lördag 21 augusti 2010

LOVELY LÖRDAG MED LÖPNING

.

,
Detta underbara moodboard från Snippet & Ink har ju våra temfärger! Jag har blivit lite "skadad" av allt bröllopsplanerande tror jag:) Tittat fortfarande titt som tätt in på mina favvobröllopssidor och njuter vackra pics och inspiration.  Såg förresten att söta norska bloggisen Anette skrev om vårt bröllopstema här på sin fina blogg! (Tack rara du för dina snälla ord!:)


Hej hallå sweeties!

Åh vad jag är dålig på att uppdatera ibland! Skulle ju svara på frågor igår men efter en liten shoppingtur ner på Småstaden (där förresten inte mindre en två söta bloggläsare gjorde sig till känna! Så roligt tjejer, nu vet jag ju vilka några av er som trillar in här är!) så drabbades jag av absolut värsta migränattacken när jag kom hem! Tråkigt tråkigt en fredagskväll:( (Jag vet att jag kanske upprepar det tråkiga ordet huvudvärk här på bloggen men den verkligen förföljer mig just nu! Vill bara förklara att om jag" försvinner iväg ett tag" så är det mycket möjligt att det är den som spökar. Ska försöka dricka mera vatten jag lovar:)



Är inte denna kampanjfilm med hottien Mads Mikkelsen heelt underbar? Jag blir i alla fall såå sugen på att boka en resa och vi får se om det kanske blir en liten chartertripp i vinter... Är det någon av er förresten som bokat in er på någon ljuvlig resa när vi  har det som kallast här hemma? Berätta!:)


Nedan kommer nu äntligen svaren på resten av frågorna ni hade!


Receptet på advocadosalladen med rosépeppar? Det kommer jag inte ihåg exakt eftersom jag hittade på receptet själv. Inspirationen kommer från vår familjes stamställe i Paris, restaurang La Jattes och deras underbara Sallad Exotic! (om ni läser detta, min kära familj, så vet jag att ni ler;) Det ska i alla fall vara just avocado, grapefrukt och rosépeppar i den! Prova med det till att börja med och lägg till kanske lite dressing och skaldjur!

Om jag gör inredningsuppdrag? Absolut - maila så kommer jag på stört och hjälper dig!:)

Hur barnen håller ordning hemma? De får ju lära sig redan på dagis att städa efter sig när de lekt eller pysslat klart med något och då är det ju ganska lätt att köra samma regler hemma tycker jag! Alla måste ju hjälpas åt att hålla fint hemma. Bra förvaring är ju a och o så det måste finnas bra ställen att stoppa alla grejjer också. På deras egna rum är det dock lite mer "djungelns lag" som gäller:)

Bästa vinterkläderna till barnen? Jag tycker både Reima, P o p och Mini a Ture har bra och fina vinterkläder.

Ekologisk mat - ja tack! Fast det är inte ett absolut måste för mig.

Vad min inredningsstil kallas? Åh jag vet inte om den har något namn! Kanske "danska inredningsmagasininspirerad-avskalad-bohemchic-modern och klassiskstilen"!:)

Om jag haft någon annan stil hemma? Jajamen allt från "kycklinggulsvampad-lägenhet på 90-talet...

Vad jag tycker om New England, Bohemic chic/lantlivstilen? Alla dessa stilar är trevliga i  rätt miljö!:)

Inredningsboksfavoriter? Jag tycker böckerna av Dorrit Elmquist och Birgitta Wolfgang Dreijer är  mycket inspirerande!

Bilder från våra garderober? Don´t think so!:) Det är nämligen såå stökigt där jämnt ...

Förvaring av böcker och magasins? Jag har en hel del böcker som lätt skulle fylla en bokhylla men de ligger kvar i kartonger på vinden. Det är så vackert med hela väggar med böcker men jag tror att de skulle ta för mycket plats i vårt ganska avskalade vardagsrum. Tidningshögarna däremot ligger lite här och där här hemma!

Day home i Stockholm? Kolla NK, Mathilde och Posh Living tex!

Drömköket? Vi har ju ett klassiskt kök från Kvänum nu som jag tycker väldigt mycket om. Välgjort, mycket förvaring och med bra maskiner. Skulle jag göra ett helt nytt så skulle jag nog köra ett modernt men med en lite varm känsla. Tycker att kök ska vara mysiga och snygga!

