måndag 22 februari 2010

HÄXAN SURTANT BLIR PERSONLIG


Hej nya vecka!

Idag skickar jag en känga åt alla  elaka  skitsnackande kvinnor som finns. Har ni inget bättre att göra kan man undra? Den värsta sorten är de som inte ens kan stå för sitt garbage och försöker skylla på andra. Nej FY för er! Ni är ju  v u x n a,  bete er inte som ni var småbarn "med hemlisar"! Ägna ert liv åt något positivt istället!!! (och nej T, jag tror i n t e att jag är Paris Hilton. Jag är fullt medveten om att det saknas tex. några miljarder, en modellkropp som var typ 10 år yngre utan 3 snuviga små skatter i släptåg, en chiuaua, och inte minst ett
j e t s e t l i v!!!)

Hoppas jag inte gör er fina bloggisar på dåligt humör, men jag är minst sagt s u r idag och jag var tvungen att få ur mig lite!  



Nu ska jag snart träna och glömma bort dessa damer, jag ska aldrig nånsin mer skriva om dem!!! 

Jag kommer tillbaka gladare, jag lovar!


Uppdatering: Det var inte till några av de elaka kommentarer jag fått på bloggen, jag refererade till i detta inlägg. Även om de är riktigt tråkiga också!


.

85 kommentarer:

Diana Westöö sa...

Den sortens människor finns tyvärr överallt. Det är bara att skaka av sig, låt dem inte ta din energi!

Hoppas solen skiner på dig i småstaden idag precis som den gör i Sthlm :)

Anonym sa...

Det är så trist med de som pratar illa, tror att det mest handlar om avundsjuka! Det verkar tyvärr som det är många som har svårt att glädjas åt andra och måste därför leta fel i stället för berömma!

Förstår att "Häxan surtant" kommer fram, med all rätt. Kan trösta dig med att både jag och mina barn gillar häxan surtant ;-)

Tycker hur som helst att du och din blogg är fantastisk! Hoppas att humöret känns bättre efter träning!

KRAM
Ulrika

Sophie sa...

Hej!
Bra att du reagerar. Det där skitpratet står för dem, det är deras negativa energi. Svårt ibland att inte ta det personligt, men stå på dig! Det är bara avundsjuka rakt igenom. Var stolt i stället för det du presterat och visar på bloggen, jag och många andra får mycket inspiration och tips från din blogg, jag är inne varje dag.
Det är inte konstigt att jämställdheten aldrig kommer att bli ett faktum, när det är kvinnorna själva som drar ner varandra. Det är väl bättre då att glädjas med dem som det går bra för, och peppa och stötta, för det ger hopp åt andra.
Så där barnsligt håller sällan männen på.
Fortsätt du att vara som du är och blogga på!
Lycka till med bröllop och allt!

Kram
Sophie

Anonym sa...

Så bra sagt Sophie, varför ska alltid kvinnor dra ner varandra!? Gläds och inspireras av duktiga kvinnor istället! Och de som inte kan göra det är tyvärr avundsjuka och bittra...

Soliga hälsningar!

Emma - white avenue sa...

Fy, vad tråkigt med så negativa och pessimistiska personer.

Men du vet att DU är en superhärlig person med underbara barn och en underbar man. Du har ett vackert hem som inspirerar inte bara mig utan sååå många andra. Jag blir alltid glad när jag ser att du har ett nytt inlägg och du skriver så himla bra att man blir peppad att hitta på saker! Fortsätt vara den DU är! Jag vet att du är stark nog att bara skaka av dig sånt här men jag ville ändå skriva några förhoppningsvis värmande ord!

Stora bamsekramen Emma

Fröken Vit i Madickenhuset sa...

Hej!

Varför kan inte människor glädjas med dem, som det går bra för och se det som en inspiration till sig själv??
Så ser i alla fall jag på livet.

Det som är, kan ju bara bli bättre, om man åtminstone försöker.
Men det är ju klart, det är ju enklare att gnälla på andra, istället för att göra något bra av sitt eget liv.
Trist, men bry dig inte.

Detta är baksidan av att göra något bra, det finns alltid folk som vill förstöra.
Ge dem inte det!

Ha ännu en underbar dag, Philia!
Kram!

Anonym sa...

Såna där elaka kommentarer säger mer om personerna som uttrycker dem än om dem som de säger det om, glöm aldrig det! Oj vad konstigt det blev i skrift, hoppas du fattar ;) Ha en go vecka! Kram Sara

Anonym sa...

Tack för en toppenbar blogg! Jag får så mycket tips och inspiration från dig. "Härmar" en del saker här hemma och är jättenöjd och glad över att din blogg finns. Ibland avstår jag tom från att köpa inredningsmagasin och tittar in på din blogg istället för att få tips och inspiration. Har dessutom tipsat min syster om din blogg så hon är också en trogen läsare och ibland skrattar vi åt det för båda förstår var vi fått tips och idéer ifrån. Tex gjorde jag en beställning på HM igår. Min syster skrattade gott och frågade om jag inspirerats av dig. Och japp det hade jag!!! Tack!

Anna sa...

Tyvärr finns det en hel hop av sådana människor. Trist att de gör besväret att vara så negativa o elaka särskilt på en blogg för då har man ju valmöjlighet att läsa (antar att du syftar på lite kommentarer här..?)

Men du verkar stark, du skakar av dig (hoppas jag) och vi är MÅNGA fler glada, positiva människor som gillar dig. Hoppas du vet det :-)

Sen heter visst många Anna här, men jag antar att du ser på ip-adressen att jag är en av de snälla Annorna :)

Stor kram!

Anonym sa...

