snarare så syns smutsen fortare! :) Men mitt tips är att måla grått precis som jag gjort där man går. Välj en riktigt smutsgrå nyans så blir resultatet riktigt bra. Lite damm i hörnen är allt att som syns då! ;)

Cilla och Vitis -Förlåt, jag glömde skriva var jag hittade bilden, det brukar jag göra. Dåligt av mig. Nu minns jag såklart inte var men jag t r o r att det var hos livingetc.com.

Ha en härlig kväll!!!

Kram P