tisdag 9 mars 2010

TINE K & P GOES WHITE

...


Köpte Elle Decoration här om dan och där var Tine K:s fantastiska hus med! Har boken Nordliv och i den ser vardagsrummet liite annorlunda ut...


God förmiddag!

Hoppas ni mår bra vänner!!! Här i Småstaden strålar solen och idag kommer min älskade skatter hem igen från pappa! (Älskar tisdagar, bytesdagar, när de åter är "bara mina" igen. Alla ni som är frånskilda  vet vad jag pratar om!)

I senaste Elle decoration är Tine K:s mycket inspirerande hus med i ett finfint reportage. Tine har nu övergett det svarta och gått över till en mycket ljusare palett med vita golv och bruna accenter. Så fint!


Vita golv är vackrast, väldigt väldigt känsliga, men absolut tjusigast! (Vi har ju det på hela övervåningen så jag vet hur det är med städningen...)



Underbart är bara förnamnet...


Skillnaden blir ganska stor när man går från svart till vitt!!! Tine K:s kök är fortfarande det finaste jag sett.

Före vitt!
Läderhandtagen hon har på lådorna är verkligen pricken över i:et på dessa, faktiskt ganska enkla, skåp.

Me like!

2007 bodde jag och skatterna ett kort tag i en nybyggd lägenhet som jag hade ritat själv. Detta skulle bli min "singellägenhet" men så träffade jag H och ja, det blev bara 7 månaders boende i denna! (Den var bara en 3:a på 90 kvm)

Min dåvarande matplats!

Hur som helst förstår jag Tine. Jag hade också mörka golv i lägenheten. Det är snyggt men riktigt riktigt svårt att hålla fint. Allt syns nämligen och dessa mörka golv får vita att framstå som en "barnlek". Aldrig mer "mörkt" mao!!

Vardagsrummet 2007.

Nu väntar tvättstugan, nädvändigt men ack så trist;). Sen - ut i solskenet!

Vi ses!



26 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Philia!

Jag antar att du arbetar dom arkitekt? Tänkte på din förrä lghet som du hade ritat helt själv...

KRAM Fröken M

Maria sa...

Jo jag såg det, gillar dock både det vita och det mörka! Vill mer än gärna har ett mörkt golv, men som du säger - det är nog inte värt det!
Super kul att få se lite bilder från din gamla lägh. Lika fint inred som huset ni bor i nu!

sanne sa...

Tine K:s hem är lika fint i verkligheten, var där i september förra året, lovely. Handtagen som hon har i köket och badrummet kan du köpa hos Kung Karusell, finns i natur, mörkbrun och svart. Jag har beställt till badrummet men tyvärr har jag redan hål i köksluckorna så det får bli i nästa kök :).
Vad fint du bodde tidigare också, anar en röd tråd.
Sanne/www.kungkarusell.se

eva sa...

VILKEN FIN LÄGENHET,LIKA LYCKAT SOM HUSET.DU ÄR JÄTTE DUKTIG.MAN FÅR MYCKET INSPIRATION.
LÄSER DIN BLOGG VARJE DAG.
EVA

MITT VITA HUS sa...

Åhhh ditt förra hem var ju lika underbart som ditt nuvarande, tjejen du kan verkligen det där med inredning:) Gillar Tine K mycket, lika mycket som DAY:) Kul att se ditt norden bord med dom där stolarna, jag har ju med ett norden och funderade på silvriga tolixa men jag fegade ur och tog vita, men hur som snyggt med silver stolar till med:)

Ha en underbar dag i solen fina du:) Stor kram Mia

Stina sa...

Väldigt snyggt.:-)
Stina

Linruz sa...

Tjejen din förra läghenhet vr ju lika snyggt inredd som ditt underbara hus nu.
Du har verkligen öga för det där med inredning.

Håller med om att hennes hem är underbart!
Ha en fin dag i solen.
Kram Lina

lilla Tildes hem sa...

Hej!

Här ska det också bli ett helvitt golv på övre våningen! Det är bara så snyggt! Svart golv är också jättesnyggt men lär vara jobbiga att hålla rena som du också skrev. Tine K har ett underbart hem, tror att jag får gå och köpa tidningen.

Sofia
Sofia

Natalie sa...

Hej! Tack for en underbar blogg, den lases varje dag fran London :) Undrar om boken "Nordliv" som du namnt tidigare ocksa...hittar inte den nagonstans! Forfattare?
Alskar den lilla svart-vita bilden i din forra matplats -vem ar konstnaren? Gillar svart-vit, vi har Lichtensteinen i varat kok!!
kramar

Anna sa...

Åhhh va kul att få se bilder från din lägenhet. ALLT du gör är ju ta mig tusan helt lovely. Hur kombinerar du så fina hem med småbarn??? Tell me tell me tell me!!! ;-)

Lööööööv Tine K´s stil. Hur hon än har så är det helt i min smak!

