fredag 6 augusti 2010

QUELLE COULEUR

.


Så himla skön cool bild som i alla fall jag blir glad av!:) Hittad hos vi.sualize.us.



HEEEJ FREEEDAG!


Veckans bästa dag - åter igen! Denna sköna soliga fredag kickade Bea och jag igång med skön musik på stereon och en riktigt låångfrukost!

Idag står det ev. hemmahårfärgning på schemat. Gulp! Har försökt få tid hos frissan men de har inte någon tid förrän om två veckor och jag står inte ut med min tråkiga utväxt en dag till! Det är nu  jag verkligen behöver er hjälp! Funderar nämligen seriöst på att färga håret själv, men har aldrig någonsin gjort det förrut. Så då rådfrågar jag ju er bloggisar så klart. Det finns ju äkert nån av er sötingar som har tips!:) Så några frågor till er:

Vad ska man tänka på eller egentligen; vad kan gå riktigt fel med hemmafärgning?

Vilket märke har den finaste/bästa färgen?

Vilken kulör ska man välja om man vill bli ungefär som Jessica Alba är i håret i trailern i förra inlägget

Erfarenheter???



Godmorgon! Morgonrufsig totalt ofixad jag som verkligen behöver en "hair do right now" bjuder jag på idag. (Liite fixad är jag ju förstås i vanliga Windows Live Photo gallery. Detta foto har jag precis ljusat upp rejält, höjt kontrasten, dragit ner skuggan och  mättnaden på. Om ni vill ha ljusare "mildare bilder" så är det jättejättelätt fixat på detta vis!:)


Har faktiskt redan köpt ett färg kit - Pernillas Wahlgrens egna färg Garniers Golden Praline. Tänkte att hon ser ju riktigt bra ut i håret! Googlade sedan på färgen när jag kom hem och hamnade på någon blogg med en tjej som var jättebesviken på just denna färg och var tvungen att go dark. Läskigt läskigt...
.
Nu ska Bea sova förmiddag och jag ska packa en liten övernattningsväska, för i eftermiddag åker vi bort ett dygn till några goda vänner och äter gott och  har det trevligt!!!



Njut din Fredag och...


Ta hand om dig!!!;)


..

34 kommentarer:

Mitt skabbiga chica hus sa...

Hej tjejen!

Jag skulle nog absolut avråda ifrån att fixa hemma....:o( Har själv gjort det några gånger och blivit besviken varje gång. Ett proffs är alltid ett proffs så jag tycker du ska stå ut och vänta på en tid. Du e fin ändå:o)

Om du vill testa ändå skulle jag rekommendera en toning som bara håller 6-8 tvättar som du kan tvätta ut om du blir missnöjd.

Glöm inte heller eftersom du har blonda slingor så tar färgen olika där.....kan bli helt fel mao.

Nej, vänta du och njut av den lilla lyxtiden hos frissan istället. Barnfri med en kaffe och tidningar:o) Jag ska iväg precis just nu för en date med min frissa!

Kramar!
Mia

Anonym sa...

Hej P!

Har följt din blogg länge men har ej lämnat några spår efter mig tidigare... Men när jag läste detta inlägg kände jag att det var dags. Jag är nämligen frisör! Jag har ett råd: Ring din frissa och boka tid om två veckor!!! Vänta med att få håret fixat istället för att försöka fixa det själv! Det är speciellt svårt om man vill ha de blonda nyanser som du vill ha...

Men om du bestämmer dig för att testa önskar jag dig all lycka!!

Som jag skrev i början så har jag följt din blogg ganska länge. Vill tacka dig för all positiv energi och inspiration som du förmedlar genom din finfina blogg!!

Önskar dig en härlig helg!!

Kram S

Anonym sa...

Är det inte bättre att gå till en annan frissa bara denna gången, om du inte står ut i 2 v till. Men jag hade inte gjort det hemma själv. Har färger/slingor i blont som du, skulle INTE ge mig på det.

Skillnad för de som är mörka tror jag, lättare då??

Greta =)

Anonym sa...

Jag färgar alltid håret hemma, och har gjort det i princip varje gång i 25 år.. Ljusa slingor, mörkt, rött , brunt - ja alla färger har jag nog varit med åren ;) Jag tycker att Pernillas färg är jättefin och tror att du också skulle passa jättebra i den! Följ bara bruksanvisningen så tror jag att det går bra :)

Lycka till!

