lördag 7 augusti 2010

BESÖK I NYBYGGELAND

.


Vårt hus! Inte alls nytt utan en hela 80 år gammal pärla :)


Toodeloo!

Här har vi precis kommit hem och jag har idag en envis och jobbig huvudvärk som verkligen inte vill ge med sig. Det är så segt att inte känna sig helt tipptopp!


.Halloj!
Överhettad mamma igår och för oj vad varmt det var! Hela 26 grader hade vi. Uuunderbart.


Gårdagen var  supertrevlig med god mat, gott vin och bästa sällskapet!

Våra vänner bor i ett fint, alldeles nybyggt område vid en sjö och det är ju inte utan att jag blir lite sugen själv på ett eget sprillans nytt hus när jag är där! Tänk att få bestämma planlösning och utseendet på sitt hus helt från scratch och allt är alldeles nytt och fräscht. Då skulle jag bla önska: en separat barndel med sovrum, badrum och lek/spelrum. Ett luftigt föräldrasovrum med stora dörrar ut till trädgården och med badrum i anslutning till ett rymligt dressingroom. Stort kök mitt i huset. Vardagsrum, gärna ett trappsteg ner från köket...och en pool.. och en ateljé...


Ute på härlig kvällspromenad med Bea och vänner i Nybyggarlandet! Gårdagens: Ny söt blus från Odd Mollys höstkollektion, jeansshorts Miss Sixty och clogs Gul & Blå. (Är det förresten någon mer som vägrar "blå förkräckligt ful studsmatta"!?! Är man månne en dålig mamma om man inte ställer upp en sån åt sina skatter? Alla andra verkar nästan ha en sån i sin villaträdgård och jag vill verkligen inte ha en sån på vår gräsmatta...)

Nu blir det ett stort glas vatten och vila på sängen någon timme, så att det kan bli mysig lördagskväll med en pigg mamma här sen!


Njut nu lördagskvällen vänner!


Psst, Stort tack för gårdagens frisyrtips snälla Ni! Några kommentarer fick mig verkligen att tänka om angående min hemmafärgning. Så nu blir det till att boka frissan bums på måndag!:)


.

33 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Vi kanske ska ta och upptäcka en vit stutsmatta... fast jag tycker att de är ganska farliga också, sen tar de så stor plats

Kram

Maria sa...

Håller med dig, våga vägra ful studsmatta.

Anonym sa...

Livet är ju lite mer än en vacker yta... Så på vår gräsmatta tronar en stor studsmatta och våra tre barn har otroligt roligt på den. Nyttig motion i friska luften dessutom :-)
//Ingela

Anonym sa...

Hej
Härliga bilder som alltid. Undrar om er vagn, är det mountain buggy modell swift eller den lite större urban jungle? Är ni nöjda med den? Jag har en som jag inte är nöjd med för tillfället o behöver tips på en annan vagn. / Carolina

Anonym sa...

Tja, jag ville väl helst inte heller ha en sån på gräsmattan. Men som sagt, livet är ju mer än att allt ska "se snyggt ut"!! ;)

Sonen med kompisar har jättekul med den, och det ÄR bra motion. Jag studsar själv ibland, känns som det är bra för ben/rump/magmuskler iaf! =)

Unna du barnen en sån, snart är de större och tröttnar på den ju!

Kramiz

signerat 71 sa...

Hej, jag vågade vägra ca 3 år. Sen vid skolavslutningen för 2 år sedan fick jag besked dagen innan att jag var tvungen att jobba (till min & prinsessans stora förtvivlan - vi grät ikapp...) Då bestämde jag & gubben att vi skulle gottgöra detta genom att ge barnen det se önskade sig allra mest - en stundsmatta.

Nu har vi placerat den på gaveln av huset så jag ser den väldigt sällan själv.

Därefmot har jag börjat fundera på att tillverka studsmatte-skydd i andra färger & mönster än den förskräckliga blå eller gröna. Tror du det finns en marknad för detta? Det tror jag;)
Kram J

Mitt skabbiga chica hus sa...

Fy för huvudvärk, hoppas det släpper snart. Glad att se att du skippade hårfärgningen, då hade du nog haft ännu mer huvudvärk idag..;o)

Jag har liknande hårfärg som du med slingor och igår testade min frissa nåt nytt, efter hon lagt slingor i 2 olika nyanser lade hon på en toning som skulle göra att man inte fick utväxt så fort. Blev sååå himla nöjd. Hela håret fick en mer jämn hårfärg, det ser inte riktigt lika slingat ut och det glänser som bara den av toningen. Ett litet tips att diskutera med din frissa kanske när du väl får tid för att slippa den där jobbiga utväxtperioden.

kramis
Mia

Johanna sa...

