söndag 20 juni 2010

SOLIG HÄLSNING FRÅN ÖN

.


Flisan och jag på mysig båttur igår som gick foort!!(Mina shades från Ralph Lauren är så otroligt sköna och får hänga med överallt!:)


Godmorgon Sköna Söndag!!!

Har ni återhämtat er från gårdagens bröllopsfestligheter än vänner??;) Som en vacker saga var det bröllopet tycker jag. Nu väntar nog en helt fantastisk smekmånadsresa för brudparet kan jag tänka...

Här på den magiska ön skiner solen och idag "känner jag livet i mig"!:) Bara för det så får ni ställa frågor idag, så många ni vill hihi, och jag lovar att svara alla!

Själv har även jag faktiskt en liten fråga till er mina kära bloggisar. Jag har breddat bloggen lite, som ni kanske ser, men är det för mycket  "right in your face" eller kanske lagom?? Jag blir glad över din åsikt för bloggen är ju till för er läsare!!!


Gotland......

Vi ses senare för nu ska jag ut i sooolen och den här härliga låten har jag med mig i Ipoden!



KRAM



59 kommentarer:

Martes atelie` sa...

Jeg stiller gjerne en fråga jeg. Hvor er det ultimate stedet å feriere med barn på Gotland?
Har vært der en gang. Da nær Visby. Herlige Gotland sier jeg. Bare synd med algene som kom drivende =(
Fin blogg du har.
Ha en fortsatt herlig søndag.
Marte

Anonym sa...

Jag tycker din blogg är perfekt som den är, gillar verkligen att du bjuder på dig själv, din familj och ditt hem.
Ser fram emot dina inlägg varje dag.
Visa gärna ännu mer bilder från Gotlandshuset, det ser så fint ut.

Kram från Kicki

Liselott sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Vad jobbar du med då du inte är mammaledig??

Liselott sa...

gillar verkligen din blogg, varje dag som jag är ute på nätet "slinker" jag in hos dig för att säga hej ;-). Tycker mycket om ditt bildspråk och det mesta du tar upp i bloggen, är mycket intresserad av bild,form, inredning och även mode men har alltför lite tid att hänga med i allt som händer, så via dig har jag möjlighet att få lite inspiration (och även lite musiktips), så TACK :-) De allra bästa hälsningar Liselott P

Sonja sa...

Hej! Jag är en tjej från finland som njuter av din blogg varje dag! En riktig feel good-blogg :)
Jag hade en fråga men märkte att någon redan hunnit med den frågan men ställer den ändå; Vad har du för yrke, vad jobbar du med? :)

Ha en skön skön sommar,
med varma hälsningar, Sonja

Anonym sa...

Hallå Philia, vad härligt du ser ut att ha det på Gotland! Jag tycker att du är en inspirerande person och du verkar ha sånt "flyt" och då menar jag att du får saker gjorda. Det flyter på. Därför är jag lite nyfiken på dina hemmarutiner när det gäller städning t.ex. Hur ofta städar du hemma och vad gör du då? Hur ofta plockar du? Har du några tips när det gäller städning och att hålla ordning? Vore jättekul om du ville dela med dig av detta, du har det så fint! Hälsningar Ulrika som för en ständig kamp mot tingen och kaoset....

Kamilla sa...

Hej!
Vad härligt det ser ut på Gotland! Jag läser din blogg med stor inspiriation och glädje. Du skriver med en sån positiv anda som är så härligt att se och läsa om i din fina blogg. Jag blir glad av att titta in hos dig och läsa om din fina familj, se roliga bilder på inredning och " vackra" ting. Jag är också småbarnsmamma och behöver läsa om lite skönhetstips, inredning, go mat, vacker natur från gotland, tips om trädgård, kläder och andra tips mm. Det är mycket feelgoods känsa hos dig och det behöver en småbarnsmamma tanka då och då. Tack för en jätte fin blogg och all tid du lägger ned på oss läsare med att skriva varje dag, visa bilder och berätta om delar av livet. TACK!!!! :)
Jag gillar skarpt dina fina zinkkrukor med runda hål i ute i trädgården, är de från House doctor eller Bruka eller vad? Jätte rustika och fina.
Ha en härlig dag!
Hälsningar " hemmamamman" Klaramilla

Anonym sa...

