söndag 1 augusti 2010

SAKNAR ER REDAN

.

.


Älskade älskade skatter!

Nu ska ni vara hos er pappa i hela två veckor. Hur ska jag stå ut!?

Att ha små barn som bor på två ställen är för mig att leva livet lite halvt ibland. Åh vad jag saknar er redan. Lova lova lova att vara rädda om er när ni är ute och reser!

Ha nu en ritigt fin och rolig final av sommarlovet i Danmark mina hjärtan!


Mamma


..

13 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag vet precis hur du känner! Min dotter är hos sin pappa just nu. Mammahjärtat värker av längtan även om man vet att de har de bra hos sin pappa oxå....
Stor mammakram till dig från en annan mamma!
//LenaA

Anonym sa...

Du har så fina barn.Har aldrig skrivit till dej innan men läser din blogg varje dag.Det va så kul när jag kom hem från min semester i stockholm och high chapparall och få läsa 11 inlägg skrivna av dej.Du skriver så fint.
Ha det gott!!
/Ann-Sophie

Anonym sa...

Hej P och alla andra!
Vilken fin hälsning till barnen...jag förstår att det måste vara jättejobbigt att vara ifrån sina barn! Det är ju inget man vill utan kanske tvingas ta ställning till..
Själv har jag två barn, en pojke på 11 som är lugnet själv och en flicka på 6 som drar genom livet i 190! Det är klart att vill vara med våra barn och älskar dem vilkorslöst, men när man som jag är ledig hela sommaren och har barnen inpå sig hela tiden känns det som man behöver andas ibland! Jag får så fruktansvärt dåligt samvete när jag tänker så, men nu skulle jag verkligen vilja ligga i en hängmatta på en öde ö och bara vara....
Många andra mammor ter sig helt oförstående till min känsla...så det kanske är jättedumt att känna så? Men jag behöver oxå vara ifred och ladda. Min man och jag var med våra vänner till New york i 5 dagar ...jättehärligt! Jag saknade inte barnen en enda gång och det ser jag mer som en positiv egenskap att kunna ta vara på tiden och andas utan att längta efter barnen hela tiden. De saknar inte oss så mycket heller utan är trygga hemma med mormor och morfar! Vad vet jag...vad säger ni andra? Får man tycka att det är skönt att var utan sina barn ibland? Vore intressant att höra..
P, du har så kloka värderingar tycker jag..vad tycker du?
Många kramar till er alla

Hemma hos Katta sa...

Välkommen hem till fastlandet igen! =)

Vilket fint inlägg skrivet till skatterna! Tror både Trulle och Flisan kommer sakna sin mamma under sina pappa-veckor...

Hoppas ni har en mysig söndag!

Kraam /Katta

Wojtan sa...

Hej

Jag kan inte föreställa mig hur tungt det måste vara att behöva leva med sina barn varannan vecka.
Ibland kan man ju som mamma önska egentid, men tanken på att bara se mina tjejer halva tiden får mig att rysa.
Som tur är går tiden snabbt, så snart är dina skatter tillbaka.
På bilden ovan är din son så oerhört lik dig!

Kram Åsa

Anonym sa...

Hei

Er innom din blogg ofte og synes den er positiv og inspirerende.
Synes du deler mye fra hjem og familie som er fint for oss:)
Et spørsmål som vi ofte diskuterer i vår vennegjeng er publisering av barn på nettet -lurer på hvilke tanker du har rundt publisering av barna og deres liv.Har du hatt de med på råd?
Hvor personlig kan det bli?,siden de ikke er myndig har de valg dette selv og vet at bilder på nettet er der for å bli? osv
Dette er ikke noe kritikk av din blog- synes det er interessant å vite hvilke avgjørelser som ligger bak og at det er en interessant utvikling.

Hilsen Tina

Grodmamman sa...

Det är väl så att när man har barnen hos sig jämt, så längtar man efter egentid utan dem. I det här fallet så är det ju inte självvalt direkt att bara se sina barn halva tiden. Det skulle nog vara det värsta om jag och maken gick skilda vägar, att inte få ha barnen hos mig hela tiden.
Kram

Line fra huset på landet sa...