Jag vägrar också studsmatta! Men till nästa sommar vete katten...

Snygg OM blus. Den har jag nog missat...

Anonym sa...

Har sett att många döljer studsmattan med hjälp av tex en syrenberså!

Anna Uppsala

Anna-Panna sa...

Nope, vi har inte vågat vägra utan vågat införskaffa! De har haft den i två år o älskar den. Sen tycker vi det är bra för deras motorik bland annat. Och vi ser vår rätt stora tomt (som inte har särkskilt mkt planteringar) som BARNENS...tills vidare iaf ;) De blir ju stora så småningom, så då ryker åbäket. :)

C sa...

Hejs svejs,
Finlands sägs vara tusen sjöars och studsmattors land =). Vi har en härlig grön-svart studsmatta - och bäst av allt är att ungarna gillar den och faktist använder den nästan varje dag hela sommarn =)

kramar och hoppas att huvudvärken ger sig
C =)

Anonym sa...

Krya på dig! har ofta själv huvudvärk och det är inge kul.
Be maken massera huvudet, brukar hjälpa:-)
Kram Kicki från Uppsala

Anonym sa...

åhhh...jag har också haft huvudvärk hela dagen, fy vad man känner sig hängig.
Och jaa, vi vägrar stor och ful studsmatta, men vi behöver inte heller köpa någon för barnens skull för alla deras kompisar har ju ;)
kramar från mrs. martens

a piece of happiness sa...

Jag såg i en inredningstidning att den var placerad bakom en häck, ungefär som en berså. Så den syntes inte utifrån, bara när barnen studsade i den.
Vi har ingen hemma men väl på landet. :)

LiseLotte

Anonym sa...

Om eländig huvudvärk - Bamyl Koffein Brus från Apoteket!!! Fick tipset av en vän, ta 2 i ett stort glas kallt vatten och lägg dig en stund sa hon! Och vips så susade värken iväg och jag återvände till livet! Nu är det min LifeSaver för de dagarna! Vet inte hur nyttigt det är men en sån gång så är det en brustablett eller att hugga av huvudet man väljer emellan, då är valet lätt! Lite uppiggande och lite avsvällande tror jag - precis vad man behöver.

Om de hemska studsmattorna - uscha ja, men vad gör man inte för älsklingarna! De ÄLSKAR den och har SÅ kul, så allt estetiskt motstånd bara smälter bort när man ser deras glädje. Då blir det mindre viktigt att allt ska vara tipp topp, tids nog bor de i LA eller nåt och då kan man ha hur fin trädgård som helst... (usch stoppa tiden nån...)

Och vilken toppenidé nån här hade med annan färg på skyddet - faktum är att man ju faktiskt kan själv SY på nåt supersnyggt tyg på det hemska blåa, J Frank kanske, nice!!!

Ha en härlig lördagkväll alla!

Birgitta sa...

Vi har haft blå studdsmatta, nu är de så stora den den ligger kvar på vinden i år!
Gamalt hus från 40 talet har även jag som vi renoverat.
Visst önskar man ibla´nd att man hade de där härliga öppna planen som i nybyggda hus men jag skulle inte vilja byta.
Det jag älskar bäst är nog att kunna stå å laga mat och diska å se ut över gräsmatta och gata. Vill inte ha köket in mot husets mitt.
Kram å h en härlig lördagskväll

Unknown sa...

Halloj!
Då vi bodde på Nya Zealnd så hade alla grävt ner studsmattorna så att dom var i marknivå, mest för att minimera skaderisken om barnen studsar av men jag tyckte det var toppen ur estetisksynvinkel;-)

s.m.i.l.e sa...

Hej! Vägrade också flera år, men idag är jag glad att jag tillsist gav med mig. Barnen (snart 3 och just fyllda 8) ÄLSKAR den och glädjen att se deras hopp-glädje överväger mina estestiska betänkligheter. Dessutom har jag märkt att dottern (som började hoppa när hon var två) har fått jättefin koordination och smidighet. Hon hoppar och sjunger och är jätteglad.

Dessutom tänker jag att trädgården är min när barnen är stora och inte intresserade längre. Just nu är jag glad över att de är glada och trivs hemma.

Fast visst hade jag helst haft en helsvart... Men det finns med svarta stolpar, har jag sett. Efter att vi köpt vår med blå...

Kram och fortsatt trevlig sommar! :-)

Anonym sa...