Var växte du upp?

Var du gift tidigare?

Vill ni få fler barn?

Hur träffades du och din make?

Måånga frågor!

Sofia

Jannicke sa...

wow for en fin strand! Herlig!
Jeg har aldri vært på Gotland, men det ser jo ut som om jeg må det snart ;)
Kos dere videre!
Jannicke

Anonym sa...

Hallo! P
Japp! morgonturen avklarad idag också!!!
Ni ser ut att ha det hur härligt som helst på Gotland! är det varm därnere???
Själv ska jag packa husvagnen Fjällbacka väntar!!
Vad tykcte ni om Daniels tal igår??
Du P vad du än gör med din blogg gör du bra ??
Kramisar till alla!!

Anonym sa...

Hej!
Vad underbart det ser ut, längtar efter sjön!!
Är nyfiken på hur du o din ex-makes relation ser ut idag? Har ni bra kontakt, o kommer din nya man o han överens? Frågar för jag står inför en sån grej själv just nu...
kram på dig o hoppas ni får fler underbara dagar på ön!

Line fra huset på landet sa...

Hei P:) Jeg synes bloggen din ser veldig fin ut nå også jeg:)) gjør som du selv vil:)
Det ser som dere koser dere masse på Gotland. Så herlig med båttur. Her blåser det litt for mye idag til at det er godt med det, men neste uke er det meldt knallfint vær her, og da...da kan det være godt med en båttur.

God klem fra Line

Anonym sa...

Hei!! Takk for utrolig inspirasjon og positiv energi du gir med din blogg!!! Takk, takk, takk!!!

Et Spm. Hva slags hvit- farge har dere brukt på vegger og gulv hjemme hos dere? Helt hvit, eller ??

Kos dere videre, alle sammen!!!!

Klem Siv

Anonym sa...

Hej SKULLE GÄRNA VILJA VETA LITE OM DINA VIGSELRINGAR CARAT O FÄRG KLARHET,HOPPAS DU VILL SVARA HA DET SÅ BRA PÅ ÖN. MVH LENA

Anonym sa...

Heisann!

Veldig koselig blogg du har! Nydelig hjem og søte barn! Hva slags bil kjører du? jeg venter mitt tredje barn, og må kjøpe en bil hvor jeg får plass till 3 barneseter........

Anonym sa...

Hej!
Jag undrar om du inte känner någon oro för att lägga ut fina bilder på din blogg som du inte tagit själv...eller du kanske har kontakter? Själv vågar jag inte ens använda internetbilder i min undervisning i skolan ifall någon kollar källan. Gillar din blogg jättemycket! Kram!

På vår udde! sa...

Hallå där tjejen!
Hur har ni det där på härliga Gotland (säger jag som aldrig varit där, ännu...), verkar toppen! Här hemma har det varit ok väder några dagar men just nu verkligen öööser regnet ned och kallt blev det! Typiskt!
Ha det så bra och sköt om er!

Kram kram!

Anonym sa...

Hej P!
Det här med bloggar är ju ganska omtalat...vissa tycker att man lämnar ut sig med bilder på hus och barn! ja det kan man ju tycka, men samtidigt om man inte lever ett hemligt liv så spelar det ju ingen roll, de flesta vet ju allt om en i alla fall. Jag tycker att din blogg är alldeles LAGOM och jag läser den varje dag!
A-S Wreeby

eva sa...

JAG TYCKER BLOGGEN ÄR JÄTTE BRA SOM DEN ÄR.DU ÄR SÅ HÄRLIG OCH GÖR EN SÅ GLAD.
KRAM EVA

Anonym sa...

Då vill jag passa på att fråga var du hittat fjärilstavlan ni har hemma?
Gillar din blogg - tittar in nästan varje dag!

Tack.

//Camilla

chatarina sa...

Hej! Härligt att ni har det så bra på Gotland!! Vi har haft konfirmation här idag..så vi har också haft det härligt :)
Hur gör man för att få några kommentarer på bloggen :) ? skämt åsido..men jag vill ju så gärna ha bara någon liten..men det får jag ju inte..ja, ja...det kanske kommer :)
Vilka skönhetsprodukter använder du? Jag själv tycker mycket om Dermalogica..
Ha en fortsatt fin ledighet på Gotland..
kram

Marie-Louise sa...