Heja dig! Bra där att du ryter till!
Ärligt talat, skit i sura, elaka och nervärderande kommentarer och kör på.
Du har världens bästa blogg och bjuder så helhjärtat på dig själv och ditt hem.
Så ladda om nu, för jag behöver min dagliga HoP fix...
Varmaste hälsningar
Petra

Anonym sa...

Hej!
Jag har inte kommenterat din blogg innan men vill bara att du ska veta att jag är inne dagligen för att hämta tips och idéer. Du gör mig glad och har du inte skrivit något nytt blir jag lite besviken (hi-hi)! Det är som att hälsa på en "väninna" när man tittar in på din sida! Strunta i alla andra, det kallas avundsjuka!! kram från en flitig besökare

Petra sa...

Sådan människor finns. Tyvärr. Det är bara att bestämma sig för att de inte ska påverka ens liv. Det handlar om dem, det handlar inte om dig.

Hoppas verkligen inte att det här påverkar din positiva energi, den som lyser så igenom i din blogg och som du delar så frikostigt med dig av till oss som läser den!

Stor Kram!

Anonym sa...

hej tycker du har en jätte fin blogg,ett underbart hem...alltid lika trevligt att titta in hos dig.
så skit i alla avundsjuka sur "käringar"

Anonym sa...

Alltså avundsjuka är inte enbart finsk folksjukdom...Hälsningar från Helsingfors

Hemma hos Katta sa...

Blir så trött på alla elaka tungor i bloggvärlden! Det klagas och missunnas... Precis som alla andra vettiga bloggisar här ovan så är jag övertygad om att det bottnar i avundsjuka! Tyvärr!

Hoppas du får en riktigt strålande måndag!

Kraaam Katta

ps. Beas nya vårkläder är såå fina! Hon kommer bli söt som socker!

Mjuka sa...

go girl!! vi kallar det avundsjuka tror jag :-) Skitkärringar finns överallt!
Kram Malin

You are my favorite feeling! sa...

Hej Philia!

Det är just det som gör att man tappar suget med på att blogga. Det har jag själv gjort ett antal ggr. Numera skakar jag bara av mig såna personer, det är inte ens (!) värt att nämna dessa personer på en blogg!

KRAM Starmama

Anonym sa...

Åh, vad uppretad jag blir, både av att läsa det du skriver om missunsamma och avundssjuka surkärringar samt när jag läser negativa kommentarer i bloggvärlden. Blir riktigt illa berörd när dina barn blir påhoppade. Det är så lågt! Varför besöka bloggar man stör sig på, och dessutom lägga tid på att kommentera?
Det är väldigt märkligt att det ska vara så svårt att glädjas åt andras lycka och välgång. Jag trodde att man skulle växa ifrån skitsnack bakom ryggen, men det är tydligen bara ämnet på skitsnacket som ändras....hoppas att du har konfronterat dem som har snackat skit och ställt dem mot väggen. Hut brukar gå hem! De här personerna är helt klart några som är avundsjuka och vill byta bort sina misslyckade liv mot något bättre. ....Surt sa räven om rönnbären....Förstår att det tar en massa energi, men hoppas att det inte är några av dina vänner som har sårat dig. Man presenterar bara sig själv när man snackar skit om andra....

I fredags blev jag så inspirerad av ditt inlägg att jag satte på Duffy när jag lagade mat och tog mig ett glas rött. Så mysigt...

Kram Jessica

Anna sa...

Jag fullkomligt älskar din blogg och går in flera gånger varje dag. Du inspirerar mig så himla mycket! Tack för en underbar blogg!!

therese sa...

Live and let go! Jag är helt säker på att du vet bättre än att hänga upp dig på elaka kommentarer. Allt handlar om avundsjuka, det är sveriges största problem. Man kan inte unna någon annan lycka och framgång utan att ha det själv. Du är en stor insperationskälla för mig och många andra. Kram

Anonym sa...

Hej,
säger som jag tidigare skrivit till dig - din blogg är toppen. Och bara för att man inte lever just ditt liv så behöver man inte låta avundsjukan ta överhand och bli elak. Om någon mår dåligt över att läsa om ditt liv, så tycker jag att det är bättre att strunta i att läsa bloggen. Jag är säker på att ditt liv inte alltid är en dans på rosor alltid - men så är livet - kan inte dessa elaka människor förstå att du skriver för att glädja andra. Jag hoppas att de inte får dig att sluta skriva. Var rädd om dig och din familj - vi är många därute som tycker att du är toppen även om vi inte känner dig personligen - det är jag övertygad om.
Kram Hannah

Anonym sa...

Jag har inte sett en enda negativ kommentar i din blogg, så jag blir lite förvånad!?

Har iofs bara tittat in här under ett par veckors tid, men som sagt ej sett något negativt? Men du kanske menar irl?

Trevlig blogg, fortsätt så du bara =)

Anonym sa...

Hejsan! Är en trogen läsare av din blogg som instämmer med kommentaren ovan ang att den- även för mig- är mer inspirerande än diverse inredningsmagasin. Tycker det är bra och sunt att man ibland ryter till när det behövs, men hoppas att du ändå kan skaka av dig otrevliga kommentarer. Håller med alla ovanstående om att det är jantelagen som härjar. Ha det fortsatt gott, och fortsätt vara precis den du är. Kram
//Marika//

Borg design sa...

Läser din blogg så ofta jag kan jag har även jag en liten tjej snart 1 år hemma. Det gör ont i mitt hjärta att läsa att det finns folk som gör allt för att göra illa andra personer.

victoria

Anonym sa...