Hej!
köp en studsmatta med grön kant, finns både ljusa och mörka. De är liiite dyrare men ack så bra de smälter in i trädgården. Då slipper du liksom det självlysande blå!

Tack för en underbar blogg!

Anna sa...

Här vågar vi oxå vägra studsmatta!!! Kommer inte in en sådan i min trädgård!!!

KRam

Unknown sa...

Tycker inte att du ska ha ångest för studsmattan, va fasen, folk klarade sig väl utan såna förr. De får väl fråga om de får studsa hos någon annan om det är så noga, förresten så har inte alla heller råd att köpa en sån till sina barn. Äh, stå på dig och våga vägra fulmattan =)

Kram Catta

Anonym sa...

Håller med dig det blir ingen blå studsmatta. Vårat hus är från slutet av 1800 talet passar inte in ; ) kram från Sofia i Moskva och Hjo fast just nu Helsingborg

Anonym sa...

Hej!
Det finns snyggare studsmattor, vi köpte vår från studsexperten.se, svart, nät både uppe och nedtill. Dyrare, men både snyggare och säkrare. Vi är jättenöjda. Barnen har superkul, vill hoppa hela tiden - dvs får mycket motion av bara farten och får motorisk träning. Dessutom är det många som hoppar långt upp i tonåren!

anna sa...

Håller med dig om att de är såå fula! Men det står en bjässe på vår tomt också, tyvärr. Men visst barnen har ju väldigt kul. men tänk om den hade funnitsi helt vitt. Det hade ju varit så mycket snyggare.

Vilket fint hus du ser ut att ha.

Kram kram
anna

Anonym sa...

Vad spelar en studsmatta på tomten för roll?;-) kidsen har ju så skoooj! Kraam

Nallebr.. sa...

jodå det finns fler som vägrar studsmatta i trädgården!! ush så fult det är!!

Anonym sa...

Hej! Ja, inte är det det snyggaste men jag gav med mig för två år sedan och jag ångrar det inte en sekund. Våra tre barn hoppar fortfarande, och det har gett oss såååå mycket "egentid" utan barn runt benen (du verkar inte ha det problemet dock). Vi vuxna gillar att hoppa också, och mattan är faktiskt också ett väldigt mysigt ställe att "hänga" på, träna kullerbyttor, ligga och sola etc. Vi har stor och gammal trädgård, så studsmattan är ganska avlägset placerad, men det viktigaste är färgen. Jag är säker på att ni ändå inte skulle köpa från Rusta e.l. utan från ett kvalitetsställe som Studsexperten.se och då är de självklart inte blåa utan en diskretare svart med grön skyddskant. Jag kan för övrigt inte förstå alla kommentarer som önskar vita mattor - det hade ju synts mer än något annat!! Nej, en helsvart hade varit mest diskret, svart är ju den färg som bäst smälter in i grönska. Well, nog med brandtal för studsmattor, som någon sa så är det ju faktiskt inte en livsnödvändighet och hur diskreta de än är så förskönar de ju inte direkt...:-)

Unknown sa...

Lånade en bild av dig, hoppas det är ok, det är på en rosa postlåda i Flisans rum (tror jag).

Kram Catta

Anonym sa...

Studsmattan våra 3 fick för 4 år sedan studsas på varje dag från uppställning till undanställning.
Mycket bra investering!

Anna-Malin sa...

usch ja...
jag sitter och stirrar ut på våran just nu.
den största modellen med det ILSKET blå kantskyddet.
ful som stryk, men jag biter ihop och gläds åt pojkarnas glädje för den. :)

kram
a-m

http://sandrasfamily.blogg.se sa...

Nja studsmattan kanske inte är den snyggaste saken i trädgården. Men man kanske får offra sig lite. Den används flitigt varje dag kan jag säga och barnen verkar aldrig tröttna.
Är dom rastlösa så skickar jag ut dom i studsmattan så får de studsa av sig lite ;)

Anonym sa...

Håller med dig, ser inte vackert ut......

Anonym sa...

hej!
Jag läste om någon som grävt ett runt hål med samma diameter som studsmattan ( jaee eller något större antar jag he he annars går det ju inte liksom..) och på så sätt fått en "infälld" studsmatta i gräsmattan.
Sedan hade de kompletterat med ett grönt skydd istället för blått för att få det att smälta in..

inget fult skydd behövs och barna trillar inte långt :)!

så himla smart va!
Jag har tur som har en snäll granne som har en studsmatta som barnen får låna närsomhelst..toppen då slipper jag!
och barnen har ju så jäkla KUL!!

tror du tog ett bra beslut med håret, lycka till hos frissan nu!!

hälsningar Miriam