B LIVING sa...

Hej hej!
Jag kan bara hålla med övriga damer om att vänta i 2 veckor allternativt gå till en annan frisör. Jag har gjort några "panik - jag står inte ut"-toningar och det blir inte bra. Jag tror ju att du är ute efter ett naturligt resultat som du får av olika ljusa slingor (eventuellt några mörkar slingor om du vill uppnå en blondette-ton) och då är inte en färgning rätt sätt.

Jag är inte frisör, men jag respekterar att de kan sin sak. Risken finns även att du förstör för en framtida frisör när du tillsätter kemikalier till håret. Har du slingor idag kanske du råkar ut för ett resultat som du inte önskar på vissa delar av håret.

Vill inte vara en glädjedödare - men du är så fin som du är. Håll ut, eller boka in dig på någon salong i Sthlm så kanske du hinner med lite storstads-shopping etc också.

Kramar Cecilia

Anonym sa...

Blont hår är svårt, brunt är så mycket lättare att färga själv, det är min erfarenhet...

Anonym sa...

Jag har bara bra erfarenheter av att färga hemma (eller tona rättare sagt, färga är ett big no-no för mig).

Jag kan direkt rekommendera dig att använda toning istället för färg. Toning ger alltid ett mer naturligt och glansigt resultat enligt mitt tycke. Färg blir glanslöst i stort sett direkt plus att håret märkbart tar stryk. Med en toning tycker jag att håret istället får superkvalitet och fräsch färg. Det andra rådet jag kan ge är att välja en betydligt ljusare nyans än den du först tänkt (golden praline är inte ett bra val som du redan förstått; dels är det permanent färg och dels är för mörk för dig!). Titta ALDRIG på modellen på förpackningen, den färgen säger ingenting om den färgen du kommer få, titta istället på bilderna på sidan av paketet, men även där gäller det att vara kritisk och inspektera din egen färg noga (ex är ditt hår verkligen så ljust el mörkt som den du jämför med på före-bilden?).

Det tredje att betänka är nyans (ex vill du ha en guldig eller askig nyans), siffrorna på förpackningen berättar vad det är för nyans, jag tror detta finns bra förklarat på t ex KICKS hemsida.

Mitt självklara val av toning är Casting, INTE den mörkrosa förpackningen (tror jag det är) som verkar ha blivit mer vanlig på sista tiden utan den som är ljusare i färgen. Jag hittar min färg på Åhlens. Lycka till!

Det vita dårhuset sa...

Och jag som tycker att du är så jävla snygg i ditt hår!!!!!!
Har inget själv så jag tittar en hel del! på andras och jag gillar verkligen dig som blondis!
Men å andra sidan så är jag en riktig blondin älskare.... Eller ja... hårfärgen alltså *fniss*


Hoppas det löser sig och att du själv får en riktigt fin fredag.

Som många andra tackar jag dig för en underbart "skön" blogg med härlig energi och inspiration!

Kramen

Anonym sa...

http://www.loreal-paris.co.uk/hair-colour/all-over-color/casting.aspx

Här är toningen jag pratar om, alltså INTE casting creme gloss eller vad den nu heter utan bara Casting. Den tycker jag blir jättebra.

Sedan vill jag förtydliga att man alltid ska välja en ljusare nyans än man tror, av någon anledning så blir färgen alltid mörkare än man tror.

Lisa sa...

Hej
Jag färgar alltid håret själv numera, då jag känner att jag gjorde det bättre själv. det finns många superbra kit som jag har testat. Jag har en favorit som är i två steg. Jag brukar färga utväxten runt om i håret i en houngsfärgad ton och sedan lägger jag slingor med mössa. Blir jättefint. I förpackningen står att man ska ärga hela håret först men gör inte det utan ta bara utväxten eftersom att längderna refdan är blonda. Färga alltså utväxten och gör slingor ovanpå. Jag tror att det är Loreal som har denna förpackning och den heter honey och champagne tror jag. Röd förpackning. Håret blir natuligt med snygga skiftningar. Du gör som du vill men jag provade och blev helnöjd. Hoppas att du blir det om du slår till. Lycka till. Lisa

Lisa sa...

By the way, så måste jag säga att du har en supertrevlig blogg. Lisa

Anonym sa...

