söndag 21 mars 2010

EN KALL BRÖLLOPSDAG?

.-

Snippet & Inkboard, jag verkligen gillar, med färgerna vitt, puder, svart och guld.
(Kan det vara Våra bröllopsfärger?:)


Godmorgon Snöiga Söndag!

Uff -idag snöar det ju - igen... Ursäkta mitt tjat om vädret men vad är detta liksom??? Det är ju snart april - vill inte pulsa runt med jobbiga vinterkläder längre.

Om det fortsätter så här så är ju risken överhängande att det inte hinner tina ordentligt i mark och skog, att havet är iskallt och att vi får en riktigt kylig 8:e maj! Det innebär ju i så fall att jag som brud inte kan nöja mig med en tunn enkel brudklänning och en liten sjal om axlarna, som jag först tänkt, på vår bröllopsdag.
.

Ännu en fin board med guld, svart och vitt. Visst är Cate Blanchett fab, där upp till höger, med sin guldiga klänning och utsläppta hår? Me like...

Jag måste alltså hitta en cardigan eller jacka att ha till min fina klänning, ifall vädret nu sviker. En kappa går bort tror jag. En tunn snygg sommarkappa som matchar en festklänning är det nog svårt att finna. Det funkar nog inte så bra med en bomullstrench eller liknande...


Det som återstår är kanske en liten fin kavaj i  Chanelstil, som denna från Oscar de la Renta, med snygga detaljer...  
(Alla bilderna är från  Net a Porters mycket exklusiva Weddingbutik))...

eller en liten fin tunn fuskpäls som denna underbara "kaninpäls" från Juicy Couture!(Varför slängde du farmors vita mink mamma??;)

Eller ska jag ha en lite längre lösare cardigan i blankt  material,  liknande denna från Camilla and Mark...


eller en kortare i bolerovariant? Den ovan är supersnygg och kommer från supertjusiga Lanvin (Lanvin=dyrast!)
Vad tycker ni är finast till en lång brudklänning?

Älskar bilden på det här äkta brudparet, taget på en bakgata i New York. Den utstrålar glädje och en slags "exklusiv enkelhet" som jag gillar! Hon är så vacker i sin moderna klänning och han är superstilig i svart tuxedo med ett riktigt skönt "smile"! (Tyvärr kan jag inte hänvisa bilden, vet inte var den kommer ifrån!)

Idag har Flisan födelsedagskalas med sina kompisar  på ett stort lekland här i Småstaden. Hoppas småtjejerna får en riktigt rolig eftermiddag tillsammans:)

Hoppas även att din dag blir fin och att det inte snöar där du är!

KRAM

.

25 kommentarer:

Lilla gårdshuset sa...

Inget snöande här, än så länge iaf;). Hoppas verkligen att ni ska få en fin dag den 8 maj! Ingen snö då inte;).
Kramis/Heléne

Unknown sa...

Jag röstar på en kortare bolerovariant, den du visar från Lanvin är super fin :)
En sån modell tror jag skulle passa dig perfekt!
Nu när jag är här och kommenterar så kan jag passa på att tipsa dig om en tävling som strax avslutas på min sida...Men den avslutas kl15.00 idag. Vinnaren får ett fint rosa armband med berlocker som viras i två varv runt handleden från Oxxo Design.
Ja ja, bättre sent än aldrig!
Kram Fia

Hemma hos Katta sa...

Ja det var en riktig chock att vakna upp till snö imorse, usch...

Vi har bokat in dop för Filip den 15 maj så jag känner precis samma sak som dig. Hade planerat att ha klänning och höga klackar och det rimmar inte med snö eller slask! =(

En kortare vit päls hade varit underbart men annars så gillar jag precis som More of white här ovanför bolerovarianten från Lanvin.

Kraam /Katta

Anonym sa...

Hej!
Jag ska också gifta mig :) den 19 juni...jag röstar för bolero, för jag tycker inte man ska ha så stora bylsiga kläder på ett bröllop. Det ska vara nätt och fint. Annat är det såklart om man gifter sig på hösten/vintern, då är det super snyggt med kappa eller päls!
Lycka till :)
Hälsningar Jessica

HOUSE of ADELA sa...

