onsdag 31 mars 2010

HERE WE GO!

..

.
Drömstolarna...

Halloj!

Tack alla för söta kommentarer och svar på några av era frågor kommer här!
("Del två" kör jag imorgon)

Angående inredning:

Vårat kök kommer från Kvänum.

Insekts och fjärilstavlorna som sitter i vardagsrummet kommer från Hagedornhagen.

Vår kökslampa kommer från Ikea och lampan över soffbordet från Mio.

Halllampan har jag fått av mamma och pappa (har två den andra sitter i Beas rum) De är flera år gamla och jag vet tyvärr inte var de är köpta.

Den stora Marockanska lyktan i plåt är köpt på Åsby Hem & Trädgård.

Angående påskpynt så visst kör jag med gult!:) Ingen favvisfärg i vanliga fall men man blir glad av den och det enklaste bästa påskpyntet är ju faktiskt gula vårblommor. Annat påskpynt här hemma är  påskriset, blommande lökar, fjädrar ute i busken vid entrén, Mailegkaniner,  hönor och målade ägg.

Vi har målat våra golv med Alcros nya vattenbaserade golvfärg och den är jättebra men det går åt måånga strykningar!

Våra sängbord kommer från Allinwood.

Vi har ca 2,70 i takhöjd.

Jag vet tyvärr inte var ljusslingorna vi har kommer ifrån.

Svar på frågor om mig:

Vad som finns i min sminkväska är följande ( i ordningen först det viktigaste:): Concealer, Solpuder, Varmt rosa Läppglans, mörkbrun ögonpenna, foundation, rosig rouge, svart mascara, brun ögonskugga och en ljus lite glittrig highlighter. De märken jag använder är Face Stockholm. Make up store och Smashbox.

Jag jobbar inte med kläder och inte med inredning men skulle hemskt gärna vilja! Håller just nu på med ett "hemligt projekt" som innehåller de krativa bitar jag älskar och helst av allt vill syssla med. Bea börjar dagis nån gång i höst och då är min tanke att jag ska satsa helhjärtat på att få vara verksam inom mina stora intressen inredning/styling/illustration. Tidigare har jag studerat och jabbat med administrativa uppgifter på olika företag. Har haft möjligheten och förmånen att vara hemma och mammaledig läänge med mina små skatter och det är verkligen något jag älskat och uppskattat! När det gäller H:s yrke så har han en chefposition inom banksektorn.

Jag är 37 år och 169,5 cm lång(viktigt med den där halva centimetern;).

Jag hinner i n t e med allt! Att pyssla hemma och i trädgården är ett rent nöje så det går av bara farten. Ha kul med barnen och baka + laga mat är något jag älskar! När det gäller mode så  finns det massa bra modebutiker på nätet tex Redhe of Sweden och Milk and Honey där det går snabbt att klicka hem snygga plagg (hatar faktiskt att springa ut och in i  provhytter). Men... det som stryks i kalendern är det som inte syns hemma hos oss;) Dvs i skåp, lådor och garderober är det fullständigt kaos! Vi har gott om förvaringsutrymmen tex två "Walk in" i sovrummet men det hjälps inte. Gillar verkligen inte att stryka, vika tvätt osv och vår tvättstuga i källaren är stor men i behov av renovering och det gör ju inte saken roligare.
Så - nu vet ni min akilleshäl när det gäller ordning!:)

Högst på min önskelista just nu gällande inredning står 6 st Eames Plastic Chair från Vitra till matsalen.

Min kamera är en Nikon D60.

Mina nya örhängen fån Creative Lounge är ca 12 mm.

"Bodyblingen" har jag köpt i netbutiken Vivamondo och den kostade ca 400kr.

Mitt drömbadrum är stort, ljust med vita väggar av fasat vitt kakel, marmorgolv och bänk, stoora speglar med svarta Bestlite lampor på sidorna, Vita stora blanka lådor för förvaring med svarta läderhandtag från Tine K. Ett stort modernt badkar och en stor dubbeldusch med glasörr skulle finnas. Blanka moderna blandare och kromade detaljer. Lite "gammaldags läkarmottagning blandat med lyxhotel blandat med kolonialkänsla":)

Det var det! Som sagt de resterande svaren kommer imorgon.

Sov så sött!



.

6 kommentarer:

Line fra huset på landet sa...

He he.. der fikk du jammen ned en masse svar P! :)
Takk for svar selv;) jeg synes som sagt ikke at gult er noe fint, men er faktisk helt enig med deg i at gule bomster er fine. Dessuten alt det barna lager sel er veldig koselig å sette frem.

Så spennende med ditt "hemmelige prosjekt" når det gjelder jobb da. Så gøy å få lov til å gjøre det man gjerne vil. Jeg også er litt i samme situasjon. Vil finne på noe nytt når jeg antagelig snart begynner i jobb igjen.

Forresten...jeg hadde håpet at lille Bea fikk pakken vår idag. Det kommer jo ikke post før på lørdag nå vel. Arggg.. grrr. Denne posten. Aaaaltfor treg!!
Jeg håper dere har det snart ivertfall! Dessuten så jo Bea absolutt myye bedre ut nå :)) heldigvis.

God klem, Line

Gode ønsker sa...

Hei!
Masse spennende svar fra deg i kveld, du er virkelig en positiv og inspirerende person med en fiiiin blogg! Sommerfuglbilde (i en litt annen variant enn du har) er herved bestilt, har lenge stått høgt oppe på ønskelista;)
Tusen takk for tips!

Påskehilsen fra Kristine

Anonym sa...

Hei
Er fast leser av din nydelige blogg. Skriver av og til en kommentar - helt utrolig at du tar deg tid til å svare alle sp.målene :) Du imponerer enda mer. Du virker som en utrolig hyggelig jente, og du har et flott hus. Drømmebadet hørtes flott ut.HAr dere tenkt å pusse opp et bad??? Vi skal om et år eller så, hadde vært supert med inspirasjon. Kos dere i påska. !!! Stolene er nydelige :) KLem Kristine, Norge

Amanda sa...

Hej Philia!

Måste säga att din blogg är en stor favorit. Både för att du visar ert jättefint inredda hus och för att du är personlig. Det är väldigt kul att följa dig och din familjs små vardagsbestyr. Jag är också väldigt imponerad över att du tar dig tid och svarar på alla frågor du får. Nu är det bröllopet jag ser väldigt mycket fram emot att läsa om framöver:)!

Kram Amanda

sanne sa...

Vill bara önska dig och din familj en GLAD PÅSK!!! Och när du får ditt drömbadrum så vet du väl att läderhandtagen från Tine K Home finns att beställa hos Kung Karusell, hehe.
Sanne/kungkarusell.se

Camilla sa...

Hi hi...ja den där halva centimetern är viktig, till mina 162 cm så gör den tillkommande halvan massor ;-)
Ha en härligt solig dag, solen skiner åtminstone här över mig i Mälardalsområdet.
Kram Camilla