Hej hej!
Eftersom du ville veta vem dina läsare är så är väl det det minsta jag kan göra för att "ge tillbaka" lite som tack för kul läsning i sommar! =) Jag hittade till din blogg strax innan sommaren, via ngn länk på en inredningsblogg (kommer inte ihåg vilken) och kan nu inte slita mig. Du har så mycket trevliga tips och fina foton! Jag har även gjort några inköp på saker du tipsat om! Tack för en jättemysig blogg som man kan drömma sig iväg med! =)/Åsa

Unknown sa...

Hello Beutiful :)

Jag tycker att din utväxt ser helt ok ut, så vänta om du pallar!

Men samtidigt så förstår jag dig.

Om du nu väljer att fixa lite själv så kan jag rekommendera dig att köpa ljusa slingor istället för en hårfärg/toning. Slingor = Blekning.

Du som är ganska ljus kan välja slingor som har grad 4-6. Så att du inte riskerar att bli gul.

Sen kan du blanda pulvret med vätskan och röra om noga....ta sedan och gör valfi bena i håret.
Sen kan du ta medföljande lilla pensel och dutta i slingmedlet, ta en smal slinga i håret och pensla i medlet försiktigt. Så brukar jag göra på kompisar som jag hjälper med liknande hrfärg som din. Resultatet blir jätte fint.

På så sätt kan du själv välja tjocklek på slinga och valfritt mellanrum.

Men nu första gången skulle jag bara råda dig att lägga i några stycken upptill så att den värsta utväxten försvinner! Du väljer själv hur långt ner du ska dra medlet på hårslingan. Lägg i försiktigt så att det inte blir klumpar för då kan det bli fläckigt. Ha hellre i slingmedlet/blekmedlet en liten stund för länge än att det sitter i för kort. Ju längre desto ljusare.

Om du väljer dettta alternativ så lycka till.

Annars tycker jag att du ska hålla ut.....jag tror att det blir svårt att lägga i en färg om du aldrig provat förut.

KRAM!

Sofia sa...

Hejsan hejsan!
Jag som fattig student färgar alltid hemma men köper färgen hos frisören. Då blir det en bra färg och man får råd av frisörerna med färgval och hur man ska gå till väga. Där jag köper har dom loreal professionals hårfärg. Nu har jag mörkt hår och jag tror att det är lättare att hitta rätt nyans då.

Lycka till och jag hoppas du blir nöjd hur du än gör:)

Anonym sa...

Hej! Vänta tills din frisör har tid, eller prova någon annan. Gör det inte själv. Jag är själv frisör o har erfarenhet av kunder som provat själva... Inte skoj att få rätta till det i efterhand. Blekning eller slingor är ju det enda som kan ljusa upp, inte toning... O i värsta fall med blekning så kan håret gå av om man inte har koll! Gör lite lockar i håret så det kommer upp lite från hårbotten, då kan man stå ut ett litet tag till. Hårband funkar alltid=)
/C.

Lise-Lotte Nydahl sa...

Hej!
Tack för all inspiration med din blogg,super!!
Har blivit en favorit!
Råder dig att inte färga själv ,har också haft svårt att tfå tid hos min frisör & så klart försökt fixa själv men det har alltid slutat med att jag har fått fixa det xtra mycket sedan.Ha tålamod & vänta.
Ha en härlig helg!
Lise-Lotte Nydahl

Ha det så bra!

Brunkullan sa...

Jag färgar/tonar oftast själv, men jag har färgat och tonat själv i så många år, och har mörkt hår med röda toner i. Ljust hår som ditt är svårt att få snyggt själv. Däremot kan du lätt underhålla din salongstoning själv när den väl är gjord. Köp då din toning i salongen där du gjorde toningen för att få rätt nyans:)

Ska du göra det själv från början ska du nog gå upp bara någon ton från din egen färg. Tex ljusblond till ljustbrunt, och öka tonen eftersom (alltså färga flera grr), tills du är nöjd med färgen.

Jag skulle nog ändå vänta om jag var du.

Men du kan ju alltid testa, och vara beredd på att få tona det mörkt om det blir galet:)
Susanne

Frida sa...

Hej!

Jag har gjort som du, inte orkat vänta på frisörtid.. är som du på längderna:)
Är råttfärgad i hårrötterna så bara för att få bort det så färgar jag BARA hårbotten!