Hva gjør man med slike folk! Har de ikke lært at om en ikke har noe fint å si så ikke si noe?!
Kjenner jeg blir irrirert på dine vegne. Men som mange har skrevet over her. De er sikkert misunnelige!
Håper dagen blir bedre etter trening.
Hilsen fra Norge

Camillasnyahem sa...

Man tror att man ska slippa sånt när man blir vuxen...? Riktigt tråkigt för dig, en stor kram från en bloggkompis får du iaf! :)

eva sa...

AVUNDSJUKA MÄNNISKOR.MAN BLIR SÅ TRÖTT PÅ DEM.
BRA ATT DU SÄGER IFRÅN.SÅNA SKA MAN INTE LÄGGA NÅGON ENERGI PÅ.FORTSÄTT SOM DU GÖR.

KRAM EVA

MITT VITA HUS sa...

O no! Igen alltså, ja du vet ju att jag med blivit utsatt några gånger och fy f* det är ju helt sjukt alltså! Jag älskar din blogg och allt där i som sagt tidigare en lagom blandning av lite allt och mycket med lite ironi bakom;) Jag tyckler att det är så härligt att du verkligen bjuder på dig själ här och jag vill aldrig att du slutar blogga..pisspottorna kan fara åt fanders! Avundsjuka i denna värld är inte utav liknelse det är ju iallafall helt klart sant och kan man inte glädjas åt andra och ta det man läser så varför läser man egentligen!

Hoppas du kommer tillbka lite gladare!

En stor kram till dig i dag, kram Mia

Anonym sa...

Hej P!

Antar att det som vanligt är AVUNDSJUKA som gör att andra snackar skit...

Det är därför jag själv har så svårt för att umgås med kvinnor.. umgås mycket hellre med män!!

Dom kör raka rör ,inget skitsnack och ingen avundsjuka där inte, utan där gläds man med varandras framgångar och dunk i ryggen! Istället för som tjejer, missunnsamhet och skitsnack.

Låt inte dessa personer lyckas med att göra dig upprörd..då blir dom säkert bara glada. :(

Cyberkram från en trogen Läsare <3

Anonym sa...

Känns nästan som att det blev skitsnack om skitsnackisarna :)Dom kanske verkligen tycker så, det kanske inte alls handlar om avundssjuka. Men vad spelar det för roll? Du vet att det inte är så. Du har en underbar blogg och familj! Det kan ingen ta ifrån dig avundsjuka eller ej. Tack för att din blogg finns den är superbra! /Helén

Anonym sa...

Hej Philia
Har aldrig kommenterat förut men ville göra det idag då jag förstår att du blir arg med all rätt.
Har nyligen efter ett tips börjat läsa din blogg men blev så inspiread att jag var tvungen att läsa "ikapp" allt jag missat.
Jag har nu blivit helt biten och läser den varje dag.
Så fortsätt du som vanligt tror vi är fler som gillar dig än snackar skit.

Många kramar Cilla som också älskar Odd Molly och bor i en småstad

Anonym sa...

Jag slutar aldrig att förvånas över att det finns så mkt "dumt folk", jag är så TRÖTT på den svenska avundsjukan!!
Jag blir så glad av din blogg och längtar efter att se dina inlägg! Den är verkligen mysig! Kramar!!!

chatarina sa...

Hej! Du ska veta en sak..att alla som pratar illa om andra och som inte gläds åt andras framgångar har stora problem själva..de KAN inte känna glädje för avundsjukan tär på dem innifrån..avundsjuka människor är små människor som inte lärt sig att livet är härligt och att det faktiskt är såå härligt att bara hänga med..men de kan växa de också..om de bara sitter ner och tar sig en tankeställare..är det verkligen värt att irritera sig på andra så att jag själv mår dåligt??för vem mår sämst...dom såklart!!
Kram o strunta i dom:)

På vår udde! sa...

Gumman tänk såhär:

Du vet hur det känns när man är sådär toklycklig och allt är toppen! Livet leker och man lever där i sin lyckobubbla och struntar fullständigt i andra, och hur dom har det! Man är liksom så helt uppe i sin egen lycka så att sätta igång och vara missunsam och elak finns liksom bara inte på kartan!

Sen finns det perioder i livet när man inte har det så bra. Man är inte lycklig, det kanske fattas något i förhållandet, man kanske måste jobba hela sommaren, för att man har köpt ett så jäkla dyrt hus, istället för att vara hemma med sina barn, man kanske känner sig missnöjd med sin kropp och allmänt otillräcklig.

Jag tror att det finns två typer av människor som hanterar olyckligt liv på olika sätt!

Den ena typen tar tag i sitt liv, analyserar vad som är fel, och sätter igång att förändra sin tillvaro med målet att åter kunna träda in i den där lyckobubblan där allt kändes toppen!

Den andra typen orkar inte riktigt ta tag i sitt liv och samla de krafter som krävs för att genomföra de nödvändiga förändringarna. Livet fortsätter att vara halvtrist och på toppen av allt blir man sur på sig själv för att man saknar orken att förändra... Det är då, tror jag, missunsamhet, avund och elakhet mot andra kvinnor föds! - Varför kan hon vara hemma med sinna barn och inte jobba? - Varför får hon vara sådär smal och pigg med tre barn i hasorna? - Måste hon se så jäkla lycklig ut, när jag själv känner mig så olycklig osv. osv.

En pisspotta är född!

Kontentan av det hela: Pisspottan mår förmodligen inte bra, blir förmodligen provocerad av den här kommentaren, vilket faktiskt kan leda till fler elakheter! Men eftersom du gumman är lycklig och lever i den där bubblan, liksom jag och många andra med oss gör, kommer pisspottan aldrig åt dig! Lev i din lyckobubbla och låt ingen rispa den på utsidan!

