fredag 19 februari 2010

VIGSELRINGAR & PASTA

.


God Eftermiddag!


Idag har vi varit hos juvelerarn och tittat ut vigselringar. En helt okej sysselsättning faktiskt!;) De vi valde ut kommer nog att bli riktigt riktigt bra tror jag. (Viktigt som bara den att det blir helt rätt - förhoppningen och tanken är ju att den ska sitta där på fingret f o r e v e r!)


Ljuvlig! Snyggaste bröllopsmoodboarden hittar man hos Snippet & Ink.

Det är ju riktigt riktigt roligt att planera ett bröllop. Nu blir det inget jättekalas, som vi var inne på först, med lång middag, manliga gäster i frack (been there done that...) och dans hela natten. Det blir ett mer intimt citybröllop mitt på dagen istället, vilket passar oss helt perfekt. (och det är ju också  själva poängen faktiskt:)

Letar runt just nu bland brudklänningar  på nätet och det är ju ett helt kapitel för sig.  Jag skulle kunna leta i evigheter efter "the one" känner jag! Mina krav på klänningen är att den ska vara elegant, enkel och gärna modern. Ingen marängswiss mao (been there done that,igen).  Gärna vintage från 60-70talet från något av de stora modehusen. Vore så kul att hitta något eget & annorlunda!



Now we talking! Ovan en absolut FAB brudklänning från en av de bästa på just moderna klänningar, Jenny Packham.

Snart är det dags för lite härlig middagslagning. Älskar verkligen att laga mat på helgerna! Sätta på bra musik, korka upp en flaska rött och bara njuta av fixandet i köket. Det var någon som undrade vad jag skulle laga för mat ikväll och det blir, som så ofta på helgerna, italienskt! Vi har en riktigt bra Italiensk Delibutik här i Småstaden som någon av oss besöker nästan varje fredag. Färsk pasta, ljuvlig olivolja, breasola, mozzarella, pecorino osv. Mmmmums. Dessutom har de världens godaste Panna Cotta, som bara råkade slinka ner i påsen sisådär idag!



Ett tips om du gillar italiensk mat är Paolo Robertos kokböcker. Flera jättemysiga och lättlagade recept finns det i dem. Det jag visar ovan blir det ikväll!

Nej nu väntar verkligen köket! Fram med en flaska rött och på med Duffy på stereon,  för nu ska här bakas focaccia och lagas mat med massor med kärlek och vitlök!!!

Obs - missa inte bästa serien, Solsidan, på 4:an efter första delen Let´s Dance ikväll!


Njut  fredagskvällen alla!!!


.

16 kommentarer:

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Hej!

Ett tips när det gäller ringar.
Om du vill ha stenar i ringen, kan ni köpa stenarna separat från Kaplans på Biblioteksgatan på Östermalm i Stockholm.
Låt sedan en guldsmed sätta i dem i din drömring.
Istället för att köpa en färdig ring och betala för dyrt.
Vi gjorde så till min vigselring och fick den allra finaste diamantkvalitén på alla diamaterna, till ett mycket bra pris.
Sedan värderades ringen till det tredubbla priset.

Härligt med italienskt!
Såå underbart gott med pasta!
Må så gott!
Kram!

Grodmamman sa...

Kul att kolla in vigselringar! Min vigselring är min pappas förlovningsring som jag satt dit tre diamanter tvärs över. Min pappa lever inte längre, så för mig betyder ringen extra mycket och jag är jätte nöjd med den.
Kram

chatarina sa...

Hej! I vilken småstad bor ni? Gävle?
Jag älskar italienskt..men det är nog för att jag bott i Italien i 18 år:)
Kram o ha en super fredagskväll....

Anonym sa...

Hej, skriver aldrig kommentarer men du skriver så mysigt att jag bara måste säga att I love your blog! Grymt inspirerande!
Kram <3

Hemma hos Katta sa...

Det ska bli jättespännande att se vilka ringar ni valt och vilken klänning det blir. Kan se dig i någon liknande klänning som den ovan... Stilrent & snyggt! En enkel modell från Lars Wallin skulle inte heller vara helt fel!

Det här med ringar är verkligen en djungel i sig. Vi har tittat på förlovningsringar i snart två år nu och velat fram och tillbaka. Lutar åt att vi ska designa våra egna...

Yes, ikväll är det "Solsidan"! Hur bra som helst!

Ha en mysig kväll! Stor kraam

Brunkullan sa...

Tycker att Hand har så fina vigselringar (http://www.handsweden.se/viewpage.asp?node=10&id=7).
Men klassiska ringar är också fina. Själv skulle jag inte vilja ha nått som stack ut på ringen. Jag fastnar överallt, så infällda diamanter eller brilljanter passar utmärkt.

Önskar dig en trevlig helg!
Susanne

Linda sa...