Fina bilder du visar! Jag tycker den lilla fuskpälsen var helt underbar! Men sen hoppas jag förstås att det inte är så kallt så du ska behöva den så långt fram ändå;) Tror du blir fin i vad du än väljer;)
Kram från Adela

Anonym sa...

Hei hei:) Takk for en fin og inspirerede blogg:) Syens boleroen fra Lanvin var veldig fin. Den kan du jo også bruke mye etter bryllupet:) Lykke til med planlegging og med været:)

Hilsen fra Elisabeth i Nord- Norge:)

Anonym sa...

Hei!
Kjempe fin blogg du har. Har fulgt med noen måneder nå og du er absolut min favoritt blogger!
Jeg synes den første fra Oscar de la Renta var kjempe fin jeg!! Den kan jo brukes etterpå også til både pent og olabukse.
Hilsen Heidi

Anonym sa...

Här håller snön på att smälta bort. Måsarna skriar, det droppar från taken och krokusar har setts i närheten. Våren är på väg! Hoppas ni får ett riktigt vackert vårbröllop i "Småstaden"! :)

Givetvis ska du ha något liknande den från Lanvin! Skulle passa perfekt till en lång brudklänning.

Kram Sanna

Anonym sa...

Vad som blir bäst tror jag bara att du som vet hur klänningen ser ut kan svara på men rent spontant hade jag sållat bort kavajen då jag har svårt att se den framför mig tillsammans med en långklänning. Fuskpälsen är urfin men vad gör du om det bara är "kallt" och om det är övrigt är en väldigt fin dag- då tror jag att den skulle se lite väl vintrig ut.
Boleron tycker jag är väldigt fin (och den jag tycker bäst om av bilderna du visat men som sagt- vad som blir bäst går inte att svara på utan att ha sett klänningen) men den är ju ganska "liten" och den ser inte ut att värma särskilt mycket. Har du funderat på en finare sjal i t.ex cashmere att ha över axlarna? Det finns lite tunnare sådana som värmer bra mycket mer än vad man tror

Kram Linda

simplicity sa...

Här i Skåne skiner solen och det är 8 plus!! Så kom hit ner för bövelen ;)

KRam på dig. skickar lite solsken !
Jannice

Anonym sa...

Lugn i stormen!
Vi Gifte oss Valborg och tänkte samma sak att hur blir de när man kommer ut ur kyrkan och står på trappan!!! JOOO...solen värmde och björkarna var nästan utslagna och vitsippor som stora fält, ja jag stod på gårdsplan i min vackra klänning utan varken sjal eller jacka vi sken ikapp solen och jag, vi håller tummarna!!!

Line fra huset på landet sa...

Usj, jeg kan fortelle deg at det snødde her imorges også..på østlandet i Norge! Heldigvis har det gitt seg nå, og nå skinner solen og forhåoentligvis smelter mye av den nye snøen!!
Men jeg vet ivertfall at det alltid! kommer to slike snøfall før våren virkelig er der. Så nå går jeg bae og venter på det siste, imorgen kanskje. SÅ er vi ferdige vel ???!

Jeg er heelt sikker på at dere får en kjempefin 8.mai med fint vær, solskinn i hjerter, smil og på himmelen :)
Men jeg hadde nok kjøpt meg en jakke ja...av to grunner..èn fordi du har en unnskyldning til å kjøpe deg en dyr,fin jakke nå som du jo må ha til bryllupet ;D to: det kan! jo bli kaldt den dagen rett og slett.

Vanskelige valg du kommer med her..fine flere av dem. Jeg selv giftet meg jo 14.februar ifjor, og kjøpte en nydelig creme-farget med litt gull skimmer fra Maggie Wonka, designer Cevilie Juvodden. Hun er norsk designer. Men en slik ville vært for varm til mai måned.

Hadde jeg vært deg, hadde jeg nok gått for en slik chanel-typ, eller en litt ekslusiv bolero med lange armer..som denne Lanvin. Da synes kjolen din godt, og du gjemmer deg ikke bort i noen lang kåpe. Jeg hadde ikke gått for noe pels. Det tror jeg blir for varmt da. En vakker poncho i ull/silke i hvitt med gulltråder kan jo være helt nydelig også. Da må du kanskje få en designer til å lage den i tilfelle...eller en skredder.

Hehe..dette er jo gøy da..å følge alle tankene og planene dine:) Uansett, håper du finner ut av det snart :)

Klem,Line

Anonym sa...