Kram din vän H

Oj, blev kanske lite pretto i överkant, men hey hey, strunt samma, man lever bara en gång! :)

Anonym sa...

Vad har dem skrivit? Jag fattar ingenting/T

Anonym sa...

Jag håller med dig. Man utgår från sig själv och antagligen är man en ganska snäll människa... som tycker att livet kan vara tillräckligt jobbigt ändå, vi kan väl åtminstone vara snälla mot varandra..?
Och så möter man illvilliga människor som antagligen är avundsjuka och som inte kan unna någon annan lite lycka eller välgång, och så måste de förstöra...
Istället borde de tänka, kan hon så kan jag...
Det är så självklart tycker jag, och man blir lika häpen varje gång man möter en illvillig människa...
Dessutom är det rent pinsamt, att så tydligt visa att man är avundsjuk.
Det finns ett ordspråk som säger:

"Kindness is the highest form of intelligence"

så sant som det är sagt...

Mia :)

Anonym sa...

Nu vet jag inte exakt vad som hänt men det låter som om den klassiska avundsjukan varit framme och visat sin allra sämsta sida. Försök att bara skaka av dig det hela - vad personen/personerna nu än gjort så säger deras beteende mer om dem än om dig.

Kram Linda

Anonym sa...

Hej!
Jag kollar din blogg varje dag sedan en tid tillbaks...du inspirerar mig...skit i de som är dumma...de har inget annat att göra än att vara avundsjuka på andra...har säkert jättetråkiga liv;-) Kram Maria

Anonym sa...

Halloj! Tycker att du får vara vem du vill, häxan surtant, Paris Hilton eller House of Philia..:-) Det alla borde lära sig är att gillar man inte det som skrivs eller sägs, klick, så är man borta eller face to face, gå därifrån...hur svårt kan det vara?? Människor som har ett stort behov att såra eller vara elaka, är ju egentligen människor med superdålig självkänsla, så det är väl det man får ha i minnet när ord sårar...Hursomhelst gillar jag i alla fall din blogg, även om jag sällan kommenterar. :-) Stå på dig, var vem du vill! :-)

SollenkrokaBy sa...

Hello "ParisHäxan" Ja klart att man blir arg... Att någon ens orkar reta upp sig på hur du lever. Alla har rätt till sin dröm... Och att leva sitt liv som man vill! Jag älskar att läsa din blogg och avundas ditt fantastiska kök till exempel... med eller utan Chihuahua och en massa miljoner, may I be you BFF?
;o)
Skickar en kram oxå, så arget rinner ur!

Anonym sa...

Jag tycker också att din blogg är inspirerande och tittar in varje dag! Det är tråkigt att behöva lägga en massa onödig energi på pisspottor, men tyvärr ibland omöjligt att låta bli.
Alla vi här tycker iaf att du är toppen oavsett var du bor, vad du tjänar, vilka kläder du köper eller vilka du umgås med!

Stora kramar!!

Line fra huset på landet sa...

Dette fortjener du IKKE Philia!!! Er det ikke helt utrolig ?? her deler vi både gleder, fortvilelse og sorger på bloggene våre..og så skal ANDRE fortelle deg hvem du er ?? Nei, VET DU HVA! De bør skaffe seg et liv, en hobby, whatever...

Jeg elsker bloggen din og er innom hver eneste dag. Du gir masse av deg selv. Awards er faktisk det du fortjener!

Klem,Line

Malenami sa...

Jag tycker att du har en av de bästa bloggar jag någonsin läst! Och blev inte alls på dåligt humör av detta inlägg:) Tycker det bara är synd att dumma tanter får så mycket uppmärksamhet. Tycker man kunde lika bra posta ett inlägg på bloggen med sina finaste kommentarer av läsare som hyllar en till skyarna.. De har du ju många av;)
Förstår dock att det är skönt att lufta sig lite grann ibland.
Du är super!
Knus og klem!

Anonym sa...

KARMA! You get what You give! Så är det bara! Skit i alla ledsamma människor, vet att det inte alltid är så lätt, men...städa bort dom!
Kram Anna B

Anonym sa...

Hej där!

Jag vill bara berätta för dig att jag upptäckte din blogg i helgen som gick, å jag säger bara, I LOVE IT! Jag blir alldeles till mig av inspiritation! Du har verkligen en stil som tilltalar mig, plus att du verkar vara en härlig mamma med härliga barn!

Så jag hejar på dig, you go girl! Mitt tips mot elaka tungor, rise above!

Kramar fr P =0)

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Inget att bry sig om, det är ju frivilligt att läsa dig blogg! Och de andra surtanterna: finns överallt...tror det kallas PMS! Hi hi!

Må så gott//L

Anonym sa...

Hej!
Läser din blogg varje dag och jag har fått massor av inspiration av dig. Vill bara skicka en KRAM, det är det allra bästa mot allt jobbigt!

KRAM Helena

Anonym sa...

usch va tråkit att de lyckade deppa ner dej så du inte la in några fina inspirationsbilder! VERKLIGEN en komplimang att bli jämförd me paris dock :D spelar nästan ingen roll i vilket sammanhand de menar, de måste ju tyckt du likna på ngt sätt - båda lika söta! /Anna

LOPPISLIV sa...

Godmorgon P! Vad trist, men det kallas nog rätt och slätt för avundsjuka skulle jag tro. Sänder massor av styrkekramar så du orkar fortsätta blogga. Radera alla elaka kommentarer så den negativa energin försvinner direkt, bort med allt sånt bara. Stå på dig!! KRAAAAAAM Paula

Järnladyn sa...