Skjønner hva du mener P :(
Når datteren min er hos sin far, savner jeg henne fryktelig! Spesielt siden jeg vet at hun helst vil være her hos sin lillesøster og oss.
Men sånn er desverre livet. Våre skatter kommer ivertfall til å lære endel om livet på denne måten, selv om vi helst skulle ha vært dette foruten!

Kos dere sammen med Bea ivertfall så lenge ;)
God klem fra Line

Merete sa...

Hei:)
Forstår veldig godt hvordan du har det!!!
Har det på samme viset selv og det gjør veldig vondt innimellom...
Synes du har en flott blogg og en flott familie:)

Ha en god søndag!

Merete

Anonym sa...

Hei:)
Jeg har som veldig mange andre, lest din blogg
lenge men aldri kommentert. Det gjør jeg nå, for
som deg og mange andre, har jeg også barn som jeg deler med deres pappa. Jeg savner mine veeeldig når de ikke er med meg, men jeg er litt
redd for å si dette for mye. Kanskje de får dårlig sammvittighet? Jeg prøver heller å si at
de får det kjempe fint og kommer til og ha det
bra. Til deg anonym, så forstår jeg deg godt. Jeg kan faktisk gjøre hva jeg vil når jeg har barne fri. Det igjen gjør at jeg er 100% til for
barna når de er hos meg, fordi jeg kan slappe av
når de annenhver helg er hos pappa. Til slutt
"Philia", du har en kjempefin blogg, og du byr
positivt på deg selv hele tiden.
Klem fra Norge

Anonym sa...

that must be "heartbreaking" for you, but I am sure that everything is going to be just fine! :)! And as the time goes so fast, they are back very soon! Thank you again for your nice blog and pictures and being such a happy person! my summer vacation is now over and I shall go back to work tomorrow,,,little bit sad, but you have to go back to get the new "holidays" :). all the best for you Philia! What are your plans for autumn? ( wich is not yet gonna come :))
Your reader from Finland :)

Anonym sa...

Jsg förstår dig. Men för barnens skull kanske du inte ska göra så stor grej av det. I värsta fall får de dåligt samvete för dig, och tycker synd om dig....;( ??

De ska vara hos sin älskade pappa, och du har ju din lilla familj kvar hemma. Ingen som behöver vara ensam, du får se det så!

Kram/ Greta

House of Philia sa...

Tack för era kommentarer alla fina bloggisar!!!

Jag tror nog många många mammor tycker det är skönt med "vuxentid" ibland och längtar efter det. Att ha små barn är verkligen ett heltidsjobb! Att bara vara, se en film, sticka ut och springa, träffa väninnor eller shoppa etc u t a n b a r n är något alla mammor behöver ibland tror jag!!! Jag tycker inte att det är något som helst fel att "koppla bort barnen från hjärnan" ett tag och bara få vara vuxen en stund!

Angående exploatering av mina skatter på nätet så är min åsikt att det absolut inte gör dem någon skada. Om jag trodde det skulle jag ju aldrig göra det!

Jag haft diskussioner med mina väninnor om just detta faktiskt. Jag tror personligen att en del tycker nätet är "lite skrämmande" eftersom att det just når så många och att det går att lasta ner bilder etc.

Trulle och Flisan är medvetna om att de syns på bloggen och tycker att det bara är kul, men är ju för små för att förstå vad nätet egentligen är tror jag. Jag skulle aldrig i livet publicera tex nakenbilder på barnen eller exploatera deras känslor etc som skulle kunna göra dem ledsna eller kränkta på något som helst vis.

Det är 2010 och det finns så otroligt mycket bloggar, sidor, böcker, tidningar etc som visar bilder på barn. Är det mer okej att visa barnen på bild i tex tidningen Mama, ha med dem i en talangjakt eller skriva en roman baserad på sitt mammaliv? Ta bara Brangelinas barn eller kungahusets eller tex barnen Wahlgren. Där pratar vi kanske exploatering. Att skriva en feelgoodblogg och visa lite barnbilder för främst andra småbarnsmammor ser jag bara som en liten liten droppe i ett enormt nett/media hav!

Till sist vill jag bara skriva att jag alltid är glad och uppmuntrar mina skatter när de ska till sin pappa. Orden i inlägget är vad jag känner innerst inne och som jag skrev här, men är inte vad jag säger till mina små barn när de ska åka.

KRAM

P