Blev inte riktigt lika ljus som alba men ändå en fin ljus bottenfärg som ger fin lyster åt hela håret.
Lóreal Récital Preference- 8.3 ljus guldblond. Jag blev inte lika ljus som på bilden men en fin lite gyllene färg, sen kan du lägga slingor ovanpå om du vill bli ljusare(Då använder jag alltid Poly Blonde M1 som aldrig blir gula!) Sätter på mig hättan och drar ut några enstaka slingor!

Lycka till!

Frida

Anonym sa...

Hej Philia

Jag färgar mig alltid hos frisören men när det inte är möjligt så färgar jag utväxten själv hemma. Min frisör har tittat på håret och tycker alltid att det ser ok ut. Knepet är ju att inte färga samma får för många gånger.

Jag använder mig av Garniers hårfärg. Eftersom jag endast färgar utväxten tar jag en färg som är snarlik den hårfärg jag har på längderna. Sen tar jag på mig vinylhandskar (alltså sånna som sitter tajtare och inte de som följer med i kartongen, de säljs på apoteket). Jag gnuggar in längs hårbotten så att utväxten får färg på sig. Jag är som mest noggran högst upp på huvudet vid benan att det blir jämt och fint och sen bak på hjässan eftersom underhåret lätt syns på man har uppsatt. Sen låter jag färgen sitta i under utsatt tid och sköljer ur.

Det är svårt som hemmafixare att få till exakt samma nyans som längderna men jag tycker inte det gör så mycket eftersom utväxt och längder aldrig har samma färg även om du är äkta blondin. Det är ju värra när håret växer ut, då vill man ju att längderna ska ha samma fina färg.

Så jag färgar utväxten enbart en gång och så går jag till frisör efter kanske 1 månad så att de kan färga håret fint igen.

Om jag vore du skulle jag inte gå till frisören två veckor efter hemmafärgning eftersom att även frisörernas färg sliter på håret. Vänta istället tills du tycker att det är dax att färga utväxten, för mig är det ca 4 veckor.

Lycka till!

signerat 71 sa...

Hej Petra!
Jag som gamal frisör måste ju få tycka till i den här frågan...;))

Färga inte håret själv. Att ljusfärga håret är svårt att göra själv och risken att det blir fel är mkt större än om man ska göra håret mörkare eller rödare. Anlednigen beror på att det är svårt att själv avgöra om dina färgpigment som inte alltid är synliga slår åt guld eller rött.

Man använder alltså olika typer av färg beroende på vilket underpigment man har - risken är annars att håret slår i gult, orange eller blå/lila/grått om man väljer fel. Ibland kan man som frissa oxå bli förvånad av att ett hår agerar och reagerar på en färg på ett helt annat sätt än vad normalt är brukligt - detta gäller främst vid ljusfärgning.

Det är oxå viktigt att få rätt % på vätet som färgen ska blandas med... Risken kan annars bli att håret inte ljusas upp tillräckligt.

Ett annat tips är: Ring din frissa och fråga om du får köpa färg av henne/honom. Då får du i alla fall rätt färg.

Observera ett hår kan aldrig tonas ljusare - det måset alltid färgas ljusare.

Oj, det här blev långt och jag vet inte om det kan vara till någon hjälp. Hoppas det blir bra oavsett hur du väljer att göra.
Kram J

Anonym sa...

Hei søteste du! :) Er innom bloggen din med jevne mellomrom, og du er utrolig flink; både med bilder og inspirerende innlegg! Har selv kjørt lchf, med bra resultater! Moro å lese! :)

Som du ser, så er det ikke feil å ha ettervekst, skal man tro den nye moten: http://minmote.no/index.php/2010/08/totonet-hartrend/

Lykke til med hårfarging.

Klem K

susanne sa...

Läser din blogg nästan varje dag, superkul.
Färga inte hela håret, utan bara utväxten.

Kakans mamma sa...

Hej!

Vill jag ha håret åt det mörkare hållet så brukar jag fixa det hemma.
Men blonda nyanser är riktigt svårt att få till och speciellt om du inte gjort det själv förut!
Jessica Albas hårfärg är riktigt snygg där men det är nog en del frisörtimmar bakom.
Sen blir det aldrig samma färg som på förpackningen..hur än Pernilla Wahlgren ser ut i huvudet.. ;)
Nu vet inte jag om hennes nyans är en toning eller en färg men eftersom du är så ljus så tar för all del inte en färg utan en toning som "växer" med håret istället för att kapa det rätt av. Inte fint sen. En toning är t o m bra för håret. :)

På Bellbox säljer de hårfärg som frisörerna själva använder. Lite dyrare men väldigt mycket bättre. Schwarzkopf är bäst enligt mig då de håller tvätt efter tvätt även i mörka färger och där man själv kan blanda efter styrka och mängd.