Hej,
Vet inte vad som skrivits men jag anar vad. Så himla trist!!! Själv älskar jag din blogg och som jag sagt innan så är den klart min favvo. Jag älskar ditt hem och ert liv (hmm lät lite konstigt kanske men jag tror du fattar;))precis så där skulle jag också vilja ha det. Nu har jag iof också en man och barn och ett underbart hem men du ger mig oerhört mkt inspiration!! Måste bara läsa här varje dag!! Sen tar du ju så fina kort också. Tråkigt med avundsjuka och som det skrivits ovan så är det sååå kvinnligt, varför...?!!
Kram och stå på dig, slutar aldrig blogga;)

Anonym sa...

Kanske ingen av er vet vad det innebär att må riktigt dåligt? Ni som ändå lever i era "lyckobubblor" (man kan ju undra hur sunt det låter egentligen?) kanske kan ha så pass<mycket styrka och lycka i er, så ni kan låta någon stackare lämna en taskig kommentar, utan att röra upp himmel och jord för det.

Era lyckomarginaler verkar stora, den olyckliga förblir antagligen olycklig, medans er lycka fortgår. Vem är vinnare, vem är förlorare tycker ni?

Saker händer en del kvinnor, såsom arbetslöshet, missfall, skilsmässor, aborter osv osv. Händer flera saker på en gång lär det brista. Kanske inte så lätt att resa sig alla ggr, eller vad tror ni?

Detta är bara reflektioner över vad jag sett runtomkring mig.

Anonym sa...

Kan inte annat en hålla med anonym ovan... /johanna

Anonym sa...

Givetvis är dåliga kommentarer ett tecken på avundsjuka som kan bottna i många anledningar...men snälla Phillia alla människor älskar en inte och har man en blogg där man visar ett stort välstånd och mycket ''sockersöt lycka'' får man nog tyvärr räkna med att det kan sticka i ögonen på andra kvinnor som inte har dina möjligheter. Det är nog lätt att tycka att alla kan väl skapa sin egen lycka men det är nog inte så lätt då vi alla har så olika förutsättningar med bakgrund, pengar, möjligheter, hälsa.. osv. Med tanke på alla fantastiska bloggtjejer som bekräftar ditt vackra hem, dig och dina barn så tycker nog jag att du borde kanske ''hoppa ner lite från piedestalen'' och bara vara lite överseende med dina elaka och mer olyckliga medsystrar och strunta i dramatiska utspel på nätet...du lever ett liv som väldigt många kvinnor aldrig kommer att vara i närheten av, njut och var tacksam för allt du fått. Ett tips i all välmening...

Kram
Christina

På vår udde! sa...

Till Er två anonyma ovan!

I inlägget som föranlett dessa kommentarer framgår tydligt att det som hänt INTE har något med BLOGGEN att göra, och för att tydliggöra detta ytterligare avslutas inlägget med följande kommentar:

Uppdatering: Det var INTE till några av de elaka kommentarer jag fått på bloggen, jag refererade till i detta inlägg. Även om de är riktigt tråkiga också!

Det är alltså något som hänt i den verkliga världen som Philia och jag (och ni) lever i!

En värld som för oss också innefattar "arbetslöshet, missfall, skilsmässor och aborter"! Det är inget vi varit förskonade ifrån! Vissa saker i livet kan man inte styra över och vissa andra saker kan man påverka själv! Sen handskas vi med våra problem på olika sätt!

Undermeningen, som jag hade hoppats skulle framgå var: Om man är missnöjd med saker som man kan påverka själv, gör något åt det och gå inte omkring och var sur på andra som redan löst sina problem! För problem har vi alla oavsett om vi lever i en lyckobubbla eller inte!

Med vänlig hälsning Helena

Anonym sa...

Hur bra man än har det kanske man blir ledsen om ngn skickar onödiga, otrevliga kommentarer. Speciellt om man även blandar in barnen. Vi vet ju inte hur MÅNGA meddelanden som har skickats heller. Jag kan inte tänka mig att denna blogg har skapats för att sticka i ögonen på människor utan upplever (som nog de flesta gör)att Philia är tacksam och glad för det liv hon lever. Mår man riktigt dåligt (och jag har erfarenhet av dessa människor i mitt yrke)kan jag aldrig tänka mig att man har ork nog att skicka kommentarer som tex undrar om Philia tror att hon är Paris Hilton osv, eller andra dumma påhopp. Stör man sig på att hon har det bra läs inte bloggen då. Alla som skickar positiva kommentarer rör väl ändå inte upp himmel och jord utan detta visar väl ändå bara att det är många som vill att Philia ska fortsätta blogga och faktiskt ser fram emot hennes inlägg och bilder.

Annika sa...

Avundsjuka frodas överallt. Kvinnor har svårt att stötta varandra vad det än gäller. Så fort någon avviker från mallen och sticker ut lite så kallas det för att man sitter på piedestal. Man har faktiskt ett val, man kan stänga av datorn om man vill...! Någonstans är ju bloggande en sorts uppvisande och det är ju helt frivilligt att titta i dem eller ej. Om man mår dåligt bör man nog ta tag i det istället för att klanka ner på andra. Man ska ju inte tro att alla tjusiga bilder visar verkligheten. Man måste få lov att att vara som man är. Då kan väl alla "olyckliga medsystrar" samla ihop sig och försöka påverka konstruktivt på annat sätt. Nätverkande kan vara bra för alla. Jag ser bloggande som en inspiration, jag tittar runt och finner saker jag vill ha/göra och försöker skapa något eget av det, göra själv eller köpa billigt. /Fattig husmus!

Anonym sa...