Lampa, matta och hyllor i Beas rum? Lampan har jag fått av mina föräldrar och vet tyvärr inte var den är köpt. Mattan är köpt på Mattbolaget. Hyllorna i nichen är enkla 1,5 cm tjocka skivor med små fyrkantslister under varje kortsida som håller upp dem.

Vilken mobiltelefon jag har och vilken ringsignal? Jag har en Sony-Ericsson Walk Man med den corny ringsignalen "Oh boy med Peps Persson" för att den gör mig glad och hörs!:)


Nu ska jag laga lite god lunch till oss! Det blir italienskt med färsk gorgonzolanfylld pasta, färsk salsiccia och kantareller (ingen lchf på helgerna för mig som sagt). Efter det - skön efterlängtad löptur i spåret!!! Läänge sen sist, men nu är det nya friska tag som gäller:)




Vi ses senare!

.
KRAM

12 kommentarer:

Anonym sa...

Japp... en resa bokad för hela familjen till Cypern i oktober. En vecka all inclusive - bekvämt och skönt!
Inte dumt att åka när det höststormar härhemma.

Tack för fin blogg! Kul att kika in hos dig!
Vore kul att veta var Småstaden är... Västerås?

Kram Jossan

Anonym sa...

Stört gillar din blogg!! Hittade en annan blogg med massor av Lchf mat som jag länkar.Hoppas d e ok? Kanske kan ge insp.? Iof tycker jag du e supersnygg som du e men... Ha en bra dag!!

Anonym sa...

http://blogg.passagen.se/fettbramat/

Glömde länken!! =)

Anonym sa...

Hej P
Löpning för min del också, Gud så skönt med duchen efteråt och sedan frukost, skulle önksa alla fick känna hur det känns!!
Du han Dansken M huh!!!Vilken man!!!
Så kul att höra att du inte lakt ner löpningen!
Mera spring i benen tjejer!!!
Ha en Urmysig LÖRDAG!!!

Liselott sa...

Du är så härlig P, rak, ärlig och inspirerande - vill bara säga det !!
:-)
Önskar dig och din familj en härlig helg,
må så gott !
mvh Liselott

pralinen sa...

7 januari åker vi till Karibien igen :-) en tre-stoppsresa för att kicka igång 2011...

Sofie sa...

Jag tycker att du uppdaterar väldigt lagom och bra så det ska du inte be om ursäkt för!

Även om jag aldrig ställd enågon fråga så är det väldigt skoj att få läsa alla svar.
Hoppas att ni har en trevlig helg utan fortsatt huvudvärk;)

KRAM

Anonym sa...

Love your style whatever you create..du skulle nog passa som "weddingplanner", faktiskt helt säker på det.
Ohh, snyggingen, hunken, karlakarln numero uno, Mads. Såg förresten filmen Efter brölloppet i går, jättebra.
I höst åker jag(själv) på en efterlängtad franskakurs till France. Längtar.
/Camilla

Anonym sa...

Hej!
Ett tips gällande din migrän. Sluta att äta laktos!!! Jag gjorde detta för 4 år sen, har knappt haft ett enda migränanfall sedan dess (bara när jag frossat i brie, yoggie, smör eller så.. :) )..

Finns massor av laktosfria produkter som är minst lika goda!

Hälns ERika
ps. din blogg är fantastisk!! :)

Anonym sa...

Hej!
Tre underbara veckor väntar oss i Kapstaden med omnejd i slutet på hösten! Ska bo på vingård, bila längs kusten och bara njuta av ljuvliga, lovely Kapstaden med dess shoppingutbud, stränder, caféer etc.
Tack för en fin blogg!
Trevlig lördagkväll!
Hälsn. Anna T

Anonym sa...

For en herlig bloggerske du er :))
Imponerende!!

Flott hus og flott familie.

Lurer på hvilket merke den runde lampen over soffabordet i stuen er ?? Liker den utrolig godt! Hadde passet hos meg. Vet at du er ferdig med spørsmålsrunden, men blir glad om du har tid og anledning til å svare.

Nyt helgen!! Det skal vi;))

Klem Kristine ;))

Jenny H /Finland sa...

Hej P! Beundrar dig och ditt glada och naturliga sätt som genomsyrar hela din blogg. Trots alla frågor, både bra och konstiga sådana, besvarar du dem på ett lättsamt och positivt vis.. underbart! Drömmer också om att få resa bort i vinter, bjuder någon med mig till ett varmt ställe hakar jag på direkt! Du uppdaterar din blogg alldeles tillräckligt - vi läsare uppskattar också att du tillbringar tid med din familj! Du och din blogg är bäst! Skön fortsättning på helgen!