Appropå!
Frisyr till bröloppet,bilden med brudparet! hon har en enkel lite slarvig uppsättning sååå..fint med det enkla, gör ingen alltför prydlig stram uppsättning, man ångrar sig efteråt.Du skulle passa i lite som bilden en del hängandes en del uppsatt.(lite slarvigt du vet men snyggt)Gud så kul jag vill gifta mig igen (med samma man ändå fniss..)

Anonym sa...

Jag röstar på en bolero till långklänning, tror jag blir absolut snyggast. Päls är ju rätt läckert, men känns kanske lite väl vintrigt. Jag tror att det mycket väl kan bli en härlig majdag med 20-25 grader och sol. Även om mars o april innehåller bakslag så KAN maj bli varm och skön. Har själv haft många underbara maj-kalas utomhus då både sonen o jag är födda i början av maj. Men man vet ju aldrig, så det är nog bra att planera för olika scenarier :-) Kram Ulrika

lilla Tildes hem sa...

Hej!

Tror att fuskpälsen eller Lanvin boleron kunde sitta fint med bröllopsklänningen. Trots att Lanvin är dyrast så tror jag att du kan använda boleron till mycket även efter bröllopet. Pälsen kan kanske kännas lite vintrig om det bara är lite småkallt i maj. Så jag tycker bäst om boleron!

Sofia

Sofie sa...

Boleron är såå söt..röstar på den men hoppas du slipper använda den!
Kram Sofie

MITT VITA HUS sa...

boleron:)kanske man även om den är lite dyrare ha användning för någon mer gång typ! Iofs du blir fab hur du än gör, det tror jag absolut;)ha en underbar söndags kväll, nu blir det soffläge för min del:) Bamsekram, Mia <3<3<3

Linda sa...

Jag röstar på boleron från Lanvin. Supersnygg!!!
Tror nog att det ska vara fint väder till
den 8 maj.
Tänk dig foton sittandes kanske i en vitsippebacke :-) Fiiiint!
Vi körde runt med bilen i krokarna av bröllopsplatsen ett par veckor innan vi gifte oss, för att leta platser för fotograferingen.
Industriområden, ekbackar osv blev dom platser
vi valde. Ett kompispar tog bröllopsbilder inne i Stockholm på tunnelbaneperonger och framför grafittimålningar. Sååå fina bilder!
Kram Linda

Lisa, 36år sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Det ljuva livet i stan sa...

Kul att du skall gifta dig den 8:e maj, det var det datumet jag var beräknad att föda för två år sedan! Nu hade hon ju lite mer bråttom så hon kom redan den 7:e, men är iaf ett speciellt datum :)

Kram Frida

Anonym sa...

Jag gillar verkligen din blogg. Du har ett så vackert hem!Jag tror att boleron blir snygg till en brudklänning, men du har så säker smak så det blir bra det du väljer. Vad gäller bilden från New York så måste väl bruden lida av anorexia eller någon annan allvarlig sjukdom?
Hälsningar
Charlotte

Anonym sa...

Synd att bruden på fotot ser ut att ha svår anorexia nervosa.

Unknown sa...

Hej, var precis inne och kikade på nelly.com
och fick syn på denna lilla vita Allo short jacket.
Och då kom jag att tänka på ditt inlägg angående en kall bröllopsdag.
Tyckte den var väldigt enkel men samtidigt elegant!
Dragkedjan kanske inte var det så fab men det går ju säkert att göra någonting åt.
Ha en bra dag!

http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/vila-479/allo-short-jacket-479317-1/

Therése sa...

OM du nu skulle vilja köra en vit kappa så såg jag häromdagen en mycket fin variant på Mango i Stockholm (hoppas nu att den megalånga länken funkar: http://www.mangoshop.com/shop.faces?state=she_001_030_IN#prod=21000255[sec=SS10_coleccion[busc=m_coleccion_-1.m_familia_2.m_tipoTalla_-1.m_precioVenta_-1/.page_0.size_big.rows_3)

Mycket snyggare i verkligheten än på bilden, hade jag gift mig i kort klänning hade jag gärna slagit till själv. :-)

Anonym sa...

Jag röstar på odd mollys festliga vita kappa som jag tror börjar säljas snart. Fast det beror ju på hur klänningen skall se ut förstås!
MVH Susanna