Hej!
Jag brukar läsa din blogg och tycker den är väldigt trevlig och öppenhjärtlig. Fortsätt i samma goda stil och skit i alla avundsjuka knäppisar.
Dina bilder (av hus, barn och kläder) är mycket inspirerande och du har god smak :D

Fortsätt blogga på!
Helena

Anonym sa...

Stå på dig Philia!..löv jo!!
Hälsningar från Dalarna

Anonym sa...

E! Nä precis, vi känner inte hennes egentliga person, men med vilken rätt ska vi då kommetera den negativt. Vill vi inte gott, måste vi då nämna det negativa. Detta är henne blogg! den är från hennes synvinkel, hur skulle den annars vara utformad? Det är väl ingen blogg där hennes innersta djup ska blottas. Läs bloggens syfte: "Jag hoppas att denna inrednings / livsstilsblogg ska vara inspirerande och full av feelgood!"

Anonym sa...

Vad är det för feelgood med att få höra vilka pisspottor till vänner hon har? Jag håller med E och tycker att det är skitsnack hon sysslar med själv. Om hon på ett bra sätt kunde ta hand om sånt hade hon inte skrivit om det, på ett ganska "pissigt sätt" inför hundra?, tusen? läsare. Då hade hon varit smart nog att lämna dessa människor åt sina öden helt enkelt..

Carro

Anonym sa...

Om man sticker ut hakan i ett offentligt forum (och då även "i verkliga livet" får man anta) på det sätt som "Philia" gör gällande den yta hon framställer, så måste man nog vara beredd att ta en diskussion och inga stampa med foten och börja grina som ett bortskämt barn så fort man får en motgång, såväl i bloggen som IRL.

Bloggen/din livsstil är ju för många ganska provocerande, och det måste man ha i åtanke när man lägger sig i den allmänna debatten (som trots allt en öppen blogg är). Naturligtvis läser inte bara de hurraropande bloggsystrarna bloggen utan även människor runt dig, och bland dem finns det naturligtvis personer med avvikande åsikt. Alla tycker inte att det är tilltalande med en person som vältrar sig i sin egen lycka och välstånd, och gärna framhäver det.
Louise

Anonym sa...

Ni negativa, avundsjuka, missunnsamma människor är ju bittra. Och bittra människor är FULA (både inuti och utanpå)

Lilla My

Anonym sa...

Håller med föregående skrivare Louise, det blir lite too much alltihop!! Och tyvärr är inte livet alltid en dans på rosor, oavsett vilket liv man lever// Sara

Anonym sa...

Mår man dåligt och provoceras av bloggen. Läs den inte då!! Den är offentlig, men läsaren har väl ett eget val. Det finns alldeles för mkt olycka i världen för att hänga upp sig på någon annans lycka, och ödsla tid på att trycka ner den personen. Vi vet inte allt denna bloggerska har varit med om i livet. Blir man påhoppad och elakt kommenterad reagerar man, om så bara ni själva skulle få kommentaren:- Vá ful du är idag! så kanske man vill kommentera det tillbaka. Nu ni som kommenterar negativt, trivs ni inte med att läsa denna blogg, lägg det åt sidan då och använd er tid till något annat. Tex. hjälpa de olyckliga barnen på Haiti, eller AIDS drabbade i Afrika. Det finns säkert bloggar som skildrar hur svårt vissa människor har det i livet också. Är man ute efter det så sök efter dem istället.

Anonym sa...

varför får man inte tycka en sak utan att det ska kallas avundsjuka?
varför får man inte diskutera saker man tycker är olika utan att någon är avundsjuk?
Ska man alltid bara hålla med? Får man aldrig tycka olika? Tex i förra inlägget tyckte jag det lät fruktansvärt snobbigt att skriva att man blir förvånade över att HM kunde ha något fint. Inte bara Philia var förvånad utan även många andra. Att ha pop kläder till vardags och dagis är rätt lyxigt för många. Är jag avundsjuk? Nej. Det är vad jag tycker. Jag önskar inte att det var mina barn som hade pop kläder till dagis. Jag är väldigt nöjd. Ska jag stänga av datorn och aldrig mer besöka Philias hemsida? Nej. Det vill jag inte!!! Jag älskar bloggen! Fast jag tycker inte alltid lika! Får jag ge min åsikt utan att vara avundsjuk? Ibland känns det som att det är lätt att skylla på avundsjuka för att det känns jävligt jobbigt att erkänna att det kanske faktiskt ligger något i det någon sagt (menar inte just detta fallet, utan generellt). Så kan det faktiskt vara för mig. Kommentera någon något som jag är väldigt tillfreds med, då bryr jag mig inte. Är det tvärtom brukar det va jobbigare. / Maria

Cina sa...

Philia, Du är en fantastisk kvinna med en underbar familj och ett fint hem!
Jag gläds med dig!
Till de som ger tråkiga kommentarer vill jag bara säga: LYCKA KAN INTE KÖPAS FÖR PENGAR!!!
Alla har vi våra motgångar och prövningar, rik som fattig. Men det är vad man gör med det som är avgörande. Antingen kan man låta det negativa ta över eller så får man ta tag i det En optimist mår alltid bättre än en pessimist.
Älskar att läsa din blogg !
Kram på Dig

Anonym sa...

Det Maria skrev var det smartaste jag läst på länge i denna blogg. Det är ju precis det humanism handlar om - man ser till allas lika värde oavsett allting, men man respekterar också allas olika åsikter och värderingar här i livet. Att tycka olika handlar inte rakt av om avundsjuka. Man kan uppskatta vissa bitar med den här bloggen och så kan man tycka att andra är mindre bra eller att de inte stämmer överens med ens egna åsikter. Att säga att det är förvånande att H&M hade något fint för en gångs skull får stå för Philia. Deras försäljningssiffror visar en annan åsikt bland allmänheten.

