söndag 22 augusti 2010

CHILISÅS & RUMPÅKA

.

.

.
Jag försökte lära Bea idag att man måste åka på rumpan när man är liten och ska ner för en trapp! Gick så där kan jag säga, då Bea vägrade släppa bokmärksboken som bara skulle med ner:) Dagens: blus Odd Molly (kommer från ROS), clogs Gul & Blå och jeans Acne. Bea har jeans från Pop, tröja från Fix och sandaler från Ecco.



Tjingeling!


Hoppas ni har ni haft en bra Söndag tjejer!?!

 Här har vi nu precis ätit en supergod middag med teriyakimarinerade kyckling spett, ris och hemgjord chilisås. Chilisåsen måste jag bara ge er receptet på, för den var jätteenkel att fixa och såå god! Varsågoda:)

Fräs 2 hackade vitlökar, en bit riven ingefära och 1 tsk chiliflakes alt en hackad färsk chili i en kastrull. Häll sen på 2 dl vatten och 1 dl socker som sen får lösas upp i vattnet när det kokar. I med någon tsk kycklingfond och 2 dl vatten till, 1 tsk ättika och en halv pressad lime. Låt alt stå och puttra så att det reduceras till ca 2,5 dl vätska och ha i lite lite maizena så att den tjocknar något bara. Voila! Passar super till både fisk,kyckling och fläsk. Dock inget för lchf:are pga sockret. Imorgon är dock det vardag igen = inga kolhydrater för mig heller!





Nu ska vi kolla på den romantisk komedin "Har ni hört ryktet om Morgans?" med Hugh Grant och Jessica Paker!



Ha en riktigt mysig Söndagskväll!


.

14 kommentarer:

FruSofie sa...

Vad fina ni är!!

Såsen lät jättegod, har nog aldrig gjort egen sötsur så kanske dags att testa!

Kram

Anonym sa...

Den filmen har jag sett, helt ok men absolut ingen höjdare :) Tack för recept på såsen, ska prova någongång. Önskar att få recept på äppelpajen å glassen :) //J

Anna / Sand´s Drömmar sa...

Hej! Vore jättetacksam om du kunde ge namnet på nån webbshop som har denna OM-tunika?!

Anonym sa...

Hej!
Jag är lite nyfiken på om du hunnit gått ner något i vikt än sen du startade med lchf efter semestern? =) För dig som undrade om OM tunikan så har jag sett den på bland annat nelly.se, sidandsally.com och tintinstyle.se i lite blandade färger och storlekar dock..
Malin

Johanna Dolk sa...

Jag har alltid tyckt att du har så inspirerande bilder, både på kläder, miljöer inne och ute och mat och så. Först nu slår det mig att du förutom att ha så mycket fint att visa upp, även är oerhört duktig att fotografera! Bilderna på äppelkakan och vaniljstången... Din blogg är som ett livsstilsmagasin som aldrig tar slut! ;-)

Millas hem sa...

Mums vad det låter gott! Alltid roligt med nya saker att laga, blir lätt tråkigt om man bara kör på med det "vanliga" hela tiden! Bra för smaklökarna att variera sig!=))
Så fina ni är på bilden! Klart albumet skulle med ner!=)

Kram Camilla

HOUSE OF SVEA sa...

Haha... söt är hon, er lilla tjej. Är ofta inne och läser din fina blogg men det är första gången jag lämnar en kommentar!

Ha en fin söndag!

Kram Anna

Anonym sa...

HEJ JÄTTEFIN OM TUNIKA MYCKET SNYGGARE PÅ DIG ÄN NÄR MAN ANNARS SER BILD I NÄT BUTIKERNA.TILL DIG SOM UNDRADE ÖVER NÄT BUTIK SOM SÄLJER DENNA STÅR JU UNDER BILDEN ROS VAR NAMNET.TRYCK PÅ ROS SÅ KOMMMER DU DIT. HA EN BRA DAG .LENA

Anonym sa...

Så fina Ni är.
Har samma OM blus och jag bara tokälskar min :)
Chilisåsen åker genast ut på skrivaren. Bra recept kan man aldrig ha för lite utav :)

Anonym sa...

Hej P! Blusen är finare på dig än på produktbilderna! Så undrar jag om du dricker mjölk/yougurt/fil när du kör LCHF? Maten delas ju in i gröna/gula/röda listan. Mejeriprodukter tyx till höra gula listan!

/Greta

Emelie sa...

Åka ner för trappen känner man allt igen! :)Men kan förstå att bokmärkesboken ska promt med ner ;)

Anonym sa...

Hejsan Petra!

Jag skulle behöva lite stylingtips/inspiration till mitt badrum. (vi ska sälja lägenheten och jag vill därför att det ska vara trevligt att gå in där)
Själva badrummet är vitt och därför skulle jag vilja ha lite piffiga handdukar, badrumsmatta, duschdraperi.

Har du några bra tips?

Anonym sa...

Hejsan!Ville bara säga att jag tycker att din blogg är alldeles underbar!!Full med inspiration och otroligt vackra bilder.
Mvh Anna

Anonym sa...

Älskar din blogg! Du som skrivit mkt om bröllop, jag har hunnit gå på 2 st i helgen! Det ena var en surprice, vi trodde att vi skulle på invigningsfest för det nya huset, två lägenheter som blivit ett hus, men det var även ett annat 2 blir 1! Så kul!!!
Kramar Yvonne