tisdag 2 februari 2010

VILKET TYPSNITT?

.

Just nu på matsalsbordet - Underbara rosa ranunkler köpta på torget idag! (Vill förresten ha anemoner, pioner eller ranunkler i min brudbukett. Dessa är mina absoluta favoritblommor!:)

Fick en kommentar om att typsnittet Courier jag använder är svår att läsa för en del! Så vill jag ju inte att det ska vara så jag tänkte fråga er:
Ska jag byta och vilket är då bäst?

Typsnittet Helvetica?
Eller typsnittet Trebuchet?

Om man vill ha ett helt annat än standardtypsnitten på blogspot hur gör man då? Någon söt bloggis som vet?

Tacksam om ni vill hjälpa mig!

Ha en mysig kväll!!!

Uppdatering! Det blev typsnittet Century Gothic istället:)16 kommentarer:

Maria sa...

Hej!

På min Mac är typsinnet du använt tidigare nästintill oläsbart så jag röstar på det du använde när du skrev detta inlägg!

Underbart vackert med ranunkler! Förstår att du vill att de ska vara en del i din brudbukett! Anemoner och ranunkler är ju väldigt vackert ihop också! :)

Vänliga hälsningar
Maria

Nina sa...

Jag röstar på detta du skrev med nu. Håller med ovanstående att det nästan är oläsligt. Har precis börjat läsa din blogg men har tänkt på det flera gånger. Bortsett från detta måste jag säga att du har den mest inspirerande bloggen jag läst på länge!!

Lotta O sa...

Hej! Jag har precis börjat läsa din blogg och har fastnat! :)
Jag har inga som helst problem att läsa något av det du skrivit, allt är fullt läsligt.
Ha en underbar kväll!
Mvh Lotta

Anonym sa...

Hei! Vil bli veldig glad om du skifter! Du har en utrolig fin og inspirerende blogg, enda bedre blir den med en annen skrift1
Hilsen Hanna

Hem och Lycka sa...

Här ser den nuvarande fin ut, inga problem att läsa! Annars är väl Trebuchnet fin. Inte hundra men tror du går in i htmlmallen och testar att skriva namnet på fonten du vill ha istället. Men spara din mall och förhandsgranska istället för att spara så du inte får nåt svårläsligt istället.

kram Mia

Anonym sa...

Hej,
inga problem att läsa tycker jag men vill du trixa med din blogspot blogg så rekomenderar jag:
http://fixa-din.blogspot.com/

Karin

It's a house sa...

Gillar ditt typsnitt och har inga problem att läsa det.

Anonym sa...

Kör Mac och hade problem att läsa, nu kanon. Tack för en inspirerande blogg!

Åsa

eastcoastmom sa...

Courier och Mac verkar inte gå ihop, jag har samma problem som de andra Macanvändarna. Helvetica här till mina favoriter däremot.

Dessutom om jag ska vara petig, centrerad text är svårläst. Det är obekvämt för ögat att hoppa mellan raderna, om du förstår vad jag menar. Centrerad text fungerar för grattiskort på högst 3-4 rader. Vet inte varför en del bloggare har centrerad text?

För övrigt: gillar VERKLIGEN din blogg. Keep up the good work.

Hälsningar från Connecticut

annah sa...

hej min favoritbloggerska. kolla mitt inlägg idag på min blogg. skrivit om precis dessa blommor o min brudbukett, blev full i skratt då jag såg ditt inlägg. kul med ditt kommande bröllop. vilken saga det var att gifta sig med mannen med stort H. kram o tack för en inspirationsgivande blogg.

Starmama sa...

Hej!

Jag röstar på Comic Sans MS. Det använder jag själv på min egen blogg.

Kram Starmama

Miss Linda sa...

Jag tycker ABSOLUT att du ska fortsätta med Courier ♥ Känns så stilrent Å som det passar DIG!

Jag tycker ABSOLUT inte att din text är svårläst pga att den är centrerad .....

Alltså jag älskar allt precis som det är ♥

Sååå fina blommor ...... // Kram Linda

linda sa...

Hej.
Väldigt vackra blommor till en brudbukett,gör ett par i just de blommorna varje år, i olika färg toner, det går ju att kombinera i all evighet. Lägger upp brudbuketts bilder och dukningar lite titt som tätt...kanske kan inpirera till något!
Linda

Anonym sa...

Har också en Mac och har svårt att läsa, så för min del får du gärna byta till ett något större typsnitt ! :)
/ Kicki

EN INREDOHOLIC sa...

Det du har nu är trebushe.. inte courier! Gillar det du har.. men arial är det bästa för ögat... även verdana. De är de typsnitt man har när man bygger sidor osv...

KRAM
Jannice

Marie från Skåne sa...

Hej! Perfekt nu - är Macare och har haft en del problem med texten tidigare men eftersom din blogg är så givande och vacker i övrigt har jag inte hängt upp mig på detta - men nu har den blivit helt kanon!

Har skickat mejl till dig med en fråga om var du handlat dina lampor Tolomeo i v-rummet, men du kanske inte läser av den så ofta. Håller tummarna här istället. Kram Marie från Skåne