Carro

Anonym sa...

Det är väl klart man får ha åsikter och att man tycker olika, man bör och få diskutera saker som man tycker olika om. Som sagt man kan uppskatta vissa bitar med den här bloggen och så kan man tycka att andra är mindre bra eller att de inte stämmer överens med ens egna åsikter, men frågan är väl egentligen om det behövs elaka inlägg, hårda åsikter som sårar? Då kanske man helt enkelt bara kan strunta i att vistas på denna blogg om den provocerar fram allt för hårda påhopp. Hoppas det kommer ett nytt inlägg från House of Philia snart så att vi får se något nytt och glädjande, det skulle behövas nu.

Anonym sa...

Philia, jag tycker om din blogg!!

Amanda från Finland

Kiddan sa...

Kan bara hålla med många här ovanför. Avundsjuka och missunsamhet är nog den största anledningen. Jag har själv en position som är spännande, kul, avunsam men på ett annat plan än du och då kommer dessa kvinnor fram ur sina hålor. Som flera sagt: låt dem inte påverka ditt liv. Kram!

EN INREDOHOLIC sa...

Ahhh... den svenska kvinnliga avundsjukan har gjort sig påmind igen. Makalöst!! Vad är det med det kvinnliga könet?!??! Skit i dem... de önskar de vore du och kan inte hantera det. Ledsamt med människor som är så små och olyckliga själva.

You go girl!!

Varmaste kramen ifrån Skåne
Jannice

Pethra sa...

Otroligt att vuxna människor skall hålla på att ägna sig åt skitsnack, lär folk sig aldrig?

Stå på dig Philia, många här nu som försöker komma åt dig på ett eller annat sätt men vi är väldigt många som gillar din blogg och all inspiration du sprider omkring dig.

Marta sa...

det är så himla trist det här! jag har precis skrivit om det i min blogg

http://accordingtomarta.blogspot.com/2010/02/heidi-montag-anna-hibbs-och-engla.html

tjejer är så elaka mot andra tjejer, då jag tror att det mest är tjejer som kommenterar på din blogg.

jag kan erkänna att jag är lite avis på ditt hus och att du verkar ha ett mysigt liv. men jag skulle inte ens hoppa på dig även om jag skulle tycka ngt negativt om dig. då skulle jag inte ens gå in här.

det är så trist med tjejer som mår dåligt och tar ut det över andra glada, starka och ödmjuka tjejer. :( du kommer tillbaka, di är bättre, starkare och ödmjukare än så! :)

keep it up! kram

Pethra sa...

Till anonym som menar på att det inte alltid är lätt att resa sig upp;

Jag sitter här hemma, arbetslös, bor i en stad där jag knappt känner några vilket innebär att jag har inga vänner att umgås med, jag har i lång tid försökt bli gravid men haft missfall 4 gånger, jag tycker att mitt liv är en pina med jämna mellanrum MEN inte fasiken kastar jag skit på dem som har det bättre än mig själv. Nej nej, livet blir vad man själv gör det till och orkar man inte göra det bästa av situationen utan måste kasta skit omkring sig på de som är mer lyckligt lottade, ja då håller man sig borta om deras lycka sticker så jäkla mycket i ögonen!

Anonym sa...

Jag tycker verkligen om din blogg men tycker det är tråkigt när den används som forum för pajkastning fram och tillbaka, känns liksom lite fel. Låt det bara rinna av dig istället för att lägga dig på samma skitsnacksnivå... Väljer man att på ngt sätt vara lite offentligt så finns det alltid en risk att människor är avundsjuka etc etc, och alla har ju rätt till sin åsikt hur dum den än är...
Fortsätt med din fina inspiration istället och ignorera skitsnacket, det svider mer hos skitsnackarna! / J

Anonym sa...

Men Oj, vad har hänt här ???
Jag har läst denna blogg några månader och hela tiden tyckt den är mycket trevlig + trevliga kommentarer, men nu är det något hellt annat. Hoppas på förändring.

Väntar på ett inlägg från Philia

Kram/Anna

Anonym sa...

Enligt Philia så var ju detta en IRL-konflikt och gällde inte bloggkommentarer. Dock så kan man väl kanske anta att "väninnan T" - som nämns i inlägget - följer bloggen och har reagerat på nåt av inläggen vilket föranleder meningsskiljaktigheter. Am I right?
Man kan ju då fråga sig VARFÖR den här väninnan uttryckt den här åsikten (att Philia "tror att hon är Paris Hilton")? Kanske det helt enkelt ligger något i det? Det känns väl inte alltför långsökt att dra vissa paralleller till ett jetsetliv, med tanke på inlägg och formuleringar - gällande drömmar, livsstilen, bröllopsplaner etc.
Å andra sidan har väl Philia rätt att ha sin åsikt, sina drömmar etc.
Vore intressant att höra en motkommentar från "T". Hon blir ju trots allt exponerad i bloggen (dock bara som "T", men säkert lätt identifierbar i Philias krets) utan att få göra sin röst hörd, bara stämplad som "Avundsjuk! Avundsjuk!" av medhållarna.
Louise

Anonym sa...

Hej där!

Jag säger som så många andra; Den klassiska svenska avundsjukan! Inget att bry sig om även om jag vet att det är riktigt trist och att man tar åt sig fast man inte vill. Tyvärr något man inte kommer undan om man väljer att vara offentlig.

Du vet att det du skriver uppskattas av många, ta till dig det och försök låt det andra rinna av dig.