Åh va det är kul att kika in här hos dig jämt. Du känns som en riktig vän!!! Faktiskt. :)

Marie sa...

Åhså fina bilder du visar och din lägenhet såg inderbar ut, så fint.

Hoppas du har en trevlig dag i solen!

Kram Marie

Unknown sa...

Det är kul att få ta del av dina hem. Mycket smakfullt.

STILinredningochdesign.blogspot.com sa...

Vilken fin lägenhet du hade. Jag tycker det e superfint med både mörka och ljusa golv. Hade vita golv i vårt förra hem... Jobbigt värre att städa. Men vi har ljusa djur så för oss e det ännuvärre med mörka :)

Men jag saknar ofta mina vita golv. Nu har vi vitoljat fiskbensparkett!

Hoppa du får en fin dag
Mvh Madde

Stjärnor & Champagne sa...

Visst har hon ett fantastiskt hem Tine....Spelar ingen roll om det är svart eller någon annan färg, hon lyckas ändå. Hoppas att du har en bra dag i solen, fantastiskt väder.

Kram Anne

Johanna sa...

Gillade det mörka golvet med, men med vitt blir det ju ett speciellt ljus! För mig blir det nog varken eller, tyvärr. Fegar nog med vitlutade när det ska bege sig.

Olivia sa...

Tack för att du alltid visar sådana glädjeskapar bilder här på bloggen. Bilderna i detta inlägget var som de i alla andra, mycket inspirerande och helt underbara ♥

KRAMISKRAMAR och en liten extra kram // Olivia

små og store drømmer sa...

Fantastisk hjem hun har. Just my style.
Selv drømmer jeg om svarte gulv. Kanskje det er litt "last year", men jeg har fortstt lyst på...
Noen kritthvite og noen helt svarte. *drømme drømme*

Meg sa...

Elsker Tine K' s stil. Har ikke sett bilder fra hjemmet hennes før. Må prøve ut å kjøpe Elle skjønner jeg. Elsker feriehuset hun har i Frankrike som var i norske Interiørmagasinet i fjor.

Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Vill ha vill ha vill ha.... Ditt nuvarande, dåvarande, Tine K... whatever! Väntar på att få vårt hyrkök omgjort enligt mina önskemål, det kommer bli superfint, men inte i närheten av de bilder du visar idag. Hur tusan ska jag lyckas hålla mig konsekvent!? Men det är ju bara såå snyggt. Sluta aldrig blogga för då har mitt liv ingen mening ;)

Kramar på dig, Sara.

Smycket Piffa sa...

Shit, stämmer det? att golven är svårare att hålla fina än vita om man har mörka? Vi har precis beställt svart klinkers till hela nedervåningen i huset och till övervåningen har vi beställt ett mörkt trägolv. Ja, då vet ju jag vad jag har framför mig, STÄDNING. Tur att vi inte har småbarn, dock två hundar. Kanske är det värre???
Ha det så bra.
Kramar Anette

Natasha @ Northern Light Design sa...

Hej, nu har jeg efterhaanden laest paa afstand i lang tid....
and this is the first time I am leaving you a comment! Your blog is SO GREAT, and I love coming back for more!
Back in the day I had swedish in school, can still read a bit of it, but will resort to writing you back in english, hope you don't mind!!
I truly enjoy your happy tone on your blog, your kids are so cute, and before I forget; Congratulations on getting married, that day will be here sooner then you think ;)!

A little while back I did a post on Tine K as well, hope you have the time to check it out!
(http://so-much-more-than-nl.blogspot.com/2010/03/front-page-news.html)

Keep up the good work, I look forward to reading more, and I truly hope you have the time to stop by Northern Light one day, perhaps even leaving me a comment...swedish or english, either will count, I promise!!

Take Care,
Natasha

Anonym sa...

Tycker att Tines hem är tråkigt och trist. Inte fult, men allt annat än mysigt och välkomnande. Ser fantasilöst och lika kyligt ut som ett frysbox. Varför ska allt vara i svart och vitt? Varför följa den trista mallen som så många sk vit-bloggare gör? /Elis.

LOPPISLIV sa...

Helt fantasktiskt vackert hem hos Tine K, har tittat här flera ggr på bilderna nu. Gillar faktiskt både det mörka och det ljusa. Ang golv håller jag med dig, vitt är mer lättskött, på mörkt syns precis allt. Superfin lägenhet du hade också ett kort tag där i ditt liv. Du måste helt klart börja jobba som inredare och stylist om du inte redan gör det, du har gåvan, helt klart!! Ha en lovely day. Kraaaam Paula

Sjöbris o vita ting sa...

Hej!
Håller verkligen med om att bilderna från hemmet hos Tine K är helt fantastiskt underbara. Skönt med inspiration!
Ha en bra dag!/Kristin

Signe 1 sa...

Bedårande hem (både Tines och ditt)! Vad annat kan man säga:-).
Ha en fin dag!
Kramen Sofia

Malenami sa...

Tack för fina bilder och inspiration, som vanligt! Kram