fredag 2 april 2010

LÅÅNGFREDAG NU & DÅ

.


Påskglad P som "jazzade" till Melody Gardot igår under middagsfixet! (Förevigad av H :)


Hej Långfredag!

Är ni hemma i påsk? Det är vi och vi är just nu "lilla familjen" (Trulle och Flisan firar påsk med pappa). Först funderade vi på att åka till Sälen, till goda vänner som bjöd dit oss, men vi kände att denna långhelg ska vi bara ta det lungt och även hinna göra en del "to dos" både här hemma + sånt som är kvar när det gäller bröllopet. (Har tex inte beställt brudbukett än. Hjälp, tänk om ingen har tid att göra en den 8:e???)

Förra påskafton/påskdagen tillbringade vi på Selma Lagerlöfs spa i Sunne och det var så otroligt härligt. Barnen njöt av badet och jag njöt av lyxiga behandlingar (uppskattade det verkligen då, när Bea bara var 2 månader och kroppen fortfarande inte riktigt var tillbaka "ifas") Detta Spa  i Sunne är ett jag verkligen rekommenderar till barnfamiljer, jättefint bad och mycket trevlig personal har de där.


Påskkärring och påskgubbe a la 2009!
(Trulle har på sig min gamla ridkavaj på kortet, som jag hade när jag tävlade med min ponny när jag var liten. Mamma och pappa köpte den åt mig på Harrods i London och jag minns att jag blev så himla glad över den!)


Liiten "påskbebis" för exakt ett år sen!

Kommer ni ihåg, ni som är jämngamla, hur tråkiga långfredagarna var när man var liten? Allt var verkligen stängt! Varken Ica eller tex macken var öppen och de visade bara högmässor och andra dystra program på tv:n. Man hade inte fått sitt påskggodis än, så det kunde man inte frossa i, och man fick helst inte ringa kompisar för att leka. Det fanns typ inget alls att göra. Långfredagen var verkligen lååång på den tiden! Inte som nu, då de visar tex uberroliga  Solsidan  på tv i kväll!

Nej, nu måste jag verkligen sätta mig och skriva en bunt jätteviktiga mail!

Ha en mysig dag!

.

16 kommentarer:

Anna sa...

Jaaa guud vad jag är lätt lurad, älskar din blogg o va helt förvånad du verkade inte alls vara typen som skulle gå från b till d brukar verkligen inte vara lättlurad, men du lurade totalt mig, min sambo fick påminna mig om vilken datum det var, tack för ett otroligt roligt april skämt o för en underbar blogg Kram Anna

Det vita dårhuset sa...

Hej
Brukar vara in här titt som tätt men har aldrig lämnat spår efter mig..... Innan jag hälsade på din blogg var jag så vit man kan bli men efter att ha sett ditt hem har svart smygit sig in mer och mer här hemma ;-).
Väldigt trevlig blogg har du!
Trevlig påsk / Erika

Anonym sa...

Hoppas du hittar en duktig florist för din brudbukett. Jag tyckte att det var svårt att välja både blommor och florist men när jag väl bestämt mig för vad jag skulle ha för bukett (jag hade en sk. "glamelieros") så fick jag tips om en florist som jag aldrig någonsin hade "hittat" själv.

Hoppas ni får en härlig Påsk!

Kram Linda

HOUSE of ADELA sa...

Ja, ha ha jag skrattar än...tänkte att det kan inte stämma att hon ska "öka omfånget fram" :-)

Önskar dig en riktigt skön påsk!

Kram Adela

Line fra huset på landet sa...

Så søte barna var ifjor som utkledd. Den tradisjonen har ikke vi i Norge. Vi har derimot julebukker vi da...gor barna kler seg ut i dagene mellom jul og nyttår og går fra hus til hus, synger sanger og får godis. Er det slik dere gjør det i Sverige også, bare til påske ?

Selma Lagerlöfs ja. Jeg hører alle som har vært der, snakker om deilige spa-behandlinger og luksus. Jeg var der for endel år siden jeg også..men da fikk jeg virkelig ikke! den behandlingen. Vi var et team med jenter fra flere land som skulle spille inn reklamefilm i mai måned. Vi fikk ikke lov til å sitte ute i solen, fordi vi kunne bli solbrent på nesen. Vi måtte sitte og vente på sminke, vente på frisør, vente på filming. Vente, vente, vente, drikke kalorifattig te og spise kalorifattige pastiller. Jeg kan fortelle for de som ikke vet hvordan det er..at det er ikke noe luksusliv!!

Det er nå da deilig å være ferdig med slikt, å kunne spise god mat når jeg har lyst, sitte i solen akkurat når det passer meg og gjøre som jeg! vil. Hehe.

God påske,P

Klem,Line

syster doris sa...

Låter gott att vara hemma...vi valde det andra..fjällen med 16 pers!
Önskar er en Glad Påsk, tack för din sköna inspirerande o luriga.. blogg!Blir glad!
Kram

Anonym sa...

LUGNT stavas det! Jag var bara tvungen, konstigt att så många inte kan stava till det!!! =P

Linruz sa...

Ja visst var det så.
Det var verkligen urtråkigt på den tiden.
Hela Sverige stannade upp.
Skillnad i dag när jag var i affären och köpte till det där som vi glömt.
Full komers.
Gillar nog faktiskt dagens långfredag bättre..
Ha nu en fin fin dag med lilla familjen.
Stor kram Lina

Anonym sa...

Hei og riktig god påske:-)

Jeg holder på å innrede soverommet til min datter på snart 2 år. Og har letet i en evighet etter lyslenker og rosa kofferter til rommet hennes, uten å finne de rette. Kan du fortelle meg hvor du har fått fatt i de som dine døtre har på rommene sine?

Må bare få si at dere har et fantasisk vakkert hjem:-)

Klem fra Janne

Anonym sa...

Hej P!
Är så Glad ett gott Italiensk,t vin Allegrini Valpolicella prisvärt under hundralappen, fläskfile på grillen och massor av grönsaker till
och en röra på soltorkade tomater(blötlagda hackade) charlottenlök creme fraiche salt o pepp.
Har gått ner sex kilo med denna diet utan ris o potatis och en massa löpning,
Ha en fin PÅSK!

MITT VITA HUS sa...

Åh vilka underbara små påskkärringar:) Hoppas ni haft en fin dag tillsammans med familjen:)

Ha ha vad jag skrattade åt ditt aprilskämt, knädes som du var fin nog utan:) Underbar humor, precis i min smak:) Kul att se vad alla skrev till dig:)

Ska bli roligt att se vad du väljer i brudbukett, själv skulle jag vilja ha en creamvit bukett lovely:)

Ha en fin fortsatt långfredag söta du och stor påskkram till dig:)

Kram M

Line fra huset på landet sa...

Hei P:) Tusen takk for fantastisk gode ord. Og så koselig at Beatrice og du likte vingen, og at den blir "brukt" ;) da blir jeg glad! :))

Englevinger til en liten skjønn engel. Det passer bra, vet du ;)
God påskeklem, Line

Lilla gårdshuset sa...

Haha, ja dessa fruktansvärt tråkiga långfredagar minns jag. Det var precis som du beskrev de för mig också.

Kramis/Heléne

Unknown sa...

Glad påsk till er!

Kram

Jenny sa...

Glad påsk!!

Anonym sa...

Hej. Vill bara säga att jag också funderat på hur traditioner förändras och minns barndomens långfredagar precis så som du beskriver dem. Glad påsk till er. Kram
//Marika//