Vad sedan de andra (de som hackar, klagar och allmänt stör sig) gör här i din blogg kan man ju undra. Att ens lägga den kraft och energi på något man inte tycker om, ge sjutton i att läsa det då, om det nu stör er så.

Näe, Philia, gör det Du känner för, detta är Din blogg som Du gör till hur Du vill ha den.

Jättekramar! Du inspirerar mig massor varje dag!

Stjärnor & Champagne sa...

Åh herregud vad är detta!!!! Det verkar som om det har blivit ett disk.forum här.Jag känner def inte Petra, Philia men jag gillar hennes stil, blogg och tycker om att gå in och få lite inspiration. Sen hur hon vill vinkla sitt liv, blotta sig är ju hennes sak. Är ni avis där ute så för sjutton läs inte denna blogg, stäng av datorn. Sen förstår jag inte varför alla fegisar är anonyma????? Har jag fel????

Kram Anne

Anonym sa...

Philia. TACK för din jättefina blogg. Du inspirerar och glädjer mååånga med den. Jag förstår om du vill ryta ifrån när folk behandlar dig illa, för hur mycket feelgood-oas detta än må vara så är du inte mer än människa och givetvis har du rätt att bli arg och sårad. En del kommentarer här ovan gör mig verkligen upprörd. Herregud. Kan inte människor läsa en blogg och vara av en annan åsikt än upphovskvinnan UTAN att behöva kommentera det?! Herregud. Klicka vidare vetja. Hur kan man ens reagera på ett litet uttalande om t ex H&M kläder?! Eftersom vi fått veta att Philia har två barn sedan ett tidigare förhållande och varit gift en gång tidigare så kan vi väl alla utgå från att hennes liv inte alltid varit rosenrött eller?! Hon har gått igenom en skilsmässa med barn inblandade. Sånt känns garanterat i hjärteroten. JUST därför kanske hon lärt sig uppskatta livets ljusa stunder ännu mer och varför ska hon då inte få dela med sig att dessa?! Allt gott till dig Philia och lycka till med vårbröllopet. Kram Lisa

Philia sa...

TUSEN MILJONER TACK alla fantastiska söta rara människor!!! Jag blir riktigt rörd över hur en del av er "försvarar" mig!

Bloggens syfte är ju att göra er läsare g l a d a och kanske blir så många upprörda över att jag skriver om något mindre kul som hänt mig. Ni ska veta att Ja, jag är en lycklig människa med en fantastiskt man och underbara barn - det är det absolut viktigaste!!! Sen har jag ett harmoniskt hem som jag lagt ner mycket tid och energi i och som jag trivs mycket bra med. Inredningen är ju mitt största intresse! Vi är helt enkelt en vanlig glad väldigt lycklig familj. Men Nej, jag har inte alltid haft det så här bra och jag har gått igenom saker som har varit otroligt jobbiga (ni vet ju att jag är frånskild, om ni läst bloggen ett tag)Jag uppskattar verkligen allt jag har i mitt liv!

Jag tror däremot inte att jag sitter på en piedestal och det som nu har hänt mig IRL är verkligen riktigt riktigt tråkigt för flera inblandade parter. Besvikelsen är enorm från min sida och den kom ut här i ett inlägg.
Jag ska inte skriva mer om denna händelse, jag lovar. Detta är ju först och främst en FEELGOOD blogg om mitt liv, mitt hem och min familj! Vill man läsa om människor som har det riktigt tufft och jobbigt så ska man inte gå in här. Det finns för er så många "olyckliga bloggar" , där ni kan finna det ni söker!

Varm Kram P

Anonym sa...

Helena: Det är sånt som man inte kan påverka själv (som sin egen kropp, när saker med den är fel, jag menar inte övervikt) som kan vara så smärtsamt.

Anonym sa...

Hej!
Jag har inte hängt med på vad som händer men klart är iallafall att DU är en fantastiskt duktig tjej!!(inte vet jag men det verkar vara AVUNDSJUKA hos "elakingarna" som härjar...) Du ska bara veta vilken underbart positiv energi och inspiration Du ger mig och många andra, både vad gäller inredning och mode för mig som mamma och mina barn!!
Fortsätt med det Du gör och var fortsatt stolt över det!!
Kram på Dig!!
//Anki i Sälen

Anna-Lena sa...

Men bara för man har en annan åsikt eller inte gillar det någon skriver i sin blogg kan man ju TÄNKA SIG FÖR hur man uttrycker det! Går det inte att säga det på ett vuxet sätt eller finare än man gör kanske man behöver ta en kurs i hur man beter sig mot varandra! Varför får NI kritisera P men hon får inte kritisera ngn i SITt inlägg- vem hon kritiserar vet vi ju inte ens?.. konstig inställning ni har!?.. och den ursäkten att folk kanske mår dålit och därför behöver ösa ur sig elakheter- för det låter som det är så det menas?.. vad är det?.. Skulle det bli mindre våld och kig för att man får ösa ur sig skit i en annan människas blog då eller? Hur då?.. NEJ, det är många konstiga inställningar ute och går här! Man måste väl respektera att detta är Philias blogg och gillar man inte den så läser man en annan. Och vadå offentlig blogg... om du köper tex en tidning du inte gillar, ringer du journalister eller förläggare och förolämpar dem då?..

Och ja! Jag kanske tar i nu! Men jag blir så irriterad på alla surpuppor i bloggvärlden som inte tål att höra av DE FLESTA att de beter sig illa!.. SÅ det så!

sara sa...

Mste bara säga att "På vår Udde" skrev en alldeles lysande kommentar! Instämmer helt!
Hoppas allt är bra i Småstaden, Kram Sara