Hej! Jag har bara läst din blogg några veckor.Hamnade här av en tillfällighet.Tycker att den är underbar..Fint att se ditt hem och lite om ditt liv..Är 50+ men känner mig väldigt hemma här...Ser framemot varje inlägg.Kram och ha en skön ledighet...

Anonym sa...

Roligt med en frågestund! Jag tycker att bilderna från er trädgård är väldigt fina så du skulle väldigt gärna få berätta lite om hur ni planerat den samt vilka växter ni har. Kram Linda

Anonym sa...

Din blogg är ju bra som den är! =)
Eftersom man får fråga lite, så undrar jag vad du jobbar med när du inte är föräldraledig? Ska H vara föräldraledig, och vad jobbar han med? Vill han ha fler barn?

Har du alltid inrett i svart/vitt, om inte, hur hade du det innan?

Sen vet jag inte varför jag undrar det, men hur lång är du (hihi!) ??

Kramiz
Greta

Annajordet Interiör sa...

Hej Petra! Din blogg blir bara bättre och bättre, tycker jag. Sedan älskar jag bilderna du bjuder på från Gotland. Spanar speciellt på alla detaljer från vackra huset (både ute- och inne). Fantastiskt kreativt och stilsäkert alltihop och väldigt inspirerande. Bara det att ha plaststolar(IKEA?)till uteborden. Me like. Är det kalksten som bordskivor? Det drömmer jag om nämligen =)
Önskar er en god sommar! Hälsning Ulrika

Vackra Vita Ting sa...

Din blogg är toppen!!
Får ofta inspiration och just nu kan jag lova att det är Gotland resa jag tänker planera in med familjen någon sommar framöver. Det verkar ju vara paradiset.
Kram Paula

Anonym sa...

Hej P,
läser din blogg varje dag - sååå mysigt!
Tack för allt du ger!

Passar gärna på att fråga;
om ni hade Gotlandshuset redan när du var liten? Var det i dåligt skick när det köptes? Och hörs det något från vindkraften som syns på håll (undrar för egen del, då vi tittat på ett sommarhus med sådana i närheten)?

Alla "era" hus är fantastiska - me like!!

Stor kram och ha en fortsatt underbar semester :)
Helén

Anonym sa...

HÄRLIG BLOGG!! JAG FÅR SÅ MYCKET INSPIRATION AV DIG...LÄSER DEN VARJE DAG..EN LITEN FRÅGA, ÄR DET BABYSAR PÅ GÅNG? KRAMAR BIRGITTA

Anonym sa...

Jag skulle så gärna vilja titta på dina inspirationsbilder från danska hem, men hittar dem inte. Du kan inte tänka dej att lägga till en sån kategori i innehålls spalten? Gillar din blogg! :)

Anonym sa...

Vad jobbar du med?
Har du alltid bott i "småstan"?
Vad äter du till frukost, lunch och middag en vanlig dag?
Vad ska ni göra resten avsommaren?

Tack för en superfin blogg!

Anonym sa...

Hej söta P, jag undrar om du och familjen har vaccinerat er mot dom elaka fästingarna. Tyvärr har inte alla i familjen vaccinerat sig ännu (och hinner inte) Kram från en orolig mamma som snart ska till Gotland med familjen

Anonym sa...

Hei

Takk for fin blogg:)
Lurer på om gulvene i huset deres er gamle eller kjøpt nye? - i stue m stavparkett. Hvordan er de behandlet?

Takk for svar og ha en fin ferie videre.

Tina

Charlotta sa...

Jag undrar precis som Greta ovan vad du haft för inredningsstil tidigare före svart/vit. Och så undrar jag om du tränar något mer förutom löpningen.

Tack för din underbara blogg som jag längtar till att läsa varje dag!

www.ekvalla.blogspot.com

Kerstin sa...

Hej Philia!
Jag säger det igen, din blogg är inspirerande. Jag gillar inredningen i både ert hem och i Gotlandshuset. Även din klädstil faller mig i smaken och mest av allt gillar jag nog din positiva inställning. Du skriver så varmt om din familj och berättar även om dig själv. Kul att löpträningen går bra. Jag försöker ta mig ut några ggr i veckan. Min fråga: Hoppas att få besöka Gotland någon gång. Har du något tips på boende?
MVH Kerstin

Linda sa...

