torsdag 8 juli 2010

PÅ BEGÄRAN

.
.
.

Gott och blandat på köksbordet!
(Tallrikar från Gustavsberg, Royal Copenhagen, Meissen och antikt 1700-tal. Bestick Boda Nova, vinglas och karaff Orrefors. Ljusstakarna och selterglas från Indiska.)
Heeej Torsdag!Åhh, vad det är ljuvligt med detta underbara väder vi fått! Älskar verkligen sommaren!!!:)

Dock finns det just nu ett litet moln på himlen här i Småstaden, som består av otäcka avgaser..... Ja ni som vet var jag bor vet ju också vad jag menar! Usch och fy för detta "bilevent", som årligen äger rum denna helg,  när man bor så centralt som vi gör i alla fall...
.
Nåväl, det är några av er fina bloggisar som undrat vad vi använder för porslin hos oss och jag kan säga att här blandas det friskt av både det ena och det andra!:)

För några år sen hade jag en, för övrigt världens raraste, granne C som är riktigt duktig på att både laga mat och duka fantastiskt fint. Hon fick upp mina ögon för att hitta fint porslin och duka med udda serier. Att blanda gammalt och nytt när man dukar blir så otroligt charmigt tycker jag! En hel dukning i en och samma serie är inte helt min "melodi" då jag faktiskt tycker det känns lite "stelt". Som sagt, jag blandar gärna och då helst i klassika serier i fräscha färgerna vitt och blått!Jag har dock också en komplett vardagsservis, Gustavsbergs Blå Blom, men det är denna jag ofta blandar ut med annat. (Det porslin i blått och vitt som finns här i skåpen förutom denna är bla; Musselmalet och Hel Blond från Royal Copenhagen, Meissenservis, Ostindia från Rörstrand och gammalt kinesiskt 1700 tals porslin.) 


Så nu vet ni lite av vad som "göms i köksskåpen" kära bloggvänner!!!


Nu - 5 km spring i spåret -Yiehaaa! (Kommer säkert gå riktigt riktigt lååångsamt för det är ju så otroligt vaaarmt! Flås!)


VI SES!
14 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej, så glad jag blev då jag såg detta fina inlägg. Jag hade önskat just detta då jag själv verkligen älskar porslin, härliga dukningar å vackra glas. Kände att jag kanske var lite väl frågvis men nyfiken just på vad du hade för stil på servis. Jag har Ostindia som jag bara älskar men valt nåt helt annat på kaffe å te-servis. Vad har du för nåt där? =) Jag har upptäckt Lots Living som är så himla goda å dricka ur =) Tusen tusen tack för en jätte härlig blogg!! //J

Annajordet Inredning... sa...

Håller med om att det blir personligare och roligare dukningar med blandning av serviser. Jag köpte själv en 100 år gammal terrin när jag var i Kina för tre år sedan. Tanken var att använda den med annat hemma, men det blev glömt. Dags att ta fram den nu =) Tack för tipset! Hälsning Ulrika

Romantiska Hem sa...

Åh så charmig blogg du har! Kram Petra

HannasHörna sa...

Hej hej!

Mycket fint!

Mvh/Hanna

Anonym sa...

charmigt och fint :)

Jag har en annan önskan här på bloggen. TV-apparater och tvhörnor är så fruktansvärt fula.. hur har ni löst det hemma hos er? v-bänk mm?

Kram
Emmy

Johanna sa...

Håller helt med! Jättefint porslin. Så fräscht med vitt och blått.

Hemma hos Katta sa...

Tycker också att det blir snyggt när man blandar gammalt och nytt i en dukning!

Jättefin bild och nu har du fått mig att vilja åka hem och damma av min Ostindiaservis. Vågar knappt skriva det - men den ligger nerpackad i en låda!

Hoppas ni får en lika mysig kväll!

Kraam kraam /Katta

ps. Vad roligt att du jobbat här nere! Min H jobbade faktiskt också på Baden på somrarna. Var såklart tvungen att "kolla" med honom men han kände inte igen dig! ;)

A House With A View sa...

Jättefint porslin! Håller med om att det är mest stämning med att blanda olika porslin. Jag har en del finare porslin men satsar på billigare glas eftersom de alltid går i kras hemma hos mig :(

Kramiz aka

Anonym sa...

vad jobbar du med ? :)P.S jag älskar din blogg, får så otroligt mycket inspration !

Anonym sa...

Hej Philia! Vad kul att få se ditt porslin! Jag gillar också Blå Blom, fast jag har bara kaffeservisen, middagstallrikarna är "Blå Blom utan dekor" eller som de ju egentligen heter: Diné. Kan lätt bli "för mycket" annars. Min fundering är om du diskar dina fina tallrikar i maskin...? Jag vågar det inte, men å andra sidan använder jag dem inte till vardags heller.
Ha en fortsatt härlig sommar önskar Ulrika!

Anonym sa...

Undrar vad du tycker om Rörstrands: Pergola? //J

ps. letar efter en jätte fin gammeldags téservis från Rörstrand som jag drack té ur för länge sen på det underbara cafét Tant Brun i Sigtuna...

Anonym sa...

Hej P! Fick just ett ryck och gick in och tittade på dina äldre (äldsta) inlägg. Vilken utveckling! Nu skriver du med en helt annan självsäkerhet och flyt och har verkligen hittat din egen ton! Du lyckas med det svåraste av allt - att skriva om ganska ytliga saker men på ett personligt och "viktigt" sätt - även feel-good-saker är ju en del av livet! Jag tror att många avundas - men inte missunnar! - dig ditt nuvarande liv. Själv är jag avundsjuk på att du kan ägna så mycket tid åt barnen, hemmet och trädgården! Stort grattis, jag är fast i din blogg och jag är inte den enda har jag förstått!!!:-) KRAM Elin

Blogg by Maliin Stoor sa...

Visst är det härligt att blanda!
Mix är det bästa i mycket. Mix av kvalitér, stilar, material och känslor är det bästa!!

Må så gott i solen


Maliin

Camillasnyahem sa...

I hear you! Den tillställningen är hemsk tycker jag. Fast å andra sidan ska jag inte döma ut den för hårt eftersom jag inte riktigt gett den en chans, har aldrig tyckt att den varit värt det helt enkelt. :)

Vilket fint porslin ni har! Kul med blandning! Vi har samma bestick som er, tyvärr hann vi inte köpa på oss alla knivar innan de ändrade modellen. Väldigt irriterande.

Hoppas ni får en fin dag, sätt i öronproppar! ;)