fredag 15 januari 2010

HAPPY FRIDAY





En HAPPY Flisan har vi hemma idag! Här sitter hon i kontoret i tunika från Rabalder och tigths från H&M. (Flisan vill helst b a r a ha svarta alt. lila kläder nu för tiden. Den söta "rosa prinsessperioden" verkar definitivt vara över! Snyft...)

Hej Fredag!

Åh vilka sköna fredagar vi ska ha i vår för H ska vara ledig varenda en!!! Underbart! Tyckte dock lite synd om Trulle som var den enda som behövde komma iväg imorse... Men han har, som tur är, sovmorgon på Fredagarna så det blir en ganska lugn morgon för honom ändå!


Liten Flisan...

Idag står det gymbesök för mig på schemat. Ska bli hur skönt som helst. Måste, måste, måste verkligen ta tag i träningen nu. (Ska ju faktiskt stå b r u d i sommar!)

Trots träningstankar och önskan att komma i form igen så är jag som vanligt otroligt matglad:) Älskar att laga och äta god mat!!!
Ikväll ska vi äta hemlagad Thaimat och dricka Singas:) Min absoluta favorit när det gäller just thaimat är Pad Thaien. Men hur gör man för att den ska bli riktigt autentisk??? Receptet nedan är det jag hittat som verkar vara mest "genuint" av de jag sett.

(Är det någon söt bloggis som har ett gott Pad Thai recept på lager eller komplettering till receptet nedan, så blir jag jätteglad om du vill tipsa mig!)



Pad Thai

200 gram skalade råa stora räkor
250 gram japanska risnudlar
3 st vitlöksklyftor
2 tsk röd chilifrukt
150 gram fläskkött
40 ml fisksås
40 ml saft av lime
2 tsk palmsocker (var hittar man det?) 
2 st ägg, lättvispade
2,5 dl böngroddar
koriander
4 msk torrostade jordnötter


Jag önskar er en riktigt fab fredag!!!

Pssst! TACK alla snälla för era goa kommentarer!!! NI gör mig HAPPY:)Stor Kram!

.

17 kommentarer:

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

MMM jag älskar också thai mat!
Men e lite latare så jag cyklar ner till thairestaurangen och handlar :)

Älskar din rl tapet. Superfin!

Hoppas ni får en bra ledig dag!

Massor av kramar Madde

♥ Affi ♥ sa...

Har tyvärr inget tips på Pad Thai. Älskar också denna rätt så meddela gärna om du får till den så den smakar "rätt".

Ha en underbar ledig fredag!

Anonym sa...

Hoho!

Visst är Pad Thai gott? Skulle också vilja göra hemma. Vet inget recept men tycker ditt låter bra. Angående palmsockret så var det förr vanligare att använda i thailändska hem. Det var billigare och mer lättillgängligt än strösocker och därför står det oftast i "riktiga" recept. Nu är det ju tvärtom för svenskar och vanligt strösocker går lika bra. Men OM du skulle vilja ha palmsocker för känslans skull så finns det att köpa på alla thai/kinesbutiker.

Flisan är sööt som vanligt. Hon som passar så bra i alla färger. Men jag förstår henne. Är själv inne i en svart period. :-)

Ha en bra helg!
Kram från Lilla A.

Lena Kristina sa...

Hello!

Vilken mysig blogg! Alltid kul att hitte nya bloggar som fångar intresset. Vi tänkte äta Tai i helgen fast köpa från kvarterskrogen men nu blev jag sugen på att göra själv, det är ju så mysigt att bara ha tid och laga mat.
Jag ska nog pröva ditt recept.

Ha en skön helg

//Lena

Gotlandsliv sa...

Håller med om att det är svårt att få till den där riktigt "thaiaktiga" smaken. Det blir liksom aldrig som det smakar på plats. Men jag tycker att ditt recept har god potential! Lycka till, och ha en skön fredag!

Kram, Caroline

Linda sa...

jag brukar köpa den på påse från Santa Maria (tror jag) och den blir riktigt god! hela familjen, inklusive dotter på 5, äter med god aptit. men det är klart, inget blir väl så gott som när den görs av experter men den duger iaf!
tack för trevlig läsning varje dag!

Anonym sa...

Hej!
Yummie! - I love Thai food!
I always cook Pad Thai after this step-by-step-recipe:
http://www.thaitable.com/Thai/recipes/Pad_Thai.htm

For me tamarind is essential for the right taste and I prefer soy sauce instead of fish sauce.