Har du redan varit gift en gång? Nu är inte jag den som ska döma, så detta är ingen kritik gentemot dig specifikt, men min personliga åsikt är att jag, om jag redan varit gift en gång (och ´´lovat´´ EN man evig trohet) så skulle jag aldrig kunna göra det igen. Jag förstår mig verkligen inte på de som kan gifta sig om och om igen. Då har ju hela giftermålet förlorat sin innerbörd och det skulle verkligen kännas fel att lova ännu en man att älska i nöd och lust (om jag brutit mitt första löfte). Menmen det är min åsikt det.

Anonym sa...

Respekterar vad Linda skrev men håller inte med. Självklart har man väl för avsikt att det skall vara "rätt" när man gifter sig men ibland blir livet inte som man tänkt sig. Jag är säker på att "P" känner att det är "rätt" denna gång på samma vis som hon säkert kände första gången. Det vore väl väldigt tragiskt om man inte skulle kunna tro på kärleken och våga gifta sig en andra gång. Lev livet och njut!! Du kommer att bli en strålande brud! Kram Lisa

Anna sa...

Åh man blir ju för tusan lite giftassugen av att läsa här.. hmmm..man kanske skulle ta o fria själv, då min karl är lite lam när det gäller sånt..mohahhahha

Och det skulle ju va lite kul o få se nån bild på dig i din förra brudklänning men det kanske känns konstigt...? Jag blev iaf nyfiken ;-) tihiii....

Kram på ré

Mrs F sa...

Håller med föregående talare. Fast jag redan är gift blir jag inspirerad! Synd att man inte kan göra det någon gång per år sådär bara för att det är så härligt att planera o drömma :-) Du har en jättefin, rolig blogg förresten!
Sandra

Line fra huset på landet sa...

Det høres ut som at du koser deg med bryllupsplanleggingen:) godt er det. Det er mange som blir "bridezillaz". Men dette bryllupet høres jo sprekt ut. Litt som jeg tenker meg deg. Min brudekjole (som du kan se på siden min) skal jeg faktisk klippe av til rett under kneet og farge valentine-rød. Slik at den blir praktisk å bruke også til andre anledninger (jeg vil absolutt! ikke selge den), og siden vi giftet oss på Valentine´s Day og hadde blodrøde roser med krystallstener. Det eneste jeg fortsatt skal ha til kjolen er vintage-brosjen i krystaller og clutchvesken som er også besatt av krystaller.
Jeg er sååå glad den dag idag at jeg valgte den kjolen som jeg kan gjøre om på og som jeg kan bruke og minnes Dagen vår, når jeg bruker den.
Lykke til med videre planlegging Philia. Dette høres kjempebra ut!!

Klem,Line

Rosor & Pioner sa...

God kväll!

Det kan inte vara lätt att välja ring eller för den delen klänning. Jag har inte fått tillfälle att göra detta ännu, väntar fortfarande på den berömda frågan :) Men jag vet redan att ja kommer ha ångest när jag ska välja. En klänning som jag tycker riktigt mkt om är denna, kopiera adr nedan. Väldigt vacker och enkel tillsammans med ett par fina skor tycker jag.
http://testsofia1.files.wordpress.com/2010/02/65382_in_l.jpg

Hoppas att ni har haft en mysig fredag!

//K

Anna sa...

Tycker man ska ska vara sig själv, när man gifter sig, kan inte förstå ena dan Od Molly,
rysch å pysh, tofsar å allt, (ingen fan av Od Molly) sen vill du gifta dig i denna vackra
skapelse, (ovan) försök att hitta något enkelt romantiskt typ Odd Molly, för att vara dig själv.
Ser fram emot att se ditt val, tror att det blir något väldigt vackert, vet att du har bra smak.

Anna

Anonym sa...

Haha en del kommentarer är ju roliga. Vadå vara sig själv??? Vet inte NÅGON som varit sitt vanliga jag när den gifte sig! Måste Philia vara undantaget som ska välja en vardagsklänning med tofsar bara för att hon gillar Odd Molly? Tycker inte hon verkar vara den stilen som har ett bohemiskt bröllop i hästhagen. Alla vanliga tjejer som går runt i Filippa K trikå, borde de då välja en trikåklänning? Eller kontorsdamer i bomullsblusar en bomullsklänning? Eller en som går i mjukiskläder ofta en plyschklänning? När det är bröllop ska kan väl vara fest och glamour, även för Odd Mollytjejer!

Kram H

Tant Johanna sa...

Jag älskar det receptet från Paolos bok. Hemma hos oss blev det också italienskt igår och solsidan är ju såå roligt! Kram J

Anonym sa...

Hej! Är en trogen läsare men brukar inte kommentera. Tycker att du har ett otroligt fint hus och en underhållande blogg. Förstår inte varför man måste lämna sura komentarer? Det är ju ingen som tvingar någon att läsa bloggen eller hur? Tröttsamt!

Det jag egentligen skulle fråga om innan jag läste allas kommentare va vad kokboken med Paolo Roberto heter?

/Anna, Uppsala