Jag tycker din blogg är perfekt helt som den är =) Jag passar på att fråga om färgen på ditt köksbord, är det målat i blankt, halvmatt eller mattfärg? Samt oljefärg eller vattenbaserad?

Kram

Anonym sa...

Hittade hit för några v. sen å nu längtar jag efter nya inlägg =) Gillar blandningen av inredn, mode å personliga inlägg tex bakning, träning, å sånt som du skriver om :) Har blivit jätte nyfiken på Dig =) Får gärna skriva om dina studier, yrke å vilken småstad du bor i. Känns som att ni lever väldigt gott på många sätt =) Vad jobbar din man med? Riktigt skön må gott-blogg =) Love it! //J

lilla sa...

Hej,
det här är lilla igen. Nu passar jag på att fråga dig igen vad Philia står för? Har du varit inne på min blogg lillas liv?
Jag tycker om din blogg.
Kram lilla

Anonym sa...

Hej Philia!
Åh vad härligt att få vara på den fantatiska ö den är så magisk, åker dit om några veckor, längtar;)
Har en färg fråga vad har ni använt er uta för färgnummer på panelen i kök samt i hallen?
Skulle vara så tacksam för svar.
Ha det så gott med din nära och kära.
Mvh Evelina

Annika sa...

Hej! Härlig blogg, ger positivitet och tips om massor. Rengöringsmedlet till rostfritt, som du tipsade om för länge sen, VAR hittar du det? Har letat och letat. Tycker du fortfarande att det är bra? Hittar inget medel som är lättanvänt och samtidigt bra. Må så gott på ön och njut!!!!

Anonym sa...

Även jag tacka rör fin blogg. Eftersom det är frågestudn, frågar jag samma fråga som för några dagarsedan. Den fantastiska ataljén på Gotland, vad skapas där?

Karolina

Anonym sa...

Undrar som "lilla" vad Philia står för??

Kram igen/ Greta

carina Jelsness sa...

Hei.
Først GRATULERER med ett HELT FANTASTISK kongelig Bryllup. Vært fantastisk gøy å følge med på TV.
Mitt spørsmål er om du har vært i Norge noen gang?

Klem Carina som liker deg og din blogg veldig godt.

Anonym sa...

Hej Philia, jag gillar din stil och tycker det är kul när du visar vad du har på dig i en "dagens" bild. Ett tips vore att märka dessa bilder med tex. "Dagens Philia" eller "Philias outfits" eller så, så kunde man lättare hitta dem efter ett tag. Bara ett tips, annars är bloggen jättebra! Kram Ulrika

Anonym sa...

Hej

Din blogg ligger i mina favoriter och läses när tid finns...TREVLIG!!!
Måste bara få skriva att jag och min familj brukar cykla förbi "erat" hus vid kapellet varje sommar...FINT !!!
Ska snart resa dit, längtar så efter miljöombyte.

MVH /ANNA

Anonym sa...

Hej.Jag tycker din blogg är superb. Uppskattar att du bjuder på dig själv,dina söta barn och ditt hem. Har även sett några fina bilder från din mammas lägenhet och kan inte glömma bilden med Taccia lampan. (stavas det så?) Den stod i alla fall på en jättefin vit skåp/hylla med dörrar. Undrar varifrån den kommer?
Ser fram emot dina(och alltid så överraskande)inlägg varje dag.
Love your style
Sofia

simplicity sa...

Snäckan snäckan... det ser helt uuuuunderbart ut!! Jag som aldrig har varit på gotland.. måste bara dit nu. O så ska jag äte creps :)

Hoppas allt är fint o att du/ni får en fin start på den nya veckan.

kramar kramar
Jannice

Anonym sa...

Dinblogg är super, slinger in någon gång om dagen.
Jag undrar var på gotlnd huset ligger, vad heter stället?
Samt vilka är dina favorit platser vad det gäller mat, shopping, bad, boende och sevärheter på pön. Skall själv dit v 30 och skulle vilja ha lite tips.

Anonym sa...