Many greetings and have a nice weekend!
Anne

SOFIE sa...

Javisst är det sorg när prinsesstiden är förbi?! Man försöker in i det sista med något rosa *ha ha*

Mmm det receptet måste prövas :-)

Trevlig fredag!
Kram Sofie

Sofia sa...

Ha en mysig fredagskväll med fina familjen!
Sofia

Loppisliv sa...

Halloj i huset!! Fredag ja, så härligt det är!! Söt som socker lilla Flisan, jag minns min dotter som också gick från rosa till svart..men du har ju en liten sessa till som är nog är rosa några år till :-)

Jag är precis likadan, älskar mat och gärna vill träna för hälsans skull, men från tanke till handling....,hmmm blir mest promenader med hunden nuförtiden, jag som var så aktiv för ett par år sedan, gymmet, yoga och arobics, känns väldigt länge sen nu :-) Kul läsning med frågor/svar i förra inlägget.

Thaimat sååå gott. Ska absolut prova receptet, ser så gott ut. Tack för att du delar med dig. Receptet på vit chokladmousse har vi kört här hemma flera ggr, och har även fått ge det vidare till flera av mina väninnor :-) så man tackar för allt, inspiration, klädtips och recept. Jag tycker din blogg är helt underbar. En av mina absoluta favoriter. Trevlig helg och Stor kram Paula

Anonym sa...

Hei!
Er en stor fan av din blogg, inspirerende bilder og tekst! Her i huset er vi også glad i Thai mat, og denne suppen er en slager hos barn og voksne! Ha ei koselig helg!
Hilsen Berit

Tom Kha (4 porsjoner)

3 bokser kokosmelk
500 gr kyllingkjøtt, kuttes i terninger
250 gr friske champignon, kuttes i skiver
1 finger ingefær, kuttes i skiver
3 stk sitrongress, kuttes i ca 2 cm lengder
5 stk kaffir limeblader, rives i to
3 stk ferske chili, gjerne i forskjellig farge, kuttes i skiver
1 dl limejuice
3 ss thailands fish sauce
1 ss sukker
2 ss fersk koriander, hakket
2 ss sterk chilisaus

Ha kokosmelken i en gryte, tilsett en boks med vann, ca 3 dl.
Kokes opp under omrøring. Senk varmen, tilsett ingefær, sitrongress og limeblader. Småkokes i noen minutter, rør om av og til. Ha i kyllingen, saltet, fish sauce, sukker, limejuice. Kok til kyllingen er ferdig.
Ha i soppen og la trekke noen minutter. Dryss over hakket koriander rett før servering.

Ha chilisausen i bunnen av hver suppeskål, og hell den kokvarme suppen over.

Namnam:)

ANETTESHUS.COM sa...

Mmmm .... thaimat er jo sååå godt!! En favoritt hos meg også:) Ha en koselig kveld!!

Klem
Anette:)

Fredrika sa...

Hejsan,

har börjat titta in här och tycker det är så himla härlig feeling på dom blogg! Tycker ni har så fint hemma och så älskar jag OM så din blogg passar mig väldigt bra. Älskar era barnrum!
Fredrika

Anonym sa...

Hej!
Vad sugen på thai mat jag blev nu, du måste lämna ett omdöme på hur receptet smakade!

Jag tycker såå mycket om din blogg och härliga känsla för inredning!

I ett av inläggen från Gotland var ett tyg på väggen av Maria Åström. Detta blev jag väldigt förtjust i och jag tror det skulle passa bra i vårt vardagsrum. Jag har utan framgång letat på nätet så jag undrar om du vet vart det är inhandlat?

Skulle bli jätteglad om du hinner svara även om frågestunden är över!
Mvh Maria

Anonym sa...

Hallå snygging,

i allt matprat måste jag fråga om ni har målat väggar/foder/tak i vanlig vit, eller bör man välja någon brytning?

Jag är stammisläsare hos dig och har sagt det förut - SÅ MYSIGT och FINT är det här !

Kram Helén

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Hej, hej!

Bilken mysig blogg du har! Var inne hos dig för någon vecka sedan, och såg då en bild av Lars Jonsson, och föll pladask! Nu har jag lyckats få tag på den, och snart pryder den min vägg, jag är så glad :-)

Tack för din inspiration!

Ha en bra dag//L

A home far away sa...

Njae du, jag kan inte hjälpa dig med receptet, tyvärr men är säker på att du kan locka fram de rätta smakerna:)

Ha en fin lördag!
Kram Gunilla i Singapore