Lycka till! :)

Anonym sa...

Hur du än gör - om du vill LJUSA UPP utväxten kan du inte använda toning eller färgning, då måste du köpa blekning eller slingning!! Även om toningen ser ljusare ut än din vanliga färg, så blir det mörkare eftersom det inte bleker. Köp ett paket slingor, ring en väninna som kommer och drar ut lite slingor ur hättan och sätt sedan slingmedel bara i hårbotten. Sista 2-3 minuterna kan du ta av hättan och massera in slingmedlet i hårbotten innan du tvättar av.

Frida sa...

VÄNTA! Man blir alltid missnöjd och sedan måste man gå till frisören iaf och göra om det.
//Frida

Anonym sa...

Här kommer frissa nr 3 och säger.. Neeje..Jessica A.s färg är svår för dig att få fram hemma.. Hon är ljusfärgad o slingad.. Gå till en annan frissa eller vänta..om jag fattat rätt i vilken stad du bor i, så kan jag rekommender Kloak.. Duktiga frisöre, men dom kanske också har lång väntetid.

//Frissan

Fröken C sa...

Hej! Så kul att läsa din fina blogg. Jag färgar alltid håret själv men köper färgen hos frisören eller Bellbox som säljer salongsprodukter. Ha en skön kväll! Kram

tessan sa...

Jo det var det där med din kamera, vad heter den??? Står i valet och kvalet med köp! Vore tacksam för svar! Kram

Anonym sa...

Råd från ytterligare en frissa... Gör inte det själv hellre stå ut med utväxten i två veckor än bittert ångra misslyckat resultat som kan va svårt att åtgärda. Good luck!

Anonym sa...

Love your style, your life seems to be so beautiful.
/Susi

Anonym sa...

Mitt beste råd som en frisør med mange ulykkelige "gjør det selv hjemme" kunder. Vent til du får en proff til å ta jobben. En risiko er at enkelte ganger kan blonde hår få en grønn nyanse, som kan være veeeldig vanskelig å få rettet opp etterpå:( Men om du virkelig skal ta en sjanse så MÅ du bruke gyldene farge nyanser(8.3 er en grei farge)IKKE kalde som kan bli grønne...
Takk for alle hyggestundene jeg har med bloggen din. Jeg lar meg virkelig inspirere;)
TUSEN TAKK! Hilsen Marianne

Anonym sa...

hej!
jag hade lite blekt hår som du och tänkte att jag skulle bli lite guldblond ( som typ den du valt) och guldblond blandat med ljust blekt = grön/grått i hela håret, HEMSKT!!
Gör det inte!

slinga utväxten ( mood slingblond är super och billig ..och om du ngn gång skulle bli gulare än önskat använd mood pärlblond så blir håret fint beigefärgat istället..tro ig jag är en riktig hemma färgare ha ha och har gått på nitarna , speciellt blont hår är svårt!)

eller om du vill helt ändra nyans på ditt hår gå till frisööören :) blont hår är så himla svårt att få till själv!!

Tack för en underbart härlig och fin blogg!!
kram // miriam 27 år och två barn :)!!

Anonym sa...

Hej igen!
Tack för fin blogg! Har försökt nå dig per mail utan framgång! Kanske har de inte kommit fram : )?

Jag är inredningsjournalist o skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Har du ngn annan mailadress att nå dig på?

Ha en fin dag!
Petra
petrakjellstrom@hotmail.com

tina sa...

Säger som de överiga...boka en tid och vänta du är såå fin i håret men förstår din känsla. Man får lätt panik,känner sig smutsig när man inte känner att färgen är som den ska!! Jag färgar mitt hår själv har alltid gjort det men har bara en färg enkelt då..har man slingor m m i nope bäst låta ett proffs göra det. Inväta din frissa då känner man att det blir bra man vet!!
Tackar oxå för en kanonblogg..energiviande,fint hemma goda tips på mat fina barn och människor!!
Kram lycka till med håret!!