Hej! Du ar verkligen min favorit-bloggerska! TACK for att du bjuder pa sa mycket inspiration! Du har ett jattevackert hem, fina barn och sjalv ar du supersnygg!!! Dessutom verkar du odmjuk, men stark och sjalvsaker. Alskar dina positiva inlagg. Vilken combo!
Eva

Anonym sa...

Hej!

Jag missade att titta in igår för jag var på trädgårdskurs hela helgen - men kan jag ändå få fråga två saker? Var har du hittat er fina hammock och den roliga gungan i trädgården?

Kram Marie från Skåne

Anonym sa...

Hej

Skrev till dig før några veckor sedan om uppbygganden av dina fina rabatter i småstaden. Fick jættebra svar hur du tænkt med færger, form osv, tusen tack. Tænkte nu høra med dig om du inte kan ha lite trædgårdsskola på bloggen. Skrev i ditt svar att du hade några trædgårdfantaster i din nærhet. Kanske lite om de blommer och træd du valt i rabatten- namn på dem, vad som funkat, fina kombinationer, blomminingstider mm. Håller sjælv på och ska bygga upp några rabatter och behøver verkligen lite bildning på området!!!

Tack før rolig læsning på bloggen!
Lisa

Anonym sa...

Vill bara tacka för en jättefin blogg!! Ser alltid fram emot nya inlägg!
Ser att någon redan frågat, men i dessa bröllopstider så är även jag nyfiken på dina ringar, karat och hur du tänkte och så.
Skulle också gärna vilja veta vad du jobbar med när du inte är mammaledig. Samt din relation med ditt ex. Inser som sagt att alla dessa frågor redan är ställda, men, men... :-)

Tack igen och keep up the good work! :-)
Glad sommar till dig och din fina familj!!

Anonym sa...

Hej! Hoppas att det inte är försent att slänga in några frågor till?Jag läser din blogg så gott som dagligen. Den är jättefin och du skriver alltid så positivt och intressant.
Mina frågor till dig är:
* Ni har så fint och mycket vitt vilket borde innebära ständig städning. Har ni städhjälp eller stadar ni allt själva?

* Vilka yrken har du och din man?

* Dina negativa sidor...? Du skriver som sagt alltid så positivt och glatt men jag antar att även du har sämre dagar med dåligt humör och ingen ork över till alla måsten. Du får gärna visa lite mer av den sidan i bloggen om du vill det.

Bloggen är toppen som den är, det enda jag vill ändra på är att det inte alltid behöver stå vartifrån alla kläder ni har på er kommer ifrån. LIte tjatigt att läsa det för oss som inte är så intresserade av sådant.
Nilla

Anonym sa...

Hej
Jag tycker din blogg ger så mycket inspiration, man blir alltid så glad av att kolla din blogg, så glad och positiv.
Vilken storlek har du på din fina Alexa?
Älskar också Gotland.
Mvh Åsa

Anonym sa...

Hallo!

jeg er litt nysgjerrig på hvilket merke du har på din toalettveske og sminkepung....

Anonym sa...

undrar om din man tycker att du lägger ner för mkt pengar å tid på indredning? //J

Anonym sa...

Kul med frågor..

1.Om man inte har jättemycket pengar att lägga på inredning, vad skulle du välja ut som EN enda grej att lägga ner lite extra pengar på? Vad känns viktigast?

2. Hur kommer det sig att ni bor i just den småstaden ni bor i? Är någon av er uppväxt där?

3. Hur träffades du och din man?

4. Vilket är din favoritmat/favoritdryck/favoritgodis?

Kram E

Anonym sa...

Hej!
Tycker din blogg är fantastisk.. Både inredning och lagom personlig... Min fråga är egentligen bara vart svaren till alla ovanstående frågor publiceras? Svarar du var och en eller svarar du så vi alla nyfikna får se??? :)

Själv bor jag på västkusten i vårt nyligen nybygda drömhus.. Har länge haft plan på att starta en blogg..Kan hända jag snart också tar steget! ;)

Ha det bra
Kramar Erika

simplicity sa...

Hej vännen! Har en väninna som undrar så vart du köpt den söta taxibarnbilen.

Allt är bara strålande med din blogg. Har inget mer än positivt att säga dig.

KRAM Jannice